Kansalaispuolue pian rekisteriin

 

Viime viikkoina olen jatkanut kesällä aloittamaani kansalaistoimintaa.

 

Viikonloppuna järjestin Varsinais-Suomessa ja Etelä-Hämeessä kuusi kansalaistapahtumaa, joissa käsiteltiin ennen muuta ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikkaa. Paikalla oli runsaasti väkeä.

 

Viime viikolla otimme yhteyden Patentti- ja rekisterihallitukseen saadaksemme tietää, milloin Kansalaispuolue ry merkitään yhdistysrekisteriin.

 

Yllätykseksemme saimme kuulla, että torniolainen kokoomusnuori oli yrittänyt rekisteröidä saman nimisen yhdistyksen heti meidän jälkeemme. Ilmeisesti hän pyrki vaikeuttamaan Kansalaispuolueen perustamista varaamalla sille antamamme nimen, mutta hän myöhästyi. Viikonlopun Ilta-Sanomissa kokoomusnuori kertoi yhdistyksensä olevan urheiluseura.

 

Toinen yllätys oli, että yhdistysrekisteri oli pyytänyt puoluerekisteriä ylläpitävältä oikeusministeriöltä lausuntoa Kansalaispuolue ry:n säännöistä. Oudoksuimme tätä sen vuoksi, että yhdistys tulisi merkitä ensin yhdistyslain nojalla yhdistysrekisteriin. Tämän jälkeen yhdistys voi tehdä hakemuksen pääsystä puoluerekisteriin, jossa noudatetaan puoluelain määräyksiä.

 

Oikeusministeriöstä kerrottiin, että vastaavanlaista lausuntomenettelyä on käytetty aikaisemminkin. Meille luvattiin, ettei lausunnon antaminen kestä kauan.

 

Kannattajakortteja Kansalaispuolueen merkitsemiseksi puoluerekisteriin on koossa noin 3000. Vielä niitä tarvitaan siis pari tuhatta.

 

Korttien kerääminen on melko hidasta sen vuoksi, että niiden sähköinen allekirjoittaminen ei ole vielä mahdollista. Kortit täytyy tulostaa, allekirjoittaa käsin ja toimittaa perille joko kädestä käteen, postitse tai PDF-tiedostona.

 

Kansalaispuolueen tukiryhmässä on jo runsaat 2000 jäsentä. Vauhdittaaakseni kannattajakorttien keräämistä olen luvannut tukiryhmään kuuluville, että lahjoitan omistuskirjoituksen kera teokseni ”Eihän tässä näin pitänyt käydä” jokaiselle, joka lähettää minulle postitse vähintään 20 kannattajakorttia. Saman lupauksen annan kaikille muillekin.

 

Ohjeet löytyvät kotisivultani www.paavovayrynen.fi/Kansalaispuolue. Sen kautta on myös mahdollista liittyä tukiryhmään.

 

Kiirehdimme Kansalaispuolueen rekisteröimistä senkin vuoksi, että haluamme päästä mahdollisimman pian aloittamaan ehdokashankinnan ja ehdokkaiden kouluttamisen seuraavia – toivottavasti ennenaikaisia – eduskuntavaaleja varten.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu