Erinomainen alku Kansalaispuolueelle
Helsingin Sanomat julkaisi tänään mielipidetutkimuksen suomalaisten suhtautumisesta Suomen EU-jäsenyyteen. Samalla vastaajilta oli kysytty, kuinka todennäköisesti he äänestäisivät Kansalaispuoluetta.
HS:n mukaan kuusi prosenttia äänestäjistä tukisi Kansalaispuoluetta melko varmasti tai hyvin varmasti. Lisäksi 18 prosenttia oli vastannut, että melko todennäköisesti he eivät äänestäisi Kansalaispuoluetta. Vain 70 prosenttia vastasi, että hyvin todennäköisesti he eivät meitä äänestäisi. Tämä on erinomainen alku puolueelle, jota ei vielä ole edes olemassa.
HS:n tutkimus herättää kysymyksiä. Viime aikaisissa mielipidetutkimuksissa jopa lähes puolet vastaajista on kieltäytynyt ilmaisemasta puoluekantaansa. Tämän mukaan tuhannesta haastatellusta vain 500-600 olisi kertonut puoluekantansa.
HS:n uutisjutun mukaan 15 prosenttia perussuomalaisista voisi äänestää Kansalaispuoluetta, mutta heistäkin 79 prosenttia sanoo, ettei äänestäisi. Jos Perussuomalaisten puoluekannatus on muiden tutkimuksen mukaisessa noin 10 prosentissa, 50-60 vastaajaa on kertonut sitä kannattavansa. Kuinkahan nuo prosenttiosuudet on laskettu?
Olisi hyvä, jos HS julkaisisi tutkimukseen osallistuneiden puoluejakautuman ja kertoisi tarkemmin Kansalaispuolueen tukijoista.
HS tulkitsee mielipidetutkimusta siten, että Kansalaispuolueen kannatuspotentiaali olisi kuusi prosenttia. Jo tässä vaiheessa potentiaali on kuitenkin 25-30 prosenttia, kun vain 70 prosenttia ilmoittaa, että ei hyvin todennäköisesti sitä äänestäisi.
HS:n tutkimus osoittaa toisellakin tavalla Kansalaispuolueen todellisen kannatuspotentiaalin. Yli 40 prosenttia vastanneista kannattaa kansanäänestyksen järjestämistä Suomen EU-jäsenyydestä ja 30 prosenttia äänestäisi eroamisen puolesta. Euroaluejäsenyyden suhteen vastaavat luvut ovat vielä korkeammat.
Suomen puolueista vain perustettavana oleva Kansalaispuolue ajaa Suomen eroamista euroalueesta. Kansalaispuolue kannattaa Suomen eroamista myös EU:sta, jos siihen avautuu Britannian kansanäänestyksen kautta mahdollisuus.
On arvioitu, että Brexit johtaisi kansanäänestyksiin ja mahdolliseen EU-eroon myös Ruotsissa ja Tanskassa. Tällöin avautuisi uudelleen mahdollisuus saada aikaan hyvin toimiva Euroopan talousalue ja muodostaa sen puitteisiin Pohjolan yhteisö.
Mielenkiintoista ajateltavaa suuntaansa ja toiseenkin poliittisilla markkinoilla ja gallup-tulkinnoissakin. Paavoa pelätään, kun jo kysellään hänen vaikutustaan jopa gallupeissakin! Keneltä hänen uusi puolueensa on rohmuamassa ääniä?? Kuinka meidän muiden käy, jos jo nyt noin ajatellaan gallupeissa jne?? Ikiliikkuja Paavo puolueineen jo otettu varteenotettavaksi möröksi tulevia vaalejakin silmällä pitäen. Huh huh… Apuuva!
Tämä on tätä ikuista vaalikeskeistä, lyhytnäköistä ”poukkoilun politikointia” maan talouden kustannuksella. GALLUP-politikointi voittaa pitkäjänteisen talouspoliittisen ajattelun. Maan taloudesta viis, kunhan gallupeissa ja vaaleissa vaan pärjätään.
Iltalukemiseksi ”poukkoilun politiikasta” Salminen-Kuoppala: ”Julkisvalta – Byrokratia – Organisaatio.” Siitä sivut 117-118: Wildasky ja budjetointi
Ilmoita asiaton viesti
Milloin Kansalaispuolue korjaa sääntönsä sellaisiksi, että ne tukevat suomalaista jäsendemokratiaa ja mahdollistavat myös puoluerekisteriin pääsyn? Mikäli Kansalaispuolueen ongelmat eivät ole tuttuja, kannattaa lukea tekstini aiheesta:
http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213471-vayrys…
Ilmoita asiaton viesti
Säännöt on vielä helppo muuttaa, kun yhdistykseen ei kuulu, kuin perustajajäsenet, niin on mahdollista päästä myös rekisteröidyksi puolueeksi ja näin varmaankin tulee tapahtumaan, jos todella halutaan.
Ilmoita asiaton viesti
Heh, Pate on pelimies. Neljättä pressaehdokkuutta pukkaa, ja nyt ei tarvitse tapella ehdokkaaksi pääsemiseksi Kepun sisäisissä. Nythän on oma puolue.
Pelimies on pelimies.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta seremoniamestarina saa toimia vaikka Pikku Myy, kunhan eurojäsenyyden kahleista päästään.
Keskusteltaisiin mielummin asioista kuin keskustelijoista.
Ilmoita asiaton viesti
#.27. Henri M. Taloussanomat: Brexitin kampanjalla vakaat tukijoukot:
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/03/26/…
+ (Katsokaa jutun kommentit myös!)
Ilmoita asiaton viesti
Kun lehtijutussa mainitaan Paavo Väyrysen nimi, onko oikea puoluelyhenne nimen jatkona nykyään ”kesk” vai ”kans”?
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa Kepulien ’tuho’ jakaantumisen avulla alkaa. No, ei tuu kyllä ikävä.
Ilmoita asiaton viesti
Ns. osattomat, joilla vasta nyt Facebookin ajalla on mahdollisuus osoittaa etteivät ole tyhmiä, kirjoittavat lapsuuden muististaan:
”ennen lahtista oli rönköt. poiki oli kolme ja oliko 1 tyttö.ja nimismiehn virkatalon jälkeen kauppa,posti,ja olihan taxsikin kaupan ja posin välissä”
Suomenkieltä on vaikea kirjoittaa, siksi se on väkevä vallankäytön väline!
Niinpä on luotu Miltton, Ellun kanat, Mikael Junger etc. etteivät poliitikot enää uskalla kirjoittaa itse. Ja tietenkin Enbuske!
Käydessäni kerran vaalituvalla jututtamassa tätä Paavoa, hän ylpeili suosikkinsa Riikka Mannerin osaavan viittä kieltä!
Ilmoita asiaton viesti
Tällä tempulla Väyrynen tullan muistamaan poliittisena surkimuksena, toisin kuin esim. Virolainen, Holkeri, Sorsa, Lipponen, muutamia mainitakseni, heidät tullaan muistamaan valtiomiehinä, Väyrystä ei.
Ilmoita asiaton viesti
Itse en muista Lipposta kovin hyvällä. En valtiomieheksi kehuisi.
Ilmoita asiaton viesti
TAI Tällä tempulla Väyrynen tullaan muistamaan valtiomiehenä (jonka poliittinen ura ensinnäkin kelpaisi sekä laadultaan että kestoltaan kenelle hyvänsä; mm. ollut ministerinä lähes 6000 päivää viidellä vuosikymmenellä, suurimman osan ulkoministerinä), joka kokosi Suomen valtiollista itsenäisyyttä (mukaan lukien oma raha!) puolustavat, ja sitä ajavat, kansalliset voimat yhdeksi suureksi kansanjoukoksi – ja sytytti Suomeen jo pitkään odotetun Valon, sekä hieman myöhemmin sytytti saman Valon koko Pohjolaan yhteisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Vaittinen, jep, jep, tämä suuri ”valtiomies” yritti saada alkoholisoituneen Ahti Karjalaisen presidentiksi silloisen NL:n toiveiden mukaisesti, se siitä isänmaallisuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Vuosikymmeniä vuosikymmeniä sitten kun Neuvostoliitto oli kuosissaan, ajan henki oli yleisesti se, että ”Moskovan konttorin” miellyttäminen koettiin omalle poliittiselle uralle hyötynä, mutta nykypäivään: opittu nähtävästi on, ja mikään kiipijä ja rähmällään olija, jolle jonkun ulkopuolisen suurvallan edut menevät oman maansa etujen edelle, ei Väyrynen ole. Päinvastoin. Enemmän olisinkin huolestunut näistä nykyisistä stubbeista, joiden suurin päiväuni ja globalistinen unelma, on saada häivytettyä pois Suomen raja, valtion suvereniteetti ja itsenäisyys.
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti joskus huomaat, että millä argumenteilla oikein käyt tätä taistelua. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Suosittelin Granun kommenttia luettuani omasi.
Ilmoita asiaton viesti
Teenpä samoin.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on. Suosittelen Granlundille Ahdin tyttären Kukka-Maaria Karjalaisen kirjaa: Isä. Tarkoitan vain, että alkoholismia on varsin typerä käyttää pinnallisena pilkkakirveenä, perhekin ´kantaa raskaan laskun alkoholismista ja siitä seuraavista menetyksistä.
Olen lukenut kirjan.
Ilmoita asiaton viesti
Kysehän oli siitä, että Väyrynen halusi syyntakeettoman keulakuvan itselleen ja Brezhneville.
Ilmoita asiaton viesti
Näin tai näin, mutta ”syyntakeettoman keulakuvan itselleen”, mihin pyrkimyksiinsä Väyrynen tarvitsi Karjalaisesta syyntakeettoman keulakuvan itselleen? Väyrynen ajoi siis Karjalaista Kepun pres.ehdokkaaksi, oma etu olisi silloin ollut mahdollinen pääministerin paikka ja presidentin sijaisuus, sitä tuskin tarkoitat kuitenkaan. Mutta termi syyntakeeton?(virallisesti syyntakeettomuus vaatii mielentilatutkimuksen…), mitä ”syyntakeeton keulakuva itselleen” olisi antanut tätä enemmän?
Ilmoita asiaton viesti
”sitä tuskin tarkoitat kuitenkaan”…
Tarkoitanpa. Kekkosen viimeisinä kuukausina blogistimme pyrki epätoivoisesti kaatamaan Koiviston hallituksen päästäkseen käyttämään todellista valtaa. Tunnetuista syistä tuo ei onnistunut, joten seuraavaksi olisi sopinut nousta valtaan toisen nopeasti todellisuudentajuaan menettävän presidentin pääministerinä.
En nyt silti tarkoita, että näistä muinaishistorioista pitäisi jäädä jaarittelemaan tulevien vaalien alla.
Ilmoita asiaton viesti
Ok. Hyvä, että täsmensit. Kepun johtama hallitus ennen tulevia presidentin vaaleja, jotta Koivisto menettäisi pääministerin paikkansa, ja samalla hänen osakkeensa heikkenisivät presidenttipelissä, oli Väyrysen lisäksi tietysti Kekkoselle ja koko Kepulle yhtä mieleinen tavoite. Presidenttipeliä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen lukenut tuon kirjan ja myös muuta kirjallisuutta tuosta ajasta ja juuri siksi Väyrysen ja idänkaupan vuorineuvosten toiminta on halveksuttavaa ja erittäin epäisänmaallista. Mikäli olen oikein ymmärtänyt tuon arvottoman näytelmän jälkeen Karjalaisen alkoholin käyttö riistäytyi käsistä täysin ja johti eroon Suomen pankista ja puolueesta eroamiseen. Lähipiirissäni on ihmisiä jotka ovat juoneet itsensä hautaan ja siksi alkoholisoituneen ihmisen hyväksikäyttö on anteeksiantamatonta ja tähän Väyrynen ja idänkaupan vuorineuvokset omien hen.koht. etujensa vuoksi sortuivat.
Ilmoita asiaton viesti
Arto, muistit vielä Sorsan ja Lipposenkin !
Ilmoita asiaton viesti
Otsikkosi ”Erinomainen alku Kansalaispuolueelle” sai minut klikkaamaan lukemaan blogiasi. Kuvittelin, että Kansalaispuolueeseen olisi liittynyt toinenkin jäsen.
Ilmoita asiaton viesti
Niemeläinen, perustajajäsenet ovat liittyneet jäseniksi ja heitä on oltava vähintään kolme.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta Aimo, perustajajäsenistä ainoastaan Paavo itse täyttää puolueen jäsenyyskriteerit. Vuokko ja erityisavustajahan eroavat puolueen jäsenyydestä heti, kun kolme jäsentä saadaan haalittua.
Ilmoita asiaton viesti
Myös Itsenäisyyspuolueen 1. asia on eurosta eroaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos varoituksesta!
Ilmoita asiaton viesti
Mikäs siinä eurosta eroamisessa on niin vastenmielistä?
Tärkeintähän siinä euroerossa on oma keskuspankki. Voihan se painaa vaikka euroja, jos se niin tärkeää on.
Ilmoita asiaton viesti
Muistetaan elävästi, mitä keskuspankkimme sai aikaan 1980-luvun lopussa. Itsenäinen keskuspankki, pah! Suomen Pankki toimi presidentin vaikutusvallan alla ja puolusti Koiviston ”vahva markka”-ideologiaa taloudelliseen katastrofiin asti.
Pieni valuutta oli omien oligarkkiemme heiluteltavissa. Isänmaallisuus unohtuu näiltä veijareilta aina, kun omat taloudelliset intressit ovat toisaalla.
Ilmoita asiaton viesti
Silloin meidän markan kurssi oli kiinteä. On ihan eri asia, jos käytössä on kelluva valuutta.
Ilmoita asiaton viesti
”Silloin meidän markan kurssi oli kiinteä”
Ja oli sidottu euron edeltäjään, Euroopan yhteisvaluutta ecuun (ERM).
Ilmoita asiaton viesti
Puoluerekisterissä ei näyttäisi olevan eurovastaisia puolueita:
http://www.vaalit.fi/fi/index/puolueet/rekisteroid…
Ilmoita asiaton viesti
Ipu joutuu vielä keräämään kannattajakortteja.
Ilmoita asiaton viesti
#10.US/Risto E.J.Penttilä: Britannia eroamassa 60%:n todennäköisyydellä EU:sta!
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/184348-suomalaisva…
Taloussanomat: Trump povaa Brexitiä:
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/03/24/…
Ilmoita asiaton viesti
Yksi tärkeä asia Hesarin gallupista oli ehkä tahallaan jätetty syrjään.
”Jos Suomi järjestäisi kansanäänestyksen EMU-jäsenyydestä miten äänestäisit nyt?”
Monia kalvaa vieläkin , että EMUun ja euroon meno päätettiin härskisti ja epädemokraattisesti ilman kansanäänestystä. Nyt kun pahoin kriisiytyneen EMUn ja euron vaikutus on konkreettinen, olisi samalla ollut toivottavaa kysyä myös , mitä mieltä oltaisiin EMU-jäsenyydestä ja sen vaikutuksista.
Ilmeisesti EU:ta kriittisempiä EMU-kannanottoja pelättiin niin kovasti, että kysymys jätettiin heti kättelyssä pois listalta. Se kysymys olisi kuitenkin ollut EU-kysymystä paljon tärkeämpi. Mitähän pelätään?
EMU-Päätös vielä kertauksenomaisesti:
http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE
Ilmoita asiaton viesti
HS:n artikkeli painotuksineen toi mieleen v.-94 ko. Lehden harjoittaman EU-agitoinnin. Kuuden prosentin kannatus on todella korkea puolueelle, jota ei ole olemassakaan. Eikä myöskään tule olemaan noilla säännöillä.
Ilmoita asiaton viesti
#.12. Tahtomattaan ja tajuamattaan näyttää Hesari markkinoivan gallupillaan Väyrysen uutta puoluetta. Sekö olikin päätarkoitus?
Ilmoita asiaton viesti
Sama kävi mielessäni. Nähtävästi HS on valjastettu jälleen EU-myönteisen mielipidekampanjan vetotehtäviin.
Englannin tilanne ennakoi vahvasti maan eroa EU:sta. Se lyö alkutahdit EU:n ja euro-alueen hajoamiselle. Eikä mene kauaa kun joku olemassa oleva eduskuntapuolue ottaa voimakkaan selkeän kannan Suomen eroamisesta EU:sta ja eurosta. Veikkaan, että PS alkaa pikkuhiljaa olemaan kypsä Sipilän porukan taapertamiseen ja näkee tässä pelin paikan kadonneen kannatuksen metsästykseen. Se olisi paljon realistisempi vaihtoehto kuin tämä Väyrysen suureellinen ja tulkinnanvarainen puoluehanke.
Ilmoita asiaton viesti
Etelärannan ohjaama media korostaa ulkopolitiikan roolia (mitä meistä muualla ajatellaan, muustakin kuin 900 000 reserviläiskirjeestä!) sekä sotilaallisen voiman ihannointia.
Kuvitellaan haettavan mallia -30 luvun Italiasta. Kaikki isänmaassa, ei mitään ilman isänmaata eikä isänmaan ulkopuolella. Väyryselle kaavaillaan kauan himoitsemaansa Il Capon roolia.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka kysymys onkin puolueen kunniapuheenjohtajasta niin suuresti ihmettelen kuinka kauan kepun johto voi sallia Väyrysen sooloilua menettämättä itse uskottavuutensa.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta mitenkähän sdp:n käy, kun puheenjohtaja Rinne menetti kasvonsa ja luotettavuutensa äsken käräjillä.
Ilmoita asiaton viesti
Kilpiö, päinvastoin, Rinne puolusti omia joukkojansa edestä eikä mennyt joukkojen selän taakse ja siksi, tietysti monien harmiksi, hänen kannatuksensa palkansaajien keskuudessa kasvaa.
Ilmoita asiaton viesti
#.23. Mitähän MR Gallup sanoisi tuohon asiaan?
Ilmoita asiaton viesti
#23.A.G. Mitäs sanotte tästä Wikipedian uutisesta ja Rinteen Yksityiselämä- kohdasta? Lisäävätkö nämä aiemmat rahasotkut myös Antti Rinteen luottamusta?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Rinne
Ilmoita asiaton viesti
Helpoin tapa päästä Väyrysestä eroon on antaa hänen tehdä se itse… Miksi käyttää aikaa ja julkisuutta sellaiseen, josta ei ole nykyhetkeen mitään hyötyä.
Se porukka, joka Väyrysen mukana Keskustasta lähtee, joutaakin mennä. Osa tulee takaisin, jos on tullakseen. Ei puolueen kannatus mikään itseisarvo ole. Paavo on jo menneisyydessä pelinsä pelannut, joten presidenttiä tai mitään muutakaan merkittävää valtiomiestä hänestä ei Keskustan ulkopuolella tule. Ja nyt hän on myös osoittanut, että hän ei osannut ryhtyä Keskustan sisälläkään vanhemmaksi valtiomieheksi.
Ei tässä ole kyse Keskustan johdon uskottavuudesta vaan Väyrysen uskottavuudesta, jota hän edelleenkin nakertaa itse tehokkaasti. Ei auta, vaikka hän olisi sataprosenttisen oikeassa kaikissa asioissa. Ellei hän kykene yhtäkään asiaa esittäämään niin, että muutkin ymmärtävät, oikeassa olemisen arvo on nolla. Kyllä maailmaan puheita ja puolueita mahtuu.
Sitkeydelle voi nostaa hattua. Jos on jotain mieltä ja pelimerkit riittävät, sitä voi kyllä yrittää pitää esillä. Mutta ei kenelläkään ole velvollisuutta lähteä mukaan.
Enkä minä sinällään kaipaa Keskustaakaan. Jos osoittautuu, että Keskusta sukeltaa Sipilän pääministeriyden myötä, niin sitten sukeltaa. Harmi, koska pitkästä aikaa hän on ensimmäinen pääministeri, joka selkeästi yrittää toimia kansakunnan etu puolueen edun edellä. SDP:n tarjoamaan talousratkaisuun sopinee lainaus Veijo Miettiseltä:
”Naapurin puuhista puheen ollen Gorbatshov vastaanotti sotilasparaatia. Viimeinen kolonna koostui salkkuja heiluttavista liituraitamiehistä.
– Mitä nuo ovat, Gorbatshov hämmesteli.
– Sosialistisen taloustieteen professoreja. Ne tuhoavat hetkessä minkä tahansa maan talouden, komentaja vastasi.”
(Perusinsinööri Veijo Miettinen, Tekniikka ja talous, 24.3.2016)
Ei yksikään puolue ansaitse paikkaansa millään muilla perusteilla kuin sillä, mitä se tekee ja miten kansalaiset siihen uskovat. Mikään ei ole ikuista, ei Keskusta, ei SDP eikä Kokoomuskaan. Ei 2000-luvun politiikkaa tehdä Forssan puoluekokouksen päätöksillä eikä Santeri Alkion opeilla (kuten ei 2000 vuotta vanhoilla tarinoilla, joilla KD ratsastaa).
Sinänsä on huvittavaa, että niin SDP kuin Kokoomuskin yrittävät esittää olevansa keskustalaisia puolueita. Ymmärrettävää toisaalta, koska äänestäjäkunnan enemmistö on normaalijakauman mukaisesti keskellä…
Ilmoita asiaton viesti
Olet Juho, jälleen oikeassa. Paavoon ei kannata paukkuja tuhlata. Paavo ei enää pitkään politiikassa pyörimään. Nykyisinkin joutuu usein miettimään, ovatko viime aikaiset aloitteet olleet miehen omasta päästä vaiko vanhuudenhöperöintiä. Mopo tuntuu välillä karkailevan käsistä.
Olet oikeassa myös siinä, että SDP:n ja Kokoomuksen vallanhalu vie niiltä ideologian.
EDIT: Uskotko, että Keskustasta lähtisi yhtään kansanedustajaa Kansalaispuolueen jäseneksi?
Ilmoita asiaton viesti
Mikä kysymys tämä on? Monen mielestä kepun johto on jo menettänyt itse uskottavuutensa.
Ilmoita asiaton viesti
Kepulaiset huusivat kilvan Hoosiannaa , kun väyrynen nost kepun kannatuksen pohjamudista, nyt nuo samat huutajat ovat naulaamassa ristille,”tuo tyhmä kansa”!
Ilmoita asiaton viesti
Muuten hyvä ja sisäpuolelta avartava kirjoitus, mutta helpottaisi jos käyttäisitte lähdelinkkejä uutisiin joihin viittaatte. On meitäkin jotka klikkaavat ne auki ja lukevat jutut taustalla.
Ilmoita asiaton viesti
Monet näyttävät ennustavan Paavon puolueen ja Paavon tulevaisuutta. Minä en ole halukas ennustamaan tulevaisuutte kenellekään. Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. Varsinkin minulle, koska suomalaiset eivät toimi järkevästi poliittisissa teoissaan.
Minulle Paavo on jo luonteensa näyttänyt. Muistan ”Euroopan yhteisöön” liittymisen, jolloin Paava tukijoineen puhui eduskunnassa yökausia viivästyttääkseen Suomen eduskunnan päätöstä Ruotsin liittymispäätksen jälkeiseen aikaan. Minulle tekee vaikutuksen, että joku suomalainen poliitikko näki jo ennen Suomen liittymistä vaikeudet, jotka liittymisestä Suomelle seuraavat ja otti ne tosissaan. Minuun teki vaikutuksen Paavon sinnikäs toiminta parhaana pitämänsä ratkaisun puolesta. Täysin toista kuin nykyisten omaa etuaan ajavien poliitikkojen toimet.
Toivon Paavolle ja Paavon puolueelle menestystä. Vain Paavon puolueen merkittävä ”jytky” voi pelastaa Suomen talouden euro-uskovaisten tuhoamistoimilta. Voidaan sanoa:” Kun Timo petti, niin Paavo pelasti”.
Ilmoita asiaton viesti
Rehellisyys maan perii vai periikö sen epärehelliset? Saako totuuden puhuja koskaan yösijaa?
Ilmoita asiaton viesti
Kansalaispuolue on täysin oikeassa. Ohjelma on Suomen pelastus. Tsemppiä Paavo Väyrynen.
Ilmoita asiaton viesti
HS ajoi aikoinaan julkisesti ja varauksettomasti EU:hun liittymisen puolesta politiikkaa. Mielestäni sama HS:n asenne on jatkunut kaikki kuluneet vuodet ja jatkuu edelleen.Siitä hyvänä esimerkkinä oheinen artikkeli.
Mitä tulee persujen tulevaisuuteen, niin synkältä näyttää. Soini on karvansa paljastanut. En usko, että kansa antaa pettää itseään toistamiseen, vaikka Soini miten seuraavien vaalien alla maanittelisi. Lisäksi nyt meillä EU:sta irtautujilla on Paavo. Joten ainakaan meistä ei enää löydy Soinin kannattajia.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Paavo ! Eu ja varsinkin Euro
On Suomelle erittäin haitallista.
Kuka on vastuussa että Suomi liittyi Euroon ? SDP ja KOK varmasti ja myös Sauli oli kannattaja….TYHMÄT !
Ilmoita asiaton viesti
#44. Matti Puoskari. Puhut pelkkää asiaa. Tässä kertauksenomaisesti näyttö:
EMU-PÄÄTÖS:
http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE
Ketkä ovat nyt nahkurin orsilla pahanmakuista EMU-kakkua syömässä ja poliittisessa paitsiossakin, tosin joitakin lukuunottamatta…??
Ilmoita asiaton viesti
Paavon pitää miettiä että ”Paavoa ei voi äänestää kuin Lapin vaalipiirissä”, eli jos kannatusta haluaa pitää myös muut vaalipiirit miehittää.
Jopa pitäis olla kunnallispolitiikkakin hallussa.
Ilmoita asiaton viesti
Paavohan edustaa Keminmaalla kepun riveissä ja EU:ssa Kansalaispuolueen riveissä. Kun aikanaan tulee eduskuntaan, vie Keskustalta yhden paikan.
Ilmoita asiaton viesti
Kunnissa on omia ryhmiä, jotka on erkaantuneet jostain pääpuolueesta.
Näillä ”ryhmilläkin” olis kivikkoinen tie jos eduskuntaan haluais, vaikka siellä kannatusta löytyiskin.
Hyvää esimerkkiä antaa nämä eduskunnan ulkopuolella olevat pienpuolueet.
Äänimäärät on niin suuria ettei niitä ole helppo tavoittaa.
Ja jos Paavolla olis itsellään kallupeissa kannatusta, ihmiset kuitenki ajattelee sitten uurnilla, ettei ääni menis harakoille ja äänestää sellaista jolla on edes jotain mahdollisuuksia vaikuttaa.
Kallupeilla on se hyvä puoli, että eri puolueet eduskunnassa näkee mitä ihmiset on mieltä ja pitäiskö heidänki muuttaa linjaansa..
Ilmoita asiaton viesti
Paikallisilla puolueiden ulkopuolisilla ryhmillä on oma paikallinen historiansa ja tarkoituksensa. Pienissä kunnissa muutamalla kymmenellä äänellä saa ehdokkaan valtuustoon. Eduskuntavaaleissa näillä omiensakin joukossa marginaaliin pudonneilla ei ole kuin ne samat muutama kymmentä kannattajaa.
Itse olen ymmärtänyt Paavon hakevan puolueelleen edustajat loikkareista. Jos Kansalaispuolueeseen loikkaisi 5-10 nykyistä kansanedustajaa, voisi puolue oikeasti saada vaikuttavan, jopa vaa’ankieliaseman. Gallupkannatuksella ei tee yhtään mitään, jos ei ole ehdokkaita, joiden kautta kannatus vaihtuisi ääniksi.
Ei Väyrysellä ole aikaa uuden puolueen rakentamiseen. Siksi luulinkin, kun Paavon blogin otsikon näin, että Kansalaispuolue olisi tuplannut jäsenmääränsä.
Ilmoita asiaton viesti
”suomalaisista kannattaa yhä EU-jäsenyyttä?”
Kunhan nyt ensiksi päästäisiin eurosta eroon, katsotaan sitten moniko suomalainen haluaa liittovaltioon jossa verot ja velat ovat yhteiset ja loppukin itsenäisyys luovutettu komissiolle. EU:n tähänastisesta historiasta päätellen tästä ei koskaan tehdä kansanäänestystä, EU hajoaa ilmankin.
Ilmoita asiaton viesti
en edes kirjoita puolueen kannattajakorttia, että en kyllä äänestäkkään.
jos äänestän eu vastaisesti, niin kanavoin kyllä ääneni johonkin luotettavampaan.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo hei,
Hyvin on sinulle eurot kelvanneet!
Olet kahden pallin mies niin kuin Soinikin!
Kummallekin teille on yhteistä että ette juuri viihdy Suomessa muutoin kuin populistipolitiikkaa tekemässä, ja että oma napa on kaikki kaikessa, muu on vain ”hyvää politiikantekoa”.
Venäjän ihannointisi on huimaa tilanteessa jossa nykymaailma makaa, ja mikä Venäjällä vallitsee.
EU vastaisuudessa olet ihan omaa luokkaasi, ja varmasti saat sillä tietyn suuruisen kannatuksen taas päästäksesi eteenpäin, aivan kuten olet laskeskellut.
Olin kärpäsenä katossa kun piirtelit kaavioita ja veikkailit mitä milläkin vedätyksellä voitat.
Rahoitus asiallesi on sentään kunnossa, ainakin niin kauan kuin Putin vielä kykenee vallassa itänaapurissa pysymään.
Toivottavasti saat puolueesi pystyyn ja mahdollisimman monta kepulaista mukaasi.
On aina hyvä Suomelle ja suomalaisille se mitä enemmän kepula pirstaloituu.
Se miten paljon persulaisia saat äänestämään yksinvaltiuttasi jää nähtäväksi. En kuitenkaan usko että laskelmasi pitävät paikkaansa.
Luulisi että ovat ottaneet Soinista opiksi, mutta valitettavasti on niin että monet yhä äänestävät samaa pettymyksistään huolimatta.
Silloin laskelmasi menevät täysin pieleen jos Persuissa pääsee valtaan järjen ääni eli joku muu kuin Soini, sillä silloin Persuilla voi olla hyvä tulevaisuus, mikä taas tarkoittaa että kaavailusi romahtavat.
Mutta onhan sinulla aina takaportti auki, ja voit aina nuolla haavojasi vanhan tavan mukaisesti Kepulien jälkijoukoissa. Keksit kyllä taas uudet kujeet…
Ilmoita asiaton viesti
”EU vastaisuudessa olet ihan omaa luokkaasi”
Katkeran federalistin vuodatusta. EU:n liittovaltio oli unelma joka hävisi todellisuudelle.
Ilmoita asiaton viesti
Jarmo,
Puolustan Paavoa!
Vanha kunnon Paavo jolta en muista kuulleni mitään juurikaan fiksua tai kehittävää sanottavaa koskaan…
On kuitenkin ”ihan omaa luokkaansa”. Sitä ei kukaan kai kiistä etkä varmaan sinäkään!?
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän Paavo Väyrynen sanoo siihen, että selvä enemmistö suomalaisista kannattaa yhä EU-jäsenyyttä? (Tutkimus ei ollut HS:n.) Euroalueen kannatuksesta en ole huomannut viime aikoina varteen otettavia gallupeja.
Kyllä Paavo osaa propagandan teon, numeroiden pyörityksen kannatustaan selittäessään. Tulee sellainen kuva, että hänen puolueensa saa heti 25-30 prosentin kannatuksen seuraavissa vaaleissa. Eli ylivoimaisesti suurimman puolueen parlamenttiin. Uskokoon ken tahtoo!?
Ilmoita asiaton viesti