Mihin Paavo pyrkii?

Kansalaispuolue ry:n perustamisen jälkeen olen kuullut kyseltävän, mihin Paavo pyrkii. Keskustan johdonkin piirissä oli kuulemma pohdittu, luopuisinko puoluehankkeesta, jos minulle tarjottaisiin presidenttiehdokkuutta tai ministerin paikkaa.

Huonostipa minut tunnetaan.

Koko urani ajan olen pyrkinyt vaikuttamaan tärkeinä pitämieni yhteiskunnallisten tavoitteiden edistämiseen. Niiden toteuttamiseksi olen pyrkinyt tehtäviin, joissa vaikuttaminen on tehokkainta. Joskus pelkkä ehdokkuus on ollut hyvä keino vaikuttaa puolueen ja Suomen linjaan.

Toisinaan olen joutunut turvautumaan epätavallisiin keinoihin. Tein kaiken mahdollisen sen puolesta, että Suomi ei olisi liittynyt Euroopan unioniin, vaan olisi säilyttänyt itsenäisyytensä osana Euroopan talousaluetta ja Pohjolan yhteisöä. Tein kaiken mahdollisen myös sen puolesta, että Suomi ei olisi liittynyt euroalueeseen, vaan olisi säilyttänyt oman rahansa ja talouspoliittisen itsenäisyytensä.

Nytkin kysymys on ensi sijassa Eurooppa-politiikasta.

Suomen liittyminen euroalueeseen oli paha virhe. Sen vuoksi kansantaloutemme on kutistunut ja sen kasvu on tyrehtynyt. Työttömyys on kasvanut ja kansan ostovoima heikentynyt. Julkiseen talouteen on syntynyt paha alijäämä. Valtion ja kuntien menoleikkaukset kohtelevat kaltoin pienituloisia ja vähävaraisia ihmisiä. Niiden kielteiset vaikutukset ulottuvat kauas tulevaisuuteen.

Heti hallituksen muodostamisen jälkeen kävi ilmi, että Suomessa ei ole mahdollista saada aikaan sellaista yhteiskuntasopimusta, jonka avulla talouttamme voitaisiin nopeasti tervehdyttää. Samaan aikaan Euroopan komissio julkaisi ns. viiden presidentin ohjelman, jonka avulla euroaluetta kehitetään yhteisvastuulliseksi velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi.

Yksikään eduskuntapuolue ei kuitenkaan kannata sitä, että Suomi eroaisi euroalueesta. Eduskunnassa asiasta ei edes keskustella.

Jotta tämä Suomen tulevaisuuteen ratkaisevasti vaikuttava kysymys saatiin eduskunnan käsiteltäväksi, oli pakko turvautua epätavalliseen keinoon, kansalaisaloitteeseen.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt. Aloitetta on vähätelty. Eduskunnassa monet haluavat sivuuttaa sen vähin äänin.

Vaikka Keskusta aikanaan vastusti Suomen liittymistä euroalueeseen, euroerosta ei ollut mahdollista saada puolueen piirissä aikaan edes keskustelua.

Kun en voinut edistää tätä Suomen tulevaisuudelle elintärkeää tavoitetta Keskustan kautta, oli perustettava uusi puolue.

Kansalaispuolue kokoaa yhteen niitä suomalaisia, jotka kannattavat euroeroa ja haluavat pelastaa Suomen talouden, meidän hyvinvointiyhteiskuntamme ja maamme itsenäisyyden.

Toinen keskeinen syy Kansalaispuolueen perustamiseen on turvallisuuspolitiikka.

Alexander Stubbin johtama Kokoomus pyrkii suistamaan Suomen Paasikiven linjalta. Timo Soini ja Sampo Terho kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä, vaikka sanovat puolueensa olevan eri kannalla. Keskustan piiristä on kuultu epämääräisiä kannanottoja, ja puolueen linja on käynyt epäselväksi.

Tuen Sauli Niinistön uudelleen valintaa luottaen siihen, että hänen johdollaan Suomi pysyttäytyy Paasikiven linjalla ja turvaa Suomen aseman sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana. Kansalaispuolueen avulla pyrin siihen, että hän saisi tälle työlleen eduskunnan ja valtioneuvoston vahvan tuen.

Kansalaispuolue vaikuttaa pelkällä olemassaolollaan muiden puolueiden toimintaan. Tarjolla on nyt vaihtoehto niille kansalaisille ja poliitikoille, jotka haluavat edistää Kansalaispuolueen tavoitteita.

Kansalaispuolueen vaikutusvalta riippuu ratkaisevasti siitä, millaisen tuen se kansalaisilta saa. Kannatusta päästään mittaamaan sitten kun puolue saadaan rekisteröidyksi ja se pääsee aloittamaan toimintansa.

Vielä tarvitaan runsaat tuhat kannattajakorttia. Ohjeet löytyvät sivulta kansalaispuolue.fi. Kaikki apu kannattajakorttien keräämiseksi on tervetullutta!

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu