Hakemus on jätetty

Jätin eilen oikeusministeriölle hakemuksen Kansalaispuolue ry:n merkitsemiseksi puoluerekisteriin.

Hakemuksen liitteenä oli runsaat 5000 kannattajakorttia. Niiden tarkastaminen kestää useita viikkoja. Korttien keräämistä on syytä edelleen jatkaa, sillä osa niistä saatetaan hylätä.

Kansalaispuolue ry:n sääntöjä on hieman tarkistettu. Nykyisessä muodossaan ne näyttävät täyttävän ne vaatimukset, jotka oikeusministeriö asettaa puoluerekisteriin merkitsemiselle.

Kansalaispuolue ry:n hallitus koostuu 3-20 jäsenestä, jotka voivat olla joko nykyisiä ja entisiä parlamentaarikkoja tai muita puolueen jäseniä.

Kansalaispuolueella on tällä hetkellä kahdeksan asiantuntijajäsentä. Lähi aikoina asiantuntijajäseniä otetaan lisää. Jäseneksi otetaan myöhemmin parlamentaarikkoja ja myös niitä, jotka puolue nimeää ehdokkaakseen valtiollisissa vaaleissa.

Tässä vaiheessa yhdistyksen hallitukseen kuuluu kolme jäsentä. Minun ja vaimoni lisäksi siihen on valittu valtiotieteiden maisteri Sakari Linden, joka on Suomalaisuuden liiton toiminnanjohtaja. Hän on toiminut eduskunnassa Maria Lohelan ja Simon Elon avustajana.

Monet ovat suhtautuneet malttamattomasti Kansalaispuolueen toiminnan käynnistymiseen.

Kansalaispuolueen innokkaimmat kannattajat haluavat päästä vaikuttamaan sen toimintaan. Tähän tarjoutuu erinomainen mahdollisuus liittymällä puolueen tukiryhmään ja tulemalla sen kannattajajäseneksi. Lähetämme kannattajajäsenille sähköpostia ja otamme vastaan heidän evästyksiään.

Kansalaispuolueen kannattajien olisi hyvä suuntautua myös ulospäin ja osallistua sekä sosiaalisessa mediassa että julkisissa tiedotusvälineissä käytävään keskusteluun.

Kansalaispuolueelle ei ole tarkoitus ryhtyä laatimaan yksityiskohtaista ohjelmaa. Sen keskeiset tavoitteet ovat:

-köyhyyden poistaminen ja ympäristöllisesti, taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti kestävän kehityksen edistäminen,

-Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden vahvistaminen,

-järkevän maahanmuuttopolitiikan toteuttaminen ja

-koko Suomen tasapuolinen kehittäminen.

Juuri nyt on keskityttävä Suomen euroeron toteuttamiseen, kun siihen tähtäävä kansalaisaloite on eduskunnan käsiteltävänä.

Malttamattomia ovat olleet myös kilpailevien puolueiden agentit. Monet ovat iloinneet miepidemittauksista, joiden mukaan Kansalaispuolueen kannatus on mitättömän pientä.

Mielipidetutkimuksiin on syytä suhtautua rauhallisesti. Puoluetta ei ole vielä edes olemassa. Suuri osa vastaajista ei ole kertonut puoluekantaansa. Yllättävän moni ilmoittaa kuitenkin jo tässä vaiheessa voivansa kannattaa Kansalaispuoluetta.

Kansalaispuolueen tavoitteilla on hyvin laaja kannatus kansan keskuudessa. Puolue nojautuu kestäviin henkisiin, hengellisiin ja yhteisöllisiin arvoihin. Se toteuttaa tervettä talouspolitiikkaa ja pyrkii rakentamaan tasa-arvoista ja hajautettua ihmisyyden yhteiskuntaa.

Voimme suhtautua luottavaisesti siihen, että Kansalaispuolue menestyy.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu