Kansalaispuolue on koko Suomen uudistusliike
Aamulla luin Seinäjoen puoluekokouksesta viime yönä saamani nimettömän sähköpostiviestin: ”Kyllä me Sinua sinne odotettiin. Pettyneitä sali täynnä.”
Voin vastata, että kyllä minäkin teitä kaikkia kovasti kaipasin. Kokousta seurasin verkon välityksellä tarkemmin kuin olisin voinut paikan päällä tehdä.
Vuodesta 1970 lähtien olen ollut mukana kaikissa Keskustan puoluekokouksissa.
Mikkelissä vuonna 1970 järjestetyssä puoluekokouksessa olin kokousedustajien toivomuksesta ehdolla puoluesihteeriksi tietoisena siitä, että en tulisi valituksi. Ahti Karjalainen oli jo pyytänyt minua sihteerikseen alkamassa olleisiin hallitusneuvotteluihin.
Vuoden 1972 Jyväskylän puoluekokouksessa olin ehdolla puheenjohtajan vaalissa ja tulin valituksi varapuheenjohtajaksi. Petyin mahdollisuuksiini vaikuttaa puolueen politiikkaan. Syksyn 1973 puoluevaltuuskunnan kokouksessa uhkasin erota varapuheenjohtajan tehtävästä, ellei meno muutu.
Eduskunnan talviloman aikana kirjoitin kirjan ”On muutoksen aika”. Sen esipuheeseen kirjoitin:
”Yksimielisyyttä pidetään puolueissa itseisarvona; yksimielisyys on voimaa, sanotaan. Yksimielisyys on helppo saavuttaa ja säilyttää, jos kiistakysymyksiä kartetaan ja annetaan enemmistömielipiteen tai kuvitellun enemmistömielipiteen johtaa puoluetta. Tulevaisuuttaan ajattelevat luottamushenkilöt koettavat aavistaa enemmistön suuntaa ja asettua sen kärkeen. Menestyvän poliitikon piirteisiin kuuluu pyöreys ja varovaisuus. On turvallista vesittää omat mielipiteet ja olla mahdollisimman monen kanssa samaa mieltä.
Yksimielisyys yksimielisyyden vuoksi on puolueelle vaarallista. Linja samenee, profiili hämärtyy, politiikasta puuttuu tehokas määrätietoisuus. Näennäisen yksimielisyyden pinnan alle kertyy tyytymättömiä, jotka yksimielisyyden vaatimuksilla vaiennetaan. Tyytymättömät jättävät puolueen ja yksimielisyys on entistäkin helpompi saavuttaa.
Minun tarkoitukseni ei ole hajottaa Keskustapuoluetta, kun olen vaatinut keskustelua puolueen tavoitteista. En myöskään aio luopua puolueesta, jos ajatuksiani ei hyväksytä. Minunkin mielestäni puolueen on syytä olla yhtenäinen. Tahtoisin vain, että me selvittäisimme itsellemme, mistä olemme yhtä mieltä. Ellemme me sitä itse tiedä, emme voi politiikallamme myöskään muita vakuuttaa.”
Viimeksi kuluneen vuoden aikana jouduin toteamaan saman kuin syksyllä 1973: en pystynyt enää vaikuttamaan Keskustan linjaan ja politiikkaan. Silloin olin puolueen varapuheenjohtaja, nyt kunniapuheenjohtaja. Lisäksi olen nyt ollut puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan jäsen.
Lopulliset johtopäätökset vedin sen jälkeen, kun olin tavannut tammikuun puolivälissä puheenjohtaja Juha Sipilän.
Tammikuun 25. päivänä ilmoitin jättäytyväni sivuun puolue-elinten työstä. Lyhyet perustelut kerroin julkaisemassani blogissa (http://www.paavovayrynen.fi/2016/01/25/uusi-alku/) ja laajemmat kirjassani ”Eihän tässä näin pitänyt käydä”. Tuolloin en vielä tiennyt, mihin ilmoitukseni käytännössä johtaisi.
Tiedotustilaisuuden jälkeen puolueen johto ei ottanut mitään yhteyttä. Sen sijaan sain valtavan määrän viestejä, joissa minua kehotettiin perustamaan uusi puolue.
Helmikuun 4. päivänä julkaisin blogin (http://kansalaispuolue.fi/blogi/6/ 4.2. Vapaus valita), jossa kerroin Kansalaispuolueen perustamisesta. Sen jälkeen Juha Sipilä soitti. Lyhyessä puhelinkeskustelussa oli puhetta, että voitaisiin joskus keskustella.
Helmikuun alun jälkeen yhteyksiä ei kuitenkaan ole ollut. Julkisuuden kautta olen saanut kehotuksia erota Keskustan jäsenyydestä.
Näissä oloissa en pitänyt sopivana osallistua puoluekokoukseen. En halunnut häiritä kokouksen kulkua.
Kansalaispuolue ei ole poliittinen puolue sanan tavanomaisessa merkityksessä. Sen toimintaan ovat tervetulleita myös muiden puolueiden jäsenet.
Olen ilmoittanut, että haluan omalta osaltani jatkaa jäsenyyttäni Keskustassa ja osallistua sen kautta kuntapolitiikkaan. Lisäksi kuulun puolueen sääntöjen perusteella Keskustan valtuuskuntaan Euroopan parlamentissa.
Suomessa on syvä edustuksellisen kansanvallan kriisi. Puolueet ovat kehittyneet ylhäältä päin johdetuiksi koneistoiksi, joiden kautta Suomen linjaan on mahdotonta vaikuttaa.
Kansan keskuudessa on laajaa kannatusta monilla tavoitteilla, joista poliittisten puolueiden toimielimissä ei edes keskustella. Tärkein niistä on Suomen eroaminen euroalueesta.
Suomen jäsenyys euroalueessa vaikuttaa ratkaisevalla tavalla maamme ja kansamme tulevaisuuteen.
Jäsenyys on aiheuttanut ja aiheuttaa meille suurta taloudellista ja yhteiskunnallista vahinkoa. Suurtyöttömyys ja julkisen talouden leikkaukset ulottavat kielteiset vaikutuksensa kauas tulevaisuuteen.
Euroalueen jäsenenä olemme menettämässä lopullisesti taloudellisen ja myös valtiollisen itsenäisyytemme. Professori Antti Tanskanen on kiteyttänyt Suomen vaihtoehdot: euro ja liittovaltio tai markka ja itsenäisyys.
Nykyiselle politiikalle on vaihtoehto. Jos Suomi eroaa euroalueesta, kilpailukykymme palautuu nopeasti ja taloutemme lähtee vahvaan kasvuun.
Yli neljäsosa nykyisistä kansanedustajista oli ennen eduskuntavaaleja sitä mieltä, että Suomen olisi parempi olla euroalueen ulkopuolella. Keskusta aikanaan vastusti Suomen jäsenyyttä euroalueessa – ja oli oikeassa.
Eduskunnassa euroerosta ei ole kuitenkaan edes keskusteltu. Oli tehtävä kansalaisaloite, jonka avulla asia saatiin eduskunnan käsiteltäväksi.
Keskustan puoluekokouksessa Suomen jäsenyydestä euroalueessa ei keskusteltu lainkaan.
Kansalaispuolue pyrkii kokoamaan yhteen niitä sitoutumattomia ja eri puolueisiin lukeutuvia suomalaisia, joita yhdistävät kansakunnan tulevaisuuden kannalta elintärkeät tavoitteet: Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden turvaaminen, järkevä maahanmuuttopolitiikka ja koko maan tasapuolinen kehittäminen.
En näe mitään syytä siihen, että Keskusta suhtautuisi toimintaani vihamielisesti. Olen kehottanut omia kannattajiani jatkamaan työtään Keskustassa ja vaikuttamaan sen linjaan. Toivon, että Keskusta palaa juurilleen ja menestyy. Omalta osaltani pyrin nyt saamaan laajempaa tukea niille tavoitteille, joiden toteuttamista pidän Suomen tulevaisuuden kannalta kaikkein tärkeimpinä.
Kansalaispuolue on koko Suomen uudistusliike. Se pyrkii uudistamaan ja tervehdyttämään Suomen poliittista järjestelmää avaamalla kaikille kansalaisille mahdollisuuden vaikuttaa suoraan Suomen linjaan ja tulevaisuuteen.
Rohkeneeko Keskusta ottaa haasteen vastaan?
Voiko sähköpostia lähettää nimettömänä ?
Käsittääkseni joku lähettäjä pitää olla sähköpostissa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos käyttää jotain gmail tai outlook tai muuta ilmaista sähköpostipalvelua missä luot tilin vaikkapa xyzkjl@gmail.com voit hyvinkin lähettää viestin jossa lähettäjän henkillöllisyys pysyy piilossa.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin näin.
Eikä tässä vielä kaikki.
Lähettäjäksi voi laittaa haluamansa sähköpostitunnarin helposti vaikka vaikka ei gmailia käyttäisikään.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, joku lähettäjä on kuitenkin oma tai tekaistu. Ip-osoitteen, mistä se on lähetetty, selvittäminen on sitten asia erikseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tarvitse. On sähköpostiohjelmia, jotka lisäävät automaattisesti viestin perään käyttäjän allekirjoituksen sen mukaisena kuin se on ilmeitettu tiliä avattaessa tai sen mukaisena kuin käyttäjä haluaa, mutta on myös ohjelmia, jotka eivät näin menettele. Osoitekaan ei välttämättä aina kerro käyttäjän nimeä.
Ilmoita asiaton viesti
Sähköpostin voi helposti tehä vaikka aku.ankka@gmail.com!
Ilmoita asiaton viesti
Onhan keskusta uudistunut. Kokoomusjohto kiittelee, että näin kokoomukselaista politiikkaa ei ole ennen tehtykään. Työttömyys lisääntyy, palkat ja toimeentulo putoaa kaikilta muilta paitsi suurituloisilta. Leipäjonojen kasvuluvut on näyttäviä ja kaikkein pienimmistä tuloista leikataan eniten. Sen sijaan osakkeet ja sijoitukset ovat tuottaneet vähintään sen mitä aikaisemminkin
Sipilä ilmoitti Keskisuomalaisen haastattelussa ennen eduskuntavaaleja, että keskustalla ja kokoomuksella on vain vähäisiä eroavaisuuksia. Näin se näyttää olevan.
Väyrysen toive keskustan palaamisesta juurilleen ei taida ottaa tuulta. Ahon hallitus teki EU-sopimuksen. Kyllä he osasivat lukea sopimuksen sisällön. Taisi keskustan euroon liittymisen vastustaminen olla silmänlumetta.
https://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE
Ilmoita asiaton viesti
Kaiketi pahinta on enemmistön tyrannia, kuten Björn Wahlroos on kirjoittanut.
Suomalaisia on 5 milj. vähemmistö, silti Väyrynen haluaa sitoa meidät yhä tiukemmin pohjoismaiseen 20 milj. enemmistöön.
Suomi on pohjoismaisessa talousperheessä kuin poika Gorillan altaassa.
Ilmoita asiaton viesti
Eduskuntavaalien jälkeen Juha Sipilän ensimmäinen vaatimus oli, että ”meillä pitää olla yhteinen tilannekuva”. Kaikilta vaatimansa ”yhteisen tilannekuvan” Sipilä lie omaksunut Suomen Pankin ja valtiovarainministeriön talousennusteista.
Yksimielisyys on puolueelle vaarallista, sanoo Väyrynen ja on oikeassa. Vielä vaarallisempaa yksimielisyyden (yhteisen tilannekuvan) vaatimus on kun sitä vaaditaan eri puolueilta. ”Yhteinen tilannekuva” on tosiasiassa diktatuuria, sanelua, pakkovaltaa. Tämä on Sipilän hallituksen lähtökohta ja metodi. Siitä puuttuu itsekriittisyys, oman ajattelun kyseenalaistus, tieteellisluonteinen keskustelu ja itsekorjautuvuus. Nykypolitiikka on pakkovaltaa.
Väyrynen tekee hyvää työtä kun nostaa kyseenalaistavia näkökohtia esiin.
Entä Vasemmistoliitto? Nuorten naisten värisuora on ongelma, sanoo Anna Kontula. Oikeassa taitaa olla hänkin.
Ilmoita asiaton viesti
Se olisi mahdollista, kun kansalaiset voisivat myös liittyä jäseniksi, muuta nyt pian sääntöjä, kun puolueessa on vain neljä jäsentä.
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti on oikealla asialla puolueineen. Suomen täytyy ottaa ritolat eurosta ja toivottavasti myös direktiivityranniasta nimeltä Euroopan unioni.
Brexitin jälkeen tulevat Frexit, Grexit ja Fixit.
Ilmoita asiaton viesti
En ihmettele Väyryselle yllättäen yöllä tullutta nimetöntä sähköpostiviestiä. Lähettäjä, kuka lieneekin, halusi varmasti pysyä nimettömänä viestin sisällön vuoksi. Olin kokouksessa kolme pitkää päivää. En kuullut kenenkään surkuttelevan sitä ettei Väyrynen ole kokouksessa läsnä. Sen sijaan kuulin puhuttavan, hyvä ettei Väyrynen ole tullut häiritsemään kokousta. Paikalla oli tosin parhaimmillaan lähes 3500 keskustalaista, joten onhan Väyrystä saatettu kaipailla jossakin nurkkapöydässä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Väyrystä kaivataan. Keskustan ajautuminen Alkiolaisesta sivistyksen ja empatian aatteesta uusliberaalien kapitalistien haltuun ihmetyttää.
Eikö keskustan johtoa lähellä ole ketään joka ymmärtäisi mitään rahatalouden mekaniikasta ja siten kansantalouden toiminnasta? Miten keskustan puoluekoneelle on saatu markkinoitua velka-pelko noin tehokkasti? Onko keskustalaiset menettäneet järkensä?
Raha on pelkkä hallinnollinen järjestely eikä siitä voi olla koskaan aidosti puutetta. Tämän ”raha on loppu” -valheen on keskustalaiset nielleet koukkuineen päivineen. Tämä valhe on rakennettu suojelmaan talouseliitin kertyneitä pääomia ja suhteellista asemaa.
Väyrynen tajuaa että tämä euro-projekti on kaikille muille paitsi Saksalle haitallinen. Onko hän ainut keskustalainen joka tajuaa edes vähän kansantalouden toiminnasta?
Yhdenkään keskustalaisen ei pidä kannattaa euroa eikä edes eu:ta. Tuota projektia kannattaessaan äänestää omaa etuaan vastaan, jos ei tienaa yli 10 000 euroa kuukaudessa…eipä pitkässä juoksussa kannattaisi noiden rikkaidenkaan kannattaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kylläpä oli ponneton kokous europolitiikan suhteen ja euron tuomista haitoista. Hannu Takkula taisi mainita puheessaan euro ja liittovaltio markka ja kansallisvaltio.(Tanskanen) Siksipä laajempi poliittinen anti oli köykäinen. Muuten kilpailukykysopimus ja pieni talouskasvu oli ilonaiheita. Henki oli myös hyvä.
Kyllä Paavosta puhuttiin ja tulevasta uudesta puolueesta. Joukoissa oli myös pahantahoista väärinymmärtämistä, eivätkä he toimineet puheenjohtaja Sipiän toivomalla tavalla. Voisivat pyytä Sipilältä anteeksi.
Itse olen siirtymässä kansalaispuolueeseen, koska euro on 10 hyvän vuoden jälkeen vaikuttanut siihen,että 8 vuoteen on rämmitty suossa.
Ilmoita asiaton viesti
Demokratia on niin heikoilla, että tämä Väyrysen homma on toelaki hyväksi meile kaikile. Se elävöittää ja innostaa ja pannee toisekki kattohmaan vähän monipuolisemmin politikoimistaan.
Kepun vain pitäs älytä nyt jotenki ottaa tämäki virike, muttei jäykät puoluesysteemit uudistu noin vain, että jess Väyrynen, hyvä hyvä!
Ilmoita asiaton viesti
Minwen ikinä avaa outoja sähköposteja sieltä ”roskapostilaatikosta” … mitä lie huuhaa-heleppo- heikkejä tai onnenonkija-Abdulaheja ja jopa kaiken maailman Olgilta, Veeroilta ja Tatjaanoilta on minullekin tullut ”nimettömiä” sähköpostiviestejä. Ensitöikseen sanovat rakstavansa minua ja kaipaavnasa kovasti. … Varovainen pitää netin kanssa olla.
Muuten … asiasta toiseen. Näkyykö teillä muilla juuri tämän blogisivun kirjasimet (fontti) todella pienellä ja etenkin näin kommnettiin kirjoittaessa kärpäsen pa***n kokoiset kirjaimet. Ei taho edes rilleillä erottaa mitään. Muilla blogisivulla ei ole ollut vastaavanlaista ongelmaa. Mitenhän tämän ongelman saisi korjattua. Paavo voi ottaa yhteyttä aluksi vaikka ylläpitoon.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä arvo on annettava YHDELLE NIMETTÖMÄLLE sähköpostiviestille?
Jos kokouksessa oli mukana 3500 keskustalaista, kuten Arvo Tammela toteaa yllä, ja vain yksi kaipaili todetusti(?), mutta hänkin nimettömästi, Paavo Väyrystä kokoukseen mukaan, niin eipä siitä saa riemua rakennetuksi sitten millään. Tosin kyllähän Väyrynen sai pitkän blogin verran!?
”Pettyneitä sali täynnä”!?? Ei muuta kuin seuraavaan Kansalaispuolueen puoluekokoukseen nämä pettyneet.
Eivätkö nyt kansalaiset voi vaikuttaa maamme harjoittamaan politiikkaan vaalien kautta?( Jos ovat valinneet huonot edustajat, ja väärän puolueen, niin aina voi heidät seuraavissa vaaleissa vaihtaa.) Ei kai eduskunnan pidä kuunnella vielä erikseen jokaista kansalaista ennen kuin päättää asioista?
Mikä on mainittu UUSI suoran vaikuttamisen tapa joka muuttaa vaaleilla valittujen edustajien päätökset?
Blogin otsikko on turhan mahtipontinen.
Mikä takaa ettei Kansalaispuolueen johto tee jatkossa paljolti vain johtajien mieleisiä (sanelemia) päätöksiä? Ei mikään puolue voi kaiken aikaa ja kaikkia jäseniään ja kannattajiaan päätöksenteossa miellyttää. Ei Kansalaispuoluekaan. Jospa siellä nousee esiin joku ”paavoväyrynen” joka ei saa näkemyksiään puolueessa esiin? Mitä sitten? Uusi puolue taas kehiin?
Väyrysen ”kaksoispuoluelaisuus” on käsittämätöntä!
Ilmoita asiaton viesti
Nykyisen keskustan voisi liittää kokoomukseen. Tämän jälkeen tietysti pitää löytää poliittinen koti niille joilla on Alkiolainen sivistyksen ja empatian aate.
Sivistys talouspolitiikassa = moderni rahateoria
Empatia talouspolitiikassa = hyvinvointiyhteiskunta
Nämä puuttuvat nykyiseltä Keskustalta.
Ilmoita asiaton viesti
Kansalaispuolueessa on neljä jäsentä joten mahdollista on kovaankin kasvuun sääntömuutolsella.
Ilmoita asiaton viesti
Uudistusliike?
Markka ja euroerohan veisivät Suomea kaksi vuosikymmnetä taaksepäin. Venäjän nöyristely ja YYA-sopimuksen esiinkaivaminen toisen mokoman.
Seiskyt-luvun Suomessa Väyrynen oli omimmillaan. On toki edelleen.
Ilmoita asiaton viesti
”Markka ja euroerohan veisivät Suomea kaksi vuosikymmnetä taaksepäin”
Kun nyt tunnustettaisiin että ainoa vaihtoehto markalle on liittovaltio ja lopunkin itsenäisyyden luovuttaminen EU:n komissiolle.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ollut muuten lähes 300 aloitteen joukossa yhtään euroeroa vaativaa aloitetta. En myöskään kuullut kenenkään puoluekokouksen osallistujan maininneen blogistin nimeä kokouksen aikana.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei ollut muuten lähes 300 aloitteen joukossa yhtään euroeroa vaativaa aloitetta.”
Oliko toisaalta yhtäkään lisäintegraatiota eli liittovaltiokehitystä vaativaa kannanottoa? Pitäisi keskustassakin tajuta että nämä ovat vaihtoehdot.
Ilmoita asiaton viesti
Puolueiden veisatessa hoosiannaa ja Timo Soinin toimiessa ulkoministerinä (hän on keksinyt toistensa vastakohdiksi sanat lässyttäjäkristitty ja kiviterapeuttikommunisti ettei turhaan toistettaisi vuorineuvoksen arvonimeä) sekä Osmo Soininvaaran ja Anni Sinnemäen kaupunginsuunnittelijoina, on tämä säädöskirja laitettava Lasipalatsin uudisrakennuksen perustuksiin:
Pohjoismainen linja on ennen muuta älyllisesti perusteltu valmius ja taipumus edistää isänmaan etua ainoalla oikealla tavalla. Siihen liittyy emotionaalinen puoli, joka lähinnä tarkoittaa moraalista tyydytystä ja ylemmyyttä sen johdosta, että on kyetty nousemaan juoksuhautoihin jääneiden eilispäivän miesten tasoa ylemmäs ja ymmärretään realiteetit. Siitä ja vain siitä kaikki viisaus alkaa ja saattaa alkaa. Asia on niin triviaali, ettei sen kieltäjiä voi muuta kuin halveksia, ehkä joskus voidaan ymmärtävästi sääliä.
Pohjoismainen linja ei kuitenkaan ole varsinainen uskonnollinen liike. Ehkä sitä saattaa jonkinlaisena kansalaisuskontona pitää ja sen oikeuden ja välttämättömyyden tunnustaminen on tietenkin politiikan piirissä eräänlainen Test Act, jonka suorittajat ainoastaan ovat kelvollisia kansakunnan palvelukseen poliittisella areenalla.
PS.
Sinnemäki puhdistautui julkisesti nuoruuden venäläisvaikutteistaan Soininvaaran junaillessa häntä ko. virkaan.
———
Vanha testamentti sisältää kertomuksen koko maailman synnystä ja kertoo, miten Jumala valitsi Israelin omaisuuskansakseen muiden kansojen keskuudesta ja miten hän johdatti kansaansa historian lävitse. (Wikipedia)
Ilmoita asiaton viesti
Virsikirjaan vuonna 1986 virsi nro 1:ksi otetussa hoosiannassa odotetaan uutta messiasta pelastamaan kansaa.
Paavo Väyrysen tavoin moni muukin luottaa Sauli Niinistön yhä uudelleen jatkavan Paasikiven perintöä pohjoismaisen talouseliitin (vuorineuvostason) messiaana pudottaen Kekkosen nimen pois muistoista ettei kansan tunne-elämää turhaan mainittaisi.
Ilmoita asiaton viesti