Kansalaispuolueelle uusi nimi

Kannattajakorttien kerääminen Kansalaispuolueen saamiseksi puoluerekisteriin on osoittautunut työlääksi.

Perusongelma on, että kannattajakorttia ei voi allekirjoittaa sähköisesti. Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa sai tuekseen vain noin 2200 käsin allekirjoitettua lomaketta. Loput runsaat 50 000 olivat sähköisiä.

Toinen vaikeus näyttää liittyvän siihen, että Kansalaispuolueen nimessä on sana ”puolue”. Tämä johtaa harhaan, sillä se ei edes ole poliittinen puolue sanan tavanomaisessa merkityksessä. Kansalaispuolue pyrkii kokoamaan yhteen samoin ajattelevia suomalaisia yli puoluerajojen. Kansalaispuolueen toimintaan voivat tulla mukaan myös muiden puolueiden jäsenet.

Myös varsinaiset poliittiset puolueet ovat vältelleet ”puolue” -sanan käyttöä nimessään. Näin toimi myös Keskustapuolue, joka muutti minun puheenjohtajakaudellani 1980-luvun lopulla nimensä Suomen Keskustaksi.

Niinpä olemme päättäneet, että Kansalaispuolueen nimi muutetaan puoluerekisteriin merkitsemisen jälkeen siten, että siinä ei enää esiinny sanaa ”puolue”. Samalla kun kannattajakorttien kerääminen Kansalaispuolueelle jatkuu, käynnistämme kilpailun, jolla etsimme sille uutta nimeä.

Kannattajakortteja voi tulostaa Kansalaispuolueen kotisivulta (kansalaispuolue.fi). Kortit on täytettävä ohjeen mukaan, allekirjoitettava ja lähetettävä minulle osoitteeseen Pohjantie 34, 94400 Keminmaa.

Nimikilpailuun voi osallistua lähettämällä oman ehdotuksensa postitse edellä mainittuun osoitteeseen tai sähköpostitse osoitteeseen kansalaispuolue@paavovayrynen.fi.

Nimikilpailun voittaja saa palkinnoksi kolme viimeisintä kirjaani ”Huonomminkin olisi voinut käydä”, ”Suomen linja” ja ”Eihän tässä näin pitänyt käydä”.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu