Paavo Väyrysellä 2.9. juhlaseminaari

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen viettää 70-vuotissyntymäpäiväänsä Keminmaan Pohjanrannassa, missä järjestetään 2.-3.9. Meri-Lapin ruokamessut.

Syntymäpäivänään 2.9. Väyrynen järjestää juhlaseminaarin, jonka alustajiksi ovat lupautuneet Liisa Jaakonsaari, Ilkka Kanerva ja Matti Vanhanen. Kello 10.00 alkavassa seminaarissa käydään periaatteellista keskustelua Suomen, Euroopan ja koko ihmiskunnan tulevaisuudesta. Tilaisuus on maksuton.

Kylmän sodan kausi päättyi runsaat kaksi vuosikymmentä sitten Neuvostoliiton ja Varsovan liiton hajoamiseen. Käynnistyi globalisaatio, jonka puitteissa mm. Kiina ja Intia tulivat osaksi maailmantaloutta. Euroopassa yhdentyminen sai uutta vauhtia. Maastrichtin ja Lissabonin sopimukset syvensivät unionia samalla kun se laajeni nopeasti. Yhdentymisen vyöhykettä laajennettiin myös naapuruuspolitiikalla.

Seminaarissa tarkastellaan globalisaation ja Euroopan yhdentymisen eri maissa saamaa vastavaikutusta. Tämä tilannehan on rinnastettu jopa Berliinin muurin murtumiseen ja Neuvostoliiton hajoamiseen. Seminaarissa on tarkoitus pohtia, kuinka nyt olisi mentävä eteenpäin sekä maailmanlaajuisella että eurooppalaisella tasolla.

Paavo Väyrynen on syntymäpäivänään tavattavissa Pohjanrannassa, mutta hän ei järjestä vastaanottoa. Väyrysen ohje on: ”ei puheita, ei kukkia, ei lahjoja”.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu