Eduskuntavaaleihin herkullinen asetelma

Kyselytutkimus puoluejohtajien kannatuksesta (http://kansalaispuolue.fi/uutinen/sipil%C3%A4-suosituin-p%C3%A4%C3%A4ministeriksi-soini-ja-v%C3%A4yrynen-tasoissa/141/) seuraavan hallituksen pääministeriksi on Kansalaispuolueen kannalta rohkaiseva. Se osoittaa, että puolueella on edellytykset nousta suurten puolueiden sarjaan ja hallituspuolueeksi.

Eduskuntavaalien asetelma on herkullinen: vastakkain ovat yhtäältä Kansalaispuolue ja toisaalta sekä kaikki hallituspuolueet että suurimmat oppositiopuolueet. Daavid vastaan Goljat.

Eurooppa-politiikka nousee keskeiseen asemaan, kuten taannoisessa blogissani arvioin (https://www.paavovayrynen.fi/2016/12/16/eurooppa-politiikka-hallitsee-se…). Vaalien lähestyessä käydään neuvotteluja Britannian EU-erosta ja samalla unionin tulevaisuudesta. Maahanmuuttokriisi jatkuu. Euroalueen ongelmat ravistelevat sen jäsenmaita.

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi alkaa heti hallituksen muodostamisen jälkeen kesällä 2019. Eduskuntavaalien tulos ratkaisee, minkä puolueen ja kenen johdolla Suomi on mukana päättämässä unionin kehityksen suunnasta ja samalla myös omasta tulevaisuudestaan.

Kaikki hallituspuolueet ja suurimmat oppositiopuolueet ovat sitoutuneet Suomen jäsenyyteen euroalueessa. Ne myötäilevät unionin kehittymistä ylikansallisen liittovaltion suuntaan. Vain Kansalaispuolue ajaa Suomen eroamista euroalueesta ja unionin kehittämistä itsenäisten valtioiden liittona.

Talouspolitiikassa sekä hallituspuolueet että suurimmat oppositiopuolueet ovat sitoutuneet sisäisen devalvaation, velkaantumisen ja julkisen talouden menoleikkausten linjaan. Ne ovat eri mieltä ainoastaan siitä, kuinka paljon ja millä tavalla menoja leikataan. Vain Kansalaispuolue tarjoaa vaihtoehdon tälle kurjistavalle talouspolitiikalle.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa Suomen linja on hämärtynyt. Kansalaispuolue varmistaa Suomen pysyttäytymisen Paasikiven linjalla, sotilaallisesti liittoutumattomana maana.

Maahanmuuttopolitiikkaa on hoidettu holtittomasti.

Suomen hallitus ei tarttunut ehdotuksiin Euroopan unioniin tulleen maahanmuuton hillitsemiseksi. Kun muuttoliike suuntautui voimakkaana Suomeen, hallitus ei suostunut palauttamaan osittaisia rajatarkastuksia, kuten Itävalta ja Saksa olivat jo tehneet. Vain neljään EU-maahan tuli suhteellisesti enemmän maahanmuuttajia kuin Suomeen. Suurimmat oppositiopuolueet ovat moittineet hallitusta liian tiukasta maahanmuuttopolitiikasta.

Kansalaispuolue huolehtii omalta osaltaan siitä, että muuttoliike saadaan hallintaan sekä Euroopan tasolla että Suomessa.

Aluekehityksessä hallitus on toteuttanut keskittävää metropolipolitiikkaa. Oppositiopuolueet ovat sitä myötäilleet ja tukeneet.

Kansalaispuolue huolehtii siitä, että Suomea ryhdytään taas kehittämään tasapuolisesti. Koko maan voimavarat on saatava käyttöön rakentamaan Suomen tulevaisuutta.

On suuri ilo ja nautinto päästä kamppailemaan muiden puolueiden kanssa Suomen tulevaisuudesta. Ehdokashankinnan ja vaalityön aloitamme heti kuntavaalien jälkeen.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu