Harkitsen ehdokkuutta Helsingissä

Olin yllättynyt Keskustan puheenjohtajan eilisestä ilmoituksesta, että en voisi olla Keskustan ehdokaslistalla Keminmaan kuntavaaleissa. Puolueen sääntöjen mukaan päätöksen tekeminen ehdokkaiden asettamisesta kuntavaaleihin kuuluu kunnallisjärjestöille.

 

En kuitenkaan halua aiheuttaa hankaluuksia Keminmaan keskustaväelle. Minulle itselleni ehdokkuus ei ole tärkeä. Olin valmis auttamaan Keskustaa menestymään Keminmaan kuntavaaleissa. On ikävää, että puolueen johto tämän nyt estää.

 

Kansalaispuolue ei ole puolueena mukana kuntavaaleissa. Olemme kehottaneet puolueen kannattajia olemaan ehdolla sitoutumattomilla tai muiden puolueiden listoilla.

 

Monet ovat esittäneet, että muodostaisin Keminmaalla sitoutumattomien listan ja olisin sen ehdokkaana. Tätä en aio tehdä. Sen sijaan otan harkittavaksi sen, että olisin sitoutumattomana ehdokkaana Helsingissä. Se olisi mahdollista, jos siirtyisimme Vuokon kanssa kirjoille pääkaupunkiin, missä meillä on omistusasunto.  

 

Kotipaikan vaihtamiseen on vahvat perusteet. Parlamenttityöni vuoksi joudun matkustamaan viikottain Brysseliin tai Strasbourgiin ja pitämään jatkuvaa yhteyttä äänestäjiin eri puolilla Suomea. Yritystoimintaa meillä on Keminmaan lisäksi Järvenpäässä, Tuusulassa ja Viron Pärnussa. Sekä parlamenttityö että yritystoiminta edellyttävät pääasiallista asumista pääkaupunkiseudulla. Viime vuosina olemme käyttäneet pääosin Helsingin seudun terveyspalveluja.

 

Helsingin kuntapolitiikkaan tarvitaan kirkas vaihtoehto keskittävälle metropolipolitiikalle.

 

Satojen tuhansien uusien asukkaiden haaliminen Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle nostaa elinkustannuksia, pilaa asuinympäristöä, lisää liikenneruuhkia ja heikentää ilman laatua. Investoinnit kasvuun vähentävät voimavaroja toiminnasta, jolla alueella jo asuvien ihmisten hyvinvoinnista huolehditaan. Tätä politiikkaa Keskustakin on valitettavasti tukenut.

 

Helsingin kuntapolitiikkaan on saatava suunnanmuutos senkin vuoksi, että koko maa kärsii sen johdolla toteutettavasta keskittävästä metropolipolitiikasta.

 

Vuoden 1988 kuntavaaleissa olin ehdolla kuntavaaleissa Helsingissä ja menestyin hyvin. Saimme tuolloin neljä valtuutettua, joka oli parempi tulos kuin mihin Keskusta on viime aikoina Helsingissä yltänyt. Kauteni jäi silloin lyhyeksi, kun muutimme seuraavan vuoden lopulla Tuusulaan. 

 

Olen valmis harkitsemaan vakavasti kuntavaaliehdokkuutta Helsingissä, jos muodostettavalle sitoutumattomien listalle saadaan riittävästi ehdokkaita. Mukaan voivat tulla myös muiden puolueiden jäsenet. Halukkaat voivat ilmoittautua osoitteeseen kp@kansalaispuolue.fi.  

 

Paavo Väyrynen

 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu