Keskusta tukee keskittävää metropolipolitiikkaa

Helsingin valtapuolueet ovat toteuttaneet keskittävää metropolipolitiikkaa. Pääkaupunkiseudulle pyritään haalimaan useita satoja tuhansia uusia asukkaita joko Suomen maakunnista tai ulkomailta.

 

Nyt keskustajohtoinenkin hallitus on tukenut tätä kehitystä mm. rahoittamalla paikallisliikenteen investointeja ja keskittämällä asuntorahoitusta suurimpiin kaupunkeihin.  

 

Tämä keskittävä metropolipolitiikka kohottaa elinkustannuksia, huonontaa elinympäristöä ja ilman laatua, pahentaa liikenneruuhkia ja lisää meluhaittoja. Ihmisten turvallisuus heikkenee.

 

Helsingin ja muiden pääkaupunkiseudun kaupunkien investoinnit väestönkasvua lisääviin hankkeisiin ovat johtaneet siihen, että alueella jo asuville ihmisille välttämättömien palvelujen kehittämistä on laiminlyöty.

 

Kansalaispuolueen kannattajista koostuvan "Terve Helsinki" -liikkeen ehdokkaiden tavoitteena on, että Helsingin kaupunki keskittyy alueellaan jo asuvien ihmisten – sekä kantasuomalaisten että maahanmuuttajien – olojen ja elämän laadun kohentamiseen sen sijaan, että varoja tuhlataan vahingolliseen keskittävään metropolipolitiikkaan.

 

"Terve Helsinki" -liike pyrkii siihen, että pääkaupunkiseudun kehitys tukee koko maan tervettä kehitystä.

 

Keskustan Helsingin piirin kommentit ovat olleet paljon puhuvia. Piirin puheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula totesi Helsingin Sanomissa (15.2.), että tavoitteeni ovat päinvastaiset kuin Helsingin Keskustan:

 

”Emme voi alkaa kaupungin kasvua estämään ja pakottaa ihmisiä puutarhakaupunginosiin. Kyllä tänne asukkaita mahtuu. Väyrysen linja on vastoin Helsingin Keskustan pitkäaikaista linjaa.”

 

Kovin pitkäaikainen ei ole se keskittävän metropolipolitiikan linja, jota Keskusta nyt sekä Helsingissä että hallituksesta käsin tukee. Perinteisesti puolue on pyrkinyt kehittämään tasapuolisesti koko Suomea ja huolehtimaan erityisesti maaseudun ja maakuntien elinvoimaisuudesta.

 

Nyt maakuntakeskukset ja maaseutualueet kärsivät siitä, että valtion varat keskitetään pääkaupunkiseudun kasvua tukeviin investointeihin. Nyt maakunnat ja niiden asukkaat kärsivät muuttoliikkeestä Helsingin seudulle.        

 

”Terve Helsinki” -liikkeen ajatuksena oli, että olisimme osallistuneet kuntavaaleihin sitoutumattomien valitsijayhdistysten ja niiden yhteislistan kautta.

 

Vahvistaaksemme asemiamme päätimme kuitenkin yhdistää voimia ja hyväksyä Kristillisdemokraattien ehdotuksen osallistua vaaleihin heidän listallaan sitoutumattomina ehdokkaina.

 

Meillä on omat selkeät tunnukset ja täysin erillinen vaalityö. Luottamustehtävät jaetaan äänimäärien suhteessa.

 

Helsingin vaalitulos vaikuttaa koko Suomeen. Toivon, että valistuneet kansalaiset kautta maan ottaisivat yhteyttä Helsingissä asuviin sukulaisiinsa ja tuttaviinsa ja kehottaisivat heitä tukemaan ”Terve Helsinki” -liikkeen vaalityötä. Uusia ehdokkaitakin mahtuu vielä mukaan.

Paavo Väyrynen       

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu