Harri Lindell pormestariksi, äänikuningas valtuuston johtoon

Helsingissä käyttöön otettu pormestarijärjestelmä lisää kuntapolitiikan kansanvaltaisuutta.

 

Esitin pormestarijärjestelmää Keminmaalle vuoden 2012 kuntavaaleissa. Keminmaan keskustalaiset eivät tätä ajatusta kuitenkaan ymmärtäneet eivätkä hyväksyneet.

 

Helsingin pormestarinvaalissa on runsaasti ehdokkaita. Minuakin on kannustettu asettumaan ehdolle. Minulle tämä tehtävä ei kuitenkaan sovi.

 

Kansalaispuolue ei osallistu puolueena kuntavaaleihin. Puolueen kannattajat ovat muodostaneet ”Terve Helsinki” -liikkeen, jonka kautta me asetumme sitoutumattomina ehdolle Kristillisdemokraattien listalle. Meillä on omat tunnukset ja oma erillinen vaalityö.    

 

Vaikka Kansalaispuolue ei ole omalla listallaan mukana kuntavaaleissa, se voi asettaa pormestariehdokkaan. Tähän tehtävään tarjoamme Kansalaispuolueen jäseneksi eilen liittyneen kaupunginvaltuutettu Harri Lindellin.

 

Harri Lindell osallistuu valtuustotyön lisäksi rakennuslautakunnan ja kaupungin johtamisjärjestelmän kehittämistä käsittelevän jaoston toimintaan. Aikaisemmin Lindell on toiminut valtuustoryhmän puheenjohtajana. Hän on myös maakuntavaltuuston jäsen.

 

Harri Lindellillä on pitkä ja monipuolinen poliittinen ura. Hän on lähellä kaikkia helsinkiläisiä ja haluaa toimia heidän parhaakseen.

 

Kansalaispuolue tahtoo lisätä Helsingin kuntapolitiikan kansanvaltaisuutta myös muilla valinnoilla.

 

Pormestarinvaalissa järjestelmä perustuu puoluevaltaan, kun valinnat on sidottu puolueiden valtuustoryhmien kokoon.

 

Valtuuston puheenjohtajiston vaalissa tulisi mielestämme toteuttaa suoraa kansanvaltaa ja valita se suurimpien henkilökohtaisten äänimäärien perusteella.

 

Kuten olen jo aikaisemmin ilmoittanut, tavoittelen äänikuninkuutta Helsingin kuntavaaleissa. Jos sen saavutan, asetun ehdolle valtuuston puheenjohtajan tehtävään.

 

Paavo Väyrynen

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu