Suomi terveeksi

Kuntavaalien yhteydessä on syntynyt erikoinen tilanne.

Kansalaispuolueen kannattajista koostuvan ”Terve Helsinki” –liikkeen edustajat tulivat sitoutumattomina Kristillisdemokraattien aloitteesta heidän ehdokaslistalleen. Kristillisdemokraattien pyynnöstä kehotimme kannattajiamme harkitsemaan asettautumista sitoutumattomana KD:n listoille myös muualla maassa. Ehdokkaiden asettaminen jäi kussakin kunnassa tietysti Kristillisdemokraattien päätettäväksi.

Helsingissä syntyi ongelmia, kun Kristillisdemokraatit pyysivät jälkikäteen, että ”Terve Helsinki” –liikkeen neljä ehdokasta suostuteltaisiin luopumaan ehdokkuudesta. Yhden osalta kysymys oli viime lokakuussa julkaistusta facebook-päivityksestä, joka oli poistettu sivulta, mutta jonka joku kd-aktivisti oli kuvakaapannut.  Kolmen osalta perusteena oli toiminta ”Suomi ensin” –järjestössä.

Kun kävi ilmi, ettei ehdokaslistaa voi jälkikäteen muuttaa, Kristillisdemokraatit päättivät poistaa kaksi ”Terve Helsinki” –liikkeen edustajaa ehdokasgalleriastaan. Heitä on syytetty antisemitismistä ja rasismista. Kovia syytöksiä.

”Terve Helsinki” –liike ei tietenkään hyväksy juutalaisvastaisuutta eikä minkäänlaista rasismia.

Kristillisdemokraattien ratkaisu osoittaa omalta osaltaan, kuinka epäterveeksi henkinen ilmapiiri on Suomessa muuttunut.

Kysymys on ennen muuta suhtautumisesta maahanmuuttoon. Suomen liberaali linja on synnyttänyt maahanmuuttoa vastustavaa kansalaistoimintaa. Sitä ei haluttaisi hyväksyä.

Varoitin tästä Juha Sipilää syksyllä 2015. Kun runsaasti maahanmuuttajia oli alkanut tulla Ruotsin kautta Suomeen, ehdotin, että Suomi olisi Itävallan ja Saksan tavoin palauttanut rajatarkastukset länsirajalle. Lisäksi esitin, että Suomen tulisi nopeasti muiden Pohjoismaiden tapaan heikentää maahanmuuttajien etuisuuksia.

Lokakuun alussa kirjoitin Sipilälle:

”Miksi rajatarkastuksia ei palauteta? Miksi muita maita parempia etuisuuksia ei heti leikata? Maan kansainvälinen maine ei näistä toimenpiteistä kärsisi. Sen sijaan maineemme kärsii siitä, että ihmiset kokevat tilanteen olevan täysin hallitsematon ja protestoivat.”

Nämä vetoomukset eivät auttaneet. Tilanne rauhoittui vasta sen jälkeen kun Ruotsi ja Tanska palauttivat rajatarkastukset. Norjakin on toiminut samoin. Suomi ei ole palauttanut tarkastuksia vieläkään. Viime vuonnakin Suomeen tuli noin 6000 turvapaikanhakijaa.

Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut kaikkein liberaaleinta. Vain neljään EU-maahan on tullut suhteellisesti laskien enemmän turvapaikanhakijoita. Lisäksi Suomi on ottanut suhteellisesti eniten vastaan muista EU-maista siirrettyjä turvapaikanhakijoita.

”Suomen sisu”, ”Suomi ensin” ja muut liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevat järjestöt on leimattu rasistisiksi. Niiden toiminnassa mukana olevien sananvapaus ja kokoontumisvapaus on asettu kyseenalaiseksi.

Maahanmuuttokriittisten järjestöjen toiminnassa mukana olleet ovat epäilemättä syyllistyneet ylilyönteihin. Tähän on johtanut sekin, ettei omia viestejä ole saatu valtamedian kautta julkisuuteen.

Kansanvallan perusedellytys on vapaa ja totuudenmukainen tiedonvälitys. Maahanmuuttoon liittyen on syntynyt ilmapiiri, jossa sen aiheuttamien ongelmien julkinen käsitteleminen on leimattu poliittisesti epäkorrektiksi.

Demokratian toimivuuden kannalta on tärkeää, että kansalaismielipiteet kanavoituvat poliittisen järjestelmän kautta. Muutoin saattaa syntyä ääri-ilmiöitä ja yhteiskuntarauhakin saattaa järkkyä. Ei ole oikein eikä viisasta, jos ehdokkaaksi vaaleihin voi päästä vain hyväksymällä poliittisen valtavirran mielipiteet.

”Terve Helsinki” –liike pyrkii tervehdyttämään pääkaupungin poliittista elämää. Haluamme, että Helsinki luopuu suunnitelmistaan haalia alueelleen jopa 250 000 uutta asukasta Suomen maakunnista ja ulkomailta. Helsingin tulee keskittyä nykyisten asukkaidensa olojen ja elämän laadun parantamiseen. Pyrimme myös torjumaan keskittymiskehitystä ylläpitävää korruptiota.

”Terve Helsinki” –liikkeen aluepoliitiinen linja tervehdyttää koko Suomen kehitystä.

Tervehdyttämistä tarvitaan myös Helsingin ja koko Suomen henkiseen ilmapiiriin.  Meidän on kyettävä keskustelemaan avoimesti kaikista yhteiskunnallisista ongelmista. Vain siten voimme löytää niihin kestäviä ratkaisuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu