Valtamedian vallankäyttöä

 

Valtamedia on puuttunut rajulla tavalla Helsingin kuntavaaleihin.

Helsingin Sanomat ja Yle ovat antaneet kernaasti julkisuutta joihinkin ”Terve Helsinki” –liikkeen ehdokkaisiin kohdistuville syytöksille. Uutisointia ei ole mitenkään tasapainotettu, eikä ehdokkaille ole annettu mahdollisuutta puolustautua.

Neljä ”Terve Helsinki” –liikkeen ehdokasta on leimattu juutalaisvastaisiksi ja rasistisiksi. Tämän päivän Helsingin Sanomat meni askeleen pidemmälle ja antoi palstatilaa väitteelle, että he ovat natseja. Toisessa lehden julkaisemassa kommentissa puhuttiin ”Paavon konepistoolijengistä” eli vihjattiin ehdokkaiden olevan väkivaltaisia.

Tämän päiväisessä Helsingin Sanomien verkkolehdessä julkaistiin ”analyysi”, jossa väitettiin minun tuoneen mukaan Suomi ensin –aktivisteja ja muita hämäriä äärioikeistolaisia ajatuksia netissä levittäviä tyyppejä.

Kovin kevyesti lehti leimaa äärioikeistolaisiksi, rasisteiksi, natseiksi ja väkivaltaisiksi jengiläisiksi neljä ehdokasta vain sillä perusteella, että he ovat osallistuneet ”Suomi ensin” –liikkeen tilaisuuksiin. Kuinkahan rajusti ihmisen kunniaa voi julkisessa sanassa perusteettomasti loukata?

 

Kovimpien syytösten kohteeksi joutunut lääkäri Karoliina Topelius julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa hän pyrki vastaamaan sekä tiedotusvälineissä että sosiaalisessa mediassa laajalti levinneisiin väitteisiin. Valtamedia ei sitä uutisoinut.

Helsingin Sanomien tämän päivän uutisjutun luettuaan Karoliina Topelius vaati lehteä julkaisemaan vastineen sen ja lehden aikaisempien juttujen perusteella. Päätoimittaja kieltäytyi.

Julkaistakoon Topeliuksen vastineen pääkohdat tässä: 

”En ole rasisti enkä juutalaisvastainen

En ole juutalaisvastainen enkä suhtaudu kielteisesti juutalaisvaltioon. Sen sijaan olen tuonut esiin äärijuutalaisuuteen liittyneitä kielteisiä ilmiöitä. Yhtälailla tuomitsen fasismiin, ääri-islamilaisuuteen ja muihin ääriliikkeisiin liittyneet väkivallanteot.

Olen viime vuosina esiintynyt sosiaalisessa mediassa aika jyrkästi sen vuoksi, että maahanmuutto ei ole ollut hallinnassa ja Suomi on huolestuttavalla tavalla poikennut puolueettomuuspolitiikan tieltä.

Valtamedia on ääriliberaalisuudessaan toiminut hyvin yksipuolisesti. On ollut se tunne, että on huudettava saadakseen äänensä kuuluville.

Ryhdyin Kansalaispuolueen kannattajaksi ja lopulta sen piirissä syntyneen ”Terve Helsinki” –liikkeen kuntavaaliehdokkaaksi siitä syystä, että vihdoinkin on tullut tarjolle kanava, jonka kautta voin maltillisesti ja tehokkaasti ajaa tärkeimmiksi pitämiäni asioita: Suomen itsenäisyyttä, puolueettomuutta ja hallittua maahanmuuttopolitiikkaa. Myös ”Terve Helsinki”-liikkeen aluepoliittinen linja on minulle läheinen.”    

Tälle viestille valtamedia ei näköjään halua antaa julkisuutta. Kansalaispuolue tarjoaa kansanvaltaiset vaikutusmahdollisuudet niille, jotka eivät ole tähän mennessä voineet vaikuttaa poliittisen järjestelmän kautta itselleen tärkeiden asioiden ajamiseksi.

”Terve Helsinki” –liike koetaan näköjään varteenotettavana uhkana sille keskittämispolitiikalle, jota pääkaupunkiseudun valtapuolueet ovat mm. Helsingin Sanomien tukemina ajaneet. 

Paavo Väyrynen

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu