Pormestarisopimus ei sido ”Terve Helsinki” –liikettä

”Terve Helsinki” –liike ei ole sitoutunut Helsingin valtapuolueiden pormestari-sopimukseen.

Ei voi olla oikein, että pormestarin valinnan ratkaisisi käytännössä kaupunkilaisten pienehkö vähemmistö. Valittavan pormestarin takanahan olisi ehkä vain runsas neljäsosa kuntavaaleissa äänestäneistä. Äänestysprosentti jäänee kuudenkymmenen tasolle.

”Terve Helsinki” –liike on valmis neuvottelemaan muiden valtuustoryhmien kanssa Jan Vapaavuoren valitsemisesta pormestariksi siinäkin tapauksessa, että Vihreät saisivat hieman Kokoomusta suuremman puoluekohtaisen kannatuksen.

Olen työskennellyt valtioneuvostossa sekä Jan Vapaavuoden että Anni Sinnemäen kanssa. Molemmat olivat hyviä ministereitä, mutta pormestariksi Vapaavuori sopii selvästi paremmin.

Neuvotteluissa olisi sovittava myös siitä, ketkä valitaan apulaispormestareiksi ja valtuuston johtotehtäviin.

”Terve Helsinki” – liikkeen ehdokas pormestaristoon on Harri Lindell. Omalta osaltani olen ilmoittanut tavoittelevani valtuuston puheenjohtajuutta, jos saan suurimman henkilökohtaisen äänimäärän.

Äskettäin julkaisemassani blogissa http://www.paavovayrynen.fi/2017/03/26/kokoomus-petti-keskiryhmat-kahdesti/ palautin mieleen vuoden 1988 kuntavaalien jälkeen käydyt neuvottelut, joissa Kokoomus rikkoi keskiryhmien kanssa tekemänsä sopimuksen. Luotan kuitenkin siihen, että nyt sopimukset pitäisivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu