Presidentinvaalit 2018
Ensi vuoden presidentinvaaleihin asetetut ehdokkaat ottivat eilen mittaa toisistaan Porin Suomi-Areenassa. Yhtä mieltä he olivat ainakin siitä, että tasavallan presidentti Sauli Niinistönkin olisi pitänyt ja pitäisi osallistua vaalitoimintaan jo nyt.
Niinistön päätös aloittaa kampanja vasta vuoden lopulla on mielestäni ymmärrettävä ja perusteltu. Samoin ovat presidentit ja jotkut muutkin ehdokkaat aikaisemminkin toimineet.
Vuoden 1982 vaaleihin valmistauduttaessa virkaa tekevänä presidenttinä toiminut Mauno Koivisto osallistui vaalikeskusteluihin melko myöhään ja varsin vähän. Johonkin tilaisuuteen hän lähetti avustajansa Paavo Lipposen, jota ryhdyttiin tämän vuoksi kutsumaan Vara-Manuksi.
Vuoden 1988 vaalien edellä Mauno Koivisto kävi hyvin lyhyen vaalitaistelun. Hän oli mukana vain yhdessä ehdokkaiden yhteisessä paneelikeskustelussa. Sen järjesti Paasikivi-seura 15. joulukuuta 1987.
Vuoden 1994 presidentinvaalien edellä syntyi erikoinen tilanne, kun SDP:n ehdokas Martti Ahtisaari järjesti itselleen melkein koko kampanja-ajaksi kansainvälisen tehtävän Geneveen. Tämä menettely oli hyvin kyseenalainen, mutta se tuotti toivotun tuloksen.
Säästeliäästi kampanjoi myös Tarja Halonen, kun hän tasavallan presidenttinä tavoitteli jakokautta vuoden 2006 presidentinvaaleissa.
Omalta osaltani mahdollinen ehdokkuus on vasta harkittavana. Kun olin Kultaranta-keskustelujen jälkeen ilmoittanut, että en voi enää tukea Sauli Niinistön uudelleenvalintaa, olen saanut runsaasti pyyntöjä asettua itse ehdolle. Olen luvannut pohtia asiaa.
Jos lähtisin mukaan, olisin vain valitsijayhdistyksen ehdokas. Jos kansanliike syntyisi ja jos se saisi taakseen riittävän kannatuksen, saattaisin ryhtyä sen ehdokkaaksi joskus itsenäisyyspäivän tienoilla.
Kampanjointi voisi alkaa samoihin aikoihin Sauli Niinistön kanssa. Siihen saakka keskittyisin työhöni Euroopan parlamentissa.
Tarvitsemme Paavon mukaan presidenttikisaan, koska hän antaa asiakysymyksissä kovan vastuksen muille ehdokkaille.
Ilmoita asiaton viesti
SDP äänestää ehdokkaastaan 2. pv syyskuuta, KD päättää ehdokkaastaan puoluekokouksessa 18.–19. elokuuta ja Niinistön kannattajakortien keräys on kesken eikä ole virallinen ehdokaskaan, joten mikä hinku Vanhasella on touhuta seuraavaa paneelia jo 11. elokuuta ennen kuin kaikki ehdokkaat ovat koossa.
Vanhanen järjestää presidenttiehdokkaille yhteisen väittelyn – ”Ihmisillä oltava aito mahdollisuus verrata ehdokkaita”
VANHASEN presidentinvaalikeskustelu järjestetään Salon kaupungintalolla perjantaina 11. elokuuta klo 19.00.
http://www.suomenmaa.fi/uutiset/vanhanen-jarjestaa…
Ilmoita asiaton viesti
Etteikö Niinistö kampanjoi? Koko vuosi maakuntamatkoja ja erittäin näyttäviä kansainvälisten vierailujen isännöintejä! Tietysti ne tehdään otsikolla ”Suomi 100”, mutta mitäpä ne jatkokautta tavoittelevan presidentin temppuina muuta olisivat kuin äänestäjille näyttäytymistä ja mediajulkisuuden hallintaa?
”Jalkapallo on peli, jossa 22 miestä juoksee kentällä 90 minuutin ajan, ja lopussa voittaja on Saksa.” – Gary Lineker.
Suomen presidentinvaali puolestaan on tapahtuma, jossa liuta ehdokkaita sanailee poliittisista kysymyksistä puoli vuotta, ja ensi talvena Sauli Niinistö nappaa kuusivuotisen pestin aivan kuin mikään muu ei olisi ollut edes mahdollista.
Ilmoita asiaton viesti
”Koko vuosi maakuntamatkoja ja erittäin näyttäviä kansainvälisten vierailujen isännöintejä!”
Istuvan presidentin etuja, ja katsotaan sitten miten jatkossa jos tulee valituksi toiselle kaudelle:
Vuonna 2001 Halonen teki seitsemän maakuntamatkaa, vuonna 2002 neljä maakuntamatkaa, vuonna 2003 kolme maakuntamatkaa ja vuonna 2004 kaksi maakuntamatkaa. Vuonna 2005 Halonen teki yhteensä neljätoista kotimaan matkaa, joista seitsemän oli maakuntamatkoja. Runsas luku selittynee lähestyvillä presidentinvaaleilla.
Halosen maakuntamatkat vähenivät toisella kaudella.
https://yle.fi/uutiset/3-5059799
Ilmoita asiaton viesti
”Istuvan presidentin etuja” nimenomaan itsenäisyyden juhlavuonna. Jos olisin Matti Vanhanen tai Merja Kyllönen, harmittelisin presidenttikamppailun ajoittumista juuri vuoteen 2017. No, varsinkin Merjalla on aikaa ehdokkuuksilleen vielä monta kertaa.
Ilmoita asiaton viesti
Voisiko 71-vuotias lähes koko aktiivi-ikänsä poliittisesta systeemistä elänyt ammattimies olla uskottava protestiehdokas?
Ilmoita asiaton viesti
*Teeskentelee yllättynyttä*
Ettäkö Paavo lähtee kuin lähteekin mukaan presidentinvaalitaistoon!
Olen jo aiemmin toivonut, että kaikki puolueet asettavat ehdokkaat. Presidentinvaalin ratkeaminen ensimmäisellä kierroksella olisi demokratian kannalta kovin surullista. Niinistön pyrkimys koko kansan presidentiksi on pyrkimys kasvattaa presidentin valtaa pysyvästi haluttua suuremmaksi. Jo nykyisin, ulkopoliittisesti heikon hallituksen aikaan, presidentti on voinut ohjailla ulkopolitiikkaa haluamaansa suuntaan – ja tehnyt Suomelle harmillisia liikkeitä sooloilullaan.
Ilmoita asiaton viesti
Edellinen presidentti unohtunut? Halosen kampanjatunnuksena oli ”Koko kansan presidentti”.
https://www.huuto.net/kohteet/rintanappi—tarja-h…
Ilmoita asiaton viesti
Halosesta ei koskaan tullut hänen toivomallaan tavalla koko kansan presidenttiä. Se oli Suomelle parasta. Niin se on nytkin.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, näköjään Väyrynenkin tällä kertaa tunnustaa tosiasiat. Jonkun pitäisi kannattajakortitkin hänen puolestaan kerätå-
”Jos lähtisin mukaan, olisin vain valitsijayhdistyksen ehdokas. Jos kansanliike syntyisi ja jos se saisi taakseen riittävän kannatuksen, saattaisin ryhtyä sen ehdokkaaksi joskus itsenäisyyspäivän tienoilla.”
Ilmoita asiaton viesti
Käyhän Paavo ehdokkaaksi. Lupaan äänestää sinua molemmilla kierroksilla.
Ilmoita asiaton viesti
Ei pidä jäädä makaamaan tuleen, vaan on lähdettävä liikkeelle!
Kaksi vuotta sitten julkaisemassani ”Rooma opettaa” teoksessa kirjoitan mm.
”Rooma, citta aperta, on avoin kaupunki jonka vetovoima piilee sen asukkaissa.
Ruotsissa ajatellaan melko lailla samalla tavalla. Jokainen erikseen ja kaikki yhdessä ovat individualisteja, icke nationalist. Sen sijaan Suomessa kaikki on ”kansallista” toisin sanoen ”natsionalist”; teatteri ja kirjallisuus, Runeberg ja Klinge, Kolbe ja Sofi, sekä kaksi kansalliskieltä.”
Tämän johdosta Paavo Väyryselle perustettiin puolue, johon minun oletettiin menevän mukaan herätäkseni joku aamu HS:n väitteeseen, että uusnatsi HR on löytynyt!
Erkki Tuomioja sai samasta syystä manuaalisessa ohjauksessa oman yhdistyksen Historioitsijat ilman rajoja.
Ilmoita asiaton viesti
No minä äänestän kyllä Saúli Niinistö ja yksi perustelu on se, että ääni ei mene hukkaan, koska arvelen, että potin vie Niinistö, näin arvelen. Tasavalla Presidentin tätyy tietenkin nyt hoitaa tehtävät.
Ilmoita asiaton viesti
No kyllähän jo Pahkasika aikanaan uutisoi: Paavo Väyrynen – humoristin valinta.
Ilmoita asiaton viesti
Jospa Paavo keskittyisit omien muistelmiesi kirjoittamiseen? Voisit välittää arvokasta tietoa tuleville sukupolville.
Ilmoita asiaton viesti
Uskotko tulevien sukupolvien ymmärtävän mitä arvokas tieto on?.
Ilmoita asiaton viesti
Parhaimmisto osannee hyödyntää tätä tietoa omalla tavallaan. Suuret massat eivät edes tällaisia muistelmia lue.
Ilmoita asiaton viesti
Tässäkin blogissa Sauli käy voittavaa piilokisaa. Ei kustanna mitään, ei ole tarvetta vaivautua minnekkään paneeliin vastaamaan tyhmiin kysymyksiin.
Ilmoita asiaton viesti
[…] Presidentinvaalit 2018 | Uusi Suomi Puheenvuoro – SDP äänestää ehdokkaastaan 2. pv syyskuuta, KD päättää ehdokkaastaan puoluekokouksessa 18.–19. elokuuta ja Niinistön kannattajakortien keräys on kesken eikä ole virallinen ehdokaskaan, joten mikä hinku Vanhasella on touhuta seuraavaa paneelia jo 11. […]
Ilmoita asiaton viesti