Vastuussa on koko hallitus – myös tasavallan presidentti
Viime päivien kuumentuneessa maahanmuuttokeskustelussa on ollut ikävää vastuun pakoilua.
Perussuomalaiset ovat puolueena täydessä vastuussa Sipilän hallituksen politiikasta sekä Euroopan unionissa että Suomen kansallisessa päätöksenteossa. Puolue ei voi myöskään vedota tietämättömyyteen.
Lähetin vuonna 2015 Timo Soinille kaikki tärkeimmät maahanmuuttoon liittyneet kannanottoni, ja Jussi Halla-aho on ollut Euroopan parlamentin jäsenenä tapahtumien ytimessä. Koko puolue vastaa Sipilän hallituksen toteuttamasta politiikasta.
Vastuussa Suomen politiikasta on koko Suomen hallitus – sekä valtioneuvoston jäsenenet että tasavallan presidentti.
Tämän päivän uutisten mukaan YK:n ihmisoikeuskomissaari arvostelee Euroopan unionia siitä, että se kääntää selkänsä julmuuksille, joita siirtolaiset kohtaavat Libyan ylläpitämillä vastaanottoleireillä.
Tässä ei ole mitään uutta. Luin tästä jo keväällä 2015 Finacial Times -lehdestä. Tämä oli kimmokkeena siihen, että ehdotin jo tuolloin hyvin hoidettujen UNHCR:n pakolaisleirien perustamista Pohjois-Afrikan rannikolle. Niillä olisi selvitetty Eurooppaan pyrkivien oikeus turvapaikkaan ja otettu vastaan kiintiöpakolaisina niitä, jotka turvapaikan saavat.
Keväällä kirjoitin kaksi blogia, joissa esitin Välimeren yli suuntautuvan muuttoliikkeen pysäyttämistä (http://www.paavovayrynen.fi/2015/05/19/valimeren-pakolaisongelmaan-on-sa… ja http://www.paavovayrynen.fi/2015/05/26/komissio-on-harhateilla/).
Samat ajatukset esitin jo aikaisemmin – 14.5. ja 17.5. – hallitusneuvotteluja vetäneelle Juha Sipilälle lähettämissäni sähköpostiviesteissä (Ss. 101-104 teoksessa ”Eihän tässä näin pitänyt käydä”).
Ensinmainitun viestin lähetin myös tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Tähän hän ei reagoinut.
Syksyllä 17.9. julkaisin blogina ALDE-rymälle laatimani muistion ”Kohti kestävää maahanmuuttopolitiikkaa”. Lähetin tekstin Juha Sipilälle, Timo Soinille ja Sauli Niinistölle. Muutamaa päivää myöhemmin otin blogissani kantaa Suomeen suuntautuneeseen muuttoliikkeeseen (http://www.paavovayrynen.fi/2015/09/20/jarjestys-on-palautettava/). Esitin rajavalvonnan osittaista palauttamista, kuten Itävalta ja Saksa olivat jo tehneet.
Lokakuun 1. päivänä sain Sauli Niinistöltä sähköpostia. Hän oli lukenut muistioni ja myös nähnyt haastatteluni Marja Sannikan Kioski-ohjelmassa (https://areena.yle.fi/1-2773893). Hän pyysi täsmennyksiä ajatuksiini ja kantaani Suomen mahdollisuuksiin saada omat rajat valvontaansa.
Vastauksena lähetin uusimman 28.9. julkaisemanani blogin (www.paavovayrynen.fi/2015/09/28/suomen-on-palautettava-rajavalvonta-torn…). Vastasin siinä myös Sannikalle, joka haastattelussa oli väittänyt, että rajatarkastuksia ei ollut mahdollista palauttaa eikä Suomeen pyrkiviä käännyttää.
Yhteydenpitoni valtioneuvoston jäseniin ja tasavallan presidenttiin ei tuottanut tulosta.
Päävastuussa oli silloinen sisäministeri Petteri Orpo. Hän väitti viimeksi Paasikivi-seuran kokouksessa viime keskiviikkona, ettei hallituksella ollut keinoja pysäyttää muuttoliikettä Ruotsista Suomeen. Tämä ei ole totta. Suomi olisi voinut palauttaa rajatarkastukset. Tämänhän Ruotsi, Tanska ja Norja hieman myöhemmin tekivät.
Euroopan tuomioistuimen äskettäinen ratkaisu osoittaa, että Ruotsista Suomeen pyrkineiden käännyttämiseenkin olisi ollut lailliset perusteet (https://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/eu%20tuomioistuin%20dublin%20asetu…)
Koko Suomen hallituksen on tunnustettava vastuunsa niistä ongelmista, joita hallitsematon muuttoliike on Suomessa aiheuttanut. Parasta vastuun kantamista on toimia tehokkaasti uusien ongelmien välttämiseksi ja aiemmin syntyneiden korjaamiseksi.
Suomenkin tulisi naapurimaiden tapaan palauttaa osittaiset rajatarkastukset. Tämähän ei tarkoittaisi rajojen sulkemista, kuten on väitetty.
Myös toimintaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttamiseksi on tehostettava. Tarvittaessa on lainsäädäntöä muutettava.
”Yhteydenpitoni valtioneuvoston jäseniin ja tasavallan presidenttiin ei tuottanut tulosta.”
Kyseessä on ilmeiseti ”väärin sammutettu” -ilmiö.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustan kunniapuheenjohtaja on näyttänyt jälleen kirjoituksellaan ”kaapin paikan” nykyjohdolle. Olisiko mahdollista, että hän siirtyisi kansanedustajan tehtäviin eduskuntaan. Käsitykseni mukaan meppinä oleminen Euroopan parlamentissa on hukkaan heitettyä aikaa. Euroopan parlamentissa on 751 edustajaa ja Väyrynen on yksi niistä. Tämä kertoo jo sen, että vaikutusvalta siellä on aika minimaalista. Kansalaispuolue saisi samalla heti kertaheitolla yhden kansanedustajan eduskuntaan. Tämän luulisi olevan tärkeää jo pelkästään tulevia eduskuntavaaleja silmällä pitäen.
Puhetta maailmaan mahtuu, mutta tärkeää olisi myös osallistua tekoihin ja se tapahtuu nimenomaan kansanedustajan tärkeissä lainsäädäntötehtävissä.
Vuonna 2015 Väyrynen valittiin 6889 äänellä eduskuntaan. Käsitykseni mukaan olisi kohtuullista häntä äänestäneitä kohtaan, että hän toimisi kansanedustajana eduskunnassa. Nykytilanteessa hän tekee näistä ihmisistä vertauskuvallisesti ”hyödyllisiä idiootteja.”
Ilmoita asiaton viesti
Paavo pitkällä kokemuksella ja asiantuntemuksellaan asian ytimessä. Nyt alkaa olla seurauksena monia ongelmia ja suuri rahan meno.
Päättäjämme osaamattomia tai lepsuja kenties?
Ilmoita asiaton viesti
Hallituksen ja Niinistön virheet ovat vakavia. On aika vaihtaa miehiä.
Ilmoita asiaton viesti
…ja naisia! Maahanmuuttoasioissa vastuuta kantavat sisäasiainministeri Risikko ja Sisäasianministeriön kansliapäällikkö Nerg, molemmat naisia!
Ilmoita asiaton viesti
Muuten Paavo puhuu asiaa, mutta jälleen hän häikäilemättä politikoi väittämällä perussuomalaisten olevan vastuussa löyhästä maahanmuuttopolitiikasta. Järjetön väite. Perussuomalaiset sai aikaan, että hallitusohjelmaan kirjattiin merkittäviä kiristyksiä maahanmuuttopoliikkaan. Niitä ei kuitenkaan kaikkia toteutettu keskustan ja kokoomuksen vastustuksen vuoksi. Toki on myönnettävä, että hallituksessa olleet perussuomalaisten ministerit olivat aivan liian lepsuja, mutta sittemmin ilmeni, että he eivät enää olleetkaan perussuomalaisia lainkaan, vaan erkaantuivat puolueesta muodostaen oman Uusi vaihtoehto/ Sininen tulevaisuus -eduskuntaryhmänsä. Muut perussuomalaiset vaativat ja ovat jatkuvasti vaatineet tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja tehneet kaikkensa sen eteen. Se oli merkittävänä syynä siihen, että heidät savustettiin ulos hallituksesta. Mielestäni kansallismielisten voimien ei pitäisi hajautua, vaan kansalaispuolueen pitäisi liittyä perussuomalaisiin. Jälkimmäisessä on mukana monenlaista väkeä, joita yhdistää kansallismielisyys, EU- ja matu-kriittisyys. Kansalaispuolueen väki sopisi hyvin mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä Orpo on kyllä aivan oikeassa ettei Suomella ollut eikä ole keinoja omasta rajavalvonnastaan päättämiseen, sillä me Suomalaiset toimimme edelleen ruotsalaisten ja Suomen ruotsinkielisten käskyttäminä sekä EU:n ”eturivin oppilaina” juuri niin kuin Tukholmasta, Kauniaisista tai Brysselistä käsketään! Eikö totta?
Ilmoita asiaton viesti
Nin sitä vain, että tässäkin Paavo Väyrysen kirjoituksessa on se paha vika, että asiantuntemuksen laajuus, asioiden laajuuden taju ja logiikan pitävyys on niin korkeatasoista, että se menee niinsanotuilta tavallisilta tallaajilta ”yli hilseen”. Tällöin esimerkiksi ”eihän kukaan tommosta äänestä” on se kova kohtalo.
Ilmoita asiaton viesti
Muistelisin vaan, että tämäkin setä oli innoissaan laittamaan nimiä paperiin, kun eu:hun mentiin ja euroon. Todella kovaa lobbaria teki sen eteen ja huuteli emme tuli ikinä pärjäämään. Korjaa ihmeessä jos ole väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan Paavo Väyrynenkin voinut erehtyä. Eikös niin ole käynyt kerran aiemminkin? Erehtyminen on inhimillistä, joten ei se ole esteenä äänestämällä kannattamiselle?
Ilmoita asiaton viesti
Väyrysen muisti on erikoinen. Hän muistaa omista tekemisistään vain sen osan minkä haluaa ja voi käyttää oman egonsa pönkittämiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä vastuu on Suomalaisilla Mepeillä Brysselissä? Eikös ne pakolaisten vastaanottaminen,jako maiden kesken sovita siellä?
Vai onko kaikki yli 700 Meppiä vain”katsomossa” seuraamassa mitä maan päämiehet päättää?
Aika kallista touhua veronmaksajille pitää ”joutoporukkaa” istumassa käsiensä päällä Brysselissä.
Ilmoita asiaton viesti
Euhun menoa Paavo harasi muutaman muun keskustan kansanedustajan kanssa vastaan niin kauan kuin käytännössä yksittäisellä johtavalla poliitikolla mahdollista. Esko Aho alkoi tukea unionin menoa ja sai muitakin keskustan johtavia politikoita mukaan , Keskustan kentällä oli mielestäni toinen isänmaallisempi linja ja pelko liittovaltiomaisesta Eu:ta jotakohti on mm, rahaliitolla menty.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo on tässä ihan oikeassa. Suomen hallitus on aina askelen perässä ja peesailee muita sen sijaan että johtaisi toimintaa. Tilanne johtaa tähän kun yritetään miellyttää kaikkia ja mietitään mitä muut meistä ajattelevat se sijaan että tehtäisiin päätöksiä enemmän omista lähtökohdista ja mikä on meille parasta. Toisaalta jälkiviisastelu on tässäkin asiassa helppoa. Sen sijaan olisi pitänyt toimia nopeasti ja päättäväisesti silloin kun tilanne on ns. päällä. Tästä pitää kuitenkin osata ottaa oppia ja jos ja kun tilanne mahdollisesti uusiutuu pitää olla tiedossa mikä meidän linja on maahanmuuttoon ja tehdä sovitut linjaukset ja toimenpiteet tarvittaessa ennakoivasti ettei jouduta korjaamaan vielä ikävemmillä päätöksillä kriisiytymään päässyttä tilanne kuten nyt epätoivoisesti yritetään.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä euroedustaja Väyrynen! Miksi kirjoitatte kirjeitä Suomen presidentti Sauli Niinistölle EU:n päätösvaltaan kuuluvassa asiassa? Eikö Euroopan parlamentissa edustaja voi tehdä aloitteita suoraan?
Suomen presidentillä ei ole toimivaltaa eikä edustusoikeutta Euroopan Unionissa.
Ilmoita asiaton viesti
Halla-aho lihottaa lompsaansa Brysselissä pätevöityäkseen Väyrysen ja Tuomiojan seuraajaksi ulkoministerinä. Lieneekö hänelle jo katseltu torppaa Tuusulanjärven kulttuurimaisemasta? Isoäiti on sopivasti Pohjanmaan ruotsinkielisiä.
Tuomiojaa on väitetty eduskunnan paksulompsaisimmaksi jäseneksi. Timo Soini, tuo Dianapuiston Diana, hihkui rahan ratkaisseen vaaleissa opposition huutaessa hätäänsä niin että kuului taivaaseen asti.
Ilmoita asiaton viesti
Kalkela tyypillisen Demarin tapaan ei halunnukkaan ymmärtää pointtia ,vaan sortui rääväilyn tasolle.
Demarithan ovat kannustanut hallitusta maahanmuuttopolitiikassa ja ovat vielä vaatineet avoimempaa maahanmuuttopolitiikkaa.
Ruotsista tuli 35 000 laitonta mamua suomeen.
Ei eusta.
Ilmoita asiaton viesti
Jokaiselle ruotsista tulleelle, olisi pitänyt rajalla esittää kysymys; Uhataanko henkeänne ruotsissa? jos vastaus kyllä niin suomeen jos ei niin ulos. Jokaiselle venäjältä tullee olisi pitänyt esittää kysmys; Oletteko homo? jos vastaus ei niin takas venäjälle. Koska ainoa sorrettu kansaonsa venäjällä on homot, ei minkään muun vuoksi sieltä tulleet tarvitse turvapaikkaa!
Ilmoita asiaton viesti