Todistajani on Sauli Niinistö itse
Alma-median ”faktantarkastaja” leimasi taruksi väitteeni, että ”Sauli Niinistö on myöntänyt, että euroon siirtyminen ja Suomen jäsenyys euroalueessa oli virhe”. Faktantarkastaja perusti kirjoituksensa 21.12. julkaisemaani blogikirjoitukseen.
Lähetin Ilta-lehden kautta faktantarkastajalle vastineen, mutta sitä ei julkaistu.
Faktantarkastajan mukaan ”Väyrynen ei esitä väitteensä tueksi mitään lähdettä”. Siinä on kuitenkin lähdeviittaus teokseni ”Suomen linja 2017” sivuille 313-314.
Kerron teoksessani sähköpostiviestistä, jonka sain Sauli Niinistöltä 5.8.2015. Niinistö reagoi Ilta-Sanomien uutiseen, jonka mukaan olin sanonut:
”Panin kyllä merkille, että jossain haastattelussa Sauli Niinistö sanoi, että nykytiedoilla hän ei olisi kannattanut yhtenäisvaluuttaa. Minä voin huomauttaa, että nykytiedot olivat 1997 olemassa, että jos oltaisiin vain kuunneltu oikeita asiantuntijoita ja tahoja, niin ei oltaisi tehty tuota virhettä.”
Teoksessani kerron Niinistön sähköpostista vain sen, että hän muistutti mieleen vakaus- ja kasvusopimuksen olleen ehdoton edellytys euroalueen syntymiselle. Ongelmat johtuivat hänen mukaansa siitä, että sopimusta ei ollut noudatettu.
Lähettämässään sähköpostissa Niinistö ei kiistänyt sanoneensa, ettei olisi silloisilla tiedoilla kannattanut yhtenäisvaluuttaa. Viestinsä alussa hän kommentoi Ilta-Sanomien juttua vain toteamalla, että olin tehnyt hänen mielipiteistään ”kovin vapaan tulkinnan”. Hän myönsi viestissä virheekseen sen, että oli ollut liian luottavainen sen suhteen, että sopimuksia noudatettaisiin.
Vastasin tuoreeltaan, että minulla oli ollut aivan oikea käsitys siitä, millä perusteella hän oli todennut, että nykytiedoilla hän ei olisi tukenut yhtenäisvaluuttaa.
Kirjoitin:
”Omalta osaltani kuuntelin ennen muuta niitä asiantuntijoita, jotka katsoivat, että laaja euroalue ei olisi ns. optimaalinen valuutta-alue, kun se koostuisi liian erilaisista kansantalouksista. Tällä perusteella oli mahdollista ennustaa, että sen toteuttaminen johtaisi suuriin ongelmiin, joita olisi mahdotonta hallita.”
Tähän viestiin Sauli ei enää vastannut.
Esittämäni väite ei ole tarua, vaan täyttä totta. On turhanaikaista saivartelua väitellä siitä, onko Sauli Niinistö myöntänyt tehneensä virheen, kun hän on kertonut olleensa liian luottavainen sen suhteen, että vakaus- ja kasvusopimusta noudatettaisiin. Ylen haastattelussakin hän vuonna 2015 myönsi, ettei euroa olisi syntynyt, jos vakaus- ja kasvusopimuksen pitävyydestä olisi ollut realistinen arvio.
Nyt Sauli Niinistön ja muiden presidenttiehdokkaiden tulisi ottaa kantaa siihen, kuinka torjumme euroalueen muuttumisen yhteisvastuulliseksi velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi ja kuinka estämme Suomen joutumisen niiden osaksi. Tämä on keskeinen vaalikysymys.
”Kovin vapaita tulkintoja” päivästä toiseen… Maailma on menettänyt Väyrysessä tinkimättömän nurkka-asianajajan.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen lienee ainoita, joka käyttää lähteenä itseään.
Ilmoita asiaton viesti
”Väyrynen ei esitä väitteensä tueksi mitään lähdettä”. Siinä on kuitenkin lähdeviittaus teokseni ”Suomen linja 2017” sivuille 313-314.”
Teknisesti ottaen tohtori Väyrynen on aivan oikeassa. (Lähde: P. Väyrynen).
Ilmoita asiaton viesti
Jep.. en tiedä mutta veikkaisin että hänen kirjassaan on myös sit erikseen lähteet..
Ilmoita asiaton viesti
Joku Väyrysen kirjoista puuttuu siis hyllystäsi?
Ilmoita asiaton viesti
Se käy, jos lähteellä on totuus- ja luottoarvo – tässä tapauksessa lähteen kirjoittaja on ollut ja on käsiteltävien asioiden ytimessä.
Ilmoita asiaton viesti
Luoma, korjaan sinua hieman:
Kävisi, jos lähteellä olisi – edes joskus – ollut joko totuus- tai luottoarvoa. Kun kumpikaan edellytyksistä ei täyty, tässä tapauksessa Väyrynen ei voi olla omaa väitettään todistamassa. Tarvitaan luotettava lähde.
Ilmoita asiaton viesti
”kuinka torjumme euroalueen muuttumisen yhteisvastuulliseksi velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi”
Tämä on oleellinen asia josta ei haluta keskustella.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä vasta olisi velkaunioni, kun euromääräiset velat pitäisi maksaa takaisin Väyrysen heikkenevillä rämpylämarkoilla. Kun presidentinvaalikampanjat ovat tätä luokkaa, niin minä ainakin kannatan ylikansallista liittovaltiota ja vahvaa keskusjohtoa Brysseliin.
Ilmoita asiaton viesti
Osaatko selittää, miten sodan runtelemasta kehittyi ”Euroopan Japani” näillä rämpylämarkkinoilla. Meidän kokonaistuotantomme ei sanottavasti ole lisääntynyt sen jälkeen kun euroon liityttiin. Työttömyys on kasvanut aivan uudelle tasolle. Lisäksi meille on syntynut euroaikana ihka uusi ilmiö:leipäjonot.
Ilmoita asiaton viesti
Niimpä, euron puolustajat eivät voi hyväksyä totuutta, markalla Suomi rakennettiin hyvinvointivaltioksi jossa suomalaisilla oli työtä ja toimeentuloa, nyt eurolla jättityöttömyys ja leipäjonot velkaantuvassa Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Sosiaalietuudet olivat kehnot ja ylimääräinen työvoima muutti muihin maihin.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliiton romahtamisesta seurasi väistämättä Suomen talouden romahdus 1990-luvun alussa. Suomi oli pitkälti suunnitelmatalous, joka oli Väyrysen toiveiden mukaisesti poliittisesti ja taloudellisesti riippuvainen Neuvostoliitosta. Laman myllerryksissä devalvoijat eli poliittinen eliitti pelasti itsensä ja laskut kaatuivat hyväuskoisten yrittäjien maksettaviksi.
Niin kuin tuossa jo huomautettiin, työttömänä ei Suomessa pärjännyt. Oli lähdettävä Ruotsiin.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliiton kaupan romahdukselle emme voineet mitään. Markan ecu-kytkentä vei meidät suohon. Vasta sitten, kun ecu-kytkentä (=euro) purettiin ja markka palasi käyttöön, asiat alkoivat sujua. Jos ecu-kytkentää olisi jatkettu, olisimme olleet ihka oikeassa valtion konkurssissa. Kyllä ne hyväuskoiset yrittäjät kaadettiin hyvin pitkälle Suomen Pankin ja Koiviston konklaavin tolkuttoman kireällä rahapolitiikalla, jolla Suomea ajettiin eurokuntoon. Tuli vain ulkoinen shokki, joka katkaisi kamelin selän.
Suomi vaurastui euroon liittymiseen saakka melko velattomana. Se on tehnyt nykyisen kaltaiset sosiaalietuudet mahdollisiksi. Nyt niitä on ylläpidetty ottamalla valtiolle muutama miljardi euroa vuodessa lisävelkaa. Kansantalous ei itse siihen ole pystynyt. Eikä ole kaukana se aika, kun meiltä nuoret alkavat hakea töitä laajemmassa mitassa ulkomailta.
Ilmoita asiaton viesti
Moni talousasiantuntija kuten Prof. Antti Tanskanen, ylijohtaja Peter Nyberg, prof. Vesa Kanniainen jne.ovat todenneet euroon menon virheeksi.
Poliitikkojen on vaikea tunnustaa virheensä.
Tässä asiassa Sauli Niinistö on enemmän poliitikko kuin talousasiantuntija.
Euro on tullut Suomelle kalliiksi eikä loppulaskun suuruutta ole vielä tiedossa. Katsokaa miten hyvin Ruotsi on pärjännyt kelluvan kruununsa kanssa.
On aika ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Jopa nykyinen prof. Sixten Korkman.
Ilmoita asiaton viesti
Korkman oli itse suunnittelemassa EMUa keskeisellä paikalla. Siksi myös hänen tunnustustuksensa tukee Paavon kantaa. Virhe mikä virhe.Eikä se muuksi muutu Paavo Lipposen nahkurin orsillakaan.
Ilmoita asiaton viesti
EDP-velka oli viime maaliskuun loppuun mennessä 137 miljardia euroa = vertauskuvallisesti 137 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Valtatien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle kantilleen asetettuna setelipinot ulottuisivat Helsingistä Heinolaan (137 km)! Nämä markoiksi muutettuina (1 euro = 5,94 mk) olisivat pituudeltaan 813,78 kilometriä. Vertauksena matka Helsingistä Rovaniemelle on maanteitse 811 kilometriä. Näillä lukemilla päästäisiin jo ohi Väyrysen kotikulmien Keminmaan, jonne on matkaa maanteitse Helsingistä 719 kilometriä.
Olen itse ehdoton markan kannattaja, mutta mitään sen suhteen ei ole enää tehtävissä. Siirtyminen johtaisi nykyisessä velkatilanteessa Suomi-neidon perikatoon.
Ilmoita asiaton viesti
Mikkola, euro pysyy vahvana Suomen siitä irtaannuttuakin. Kun valtionvelkamme on euromääräistä, markoiksi muutettuna velkamme olisi Helsingistä Rovaniemelle ja takaisin. Hyvä jos riittäisikään.
Kuntien, valtion, rahoituslaitosten ja yksityisten velat ajaisivat maan sellaiseen suohon, ettei Kreikan vaikeudet olleet mitään sellaisen kehityksen rinnalla. Ainoastaan eläkeläiset pärjäävät, eläkekassojen varathan ovat euromääräisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen Pankki todistajaksi. Suomen Pankin taseista näkyy, että Suomi alkoi velkaantua EY-sopimuksen myötä, koska EY-sopimus kielsi Suomen Pankilta valtion luotottamisen = aloimme velkaantua ulos
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_i…
Katselkaa vaikka vuoden 1985 molemmin puolin.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä oli ”virhe” mutta pääministerinähän oli Kepun Esko Aho tuolloin.
Ja Vanhasen hallitus -08 liitti meidät yhä syvemmin kiinni EU Lissabonin sopimuksella. Olis silloin pitänyt jo harkita eroa EU ja EMU ,nyt se on myöhästä.
Jälkiviisaus on huonoin viisaus.
JK.Yksi kokoomuslainen ei yksin tee mitään päätöstä eduskunnassa. Ei silloin eikä nytkään edes pääministeri Sipilä.
Ilmoita asiaton viesti
Joka tapauksessa,kun Lipponen oli pääministeri ja Niinistö valtiovarainministeri niin he veivät suomen yhteisvaluuttaan ilman kansanäänestystä toisin kuin ruotsi. Yksikään muu pohjoismaa ei ole yhteisvaluutassa. Tämä on pahimpia poliittisia virheitä mitä on tehty.
Ilmoita asiaton viesti
Veivätkö? Eikös se päätetty jo -94 kun Suomesta tuli EU ja rahaliitto EMUN jäsen?
Kun kansa ja eduskunta sanoi Kyllä .
Ne maat jotka on jäseninä rahaliitossa on valuuttana Euro.
Ruotsi ja Britit ei ole ja siksi niillä on Punta ja Kruunu.
Ruotsin kansanäänestys eurosta järjestettiin 14. syyskuuta 2003.
Neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä 56 prosenttia vastusti ja 42 prosenttia kannatti maan liittymistä Euroopan unionin rahaliittoon, EMU:un, ja siten myös yhteisvaluutta euroon.
Joten ei pidä sekoittaa Ruotsin sopimuksia Valtio Suomen tekemiin sopimuksiin.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.youtube.com/watch?v=Diu6dY6x6sM
Katsohan tästä
Ilmoita asiaton viesti
Mitä Esko Ahon hallitus sopi -92 sana tarkasti astui voimaan 1.11-93?
Talous- ja rahaliitto EMU
EMU-suunnitelma hyväksyttiin osana Maastrichtin sopimusta, joka
-allekirjoitettiin helmikuussa 1992 ja
– tuli voimaan 1.11.1993.
Sopimuksen mukaan talous- ja rahaliittoon
-edetään kolmen vaiheen kautta.
lähde:
EU-asiakirja/Suom.pank.asiakirja
EDUSKUNNAN EMU-PÄÄTÖS
Suomen Emu-jäsenyyttä kannatti kaksi kolmasosaa kansanedustajista
Eduskunnan historiallinen äänestys talous- ja rahaliitosta sujui ilman dramatiikkaa
HS 18.4.1998
Eduskunta hyväksyi perjantaina odotetusti Suomen jäsenyyden Euroopan talous- ja rahaliitto Emun kolmannessa vaiheessa.
-Kansanedustajista
-135 kannatti jäsenyyttä ja
– 61 vastusti.
Kaikki tapahtui perustuslain mukaan.Eduskunnan enemmistön päätöksellä.
Ilmoita asiaton viesti
Perustuslakia tulkitsee perustuslakivaliokunta. Ensin perustuslakivaliokunta ja itse eduskunta edellytti EMUun liittymisestä lakia. Tätä ei noudatettu vaan perustuslakivaliokunta äänestyspäätöksellä muutti tulkintaa. Perustuslakivaliokunta on ylin tulkitsija, joten sen viimeisimmän tulkinnan mukaan kaikki meni perustuslain mukaan, mutta on vahvat perusteet väittää että tulkinnan muutos oli perustuslain rikkomista-politiikkaa. Kun haluttiin mennä EMUuun niin sinne mentiin perustuslaista välittämättä muodollisesti laillisesti.
http://ristosuvanto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24357…
Ilmoita asiaton viesti
Perustuslakia voisi verrata puun juuriin ja runkoon, jolla valtion ”oikeuspuu” pysyy pystyssä. Muut lait ovat siitä haarautuvia oksia aina ohuimpaan oksanvarpuun saakka. Olisi kohtuullista, että tästä puusta huolehtisi omalta osaltaan myös perustuslakituomioistuin. Mikäli tämä tuomioistuin olisi ollut olemassa, siirtyminen EMUun tuskin olisi tapahtunut pelkällä hallituksen tiedonantomenettelyllä. Nyt se oli ”helppoa kuin heinänteko.”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_perustuslakit…
Ilmoita asiaton viesti
#28. Kansanedustajat ovat lainsäätäjiä. Mutta onko juridisesti oikein , että samat kansanedustajat, jotka säätävät Suomen lakeja voivat muuttua perustuslakiasiantuntijoiksi astuessaan perustuslakivaliokunnan ovesta sisään? Vaikkakin että ovat demokraattisesti puolueittain valittuina perustuslakivaliokunnan kokoonpanossa.
Mielestäni maallikkomaiset kansanedustajat ovat lainsäätäjinä jäävejä toimimaan perustuslakivaliokunnassa myös perustuslakien asiantuntijoina. ”Pukit kaalimaan vartijoina!”
Kyllä Suomeen pitäisi saada puolueeton ja riippumaton perustuslakituomioistuin kuten yleensä on eri maissa tapana. Viron mallia myöten.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomiois…
Ilmoita asiaton viesti
Sixten Korkman: ”Nykymuotoinen EMU on ollut Euroopan kannalta huono ratkaisu.” … ” Saksan dominoimassa rahaliitossa on tarvittaessa kyettävä toimimaan kuin Saksa, joka uudistusten kautta muutamassa vuodessa muuttui Euroopan ”sairaasta miehestä” Euroopan vahvimmaksi taloudeksi.” (EURO – Valuutta ilman valtiota).
Mikä on ylivelkaantuneen EU/EMU-Suomen kohtalo?
EU/EMU:n mallioppilas-Suomen hartiat taitavat olla siihen liian kapeat? Etenkin kun määräysvalta ja suvereniteetti on jo annettu juridisesti, taloudellisesti ja poliittisesti EU-mafian johtoelimille ja valtamaille.
Ilmoita asiaton viesti
Tämänkertainen debatti vauhdittui, kun kolmen hallituspuolueen edustajat kirjoittivat Dagens Nyheteriin tammikuun puolivälissä mielipideartikkelin, jossa vaadittiin euro-kysymyksen ottamista uudelleen käsiteltäväksi seuraavalla vaalikaudella.
Ehdotuksen takana olivat maltillinen
– kokoomus, keskusta ja kristillisdemokraatit.
Hallituksen neljäs ryhmä kansanpuolue on jo aikaisemmin ehdottanut uuden kansanäänestyksen järjestämistä eurosta heti ensi vuonna.
”Demarit hajallaan”
Etlan toimitusjohtaja Sixten Korkman ei usko, että Ruotsissa orastava Emu-keskustelu johtaisi maan Emu-jäsenyyteen.
”Demarit ovat sen verran hajallaan tässä asiassa, että en usko heidän haluavan nostaa tätä kysymystä keskustelun kohteeksi. Tanska on tässä suhteessa mielestäni Ruotsia mielenkiintoisempi”, pohtii Korkman.
Suomen ja Ruotsin talouskehityksessä ei Korkmanin mielestä ole ollut kovin suurta eroa.
Finanssikriisin alkamiseen saakka kehitys oli lähes identtinen.
Lähde:
Suom.kuvaleht-10
Ilmoita asiaton viesti
Eurosta on eniten hyötynyt juuri Saksa. Saksan markka olisi vahvempi valuutta kuin euro.Siten myös Saksan D-markkapohjainen vienti olisi sujunut euroa heikommin.
Saksa hyötyy eurosta ja muut kärsivät. Hännän huippuna Suomi.
Tunnustaisivat ainakin virheensä. Anteeksipyyntö on poliitikoilta liikaa vaadittu. Ehkä sitten muistelmissa.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä tästä asiasta enää ruikutetaan, koska olemme eurossa olleet jo 15 vuotta. Eli, mitä nyt pitäisi tehdä muuta kuin jyrkästi erota siitä yksin, vai liittyä johonkin koalitioon Saksan ym. asiansa hyvin hoitaneiden maiden kanssa. Vai pysyä ja kehittää porukassa kokonaisuutta.
Euro jatkaa menoaan ja menestyy paremmin kansainvälisessä kilpailussa kuin Suomi nyt irtautuessaan markkaanko ?
Ei tämä, Paavo, ole mikään presidentinvaalien ydinkysymys, vaan mikä on kokonaisuutena tulevaisuutemme ja millä välineillä.
Ilmoita asiaton viesti
Siksi koska, tarvitaan muutosta. Katso miten Ruotsi pärjää euron ulkopuolella.
Suomi ei ole vieläkään saavuttanut 2008 tasoa taloudessa. Ruotsin talous on kasvanut 25 % vuosesta 2008 vuoden 2017 loppuun.
Suomen on päästävä Ruotsin imuun. Eurolla se ei onnistu.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi elää viennistä. Kuinka suuria paineita vientiteollisuus on asettanut eurosta eroamisen puolesta?
Ilmoita asiaton viesti
Tässä paljon kommentteja – asia- ja vierestä kommentteja saanut topic ja US Puheenvuoro —
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247657-… –
.
” … ”A]
Jos: EMU:n kolmas vaihe jäsenyysneuvottelujen käymisen ennakkoehto.
2
Kysymys oli siten hallitusmuodosta. Millä perusteella muutetaan hallitusmuoto VJ 69§:ää käyttäen?
3
Milloin eduskunta on hyväksynyt ennakkoehdon ja samalla kumonnut HM 72 ja 73§:t?
4
Miksi eduskunnalle ilmoitettiin (PeVL 14/1994 vp), ettei EMU:n kolmas vaihe kuulu neuvotteluista saadun tiedon perusteella liittymissopimuksen?
5
Miksi eduskunnalle ilmoitettiin, ettei liittymissopimus koske hallitusmuotoa miltään osin?
B]
Jos: eduskunnalla ei ollut oikeutta EMU:n kolmatta vaihetta koskevaan varaumaan, miksi eduskunnalle ei sitä ilmoitettu ennen 18. marraskuuta 1994 päätöstä?
Miksi eduskunnalle ilmoitettiin, ettei liittymissopimus koske hallitusmuotoa miltään osin?
C]
Jos: varaumaa ei ollut, miksi eduskunnalle kerrottiin (HE 135/1994 vp ja PeVL 14/1994 vp), ettei liittymissopimus kumoa mitään hallitusmuodon pykälää?
…
d]
Tasavallan presidentti teki päätöksen EY-jäsenyyshakemuksesta 18. maaliskuuta 1992. Tasavallan presidentti ratifioi liittymissopimus -asiakirjat, hyväksyen kaikki sopimuksessa olevat asiat 8. joulukuuta 1994. Tiesivätkö he, että eduskuntaa ei perustuslain mukaan saa johtaa harhaan, saati Suomen kansaa? Tiesivätkö he, että heidän virkavalansa edellytti valtiosäännön turvaamista ja voimassa pitämistä?
Tietokirjallisuuden mukaan EU-jäsenyyden suhteen on tapahtunut valtiorikos [? – allekirjoittaneen huomio]. Suomen oikeusviranomaisten (muun muassa oikeuskanslerin virasto) mukaan kaikki oli laillista. Sotilas- ja virkavalan puitteissa tietokirjallisuuden määritelmät ovat uskottavia virallisten asiakirjojen perusteella.
…
Viitaten valtiopäiväjärjestykseen 11§:ään vaaditaan hallitusmuodon 2§:n perusteella, että tässä kirjoituksessa (mukaan lukien laaja selosteosa) esiin tulevat asiat on kansanedustajien tutkittava, koska muunlaista ”perustuslakituomioistuinta” ei ole olemassa tätä asiaa selvittämään. Tämä kirje ja sen laaja selosteosa on tarkoitettu yksinomaan oikeuskysymysten selvittämiseen edellä mainitulla tavalla ja siinä tarkoituksessa Suomen kansalaisten käytettävissä.
Tänään tilanteen selvittämiseen voisi soveltua myös kansalaisaloiteperiaate, jossa aloitteen päämääränä on muodostaa perustuslakituomioistuin, joka voisi tämän ”euroliitoksen” selvittää – mahdollisista vanhenemissäännöistä huolimatta.
Toisaalta on tärkeää saattaa asia täyteen julkisuuteen kansalaistemme taholle, jotta he tietävät mitä EU -neuvoa antavassa kansalaiskyselyssä jätettiin kysymättä ja mitä siihen kätkettiin – saatamme arvata vakaasti, että EU-kansanäänestyksen tulos olisi erilainen, jos kansalaiset olisivat tienneet, etä siihen oli todellinen ”koira haudattuna” – kytkös euroon! Tätä kansalaisemme eivät tienneet äänestäessään EU:n puolesta. * – (copy – paste) päättyy
— ylös merkinneenä psta Ilkka Luoma [aineistolla lähdesuoja] … ”
Tarkka ja yksityiskohtainen tapahtumakulku löytyy täältä [1
~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroo… –
…
.
Ilmoita asiaton viesti
Metkaa kun kepun oppositio -ja rökäletappio eduskunta- ja presidentin vaaleissa
tuolloin yhä menee läpi oppositiopolitikoinnilla muiden syyksi?
Koivisto oli määrännyt Suomen irtautumaan yya-sopimuksesta, minkä jälkeen Suomi hakisi EY-jäsenyyttä,
– jos Keskustan kantti kestäisi.
Aho itse oli kärppänä remmissä. Häntä innosti ajatus päästä irti Venäjän etupiiristä.
Koivisto asetti hakemuspäätöksen takarajaksi helmikuun alun 1992. Jos hallitus ei olisi yksimielinen,
-Koivisto ilmoittaisi valtiopäivien puheessaan, että Suomi ei hae jäsenyyttä.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702122200069…
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki poliitikot ovat olleen ”kärppänä” remmissä. Jopa niin, että siellä on loistoduuneissa loistopalkalla iso remmi meppejä. Iso Paavo L. yritti päästä ytimeen, mutta häntä ei siihen valittu.
Älkää hurskastelko EU on Paavoille kuin muillekin poliitikoille kynnyspaikka päästä isojen lihojen ääreen niin kuin Katainenkin ja muutkin, jotka näissä erittäin korkeissa viroissa ovat olleet.
Meidän ko. Paavon ääni vain ei siellä kuulu- Suomessa se kuuluu jälkiviisasteluna.
Ilmoita asiaton viesti
Junkkari hesarissa kirjoittaa hyvän jutun Väyrysen ”luotettavasta lähteestä” 🙂
https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005511783.html?…
Ilmoita asiaton viesti
Varmaan moni muukin politikko on ajatellut jälkikäteen EMU menon olleen virhe mutta painoi kyllä nappia -98.
Myöhästä enää -18 sitä murehtia.Tehty mikä tehty.
Ilmoita asiaton viesti
Sinänsä mielenkiintoista että federalistit eivät edes puolusta enää EU:ta ja euroa edes jotenkin järkevinä asioina, kunhan tyytyvät sanomaan että pakko kärsiä loppuun asti kun tähän paskaan on mukaan menty.
Ilmoita asiaton viesti
kunhan tyytyvät sanomaan että pakko kärsiä
Kun saa EU maataloustukia,luonnonhaittakorvauksia,maaseudunkehittämisrahoja. Rahaa erilaisiin brojekteihin ,rahaa yrityksille jne..
Nyt kun rahat on valtiolla vähissä olisi nuokin pois ja vain kansalliset tuet markkoina ja penneinä.
Luulen ettei monikaan edm.saavista halua EU ja Eurosta eroon.
Ilmoita asiaton viesti
Euro on uskonto:
http://kimmosaarikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1725…
Ilmoita asiaton viesti
Vaalisto esittää tyhmää tai ei ymmärrä propagandaa. Kysyttiinkö siellä eurobarometrissä onko Suomen ja/tai euroalueen talouskehitys hyvä? Tämä olisi ollut oikea kysymys kun valuutta-alueen työkaluista kysellään.
Ehkä Stalin ei olisi saanut Pravdassa yli 100% kannatusta jos oltaisi kysytty tyytyväisyyttä Neuvostoliiton politiikkaan ylipäätänsä ja kansalaiset olisivat uskaltaneet vastata.
Ilmoita asiaton viesti
Et taida esittää.
Ilmoita asiaton viesti
”EU merkitsee suomalaisille ennen muuta positiivisia käytännön asioita: vapautta matkustaa, opiskella ja työskennellä kaikkialla EU:n alueella sekä yhteistä rahaa. EU on heille myös rauhan, ihmisoikeuksien ja lakien kunnioittamisen unioni.”
Jos näillä kriteereillä määrittelee euron hyväksi valuutaksi Suomelle niin jonkun päässä on pehmeää. Vahva valuutta on huono Suomen viennille, sen nyt pitäisi tajuta pienemmälläkin päällä, varsinkin kun tuo on useaan kertaan käytännössä todistettu. Jo perusteluista voi päätellä että eurobarometrisi on puhdasta propagandaa.
Ilmoita asiaton viesti
Makkosen kannattaisi käydä välillä jäähdyttelemässä. Makkonen ei pysty käsittelemään sellaista asiaa kuin reaalitalous. Tuotteille tarvitaan kysyntää ja hyvillä tuotteilla syntyy kauppaa. Miksi Äänekoski uusii tuotantoaan ja tuotepalettiaan? Miksi Nokia romahti? Miksi laivat ja mersut menevät kaupaksi? Miksi ruotsalaisellä viennillä on pyyhkinyt paremmin jo 40 vuotta? Ja tanskalaisilla?. Miksi ei venäläisillä?
Onhan se ”makkosille” hirmuinen takaisku kun suomalaiset tuotteet ovat niin laadukkaita ja mieluisia asiakkaille, että niitä halutaan. Ja mikä ikävintä ulkomaan elävät ovat alkaneet investoida viime vuosina Suomeen. Ostelevat kehnot yrityksiä näiltäkin selkosilta. Pahinta vielä, että EU:n sisämarkkinat vetävät yhä lujempaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Onhan se ”makkosille” hirmuinen takaisku kun suomalaiset tuotteet ovat niin laadukkaita ja mieluisia asiakkaille”
Käy nyt Turunen katsomassa miten Suomen vienti kokonaisuudessaan on kehittynyt viimeiset 10 vuotta ja tule sitten puhumaan hevosistasi. Pieni nytkähdys viime kvartaalissa ei kokonaisuutta muuta.
Ilmoita asiaton viesti
Joku vaatii Väyryseltä lähteitä! Eikö vapaassa kansanvallassa paras lähde ole kansa itse. Silloin kun kävellään erilaisin poliittisin ja ”lainopillisin” keinoin demokraattisen kansanvallan perusoikeuden eli äänestysoikeuden yli tehdään voisi jopa sanoa ”valtiopetos”!
Suomessa ei järjestetty kansanäänestystä Euroon menosta (EU:sta kyllä). Ruotsissa järjestettiin ja kruunu jäi (ja eurollakin siellä pärjää).
Median gallupeilla pyritään häivyttämään asialliset keskustelut. Jos miljoonalla äänestäjällä ei ole edes mahdollisuutta olla ko. otoksissa se jos mikä osoittaa täydellisen puppugeneraattorin käytön poliittisiin tarkoitusperiin myös kansanvaltaa halveksien!
Ilmoita asiaton viesti
Yleissivistykseni varmasti jää jälkeen Vaaliston sivistyksestä!
Äänestyksen yhteydessä olisi pitänyt olla selvästi mainittu, että tavoitellaan. Tavoittelu ei sisällä kuitenkaan vielä lopullista päätöstä.
Siitä olisi pitänyt järjestää samalla tavalla äänestys mitä kuningaskunta Ruotsissakin tehtiin. Tavoite ei ole samaa kuin päätös. Vaikka tavoittelenkin jotain asiaa voi olla, että mielipide muuttuu ajan myötä ja tavoitteenikin vaihtuu!
Kyllä eduskunnassakin eri puolueet tavoittelevat asioita mutta lopullinen tulos edellyttää äänestyksen. Ymmärrän, että tietyt tahot aliarvioivat tavallisen kansan ”yleissivistyksen” puutetta vaikka joka tuutissa väittävätkin, että Suomessa on maailman paras koulutusjärjestelmä eli pitäisi myös olla maailman ”kyvykkäimmät” ihmiset tekemään itsenäisiä päätöksiä.
Pitäisi arvostaa siis myös eri mieltä olevien ”sivistystä”!
Ilmoita asiaton viesti
Huomautan, että ”valtiopetos” oli lainausmerkeissä! Mikä siinä niin hermostuttaa??
Ilmoita asiaton viesti
Lainaus tarkoittaa, että asia on vertauskuvallinen! ”Sivistymättömiä” oli paljon edellisissäkin pressanvaaleissa. Itsekin jouduin äänestämään toisella kierroksella ehdokasta, joka ei ollut tekemisissä Euroon liittymisen kanssa. Edelleen katson, että tavoite on ERI asia kuin päätös! Päätös vaatii niin tärkeässä asiassa kuin euroon liittymisessä kansanäänestyksen! Mustaa ei saa valkoiseksi vaikka kuinka yrittäisi!
Myös työssäni jouduin järjestämään koko koululle euro-näytelmän matemaattisesti lahjakkaiden oppilaitteni tahdosta. SE kuului työni kuvaan, jossa joudun noudattamaan virallista työni ohjeistusta.
Äänioikeus tässä asiassa ei ole fennofobiaa vaan eurofobiaa!!
Ilmoita asiaton viesti
Almamedian faktantarkistustoimitus tutki Paavon avauksen väitteet. Tarkistuksen tulos: ”Tarua”. Eli puuta heinää.
Faktantarkistustoimitus on tarkistanut kaikkien presidenttiehdokkaiden väitteitä ja julkaisee ne lehdessä.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/totta-vai-tarua-p…
Ilmoita asiaton viesti