Täydellinen nainen

Vuokolle on esitetty viime kuukausina useita haastattelupyyntöjä. Aikaisempaan tapaan hän ei ole niihin suostunut. Presidentin puolisolla ei ole Suomessa virallista asemaa. Hän ei ole ehdokkaana.

Ymmärrän, että toimittajat ja lehtien lukijat ovat kiinnostuneita Vuokosta. Kun tunnen hänet paremmin kuin kukaan muu, voin tyydyttää tätä uteliaisuutta.

Vuokko syntyi työläisperheeseen 16. kesäkuuta 1946 Vilppulan Kolhon kylässä. Hänellä on kolme veljeä.

Ylioppilaaksi Vuokko kirjoitti vuonna 1965 Mäntän yhteiskoulusta. Muutettuaan Helsinkiin hän hakeutui kanslistiksi Valtionarkistoon ja osallistui työn ohella yliopiston venäjän kielen kurssille.

Vuokon valinta oli luonnollinen. 1960-luvulla opinnot jouduttiin rahoittamaan opintolainalla. Kun oma uravalinta ei ollut vielä selvillä, oli parasta hankkia työpaikka ja opiskella työn ohella.

Tapasimme yhteisten tuttavien kautta melko tasan viisikymmentä vuotta sitten. Rakastuimme ja avioiduimme elokuun viimeisenä päivänä 1968. Syksyllä vietämme siis kultahäitä.

Lahjakkaana nuorena naisena Vuokko olisi voinut suorittaa akateemisen tutkinnon ja menestyä työelämässä. Ensimmäisen lapsemme synnyttyä hänestä tuli kuitenkin kotiäiti. Tämä oli perheellemme ainoa oikea ratkaisu etenkin sen jälkeen, kun olin tullut valituksi eduskuntaan vuoden 1970 vaaleissa.

Vuokko on hoitanut erinomaisesti kotiamme, lapsiamme ja lastenlapsiamme. Omista vanhemmistaan hän huolehti esimerkillisesti.

Olen saanut Vuokolta vahvan tuen kaikkina niinä viitenä vuosikymmenenä, joiden aikana olen hoitanut vaativia valtiollisia tehtäviä ja ollut poliittisten myrskyjen riepoteltavana.

Vuokko on sanan täydessä merkityksessä sivistynyt ihminen.

Vuokolla on sydämen sivistystä. Hän suhtautuu ystävällisesti kaikkiin ihmisiin.

Vuokolla on hyvä yleissivistys. Vuokko lukee paljon erilaista kirjallisuutta ja käy mielellään taidenäyttelyissä. Hän on kiinnostunut Suomen kulttuurihistoriasta. Teatteri on meille rakas yhteinen harrastus.

Viime vuosikymmeninä meitä on lähentänyt yhteinen yritystoiminta. Olemme erityisen iloisia siitä, että olemme voineet tarjota lapsille ja nuorille turvaa, hoivaa ja kasvatusta sekä lastensuojelun että mielenterveyskuntoutuksen yksiköissämme Keminmaalla ja Keski-Uudellamaalla.

Vuosi vuodelta Vuokko on kiinnostunut yhä enemmän myös politiikasta ja ollut mukana vaalitaisteluissa.

Vuokko on  täydellinen nainen. Hän on ollut erinomainen puoliso, äiti ja isoäiti.

Jos voitamme vaalit, Vuokosta tulee myös hyvä Mäntyniemen emäntä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu