Teen vakavan yrityksen nousta Keskustan johtoon
Viime päivinä on keskusteltu kiivaasti sote- ja maakuntauudistusten kohtalosta. Tähän liittyen on arvailtu sillä, aionko siirtyä Euroopan parlamentista eduskuntaan kaataakseni ne.
Olen hyvin tyytymätön uudistuksiin.
Sote-uudistus lähti alusta alkaen väärälle uralle sen vuoksi, että kunnilta päätettiin evätä oikeus tuottaa palveluja maakunnalle. Tämä uhkaa johtaa aivan liian laajaan yksityistymiseen.
Räikein esimerkki tästä on Meri-Lapin yksityistämisratkaisu. Alueen kunnat olisivat mielellään tuottaneet palvelut Lapin maakunnalle. Kun tämä ei ollut mahdollista, alueen palvelut voitiin turvata vain yksityistämisen avulla.
Muutoinkin sote-uudistus uhkaa johtaa liialliseen yksityistymiseen ja ainakin joiltakin osin myös palvelujen heikentymiseen. Uskon, että uudistus lisäksi kasvattaa kustannuksia.
Maakuntauudistuskaan ei minua tyydytä. Kun maakunnat saavat rahoituksensa valtiolta, järjestelmästä tulee keskusjohtoinen. Vaalijärjestelmä saattaa johtaa siihen, että monessa maakunnassa valtuuston enemmistö koostuu keskuskaupungin tai ainakin parin suurimman kaupungin edustajista.
En halua kuitenkaan ryhtyä tukemaan uudistusten kaatamista. On parempi hyväksyä ne nyt meneillään olevan valmistelun pohjalta. Samalla on ryhdyttävä valmistelemaan niiden korjaamista heti uuden eduskuntakauden alussa.
Tukeni maakunta- ja sote-uudistuksen hyväksymiselle liittyy myös siihen, että aion tehdä vakavan yrityksen nousta Keskustan johtoon ensi kesän puoluekokouksessa. Eduskuntavaaleihin ei voida mennä sekasortoisissa oloissa.
Tämän vaalikauden hallituspolitiikka on ollut pääosin onnistunutta, mutta on myös tehty pahoja virheitä. Vaaleihin käytäessä virheet on tunnustettava. Seuraavalla vaalikaudella politiikan suuntaa on korjattava.
En siis aio aikaistaa siirtymistäni Euroopan parlamentista eduskuntaan. Sen sijaan olen päätynyt lykkäämään sitä alkusyksyyn. Tähän on sekä käytännöllisiä että poliittisia syitä.
Kun ryhdyin valmistelemaan lähtöäni Euroopan parlamentista, koin ikävän yllätyksen. Avustajien lomat on voitava pitää ennen kauden päättymistä. Lisäksi on varauduttava Brysselissä työskentelevien avustajien siirtymäkorvausten maksamiseen. Jos jättäisin paikkani kesäkuun alussa, joutuisin toimimaan pitkään kokonaan ilman avustajia.
Toisaalta kansanedustajilla on paljon pidempi kesäloma kuin Euroopan parlamentin jäsenillä. Kun jatkan työtäni Euroopan parlamentissa eduskunnan syysistuntokauden alkuun, saan tehdä parlamentaarista työtäni neljä viikkoa kauemmin.
Kevätkaudella aion valmistautua huolellisesti Sotkamossa järjestettävään Keskustan puoluekokoukseen.
Ehdokkaana pyrin saamaan aikaan keskustelua Keskustan aatteesta ja linjasta.
Osallistun huhtikuun lopulla Lahdessa pidettävään puoluevaltuuston kokoukseen. Siellä minulla on Keskustan europarlamentaarikkona läsnäolo- ja puheoikeus.
Kevään mittaan osallistun mahdollisimman moneen piirikokoukseen. Paikalla ovat sekä puolueen johdon edustaja että maakunnan kansanedustajat. Piirikokouksissa on ollut tapana antaa Euroopan parlamentin jäsenille mahdollisuus käyttää puheenvuoro ja osallistua keskusteluun.
Piirikokouksissa on yleensä kuultu puoluekokouksessa eri johtotehtäviin ehdolla olevien puheenvuorot. Usein on järjestetty myös ehdokkaiden välisiä paneelikeskusteluja. Minulla tulee tietysti olla yhdenvertainen oikeus käyttää näitä puheenvuoroja ja osallistua näihin panelikeskusteluihin.
Pyrin vaikuttamaan puoluekokouksessa käytävään keskusteluun ja siellä tehtäviin päätöksiin myös puoluekokousaloitteiden avulla.
Valmistautumistani Sotkamon puoluekokoukseen helpottaa se, että Kansalaispuolueelle Oulussa viime lauantaina valittu uusi johto tukee tavoitettani rakentaa uudistuvan Keskustan ympärille ”alkiolainen allianssi”, jossa myös Kansalaispuolue ja sen kannattajat voisivat olla erikseen sovittavalla tavalla mukana.
Keskustalle on tarjolla mahdollisuus nousta laakson pohjalta jälleen Suomen suurimmaksi puolueeksi. Jos tulen valituksi Keskustan johtoon, sen perinteisen äänestäjäkunnan luottamus puolueeseen vahvistuu ja sen kannatus nousee. Toisaalta puolueen on mahdollista saada tuekseen suurin osa niistä muista suomalaisista, jotka kannattivat minua presidentinvaaleissa.
Hyvähän se on, että pokka pitää!
Ilmoita asiaton viesti
Onko?
Potin saattaisi räjäyttää ehkä enää juuri ja vain se, että pokka kerrankin pettäisi.
Ilmoita asiaton viesti
Vai että torso Sote, jonka vakavat viat itsekin totesit, kelpaa hyväksyttäväksi. Ihan ei mene tuo logiikka jakeluun. Entä miten on urkintalain laita. Sen epämääräisyydet mahdollistavat massaurkinnan Viestikoelaitoksen toimesta. Onko se suotavaa ja laitoksen valvonnan puute hyväksyttävää.
Ja miksi kehut hallitusta, jonka kaikki merkittävät projektit sekä EUn liittovaltiomallin olet moittinut kovasanaisesti. Hieman enemmän kaivataan valaisua mm näihin.
Ilmoita asiaton viesti
Voin olla väärässä, mutta olen aina luullut, että Viestikoelaitos on ulkoisen uhkan selvittäjä – Suomen James Pöntynen ja SUPO sisäisen uhkan kartoittaja! Siis mm. Sinun ja minun puheluiden, sähköpostien ja muun olennaisen kartoittaja. Kun meissä kahdessa perin isänmaallisessa miehessä ei ole mitään kartoitettavaa, niin kuitenkin – joidenkin osalta on; esim. heidän, jotka esim trollaavat Suomen mediassa ns. vihollismaan piikkiin. Heitä on paljon! Kysymys kuuluu kuka maksaa? Sillä ei kukaan omaa pesäänsä likaa kuin isosta rahasta!Eihän?
Ilmoita asiaton viesti
Viestikoelaitos on tekninen osaaja ja se tekee töitä sotilasvakoilulle ja SUPOlle, jotka kyllä ovat jonkinlaisessa valvonnassa. Viestikoelaitoksen valvonnasta ei meille ole kerrottu muuta kuin se, mitä HS paljasti. Sen perusteella ei valvontaa ole.
Ulkomaiden ja ulkomaalaisten vakoilu ei ketään kiinnosta eikä minuakaan. Suomen kansalaisten kylläkin, koska se on epäisänmaallista toimintaa, kun se valvoo itse itseään. USA on tässä ollut mallina. Koko kansaa kytätään ilman rajoituksia ja heidän henkilöprofiilinsa ovat visusti tallessa itse kustakin. Kansalainen ei pääse edes tarkistamaan mitä tietoja hänestä on kerätty.
Tuskin tällaista pidät isänmaallisena toimintana.
Ilmoita asiaton viesti
”Tuskin tällaista pidät isänmaallisena toimintana.” Parahin lajitoveri ja ”uskonveli”- panit pahan. On kuin kysyisit minulta rivilutskulta, onko sapatti Jeesuksen asettama! No eihän se ole, vaan vieraan ideologian pyhä päivä! Silti meille opetetaan sapatin pyhittämistä kuin häkää! Eikä kukaan ymmärrä edes protestoida!
Suomessa saa ”vielä” kysellä oman ”minuutensa” perään – olisin kiinnostunut myös poikuuden menetyksen selvitysten arkistoinnista, kas kun ”metoo” -kampanja ei lainkaan ota käsittelyyn sitä vääryyttä, mitä pienet pojat tässä maailmassa kokevat! Olenko Suomessa ensimmäinen, joka asiasta edes kysyy? Mielestäni vääryyden mittari ei ole vain sukupuoli, vaan aina itse teko!
Ilmoita asiaton viesti
Panit paha toiseen vastauksen. Jäin sanattomaksi mikä on harvinaista.
Ilmoita asiaton viesti
Poisto.
Ilmoita asiaton viesti
Onkin aika selkeyttää Kansalaispuolueen ja Keskustan suunniteltu allianssi eli yhteisten asioiden ja saman kaltaisten yhteiskansalaisliike, joka voi toimia innovatiivisena politiikan ”keskusjärjestönä”, jonka taakse voi selkeytyä mikä tahansa laillisuutta kannattava puolue, kansalaisryhmä, kansaliike tai muu isänmaallisia laajemman itsenäistymisen merkkejä kunnioittava toimija.
On aika luoda jotain aivan uutta, sillä kansa odottaa ja on odottavalla kannalla muun muassa turvallisuutemme kirkastumisesta – lisäksi entistä väkevämmin suomalaiset suurena enemmistönä haluavat pysyä sotilaspoliittisesti liittoutumattomina ja puolueettomina – vain 17 prosenttia kansalaisistamme kannattaa Natoa – lännen sotilasliittoa – täältä idän ja lännen vedenjakajalta.
Kansakunta ymmärtää paremmin oman asemoitumisensa kuin monet poliitikot, joiden tavoitteena on jopa Suomen vienti Natoon – ohi kansanäänestyksen!
…
…
Ilmoita asiaton viesti
”sillä kansa odottaa”
Sinulla on tuo ”kansa” joka kommentissa muodossa tai toisessa sanoman pönkittäjänä. Olisi mielenkiintoista saada siitä enemmän selkoa ja tutustua häneen. Onko sukua Tapanille?
Ilmoita asiaton viesti
Vähintään 180 000 kansalaista – suomalaista 🙂
Ilmoita asiaton viesti
”kansa” -nimiseen ihmisjoukkoon kuului presidentinvaalien aikaan 185 305 kansalaista.
Juuri saamani tiedon mukaan tästä ”kansa” -nimisestä joukosta on irtaantunut kolmen ihmisen ryhmä ja yksi kokonainen puolue. Puolueen jäsenmäärästä ei ole tarkkaa tietoa.
”kansa” -nimiseen ihmisjoukkoon kuuluu nykytietämyksen mukaan siis selvästi vähemmän kuin 185 302 henkilöä.
Saamani tiedon mukaan Keskustan puoluehallitukseen ei kuulu ”kansa” -nimisen ryhmän jäseniä. Siellä kun tuntuvat kovasti asettuvan ”vakavan yrityksen” esteeksi. Myöskin tietolähteideni mukaan tässä ”kansa” -nimisen ryhmän jäsenten kokoamiseksi kootun ”Kansalaispuolue” -nimisen rekisteröidyn puolueen joukossa on ilmeisen vakavaa yritystä irrota ”kansa” -nimisen ryhmän kokoonpanosta.
”kansa” -nimiseen ryhmään lienee jäänyt yksi entinen IPU-aktivisti Ilkka Luoma ja Seppo Hauta-aho -niminen kampanjapäällikkö. Jäämme innolla odottamaan, ilmoittautuisiko ryhmään muitakin jäseniä.
Ilmoita asiaton viesti
” Kansakunta ymmärtää paremmin oman asemoitumisensa kuin monet poliitikot, joiden tavoitteena on jopa Suomen vienti Natoon – ohi kansanäänestyksen!”
Kuulepas, se menee monissa maissa just niin kuin sen johtaja haluaa, määrää! Niin USA:ssa, Venäjällä, Kiinassa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa ja hör och häpna jopa Suomessa!
Jos Suomen presidentti sanoo kansalle näin, että ”nyt on sellainen tilanne, että meidän tulee integroitua Euroopan yhteiseen puolustuksen, sillä tilanteemme on niin kriittinen joskin välttäisin sanaa hädänalainen!”
Tätä tukee US:n Nato- selvityskin. Mitä vakuuttavamman puheen Sauli kansalle pitää, sen enemmän me haluamme seurata johtajaamme, armeijamme ylipäällikköä! Presidentti Sauli Niinistöä!
Ilmoita asiaton viesti
…
… Iltalehti kirjoitti näin:
~ https://m.iltalehti.fi/politiikka/2018030422007870… –
” … Helmikuun lopussa tehdyn tutkimuksen kysymys kuului: Suomi tekee syvenevää sotilaallista yhteistyötä lännen eli käytännössä Yhdysvaltain ja Naton kanssa luodakseen yhdessä sotilaallisen pelotteen Venäjän mahdollista uhkaa vastaan. Onko tämä politiikka mielestänne oikeansuuntaista?
Kysymys tiivistää Suomen tämänhetkisen puolustuspolitiikan ytimeensä. Sotilaallista pelotetta korostava turvallisuus- ja puolustuspoliittinen toimintamalli hyväksyttiin eduskunnassa viime keväänä ja toissa vuoden lopussa kahdessa äänestyksessä … ”
-voiko kysymyksen johdanto olla enää johdattelevampi – kerrotko mielipiteesi?
Kommentoin taas näin:
”Kun natottaja-media ei saa keinolla eikä millään kansakuntaamme Naton taakse, keksi se uuden lähestymistavan: Jos presidentti ehdottaa Natoa, niin mitä sitten ajattelisimme [38/38].
Median yleissävy monin osin on vastakkainasettelu ja Venäjän uhan luonti. Juuri tämä Venäjän uhan luonti lietsoo vastakkainasettelun kautta sekaannusta kansalaisiimme. Uhka ja sen todellinen määritys ei ole helppoa ja siihen liittyy raaka tarkoitushakuisuus ja yksipuolisuus.
Vastakkainasettelua luodaan voimalla isossa kuvassa myös kahden ydinasesuurvallan – USA’ n ja Venäjän välille. Suuren kuvan vastakkainasettelussa erityisesti kansakuntamme ymmärtää asemamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla; emme halua Nato-sotaliittoon, jonka sotilasjohtaja US aina on.
US on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt ydinasetta – vieläpä lähinnä siviilejä kohtaan. Tänään puhutaan, että Yhdysvallat olisi alentamassa ydinaseiden käyttökynnystä [6, kehittämällä voimallisesti taktisia ydinaseita ja jopa ydinaseettomia maita vastaan”
…
[6 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/uusi… –
[6 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75038/usa-alentaa-… – [57 lukijakommenttia – osa helmiä, osa roskaa – nimimerkein]
…
Ilmoita asiaton viesti
”Median yleissävy monin osin on vastakkainasettelu ja Venäjän uhan luonti. Juuri tämä Venäjän uhan luonti lietsoo vastakkainasettelun kautta sekaannusta kansalaisiimme. Uhka ja sen todellinen määritys ei ole helppoa ja siihen liittyy raaka tarkoitushakuisuus ja yksipuolisuus.”
Älähän yliventiloi. Kyllä Venäjä on tähänkin asti pitänyt huolta maamme uhkailemisesta, ei siihen tarvita ulkopuolista tahoa.
”Venäjän sotilaallinen kiinnostus on kohdistunut viime vuosina entistä enemmän Suomen lähialueille, kerrottiin 2013 julkaistussa Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen The Development of Russian Military Policy and Finland -raportissa.” Faktat vastaan luulojasi ovat murskaavia! Suomen rajalla on valtava armeija valmmina hyökkäämään n 24 tunnissa Suomeen. Sen tavoite on valloittaa Suomi yhdessä (1) viikossa, sitä varten ne niin taajaan rajoillamme treenaavat! Luetko lainkaan suomalaisia lehtiä!?
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on sellainen käsitys, että pääsen toiselle kierrokselle presidentivaaleissa, eiku
Minulla on sellainen käsitys, että minut valitaan keskustan johtoon, eiku
Minulla on sellainen käsitys, että………
Ilmoita asiaton viesti
Paavolla on myös sellainen käsitys, että hän palaa eduskuntaan tarkemmin määritettävänä ajankohtana, eiku
Paavolla on sellainen käsitys, että hän palaa eduskuntaan keväällä, eiku
Paavolla on sellainen käsitys, että hän palaa eduskuntaan alkusyksystä, eiku
juuri saamamme tiedon mukaan Paavolla on sellainen käsitys, että hän palaa…
Ilmoita asiaton viesti
Kokeneena ja taitavana politiikan pelurina Paavo Väyrynen on asettunut tukemaan Juha Sipilän hallituksen sote-ja maakuntauudistusta.
Tämä on äärimmäisen kiusallista pääministerille, sillä
arvostelukyvyttömäksi leimatun puoluetoverin tuki saa näin koko hankkeen vaikuttamaan vähintäänkin kyseenalaiselta.
Onnistuessaan Väyrynen syleilee Sipilän poliittisesti kuolleeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Pelikirjasta on nähtävästi tähän tilanteeseen valittu ”yhdistävä voima” -niminen taktinen kuvio.
Ilmoita asiaton viesti
PV perustelee kuitenkin asiansa hyvin: ”Räikein esimerkki tästä on Meri-Lapin yksityistämisratkaisu. Alueen kunnat olisivat mielellään tuottaneet palvelut Lapin maakunnalle. Kun tämä ei ollut mahdollista, alueen palvelut voitiin turvata vain yksityistämisen avulla.
Muutoinkin sote-uudistus uhkaa johtaa liialliseen yksityistymiseen ja ainakin joiltakin osin myös palvelujen heikentymiseen. Uskon, että uudistus lisäksi kasvattaa kustannuksia.”
Tuohan vain osoittaa kykyä tunnustaa tosiasiat! Tuskin Hallitus tuosta lausumasta pahastuu. Se mitä sanotaan on toki tärkeämpää kuin se kuka sanoo! (vaikka käytännössä asia onkin päinvastoin!)
Ilmoita asiaton viesti
Paavon lausumat ovat kyllä täysin ristiriitaisia. Ei ole mieltä haukkua Sote ja heti perään kertoa, ettei halua esitystä laiksi kaataa. Tätä ristiriitaa et nyt selitä millään parhain päin.
Vielä vähemmän on itua kehua hallitus haukuttuaan sitä sen olemassaolon ajan. Paavo on suuri EUn tiivistymisen vastustaja ja hallitus suuri EUn syleilijä, juoksupoika ja ytimessä kyykistelijä. Miten Paavo tällaista hallitusta voi edes puoltaa. Selitä.
Ilmoita asiaton viesti
Taktinen lause Paavolta. Tilanteet muuttuvat, kuten oli itse Paavon osallistuminen presidentinvaaleihin, joka oli hyvä päätös, vaikka alussaan ei ollut tulossa – syy tuloon oli erittäin looginen — 😉
Ilmoita asiaton viesti
Paavon osallistuminen presidentinvaaleihin saattoi olla yllätys myös Paavolle itselleen.
Minusta on hauskaa, että Paavo on saanut IPUn kantavan voiman tuekseen. On hyvä, että Paavolla on uusia kavereita, kun edelliset hyödylliset idiootit näyttävät kaikonneen koko puolue mukanaan.
Ilmoita asiaton viesti
Voi Juha, pyydät minulta mahdottomia; pääsyä Paavon korvien väliin! Eihän ole populisteille tavatonta esittää ristiriitaisia väittämiä ja saada kansa henkisesti sekaisin; sehän on osa sitä pelinpolitiikkaa.
Mitä tulee hänen kommentteihinta Meri-Lapin terveydenhuollon (pelin) tapahtumaketjusta; se oli silti aika totuudenmukainen. Noinhan se jotakuinkin meni!
Ilmoita asiaton viesti
Huumoria vakavuuden sekaan, mutta hyvin humorisoitu 😉
Ilmoita asiaton viesti
1.”Keskustalle on tarjolla mahdollisuus nousta laakson pohjalta jälleen Suomen suurimmaksi puolueeksi. Jos tulen valituksi Keskustan johtoon, sen perinteisen äänestäjäkunnan luottamus puolueeseen vahvistuu ja sen kannatus nousee. Toisaalta puolueen on mahdollista saada tuekseen suurin osa niistä muista suomalaisista, jotka kannattivat minua presidentinvaaleissa.”
2.”Kansalaispuolueelle Oulussa viime lauantaina valittu uusi johto tukee tavoitettani rakentaa uudistuvan Keskustan ympärille ”alkiolainen allianssi”, jossa myös Kansalaispuolue ja sen kannattajat voisivat olla erikseen sovittavalla tavalla mukana.”
Ok. Asia harvinaisen selvä, mutta anteeksi muljahti vain mieleeni yksi kumma, hajamielinen kysymys, siis kumman Puolueen johdossa aiottekaan jatkossa vaikuttaa?
Ilmoita asiaton viesti
Todennäköisesti molempien, ja Väyrynen saattaa pyrkiä vielä kolmannenkin johtoon.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/art…
Ilmoita asiaton viesti
Seija kiitos linkistä! Me kumpikin seuraamme luontodokumentteja emmekö vain! Savannilla vaeltaa lukuisia eri antilooppilajeja ja kumma kyllä aina ne löytävät suuresta joukosta oman kaverinsa, jonka kanssa ruveta parittelemaan! Tietysti se voisi olla vieraan rotuisen kanssa jännittävää peliä kokeilla, miltä se oikein touhu maistuu, mutta omat tunnistavat aina toisensa ja jälkeläisillä on taas tutut kuviot turkissa…:)
Paavo-uros pisti vieraan antilooppitokan aivan sekaisin..Lapin poroksi vanhat naarat sen arvelivat…aivan oikein. Tiesivät varoittaa nuoria vaatimia ajoissa.
Ilmoita asiaton viesti
Santeri Alkio eli aikaansa edellä ollen jo 1920-luvulla nykyistä EU:ta vielä tiiviimmän liittymän eli liittovaltion kannattaja ja samalla myös yhteisen rahan eli nykyisen euron kannattaja.
Maan Ääni-lehdessä hän kirjoitti 15. tammikuuta 1920 aikaansa edellä olleen kirjoituksen:
”Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan Yhdysvalloista. On ilmeistä, että oman rauhansa vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa” (Wikipedia).
Ohjelmassaan Kansalaispuolue vastustaa sitä, että EU:sta tulisi liittovaltio. Se vaatii myös eroa eurosta. ”Suomen oma euroero tulee toteuttaa mahdollisimman pian.”
Miten tähän sopii ”alkiolainen allianssi”?
Ilmoita asiaton viesti
Lisään ratkaisevan tekijän – muistamme maantiedon tunnilta Euroopan jatkuvan Venäjän Uralille asti, ja seuraava onkin Kiina 😉
Ilmoita asiaton viesti
Jos luit geenitutkimusraportin HS:sta, se oli nolo lähinnä venäläisille! He ovat geneettisesti suomalais-ugrilaisia, eivätkä SLAAVEJA! He ovat vain adoptoinneet VÄÄRÄN kielen ja väärän IDENTITEETIN! Heidän olisi pitänyt ruveta vaahtoamaan suomalais-ugrilaisuuden puolesta, mutta kuten aina Venäjällä, väärää ideologiaa aina levitetään! Myös siitä KEITÄ he aidosti ovat! Geeniensä – esi-isiensä/äitiensä perusteella! He ovat pettäneet SUOMALAISUUTENSA ja palvovat väriä jumalia, väärää identiteettiä! Valheellista slaavilaisuutta! Kaikki on siellä valhetta – jopa identiteetti! Hävetköön jos edes ymmärtävät. Marjalainen Venäjän kansanedustaja on sen jossakin yhteydessä sanonut suoraan kuten asia on! ”Olemme enemmän suomalais-ugrilaisia kuin slaaveja!” Noloa mutta niin totta! Nykytutkimus sen vahvistaa!
Ilmoita asiaton viesti
Tarina siitä, että Kustaa Vaasa poltti Kuusiston linnan häivyttääkseen suomalaiskansojen suuren menneisyyden, sen tarinan ja luodakseen tilalle oman tarinansa – on kiehtova.
Sen jälkeen suomalaista ruvettiin puhumaan kuin orjakansoista, mikä on täyttä fuulaa. Kalevasta voimme ehkä saada jotakin käsitystä sille, että virallinen historiankirjoitus pitäytyy liikaa jonkun sepittämään tarinaan kuin todellisuuteen!
Väite, että historian kirjoitus on aina voittajien sepitettä, pitää edelleen paikkansa. Pitää kuitenkin muistaa, että Ruotsin kuninkaat tiesivät suomalaisten vahvuudet ja niitä tieten hyödynsivät ja valloittivat suomalaisten voimin osan Eurooppaa: yhä jossakinpäin P-Saksaa rukoillaan edelleen, ettei kauheat hakkapeliitat enää tulisi paikalle. Ruotsin kunkut huom! eivät luottaneet sotaretkillään koskaan ruotsalaisiin sotilaisiinsa vaan suomalaisiin! Suomalainen sisu tunnettiin jo tuolloin!
Ilmoita asiaton viesti
Eipä tainnut Santeri Alkio tietää esimerkiksi sitä, minkälaiset ongelmat yhteinen valuutta euro on aiheuttanut ja miksi ollaan siinä tilanteessa missä nyt ollaan eli on miinus/nollakorot, EKP:n jättimäiset valtion velkakirjojen osto-ohjelmat, valtioiden ylisuuret velat, suurtyöttömyys edelleenkin, eriarvoisuuden lisääntyminen jne.
Ilmoita asiaton viesti
Levonen, ei ehkä ymmärtänyt Alkio tuota, että joku yrittää yhteisvaluuttaa ilman liittovaltiota. Alkion teesein olisi pitänyt luoda liittovaltio ja sille yhteinen valuutta.
Jotta mennään alkiolaisittain, EU:n liittovaltiokehitystä on tuettava kaikin keinoin.
Tai sitten ei parane puhua alkiolaisuudesta. Puhuttakoon mieluummin väyrysläisyydestä.
Ilmoita asiaton viesti
Uskotko federalismiin, kun ottaa huomioon Italian ja Saksan vaalit? Pystyykö Ranska ja Saksa näin eripuraisessa yhteenliittymässä uudistamaan Eurooppaa siten, että päästään tavoitteeseen Euroopan Yhdysvalloista? Sopii epäillä. Heti, kun seuraava talouskriisi iskee, mikä voi iskeä piankin, niin populismi nostaa taas lisää päätään ja se on siinä. Yhdysvaltain kauppasota ja pörssikurssien romahtaminen voi johtaa nopeastikin uuteen talouskriisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Puhuin alkiolaisuudesta ja siihen liittyvästä liittovaltiokehityshaaveesta. Santeri Alkio haaveili asiasta sata vuotta sitten.
Minun mielestäni eurovaluuttaa varten tarvitaan yhteinen talouspolitiikka. On selvää, etteivät kaikki euromaat sopeudu kovin nopeasti tähän kehitykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Miten edes kysyt?
Populismin ideahan on heitellä arvovaltaisia nimiä sisäisesti ristiriitaisten ja sekavien aatepuurojen mausteeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Siis kyllä mulla on olettama maallikkona, että jos annat puolueelle rahaa, on sen nimi sitten laina tai avustus, niin ei sitä sieltä voi ilman puolueen päätöstä enää yhtäkkiä siirrellä omien laskujen maksuun.
Tuntuu siltä, että joko on vanhuus iskenyt, tai sitten ei ole koskaan oikein ymmärtänyt raha-asioista mitään.
Ja tällaista miestä joku vielä äänesti presidentiksi, ja sitten hän vielä haaveilee keskustan puheenjohtajuudesta.
Kyllä on niin onnetonta toimintaa, että myötähäpeää tässä tuntee.
Ilmoita asiaton viesti
”Tuntuu siltä, että joko on vanhuus iskenyt, tai sitten ei ole koskaan oikein ymmärtänyt raha-asioista mitään.”
Paavo, jos kukaan, on ymmärtänyt raha-asioista kaiken. Varsinkin sen, että pitää käyttää omaa rahaa säästeliäästi.
Ilmoita asiaton viesti
Ritala hei, minä tuoan Paavo Väyrystä aina kuin köysi hirtettyä!
Ilmoita asiaton viesti
Toivotan kosolti onnea ja menestystä Keskustan valtaamiselle. Kaikki mikä vahingoittaa Keskustaa on Suomelle hyväksi.
Ilmoita asiaton viesti
@38 harmi vain vahingoittaminen on melkoinen tussahdus. Toisaalta murskavoiton Kepun puoluejohtajavaaleissa saava Sipilä ja alati laskeva gallup-kannatus on hauska yhtälö.
Murskavoitto Väyrysestä tulee ihan vain sillä, että Kepulla ei ole edistyksellistä jäsendemokratiaa Vihreiden tai edes Perussuomalaisten tapaan. Asiasta päättävät paikallisyhdistysten nimeämät puoluekokousedustajat, eivät jäsenet suoraan. Piilokannatusta suurelle hajoittajalle varmasti on, mutta se torpataan teknisesti ja brutaalisti jo puoluekokousedustajis nimettäessä.
Ilmoita asiaton viesti
Sanoitkohan tuon ihan vakavalla naamalla?
Ilmoita asiaton viesti
”Valmistautumistani Sotkamon puoluekokoukseen helpottaa se, että Kansalaispuolueelle Oulussa viime lauantaina valittu uusi johto tukee tavoitettani rakentaa uudistuvan Keskustan ympärille ”alkiolainen allianssi”, jossa myös Kansalaispuolue ja sen kannattajat voisivat olla erikseen sovittavalla tavalla mukana.”
Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, että mikä oikeasti on kansalaispuolueen uusi johto. Onko se ”väyrysläiset” vai ”kilpeläinen-kattelus-komsi”?
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka moni on liittyessään kansalaispuolueen kannatajajäseksi tajunnut, että loppujen lopuksi saattaakin löytää itsensä Keskustapuolueen alasiipeen kuuluvasta puolueesta. Ja että pitääkin ruveta alkiolaiseksi.
Henkilökohtaisesti luulin, että kun Paavo oli viimein tajunnut ettei hänestä tule Presidenttiä, niin ainoaksi vaihtoehdoksi on jäädä poliittiseen historiaan miehenä joka sai Suomen irroitetua jollei nyt sentäs eu;sta, mutta ainakin eurosta.
Mutta kyllähän se taas nähtiin, ettei Paavoon voi koskaan luottaa. Kyllä taas nähtii että kaikessa mentiin Paavo edellä.
No nyt se on sitten kesäkuun jälkeen taputeltu ja Paavon ura oli siinä. Vähemmän itsekyyttä ja narsismia, niin ura olis voinnu jatkua vielä pitkään.
Ilmoita asiaton viesti
Näyttää Väyrysen blogin suosittelijat vähetä kuten se kuuluisa pyy maailmanlopun edellä. Ei edes Levonen?? Luomalle pisteitä, että uskoo auvoisaan tulevaisuuteen Paavon veneessä.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinkahan Väyrynen tämänkin selittäisi:
(Keskustan puoluehallituksen jäsen) Rantamaula kiinnittää huomiota siihen, että Väyrynen ei ole moneen vuoteen käyttänyt kunniapuheenjohtajalle kuuluvaa läsnäolo- ja puheoikeutta keskustan puoluehallituksen kokouksissa.
– Kaikki Väyrysen antama kriittinen palaute keskustan nykypolitiikasta olisi voitu käsitellä puoluehallituksessa hänen esityksestään ja tarvittaessa vaikka äänestää.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803052200790…
Ilmoita asiaton viesti
@46 Väyrystä kiinostaa Väyrysen asiat, ei Keskustan saati Suomen. Kunniapuheenjohtajan titteli on kieltämättä hienoilta kuuluvine etuineen silkkaa kettuilua Kepulta Väyryselle. Se oli yritys siirtää Väyrynen historian lehdille.
Ilmoita asiaton viesti
Paavon pitäisi saada lehdistön Oscar pitämällä itseään naurettavuuksiin saakka otsikoissa- ja lehdethän niistä myynnillään nauttivat ml. some !
Ilmoita asiaton viesti
2000-luvun alun Suomen historiasta jää jälkipoville vain Paavo Väyrysen nimi.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen kuuluu menneelle vuosituhannelle, tältä ainakin Bengt Holmströmin taloustieteen Nobel.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo Väyrysen näytelmä ”Minä ja Manu”, vuosisadan kulttuuriteko.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen pääsi melkein presidentiksi, näytteli Kekkosta omassa kesäteatterissaan.
Ilmoita asiaton viesti
Joukossa tyhmyys tiivistyy. Suomalaiset tyhmentyvät toistamalla jo moneen kertaan toistettua yhä uudestaan toistamasta päästyäänkin. Papiston sotamagiaa joka ohjaa myös Väyrystä.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjassani ”Rooma opettaa” (2015) heitän ilmaan ajatuksen, että ruotsalaiset ja italialaiset ovat melko samanlaisia individualisteja, kun taas Suomessa kaikki on kansallista, ts. ”natsionalist”, teatteri, kirjallisuus ja Kansallinen Kokoomus etc.
Pian perustettiin Paavo Väyryselle kansalaispuolue johon koukkuun ajateltiin minunkin tarttuvan jotta minut saataisiin leimattua uusnatsiksi.
No, Väyrysen puolueesta ei tietenkään mitään syntynyt, joten nyt tuetaankin häntä isolle kirkolle, koska pelätään ”Rönkköjen hengen” heräävän Ambomaalla.
Kirjoitan myös:
”Keskustassa jännitetään pysyykö kannettu vesi kaivossa, eli satoiko Nokian huumassa puolueen päälle mannaa taivaasta? Häkäpönttöautoilija Juha Sipilä on varmuuden vuoksi vaihtanut sähköautoon kuultuaan epäiltävän, että Suuri Prosessijohtaja olisi osoittanut hänet politiikkaan todisteena ettei uskonto ole tässä maassa oopiumia pelkästään kansalle.”
Pätevimmät sanonnat löytyvätkin kansan käyttämästä kielestä.
Ilmoita asiaton viesti