Mielivaltaa ja laittomuuksia
Poliittisten puolueiden tulisi toimia esimerkillisesti kansanvallan ja laillisuuden tyyssijoina. Median puolestaan tulisi neljäntenä valtiomahtina ja vallan vahtikoirana puuttua erityisesti niissä esille tuleviin vallan väärinkäytöksiin ja laittomuuksiin. Viimeaikaiset kokemukset osoittavat, kuinka kaukana olemme tästä ihannetilasta.
Kansalaispuolueessa hallituksen johtoon presidentinvaalien ajaksi tilapäisesti nostetut kolme jäsentä – Piia Kattelus, Sami Kilpeläinen ja Tuula Komsi – ryhtyivät toteuttamaan laitonta vallankaappausta. Tarkoitus tietysti oli, että eduskuntaan tultuani palaan puolueen johtoon, ja se alkaa toimia sääntöjensä mukaisena parlamenttipuolueena. Kolmikko ryhtyi kuitenkin laittomia keinoja käyttäen muuttamaan sitä tavalliseksi joukkopuolueeksi, jota he itse johtaisivat.
Kansanvallan turvaamiseksi puolueeseen otettiin alkuvaiheessa perustajajäsenten rinnalle runsaat kolmekymmentä asiantuntijajäsentä. Heistä parisenkymmentä on osallistunut aktiiviseen toimintaan. Kannatusjäseniä on lähes kolme tuhatta.
Kolmikko ryhtyi järjestämään laittomia ja sääntöjen vastaisia hallituksen kokouksia, joilla pyrittiin vaikuttamaan vuosikokouksen äänivaltasuhteisiin.
Helmikuun 20. päivänä pidetyssä laittomasti kokoonkutsutussa hallituksen kokouksessa erotettiin laittomasti suuri joukko puolueen jäseniä.
Nostamani moitekanteen nojalla Helsingin käräjäoikeus määräsi 28.2. antamallaan ratkaisulla, että kokouksessa tehtyjen päätösten täytäntöönpano on keskeytettävä. Perusteluna olivat valituksen hyväksymisen todennäköisyys ja se, että erottamisilla pyrittiin vaikuttamaan vuosikokouksen äänivaltasuhteisiin
Täytäntöönpanokiellosta piittaamatta Oulussa pidettiin aamulla 3.3. samalla tavalla laittomasti koolle kutsuttu hallituksen kokous, jossa laittomia erottamisia jatkettiin ja otettiin uusia jäseniä. Näilläkin päätöksillä pyrittiin vaikuttamaan vuosikokouksen äänivaltasuhteisiin.
Iltapäivällä pidetyssä ja niinikään laittomasti kokoonkutsutussa vuosikokouksessa kolmikko valitutti itsensä puolueen johtoon vuodeksi eteenpäin eli eduskuntavaaleihin saakka. Lisäksi päätettiin ryhtyä uudistamaan sääntöjä siten, että Kansalaispuolueesta tulisi tavanomainen joukkopuolue. Kokoukseen osallistui vain kourallinen puolueen äänivaltaisia jäseniä.
Moitekanteen perusteella Helsingin käräjäoikeus päätti 7.3. määrätä näiden molempien kokousten päätösten täytäntöönpanon keskeytettäväksi.
Valtaosa Oulussa paikan päällä olleista puolueen jäsenistä kieltäytyi osallistumasta laittomasti järjestettyyn vuosikokoukseen. Me pidimme jo aamupäivällä kokouksen, jossa valittiin Seppo Hauta-ahon johtama väliaikainen hallitus. Puoluehallitusta täydennetään myöhemmässä jatkokokouksessa, jossa käsitellään myös muut vuosikokousasiat. Kokoukseen osallistui viisitoista jäsentä ja päätökset tehtiin yksimielisesti.
Oikeudellisessa mielessä tilanne on kaiken tapahtuneen jälkeen toistaiseksi hieman epäselvä. Se on kuitenkin varmaa, että puolueen jäsenten vakaan enemmistön tahto lopulta toteutuu.
Julkisuudessa Kansalaispuolueen tapahtumista on syntynyt hyvin virheellinen käsitys, vaikka tiedotusvälineille on annettu niistä kaikki oleelliset tiedot ja myös kopiot Helsingin käräjäoikeuden ratkaisuista. ( http://kansalaispuolue.fi/blogit/#blog-post-313 http://kansalaispuolue.fi/upload/File/Pa_a_to_s_28.2.2018.pdf?992837 http://kansalaispuolue.fi/upload/File/skannaus_2018_3_7_15_30_48_806.pdf?678530 )
Kolmikon annetaan esiintyä mediassa edelleen puolueen virallisina edustajina, eikä heidän kaappausyritystään ja siihen liittyneitä laittomuuksia ole tuotu juuri lainkaan esille.
Helposti media on nielaissut myös järjettömät syytökset, että olisin syyllistynyt taloudellisiin väärinkäytöksiin ja rikoksiin. Poliisille jättämäni tutkintapyyntö kunnianloukkauksesta tai törkeästä kunnianloukkuksesta on jäänyt vaille huomiota, vaikka senkin teksti on toimitettu tiedotusvälineille. ( http://kansalaispuolue.fi/upload/File/Tutkintapyynt%C3%B6.pdf?595976 http://kansalaispuolue.fi/upload/File/Tutkinnanpyynn%C3%B6n_liite.pdf?939998 )
Murheellinen on tilanne kansanvallan ja laillisuuden kannalta myös Suomen Keskustassa.
Keskustan johtoon on noussut ryhmittymä, joka pyrkii estämään jopa keskustelun puolueen linjasta ja tulevaisuudesta.
Olen Keskustan jäsen. Sääntöjen vastaisesti puolueen nykyjohto pyrkii estämään ehdokkuuteni Sotkamon puoluekokouksen puheenjohtajanvaalissa.
Puolueen tilaaman asiantuntijalausunnon nojalla puoluehallitus päätti, että en ole vaalikelpoinen. Myöhemmin puolueen johto myönsi, että vaalikelpoisuudesta päättää puoluekokous. Se on joutunut myöntämään senkin, ettei vaalikelpoisuutta voida nykyisten sääntöjen perusteella evätä. Siksi on pantu vireille peräti omituinen ja oikeudellisessa mielessä hyvin arvelluttava sääntömuutos.
Keskustan kunniapuheenjohtajana minulla on sääntöjen mukaan läsnäolo-oikeus puoluehallituksen kokouksissa. Tätä oikeutta en ole kuitenkaan halunnut käyttää.
Euroopan parlamentin jäsenenä minulla on läsnäolo- ja puheoikeus kevään puoluevaltuuston kokouksessa. Siihen aion osallistua.
Euroopan parlamentin jäsenillä on ollut oikeus käyttää puheenvuoroja piirikokouksissa. Aion osallistua mahdollisimman moneen. Niissä on mahdollista keskustella asioista, kun mukana ovat puolueen johdon edustajat ja maakunnan kansanedustajat.
Piirikokouksissa yleensä esittäytyvät puoluekokouksessa johtotehtäviin ehdolla olevat. Paneelikeskustelujakin on järjestetty.
Suomenmaasta luin, että minulta pyritään eväämään yhdenvertainen mahdollisuus osallistua piirikokouksiin.
Keskustan tilanne on surkea. Kansanvaltaan olennaisesti kuuluva avoin keskustelu puolueen tilasta ja tulevaisuudesta pyritään estämään jopa sääntöjen vastaisiin menettelyihin ja laittomuuksiin turvautuen.
Vallan vahtikoira ja neljäs valtiomahti laiminlyö tehtäviään. Julkisuudessa puolueen nykyjohdon toimintaa ja suunnitelmia on käsitelty myötäsukaisesti. Vallan väärinkäytöksiin, sääntörikkomuksiin ja suoranaisiin laittomuuksiin ei haluta puuttua.
Ehkä PV:n kannattaisi tarjoutua maksamaan omasta kukkarostaan keskustan velat sileäksi, jos niitä Juha Sipilän jäljiltä löytyy?
Ilmoita asiaton viesti
Keskustan toiminta on kaikin puolin asiatonta, kun pyritään tukahduttamaan vapaa keskustelu. Tällainen mielentila näyttää leviävän Suomessa laajemminkin. Kritiikkiä eikä uusien ajatusten pohdintaa suvaita. Media hakee sensaatio-otsikoita henkilöön käyvillä juoruilla sen sijaan, että käsittelisi valtarakenteita ja niiden tapaa toimia. Tässä kohdin menemme kohti Venäjän mallia.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustan kunniapuheenjohatjana minulla on sääntöjen mukaan läsnäolo-oikeus puoluehallituksen kokouksissa.
Tätä oikeutta en kuitenkaan ole halunnut käyttää.
MIKSI ?
Jokaiseen kokoukseen on kuulemma kutsu lähtenyt. Valitat, että et ole saanut ajatuksiasi esille Keskustassa. Moitit puoluetta toreilla ja turuilla. Olisit mennyt kokouksiin joissa asioista keskustellaan. Turha on nyt itkeä ja moittia Keskustaa ja vahingoittaa sen toimintaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa! Rukoilemme, että kaappaus onnistuu.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös puoluekokous juuri päätä puolueen säännöistä?
Jos puoluekokous tekee sellaisen säännön, että ei voi olla toisen puolueen jäsen asettuakseen puheenjojhtajaehdokkaaksi, niin eikö kyseessä ole nimenomaan demokraattisesti tehty päätös, jos puluekokouksessa niin päätetään.
Mitä ihmeen laittomuutta tässä on?
Piirikokoukset itse päättävät, kuka siellä puhuu.
Joskus se vallanhimo ajaa ohi järjen.
Kansalaispuolueen tilanteesta nyt ei kannata sanoa mitään, sillä kyseessä marginaalinen alle prosentin liike, jolla ei ole mitään apainoarvoa politiikassa.
Niin ja nämä asiat ei siitä selkiinny, jos eri puolella olevat perustelevat tekojaan, laittomuuksiin puuttuu poliisi ja rahankäyttö siellä selvitetään.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä virkaa puolueen tai muun järjestön säännöllä on joka kieltää olemasta toisen tai kolmannen jäsen? Ei kai sentään missään ole keskusrekisteriä josta sen voisi todentaa? Luojan kiitos. Uskottavuutensa siinä toki riskeeraa, jos sanoo flirttailevansa toisen kanssa. Avioliitto on hieman eri sopimus. Puoluekin jos tahtoo vastata sen veloista.
Ilmoita asiaton viesti
No se on puolueen asia, ja jos jäsenistö tällaisen säännön sinetöi, niin ei siihen ole kellään nokankoputtamista.
Ei se meille kuulu onko sillä virkaa vai ei, puolueen jäsenet ne säännöt päättää.
Ja jos tällaiset säännöt puoluekokouksessa saatetaan voimaan, niin silloin on Väyrysen turha itkeä, sillä aiahan on silloin mennyt täysin demokraatiisesti jäsenten päätettyä asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä sinä Paavo horiset. Ei puheenjohtajia ja varapuheenjohtajia mikään puolue valitse väliaikaisesti ja sinua tuuraamaan. Kaikenlaista tekstiä sitä joutuukin Keskustan kunniapuheenjohtajan kirjoittamana lukemaan. Sipilä on puheenjohtajana poliittisesti kypsymätön kakara mutta että Paavo alkaa näin huru-ukoksi niin sitä en olisi uskonut.
Kilpeläinen on puolueen puheenjohtaja ja Kattelus varapuheenjohtaja sekä Komsi jäsen. Siitä ei ole mitään epäselvyyttä. Sen sijaan Paavon lentolippujen jakelu hipoo kaikkia mahdollisia vääryyksiä ja laittomuuksia. Kaikkea sitä kuuleekin.
Ilmoita asiaton viesti
”Olen Keskustan jäsen. Sääntöjen vastaisesti puolueen nykyjohto pyrkii estämään ehdokkuuteni Sotkamon puoluekokouksen puheenjohtajanvaalissa.”
Älä Paavo valita. Olet itse halukas rikkomaan keskustan sääntöjä olemalla toisen puolueen jäsen ja kun saat toiminnastasi kriittikiä, niin uhriudut.
Keskustan sääntöjen neljännen pykälän viides momentti sanoo seuraavaa:
”Perusjärjestön jäsen tai jäseneksi pyrkivät eivät saa kuulua muuhun puolueeseen.”
Lähde: https://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=b55a67cf-3f…
Tästä voidaan vetää se johtopäätös, että Paavo Väyrysen mielestä keskustan säännöt eivät koske häntä. Jos hän haluaisi osallistua keskustan puheenjohtajanvaaleihin, niin hän voisi helposti erota kansalaispuolueesta, mutta hän haluaa istua kahdella tuolilla yhtä aikaa. Kuka täysijärkinen luottaa hänenlaiseensa takinkääntäjään?
Ilmoita asiaton viesti
Näillä ulostuloillaan ”pate” kaivaa itseään yhä syvemmälle kuoppaan josta paluuta takaisin ei ole ja vie vielä mennessään koko keskusta-puolueen mukanaan ja se ainakin minule sopii mitä parhaiten. Hyvää tässä on se, että,kepun kunniapuheenjohtaja Väyrynen antaa kasvonsa sille millaiselle toimintakulttuurille keskustan toiminta on rakennettu.
Ilmoita asiaton viesti
Jep! Paavo paljastaa täysin oman käsityksensä demokraattisista toimintatavoista…
Ilmoita asiaton viesti
Paavon tunteva Pekka Ervasti totesi Pressiklubissa, että syitä Paavon käytökselle voi hakea ”psykologiasta, psykiatriasta ja kohta myös geriatriasta”.
Ilmoita asiaton viesti
Puuuttumatta itse asiaan, eli Väyrysen blogin tekstin, totean: Arvon toimittaja Pekka Ervasti, joka työkseen keksii niin teräviä irvailluja Suomen Kuvalehden nurkkaan viikoittain, syylistyi jo Stillerin jäljitä kuluneessa ja edelleen kuihtuhtuneessa Pressiklubissa ilkeään, ala-arvoiseen ikäsyrjintään. Eikä se ole koskaan kaunista, ilmentää vain lausujan selkeitä ennakkoasenteita.
Voitaisiinko me arvostaa iäkkäitä osaajia? Niin Ervasti kuin itsekukin aikanaan käy läpi omat geriatriansa, miksi tuosta suotta irvailla. Ennen lähtöä meidän kaikkien on vain hoidettava hommat. Arvostetaan yrittämistä vaikka se ei olisi tismalleen oman ajattelun mukaista.
Ilmoita asiaton viesti
Mulle elämänkokemus on osoittanut, että jos ajautuu konfliktiin kaikkien kanssa, voisi kokeilla peiliin katsomista. Jos vielä siihen kykenee.
Subtanssiosaaminen on eri asia.
Ilmoita asiaton viesti
Minun mielestäni tilanne olisi edes jotenkin uskottavampi, jos Paavo Väyrynen keskittyisi riitelemään ja selvittelemään juridista asemaansa vain yhdessä puolueessa kerrallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo selvittelee miten tuli istuneeksi valmiiksi katettuun pöytään. Kaikki kansalaispuolueen erikoiset rakenteet sisä- ja ulkokehineen, oli ajateltu valmiiksi, kuten myös uusnatsien houkuttelu myöhemmin mukaan. Sellaista tilannetta kannattaa välttää, sen on elämä opettanut.
Pitää rakentaa kalliolle,ei hiekalle.
Minkä teet yhdelle pienimmistä, teet myös minulle.
Ilmoita asiaton viesti
Vositko PV vielä kertoa mitä vikaa on sinun kolmannessa poliittisessa kodissasi KD.ssä
Ilmoita asiaton viesti
Minusta Paavolle pitää antaa reilu mahdollisuus Kepun puheenjohtajavaalissa. Jos hän tulee valituksi, tiedämme, että Kepu edustaa tosiaan Väyrysen viitoittamaa neo-sumettumis-linjaa. Tämä on tärkeää tietää demokratiassa.
Jos taas Paavo saa vain muutamia ääniä, siitä voi vetää johtopäätöksen, että suomettumiskausi on päättynyt.
Ilmoita asiaton viesti
Anteeksi, Paavo, nyt menee hieman ohi aiheesta, mutta asia on tärkeä ja tiedän Sinulla olevan paljon seuraajia:
Kaikille tiedoksi, että maakunta- ja sote-uudistuksesta saa ajankohtaista tietoa, kun tilaa sen alla olevasta linkistä omaan sähköpostiinsa:
http://alueuudistus.fi/tilaukset
Näin pysytään kaikki paremmin kärryillä, mitä meille ollaan nyt päättämässä. Havaitsemistaan epäkohdista kannattaisi kertoa eteenpäin sille omalle kansanedustajalle – jos mahdollista – ja kirjoittaa vaikka tänne US:een, jotta voimme yhdessä miettiä, mitä kullekin asialle tulisi tehdä. Maakunta- ja sote-uudistus ei ole vielä kiveen hakattu.
Ilmoita asiaton viesti
Oksiala-Mäki-Petäjä, tapasi linkitellä kaiken maailman kansalaisaloite- ja informaatiolinkkejä kaikkiin suosituimpiin keskustelusivuihin on töykeää. Toivoisin, että bloggaajat siivoaisivat nämä markkinointikommenttisi jatkossa.
Nyt et edes yrittänyt keksiä aasinsiltaa, jolla sote-asiat kuuluisivat tämän blogin sisältöön.
Ilmoita asiaton viesti
Blogissani 11.2.18:
Paljonko Paavo Väyrynen on joutunut pitkällä urallaan kumartamaan metsänomistajaa puhdistuakseen esi-isiensä punaisista juurista?
Erkki Tuomiojassa voi nähdä häivähdyksen punaista vain hoitaessaan historiaa, Timo Soini on muuttunut siniseksi Åbon luottamusportilla hokiessaan että raha ratkaisee.
HS 2.3.18:
Ikea haluaa rakentaa Länsiväylän päälle Helsingin Koivusaareen tavaratalon, samaan paikkaan myös hotelli – sinistä siitä ei ainakaan tulisi
Ilmoita asiaton viesti