Raskas ratkaisu, valoisa tulevaisuus
Tämän aamun Ylen uutiset tiesivät kertoa, että eroni Keskustasta on kannattajilleni raskas ratkaisu. ”Ihmiset tuntevat jääneensä tyhjän päälle”, uutisoi Yle.
Raskas oli ratkaisu minullekin. Olen työskennellyt viisi vuosikymmentä, puolet Suomen itsenäisyyden ajasta, alkiolaisen keskusta-aatteen puolesta. Lahden puoluekokouksessa vuonna 2010 vallan kaappasivat liberaalit, jotka ovat sen jälkeen pitäneet puolueen tiukassa otteessaan.
Viime viikon loppuun saakka jaksoin taistella sen puolesta, että Keskusta palaisi talonpoikaisille, alkiolaisille ja kekkoslaisille juurilleen. Kun epäonnistuin tässä, työtä on jatkettava Kansalaispuolueen puitteissa.
Kansalaispuolueen tulevaisuus on valoisa. Sen kautta kannattajilleni avautuvat entistä paremmat vaikutusmahdollisuudet. Edessä ovat jo vuoden kuluttua kahdet valtiolliset vaalit, joissa Kansalaispuolue nousee vaikutusvaltaisiin asemiin.
Kun Suomi toimii Euroopan unionin puheenjohtajamaana ensi vuoden loppupuolen, keskeiseen asemaan molemmissa kevään vaaleissa nousevat Eurooppa-politiikkaan liittyvät Kansalaispuolueen tavoitteet: Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden vahvistaminen, hallittu maahanmuuttopolitiikka ja kestävä ihmiskuntapolitiikka.
Euroopan parlamentin vaaleissa Kansalaispuolue on ainoa vaihtoehto niille, jotka eivät hyväksy Euroopan unionin kehittämistä ylikansalliseksi liittovaltioksi, tulonsiirtounioniksi ja sotilasliitoksi.
Olen ehdokkaana ja kokoan rinnalleni vahvan joukkueen, jolla meillä on hyvät mahdollisuudet saada kaksi paikkaa Euroopan parlamenttiin. Sinne pyrimme muodostamaan uuden parlamenttiryhmän tavoitteitamme toteuttamaan.
Ensi kevään vaaleissa voimme nousta myös suurimpien eduskuntapuolueiden joukkoon.
Eduskuntavaaleissakin keskeisessä asemassa ovat ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikan kysymykset. Niiden tuloksen ratkaisee kuitenkin kamppailu Suomen sisäpolitiikan suunnan muuttamiseksi.
Nykyisestä keskittävästä aluepolitiikasta on palattava koko maan tasapuoliseen kehittämiseen. Maaseudun ja maakuntien elinvoimaa on vahvistettava. On taas ryhdyttävä taistelemaan köyhyyden poistamiseksi koko Suomessa. Pyrimme rakentamaan tasa-arvoista, hajautettua ja luonnonmukaista tieto- ja sivistysyhteiskuntaa.
Olen Kansalaispuolueen pääministeriehdokas. Voin olla ehdokkaana vain yhdessä vaalipiirissä, mutta käyn valtakunnallisen kampanjan, jolla tuen muiden ehdokkaiden vaalityötä.
Meillä on hyvät mahdollisuudet saada vähintään yksi kansanedustaja jokaisesta manner-Suomen vaalipiiristä. Kansalaispuolue tarjoaa väylän politiikan ytimeen niille, jotka haluavat vaikuttaa Suomen, Euroopan ja ihmiskunnan tulevaisuuteen ja jotka hyväksyvät puolueen säännöt ja tavoitteet.
Tämä mahdollisuus oli tarjolla myös Sami Kilpeläiselle ja Piia Kattelukselle, jotka valittiin presidentinvaalien ajaksi väliaikaisesti Kansalaispuolueen johtoon.
Tämä ei tälle kaksikolle riittänyt, ja siksi he menettävät kaiken. He ryhtyivät kaappaamaan itselleen määräysvaltaa puolueessa. Eduskuntavaaleihin olisi pitänyt käydä heidän johdollaan.
Kaappauksen toteuttamiseksi kaksikko järjesti yhdistyslakia ja sääntöjä rikkoen kokouksia, joissa erotettiin laittomasti puolueen jäseniä ja otettiin uusia. Kokousten laillisuudesta on nostettu moitekanteet. Niissä tehtyjen päätösten täytäntöönpano on käräjäoikeuden päätöksellä keskeytetty. Puolueen toiminta on lamaantunut, kun sillä ei ole oikeustoimikelpoista hallitusta.
En usko, että kaappausyritys voisi onnistua. Vain ani harva toimintaan osallistuvista puolueen jäsenistä tukee kaappaajien pyrkimyksiä. Luotan siihen, että Suomen oikeus- ja hallintojärjestelmä turvaa yhdistyslain mukaisen jäsendemokratian toteutumisen myös Kansalaispuolueessa. Odotan, että saan lähiaikoina Etelä-Suomen aluehallintovirastolta oikeuden järjestää jäsenten ylimääräisen yleisen kokouksen, jossa järjestys puolueeseen palautetaan.
Kaappausyrityksen vuoksi on syntynyt ikävää, täysin harhaanjohtavaa julkisuutta. Kaappaajat ovat pyrkineet ja päässeet esille puolueen edustajina ja sen nimissä, vaikka heillä ei ole tähän mitään oikeutta. Tällä hetkellä puolueelta puuttuu kokonaan oikeustoimikelpoinen johto.
Uusimman julkisuushyökkäyksen on käynnistänyt Mikko Kärnä. Hän väittää, että minulla ei olisi oikeutta palata edustajantoimeeni, jonka hoitaminen on perustuslain 28§:n perusteella keskeytynyt siksi ajaksi, jonka toimin Euroopan parlamentin jäsenenä. Kärnä perustaa väitteensä siihen, että paluuseen liittyvää menettelyä ei ole kirjattu eduskunnan työjärjestykseen. Uskomatonta.
Luotan siihen, että paluuseeni liittyvät käytännön kysymykset selvitetään nopeasti eduskunnan ja Euroopan parlamentin kesken.
Mielenkiintoinen vaaliasetelma on tulossa – kaikki on mahdollista. Paavon ajamilla teemoilla on paljon kannatusta kansalaisten keskuudessa, tämän olen Paavon kiertueilla jonkun verran mukana olleena henkilökohtaisesti havainnut.
Nykyisen keskittämisen sijaan meidän pitää hajauttaa resursseja ja päätösvaltaa selvästi nykyistä enemmän maakuntiin, aivan kuten Paavo tuossa linjaa: ”Nykyisestä keskittävästä aluepolitiikasta on palattava koko maan tasapuoliseen kehittämiseen. Maaseudun ja maakuntien elinvoimaa on vahvistettava. On taas ryhdyttävä taistelemaan köyhyyden poistamiseksi koko Suomessa. Pyrimme rakentamaan tasa-arvoista, hajautettua ja luonnonmukaista tieto- ja sivistysyhteiskuntaa. ”
Ilmoita asiaton viesti
Kansalaisliikettä tarvitaan. Demokratiavaje näin poistetaan. Kansalaisliikkeellä tulee olla leveämmät hartijat,kuin perinteisillä puolueilla. Samaistumiskohteita tulee olla useita.
Ilmoita asiaton viesti
”Faktaa on se, että Paavo sai puoli miljoonaa ääntä 2011 presidentinvaaleista..”
Ei saanut minun ääntäni. Multa meni 2011 presidentinvaalit täysin ohi; äänestin vasta 22. tammikuuta, 2012.
Ilmoita asiaton viesti
Sorry, siis 2012 😉
Ilmoita asiaton viesti
Paavon osalta media tekee parasta työtä Väyrysen eteen, sillä paljolti syyttään parjattu on usein suomalaisten valinta. Paavo on liian usein liian oikeassa, ja sehän harmittaa monia – ainakin mediaa – vimmatusti, erityisesti ”timohaapaloita” 😉
Toisaalta mediaa käy kiittäminen – Paavo saa palstaa, vaikka piikittelyä sisältäen … mutta mennäänpä aiheeseen:
Faktaa on se, että Paavo sai puoli miljoonaa ääntä 2012 presidentinvaaleista – ja Kansalaispuolueen kuvioista Paavona, siis juuri Väyrysenä 180 000 ääntä nyt viimeisistä presidentinvaaleista, jotka olivat talkoiden myötä kustannuksiltaan edullisimmat – eihän ollut puolue- yms. tukea, vaan Paavon omaa rahaa – paljolti. Viimeisin presidentinvaalit olivat Paavolle ja kampanjaväelle työvoitto!
Keskustan väki ei nyt saanut johtajiensa pelin myötä mahdollisuutta rehelliseen aatelinjausvaaleihin – Paavo hellitti ja putsasi pöydän – Kansalaispuolueen ponnahduslaudalta eteenpäin.
Saatan sanoa suurella varmuudella, että nyt, kun Keskusta ei saanut ilmaa puhdistavaa puheenjohtajavaalia, siirtyy Keskustan syvistä riveistä, jopa puoluevaltuustosta runsain mitoin aitoalkiolaisia ja Paavon ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan mieltyneitä keskustalaisia – jopa 20-30 prosenttia Keskustan ydinväestä.
Meidän on syytä muistaa, että kansakuntamme äänestysikäisistä yli puolet kannattaa pysyttäytymistä Naton ulkopuolella ja Paavo on ainoa vaikuttajapoliitikko, joka rehellisesti sanoo ”Kiitos ei” Natolle.
Haluan tässä julkisesti sanoa, että erimielisyydet Kansalaispuolueessa on syytä päättää, sillä nyt on tarjolla herkullinen tilanne – puolue on rekisteröity, sillä on valovoimainen, osaava ja muistiltaan erinomainen johtotähti, mutta joka tarvitsee laajan taustajoukon – monenlaisiin tehtäviin.
Paavo vie mukanaan useita ehdokkaita oli kyseessä vaali kuin vaali – jopa ennenaikaiset eduskuntavaalit! Tilanne on herkullinen, kun Paavo palaa eduskuntaan!
Kansalaispuolue on voittonsa edessä, nyt puhaltamaan yhteiseen hiileen – ja Keskustasta on tulossa paljon kannattajia, kuten myös perussuomalaisista, sinisistä ja jopa pettyneistä kokoomuslaisista!
Yllätyksiä on odotettavissa —
…
…
Ilmoita asiaton viesti
”Olen Kansalaispuolueen pääministeriehdokas.”
Mielenkiintoinen lause. Se herättää minussa muutamia kysymyksiä:
– Voiko kuka tahansa Kansalaispuolueeseen kuulumaton nimittää itsensä Kansalaispuolueen pääministeriehdokkaaksi?
– Hyväksyykö Kansalaispuolue Paavo Väyrysen edes eduskuntavaaliehdokkaakseen?
– Voiko yhden hengen eduskuntaryhmä oikeasti tarjota omaa ehdokastaan pääministeriksi? Eikö sellainen ole kornia?
Kysymyksiä siis on, mutten toki usko Paavon vastaavan. Ehkäpä Ilkka pudottaa minut maanpinnalle?
Ilmoita asiaton viesti
No siinä mielessä, että Kansalaispuolueella ei ole nyt toimivaa hallitusta (kolme ”epäkelpoa” hallitusta), ja se on muotoutumassa ehkä tässä toukokuussa ylimääräisen vuosikokouksen myötä … joka sitten valitsee uuden toimintakykyisen ja laillisen hallituksen, joka taas voi tehdä ratkaisut esimerkiksi ehdokasasetteluun jne … ehkä Paavolla on sisäpiirin tietoa muutoksista ja henkilöasenteista (?)
…
On toivottavaa, että sotakirveet haudataan! 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Jos Iltalehti olisi ollut rehti kansalaisiamme kohtaan, olisi se samalla kysynyt samat kysymykset Kansalaispuolueesta, joka on todellinen politiikanhoidon innovaatio sitten demareiden Forssan tapahtumien reilu sadan vuoden takaa! Nyt kyselyssä maistuu poliittinen buffi ja mainos —
…
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804272200908… –
” … 25 % kiinnostunut!
Kyselyyn vastanneista vain yksi prosenttia sanoi, että äänestäisi varmasti tätä poliittista liikettä … ”
.
Ilmoita asiaton viesti
No ei puutu Paavolta itseluottamusta, onnea matkaan! Olen toki samaa mieltä monista asioista Paavon kanssa.
Ilmoita asiaton viesti