Kortteja keräämään

Kun kannattajakortit presidentinvaaleja varten oli saatu kerätyksi, vannoin mielessäni, että en enää ryhtyisi samaan puuhaan.

Aikaisemmatkin korttitalkoot olivat olleet raskaita kokemuksia.

Vuosina 2015 ja 2016 keräsin yhdessä innokkaiden tukijoitteni kanssa yli 53 000 kannattajakorttia kansalaisaloitteelle kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Tätä urakkaa helpotti ratkaisevalla tavalla se, että yli 50 000 aloitteen kannattajaa täytti kortin sähköisesti.  

Aloite tähtäsi siihen, että kansanedustajat joutuisivat keskustelemaan Suomen jäsenyydestä euroalueessa ja ottamaan siihen kantaa. Talousvaliokunta antoi aloitteesta lausunnon ja perustuslakivaliokunta aloitti mietintöluonnoksen käsittelyn. Valiokunnassa tehtiin kuitenkin poliittinen päätös, että mietintöä ei laaditakaan. Aktiivisimmin aloitteen hautaamista ajoivat saamani tiedon mukaan Perussuomalaiset Simon Elon johdolla.  

Nyt voin kansanedustajana pitää huolen siitä, että euron tulevaisuus ja Suomen jäsenyys euroalueessa ovat eduskunnassa esillä (Eduskunnan euro-elefantti).

Presidentinvaalien kannattajakorttien keräämisessä syksyllä 2017 käytimme sanomalehtien ilmoitusliitteitä, joista kortit saattoi leikata ja lähettää ilman postimaksua. Suuri osa korteista saatiin kokoon myös siten, että kannattajat tulostivat niitä sähköpostiviestien liitetiedostoista.

Kannattajakorttien kerääminen Kansalaispuolueen saamiseksi puoluerekisteriin oli kannattajilleni paljon rankempi urakka. Niitä ei ollut eikä ole mahdollista sähköisesti täyttää. Keräys aloitettiin helmikuussa 2016, ja se kesti vuoden loppuun saakka.

Sami Kilpeläisellä oli kesällä 2016 vireillä oma puoluehanke. Hän otti meihin yhteyttä ja tarjoutui keräämään vielä puuttuneet 2000 korttia, jos suostumme muuttamaan suoraan demokratiaan perustuvaksi parlamenttipuolueeksi perustetun Kansalaispuolueen tavalliseksi puolueeksi, joka toimii myös kunta- ja maakuntapolitiikassa.

Suostuimme vain siihen, että harkitsemme osallistumista maakuntavaaleihin. Kilpeläinen lupasi kerätä puuttuvat kortit. Muutamia kymmeniä tuli.

Kilpeläinen liittyi jäseneksi ja tuli puoluehallitukseen tammikuussa, Piia Kattelus heinäkuussa 2017.  

Tuntuu kerta kaikkiaan kohtuuttomalta, että Kilpeläinen ja Kattelus ryhtyivät Tuula Komsin tukemina jo presidentinvaalikampanjan aikana kaappaamaan Kansalaispuoluetta omaan määräysvaltaansa muuttaakseen sen tavalliseksi pienpuolueeksi.

Helmikuun 20. päivänä kaapparit järjestivät hallituksen kokouksen, jossa he ryhtyivät muuttamaan valmisteilla olleen vuosikokouksen äänivaltasuhteita erottamalla kolmanneksen puolueen jäsenistä ja ottamalla tilalle omia kannattajiaan. Varoitin ennakkoon, että ryhtyisin oikeustoimiin, jos he pitäisivät tämän laittomasti kokoon kutsutun kokouksen.  Tästä varoituksesta he eivät piitanneet.

On ilmeistä, että Kansalaispuolueeseen saadaan ennen pitkää palautetuksi yhdistyslain ja sääntöjen mukainen meno. Oikeusjutut saattavat kuitenkin kestää niin kauan, että Kansalaispuolue ei voi osallistua ensi kevään vaaleihin.

Tästä syystä meidän on ollut pakko ryhtyä varmuuden vuoksi perustamaan uutta puoluetta ja keräämään kortteja sen saamiseksi puoluerekisteriin. Tällä kertaa olemme käynnistäneet keräystä sähköisesti. Kannattajakortin voi tulostaa Seitsemän tähden liikkeen kotisivulta (seitsemäntähdenliike.fi ) tai Facebook-sivulta ( https://www.facebook.com/Seitsemän-tähden-liike-405858016574184/ ).

Korttien keräämisellä voidaan varmistaa se, että Suomen politiikassa on todellinen vaihtoehto, joka turvaa Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, toteuttaa hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, puolustaa köyhiä ja pienituloisia ja ajaa koko maan pitämistä elinvoimaisesti asuttuna.   

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu