Terve Suomi

Julkaisen piakkoin kirjan, jolle annan nimen ”Terve Suomi”.

Terve Suomi toteuttaa sekä omassa kehityksessään että kansainvälisissä suhteissaan kestävän, terveen kehityksen periaatteita. Terve Suomi poistaa köyhyyttä ja edistää ympäristöllisesti, taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti kestävää kehitystä.

”Terve Suomi” sopii myös ensi kevään valtiollisten vaalien teemaksi, aivan kuten ”Terve Helsinki” kuntavaaleissa.

Teoksen työnimenä oli ”Vaikeuksien kautta voittoon”. Huomasin, että sen latinankielinen vastine ”Per aspera ad astra” on sanatarkasti suomeksi käännettynä ”Kärsimyksistä tähtiin”. Niinpä kirjan nimi olisi voinut olla ”Ad astra – tähtiin, voittoihin!”. Tämä olisi sopinut hyvin myös Tähtiliikettä esittelevälle teokselle.

Halusin kuitenkin nimen sopivan hyvin yhteen edellisen teokseni ”Suomen linja 2017” kanssa. Tästä syystä nimeksi tuli ”Terve Suomi”.

Kerron kirjassani ilon aiheista, muun muassa menestyksestä presidentinvaaleissa ja kuntavaaleissa.

Mutta pettymyksiä ja vaikeuksiakin minulla on totisesti ollut. Kerron niistä kirjassani hyvin avoimesti.

Epäonnistuin yrityksissäni palauttaa Keskusta sen alkiolaisille, talonpoikaisille ja kekkoslaisille juurille. Kerron, kuinka kaikki kävi.

Pahinta on ollut se, että suurella vaivalla perustamani Kansalaispuolue kaapattiin ja tuhottiin. Tätä koskeva seikkaperäinen kertomukseni on kuin rikosromaani, uskomaton ollakseen totta.

Suomen lainsäädännössä on pahoja aukkoja, jotka tekivät kaappauksen mahdolliseksi.

Yksi niistä on se, että valittamalla on mahdollista tehdä tyhjäksi se yhdistyslain määräys, jonka mukaan aluehallintovirasto voi valtuuttaa yhdistyksen jäsenen kutsumaan koolle ylimääräinen yleinen kokous uuden hallituksen valitsemiseksi. Sain valtuutuksen, mutta päätöksestä on valitettu.

Vaalilaissa on vielä pahempi aukko. Ehdokkaiden asettamisessa valta on sen henkilön käsissä, jonka nimi on yhdistysrekisterissä sen nimenkirjoittajan paikalla. Vaaliviranomainen ei edes tutki, mikä on nimenkirjoittajan oikeudellinen asema eikä sitä, onko ehdokkaat asetettu laillisesti.

Olen tänään jättänyt eduskunnalle kaksi lakialoitetta, joilla nämä puutteet lainsäädännössä saataisiin korjatuiksi.

Kansalaispuolueen osalta oikeudenkäynnit saattavat viedä niin pitkän ajan, että nimenkirjoittajaa yhdistysrekisterissä ei saada vaihdetuksi ennen ensi kevään vaaleja. Tällöin ehdokkaat voisi asettaa ja ilmoittaa hallitus, jolla ei ole oikeustoimikelpoisuutta. 

Näissä oloissa oli pakko perustaa uusi puolue, Seitsemän tähden liike. Se on saatava mahdollisimman nopeasti puoluerekisteriin. Kannattajakortin voi tulostaa Tähtiliikkeen kotisivulta ( http://seitsemäntähdenliike.fi/ ) ja lähettää ilman postimaksua. Kortteja voi myös tilata osoitteesta seiska@tahtiliike.fi tai tekstiviestillä numerosta 040 7499362.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu