Eduskunnan elefantit
Elefantit eduskuntakeskusteluun toi SDP:n Timo Harakka, joka julkisen talouden näkymiä syksyllä käsiteltäessä luonnehti sote-uudistuksen todellisia kustannuksia eduskunnan elefantiksi, josta ei haluta keskustella.
Harakan kielenkäyttö lienee peräisin Tommy Hellstenin kirjasta ”Virtahepo olohuoneessa”. Se käsittelee alkoholismia, joka täyttää perheen olohuoneen, mutta siitä ei haluta keskustella.
Vastasin Harakalle, että eduskunnassa on paljon suurempi julkiseen talouteen vaikuttava puhumattomuuden elefantti, Suomen jäsenyys euroalueessa.
Valtion ja kuntien kipeät menoleikkaukset, veronkorotukset ja velkaantuminen johtuvat siitä, että Suomen kansantalous ei ole kymmeneen vuoteen kasvanut sen vuoksi, että liityimme ainoana Pohjoismaana euroon. Ruotsissa elintaso on samana ajankohtana reilusti noussut ja julkinen talous hyvässä kunnossa.
Kokoomus, SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto eivät halua eurosta puhua, kun ne olivat Paavo Lipposen hallituksessa viemässä Suomea euroalueeseen. Keskustan nykyjohto ei halua puhua eurosta, vaikka puolue vastusti Suomen jäsenyyttä. Tämä johtuu siitä, että Juha Sipilä liikemiehenä kannatti Suomen siirtymistä euroon, eikä puolue halua leimautua EU-kriittiseksi.
Niinpä Suomi on ajautumassa kohti seuraavaa euroalueen kriisiä edes keskustelematta euron vaikutuksista Suomen talouteen, työllisyyteen ja itsenäisyyteen. Erityisesti mahdollisesta euroerosta täysin vaietaan.
Myöhemmin olen puhunut eduskunnassa siitä, että elefantteihimme kuuluu myös Suomen suhde sotilasliitto Natoon.
Edellinen hallitus teki kesällä 2014 päätöksen solmia isäntämaasopimus Naton kanssa. Sitä ei käsitelty eduskunnassa. Ruotsissa valtiopäivät asetti yhteistyölle tiukat rajat. Ruotsiin ei voida tuoda ydinaseita. Naton joukkoja voi tulla maahan vain hallituksen kutsusta.
Vielä edellisen hallituksen aikana suhtauduttiin hyvin pidättyväisesti sotaharjoituksiin Naton ja Nato-maiden kanssa. Nyt on menty mukaan ilman estoja ja pidäkkeitä. Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden uskottavuus on koetuksella.
Eduskunnassa Suomen Nato-suhteesta ei haluta keskustella. SDP on jostakin syystä hiljaa. Vain Vasemmistoliitosta kuuluu kritiikkiä. Nyky-Keskusta näyttää unohtaneen Urho Kekkosen turvallisuuspoliittisen perinnön.
Kolmas elefantti on maahanmuuttopolitiikka.
Nyt kauhistellaan niitä ongelmia, joita on syntynyt vuonna 2015 Suomeen tulleiden kymmenien tuhansien turvapaikanhakijoiden vuoksi. Kuten jo silloin tiedettiin, useimmat heistä eivät ole olleet oikeutettuja turvapaikkaan.
Yritin jo keväällä ja alkukesästä 2015 vaikuttaa siihen, että Suomi olisi EU:ssa pyrkinyt pysäyttämään muuttovirran perustamalla yhteistyössä UNHCR:n ja alueen valtioiden kanssa pakolaisleirejä Pohjois-Afrikkaan. Tähän ei tartuttu.
Syksyllä vetosin pääministeriin ja ulkoministeriin, että Suomi palauttaisi rajatarkastukset, kuten Itävalta ja Saksa olivat jo tehneet. Vastaus oli, ettei näin voida tehdä. Kuitenkin Ruotsi, Tanska ja Norja hieman myöhemmin palauttivat tarkastukset. Suomen osalta vahinko kuitenkin oli jo tapahtunut.
Keskustelua maahanmuuttopolitiikasta vaikeuttaa se, että hyvin liberaalia linjaa toteuttaneessa hallituksessa olivat kesään 2017 saakka myös Perussuomalaiset. Keskustassa ollaan tyytymättömiä, mutta Sipilän linjaa ei haluta julkisesti arvostella. Vasemmisto ja vihreät ovat pitäneet hallituksen linjaa jopa liian tiukkana.
Oma tyytymättömyyteni Keskustan linjaan kasvoi jo vuoden 2016 alussa niin suureksi, että päätin jättäytyä sivuun ja perustaa lopulta uuden puolueen. Painavia syitä oli myös puolueen sisäpolitiikassa.
Aluepolitiikassa Keskusta on ryhtynyt Juha Sipilän ja Kimmo Tiilikaisen johdolla tukemaan keskittävää metropolipolitiikkaa. Maaseudun ja maakuntien kehittämistä laiminlyödään.
Köyhän asiaa ajaneesta ja pienituloisia puolustaneesta Keskustasta on tullut puolue, joka leikkaa perusturvaa. Kansaneläkeindeksin leikkaaminen ja jäädyttäminen tämän kouriintuntuvasti osoittaa.
Onneksi on tarjolla vaihtoehto, Tähtiliike. Sen saamiseksi puoluerekisteriin on nyt koossa 4500 kannattajakorttia. Eilen Joensuun joulumarkkinoilla saimme 250 korttia. Tänään jatketaan. Ensi viikonloppuna olemme Seinäjoen joulumarkkinoilla. Uskon, että silloin 5000 kortin raja saavutetaan.
Nyt keräykseen on saatava kaikkialla vauhtia. Ajan voittamiseksi kerätyt kortit on parasta lähettää minulle suoraan osoitteeseen Paavo Väyrynen, EDUSKUNTA 00102. Kirjekuoreen on kiinnitettävä postimerkki. Kortteja voi toki edelleen toimittaa myös maksuttomana vastauslähetyksenä (Suomen linja ry. TUNNUS 5021867, 00003 VASTAUSLÄHETYS. Postimerkin kohdalle: Vastaanottaja maksaa postimaksun).
Asiaa, hyvä Paavo
Ilmoita asiaton viesti
Kannattajakortin voi tulostaa osoitteesta seitsemäntähdenliike.fi
Ilmoita asiaton viesti
Mutta riittääkö poliitikolla hartioissa leveyttä? Minkälainen apu hyväksytään?
Ilmoita asiaton viesti
Italian kampittaessa itseään alijäämäisellä budjetilla, korot nousevat ja euro-alue on kohta enää sen rakentaneiden poliitikoiden viimeinen epätoivottu lahja etenkin Suomelle.
Italian kaatumista ei edes Roope Ankan lompakko kestä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei auta ”demokraattinen” puhheitten pito eduskunnassa, vaikka kuka puhus tai kuinka viishaita, kuulostaa siltä!
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Paavo.
Sitkeä gubbe olet !!
Ilmoita asiaton viesti
Kysyn nyt suoraan ja odotan vastausta Paavolta: mikä on sinun kantasi GCM-sopimukseen? Onko se sama kuin on kantasi kaikkiin muihinkin YK:n sopimuksiin ja agendoihin? Sehän on ollut myönteinen. Onko GCM ja Agenda 2030 sitä ”ihmiskuntapolitiikkaa” mikä on sinulle niin tärkeää?
Ilmoita asiaton viesti
Ei näköjään tule Paavolta vastausta. Ja se johtuu siitä, että Paavo kannattaa GCM-sopimusta. Niin että sitä se ”hallittu maahanmuutto” sitten tarkoittaa. Että ryhdymme hallitusti siirtämään Afrikan väestöä Suomeen.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi kyllä hyvä jos Paavo vastaisi.
Aika kovaa kritiikkiä antanut hallitukselle…..jos ei vastaa niin osoittaa olevansa tyhjä kuori
Ilmoita asiaton viesti
Tuula kysyy ja Tuula vastaa.
Ilmoita asiaton viesti
Parempi olisi jos Paavo vastaisi, mutta näköjään Paavo ei uskalla. Eikä Paavon kannattajia edes kiinnosta. Vaikka Paavo on jo julistautunut Coudenhove-Kalergin ilosanoman kannattajaksi, ja se ilosanoma on sataprosenttisen vastakkainen sille, mitä ihmiset täällä luulevat. Ottakaa nyt hyvät ihmiset selvää, mitä Paavo tarkoittaa ”ihmiskuntapolitiikalla”! Se tarkoittaa YK:n agendojen noudattamista, ja GCM on yksi niistä tärkeimmistä. Mutta täällä porukka vaan luulee, että Paavo vastustaa massamaahanmuuttoa. Asia on tasan päinvastoin.
Ilmoita asiaton viesti
Jos, siis iso JOS, Väyrynen kannattaa GCM:a (”Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration”) ja siten nimen omaan hallittua siirtolaisuutta niin piste siitä hänelle.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi olkoon Paavo Väyrynen ja Tähtiliike! Teitä odotetaan jo vaalikentälle. Olin eilen Porin Eetunaukiolla SAK:n puuro/soppatilaisuudessa. Siellä oli Jari Myllykoski ja minä sekä pari sosiaalidemokraattia. Vähän laimea alku Satakunnan kansanedustajaehdokkailta. Luulisi, että edustajien olisi ollut helppo tulla SAK:n valmiiseen pöytään. Siihen se helppous sitten loppuikin.
Maahanmuutto nousi heti kärkiaiheeksi. Sanoin kyllä, että sinä Paavo Väyrynen olit tietääkseni ainoa poliitikko, joka otti puheeksi 2015, että EU:n kautta valtiot olisivat pysäyttäneet pakolaismuuttovirran perustamalla pakolaisleirejä Pohjois-Afrikkaan.
Minkä hallituspuolueet (SSS) jättivät käsittelemättä silloin sen edestään nyt löytävät vaalikiertueillaan.
Nyt EU on mielessään toiveikas, että Turkki edelleen pidättelee massiivisen suurta (Syyriasta) pakolaismäärää, samoin Libanon. Ja vaikka Egypti näyttää olevan juuri nyt vakaa sielläkin on 97 miljoonaa ihmistä – AL-Sisin tulkinnan mukaan hän seisoo näiden ja Euroopan välissä.
Eduskuntavaaliehdokkailla on kuin tulinen kekäle käsissään sillä ihmiset odottavat konkreettisia vastauksia poliitikoilta monenlaisiin kysymyksiin. Ratkaisuja ja tekoja saattaa olla sangen vähän kun todella tulee tietoiseksi Euroopan erikoisista naapureista.
Ilmoita asiaton viesti
Tarja, katso kommenttini ylempänä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuulalle: Paavo Väyrysellä ei ole tapana keskustella ihmisten kanssa tällä areenalla mutta muissa tilanteissa hän kyllä puhuu ja antaa puheenvuoroja. Olen seurannut joissakin tilaisuuksissa hänen kampanjatapaansa. Se on helppoakin hänelle sillä tavallisesti näissä tilaisuuksissa on hänen kannattajiaan ja ihailijoita. Olen nähnyt hyvinkin liikuttuneita nuoriakin mukana. Paavo on ilmiö.
Tosi ikävää, että Kansalaispuolue hajosi. Olin yllättynyt, en olisi uskonut sen innostuneisuuden jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä minä sen tiedän että Paavo on ”ilmiö”, ja juuri siinä on ongelma. Karismaattinen henkilö saa ihmiset puolelleen pelkän tunteen voimalla, ja ihmiset rupeavat olettamaan, että hän varmaankin on sitä-tai-tätä mieltä, koska hän on ”oikeassa”. Juuri siksi minä tivaan häneltä vastausta tähän GCM-kysymykseen, koska se on hänen monille kannattajilleen hyvin tärkeä. Mutta vastausta ei tule, ja se kertoo paljon. (Enhän olisi itsekään iki maailmassa kuvitellut, että juuri nimenomaan Paavo suhtautuu myönteisesti Coudenhove-Kalergin suunnitelmiin maailmanhallituksesta ja kansallisvaltioiden alasajosta. Mutta pakko se oli uskoa, kun luin hänen kirjansa Paneurooppa ja uusidealismi)
Ilmoita asiaton viesti
Konsernimalli toimii sekä Ahtisaaren CMI:ssa että Tuomiojan HIR:ssa kuin pankin hallituksessa: kutsutaan notkuvan pöydän ääreen ra(u)hantahtoisia HS:n pommipaita päällään.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo haaveilee maailmanhallituksesta
http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257799-…
Ilmoita asiaton viesti
Kesällä 2015 julkaisemassani omakustanteessa ”Rooma opettaa” esitän eräitä provokatiivisia tulkintoja Suomen historiasta, esim. väitän Suomea rumien naisten hallitsemaksi vähemmistöjen paratiisiksi, minkä vuoksi Helsingin yliopiston siipien suojaan perustettiin ulkoministeriön runsaskätisellä tuella Erkki Tuomiojan johtama HIR (Historioitsijat ilman rajoja).
Samassa rytäkässä Paavo Väyrystä avitettiin perustamaan Kansalaispuolue. Eikä kahta ilman kolmatta; Timo Soinilta hajotettiin puolue. Ulkoministereitä kaikki.
Soinin puolue näytti hajoavan ”Rongan sonnin” ilmoittautumiseen koemielessä mukaan meneillään olleesseen presidenttiehdokkaiden asettamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Italialaisen kulttuurihegemoniakritiikin mukaan kansankielen omasta sanastosta löytyy sopiva sana ilmaisemaan jokaista ilmiötä, kuten keskitettyä valtaa jota yhdet sanovat suojelijaksi, toiset vapahtajaksi, kolmannet pelastajaksi jne.
Meidän suomenkielessä tähän aikaan sopivin poliittinen sana on minusta konserni. Pertti Salolainenkin on todennut kaikkien puolueiden olevan yhtä mössöä.
”Kun siirsimme valtaa presidentiltä hallitukselle ja pääministerille, me emme huomanneet, että tavallaan se haihtui savuna ilmaan.” Näin sanoo pankkiiri Björn Wahlroos Evan pamfletissa, jossa hän esittää presidentin vallan lisäämistä. (US.fi 23.10.2017)
Ilmoita asiaton viesti
Ei valta mihinkään katoa, se vain siirtyy käsistä toisiin. Aiemmin kekkosellisempina aikoina presidentti oli itsenäisempi toimija joten häneltä otettiin valtaa ja luultiin se annettavan eduskunalle mutta se menikin hallitukselle ja erityisesti pääministerille. Syystä, että ei yritettykään muuttaa luottamuksen nautintasuhdetta eduskunnan ja hallituksen välillä nykyisestä nurinperisesta.
Mitä taas tarkoittaakaan pääministerin valtaa? Sehän tarkoittaa sitä kenen rahoilla pääministeri on asemaansa päässyt. Meillä se tarkoittaa Eteläranta-10:ä sillä siellä operatiivista päämajaansa pitävät työnantajakapitalistitahot käyttävät eniten rahaa mieleisensä vaalituloksen saamiseksi ja saavat mitä haluavat. eiväthän he muuten rahojaan tuhlaisi. Siten meillä on vallassa kokkulit jotka ovat organisoituneet hallinnolliseen, puisto- ja valitusosastoon.
He ovat myös onnistuneet kellerryttämään ison osan ay-liikettä nöyriksi ”samassa veneessä” oleviksi yhteistyöhakuisiksi konsensusväeksi. V.J.v.Wright:n henki löyhkää pahasti nykyisessä ”edunvalvonnassa” vaikka ajoittain intoudutaankin innostamaan vaikka lindströmiläistä aktivismia vastaan.
Tuloksena on todellakin kavala konsernirakenne ellei suorastaan trusti tai kartelli jossa puhalletaan yhteiseen kapitalistin hiileen niin että työläiset saavat vain kitkerät savut silmilleen ja vielä heikommassa asemassa olevat ei edes sitä. Valta ei siinä kuitenkaan mihinkään kadonnut.
Ilmoita asiaton viesti