Tähtiliikkeelle ensimmäiset ehdokkaat, mukaan myös maakuntavaaleihin

Seitsemän tähden liike rp on päättänyt asettaa ensimmäiset 70 kansanedustajaehdokastaan, jotka julkistetaan tänään iltapäivällä järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Tässä vaiheessa ehdokashankinta on keskitetty Helsinkiin, Uudellemaalle, Hämeeseen ja Pirkanmaalle. Näiden vaalipiirien ehdokaspaikoista on jo tässä vaiheessa täytetty noin puolet. Mukana on kuntapoliitikkoja, muita yhteiskunnallisia vaikuttajia ja eri alojen asiantuntijoita. Nuorimmat ehdokkaat ovat 25-vuotiaita, vanhimmat 75 vuoden iässä. Keski-ikä on 52 vuotta.

Ehdokkailla on erilaisia poliittisia taustoja. Jotkut heistä ovat toimineet mm. Vasemmistoliitossa, SDP:ssa, Keskustassa, Perussuomalaisissa, Kristillisdemokraateissa, Itsenäisyyspuolueessa ja Eläkeläispuolueessa. Suuri osa ei ole ollut aikaisemmin lainkaan mukana puoluetoiminnassa.

Ehdokkaiden ei edellytetä liittyvän, eivätkä he voikaan liittyä Tähtiliikkeen jäseneksi, mutta heidän toivotaan liittyvän kannatusjäseneksi. Ehdokkaiden on sitouduttava liittymään Tähtiliikkeen eduskuntaryhmään.

Ehdokkaaksi valitut ovat sitoutuneet ajamaan Tähtiliikkeen keskeisiä tavoitteita eli

  1. puolustamaan Suomen itsenäisyyttä vastustamalla hallitsematonta globalisaatiota ja Euroopan ylikansallista yhdentymistä,
  2. puolustamaan Suomen puolueettomuutta vastustamalla Suomen sotilaallista liittoutumista sekä suoran Nato-jäsenyyden kautta että kehittämällä Euroopan unionia sotilasliitoksi,
  3. kannattamaan hallittua siirtolaisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaa,
  4. taistelemaan köyhyyden poistamiseksi ja tasa-arvon toteuttamiseksi kaikkialla,
  5. vahvistamaan sekä maaseudun ja maakuntien elinvoimaa että suurkaupunkien asukkaiden hyvinvointia vastustamalla keskittävää metropolipolitiikkaa.

Ehdokashankinta jatkuu. Useimmissa vaalipiireissä on tässä vaiheessa nimetty ehdokkaaksi lähinnä kannattajakortteja keränneitä ja puolueen toimintaan muutoin aktiivisesti osallistuneita.

Tavoitteena ovat täydet ehdokaslistat kaikissa manner-Suomen vaalipiireissä. Hieman myöhemmin käynnistetään työ ehdokkaiden hankkimiseksi Euroopan parlamentin vaaleihin.

Tähtiliike on päättänyt osallistua myös maakunta- ja kuntavaaleihin. Tämä avaa kansanedustajaehdokkaille mahdollisuuden olla myöhemmin vaikuttamassa kotikuntansa ja oman maakuntansa asioihin.

Seitsemän tähden liike julistaa tämän päivän tiedotustilaisuudessa kilpailun puolueen logon suunnittelemiseksi.

Logossa on syytä käyttää lyhyempää nimeä ”Tähtiliike”. Sen teemoina voidaan käyttää esimerkiksi Otavan seitsemää tähteä ja Pohjantähteä tai vastavirtaan nousevaa lohta, joka on ollut oma symbolini vuoden 1994 presidentinvaaleista alkaen. Vastavirtaan joutuu Tähtiliikekin nousemaan.

Ehdokkaaksi voi pyrkiä täyttämällä ilmoittautumislomakkeen puolueen kotisivulla seitsemäntähdenliike.fi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu