Suomi rikkoi periaatteensa
Suomella on ollut ulkopolitiikassaan periaatteita, joilla maamme on varjellut kansallisia etujaan.
Suomi on pyrkinyt ylläpitämään hyviä suhteita kaikkiin maihin pysyttäytymällä toisten valtioiden ja etenkin suurvaltojen välisten ristiriitojen ulkopuolella. Maamme on pyrkinyt suhtautumaan tasapuolisesti kansainvälisten kiistojen osapuoliin, ja tukenut niiden rauhanomaista ratkaisemista.
Yksi keskeisistä periaatteista on ollut se, että Suomi ei tunnusta hallituksia vaan valtioita. Tällä tavoin olemme välttäneet sekaantumista muiden maiden sisäisiin kiistoihin, joilla on usein suurvaltapoliittinen ulottuvuus.
Venezuelan tapauksessa Suomi on poikennut tästä periaatteesta.
Kun presidentti Nicolas Maduro ei ollut viime sunnuntaihin mennessä taipunut suurten EU-maiden uhkavaatimukseen uusien vaalien järjestämiseksi, ulkoministeri Timo Soini ilmoitti maanantaina tekstiviestillä: ”Kuten muutkin EU-maat, tukeakseen Venezuelan perustuslaillista prosessia, Suomi tukee Guaidoa Venezuelan vt. presidentiksi”.
Ylen uutisessa todetaan, että Suomi tunnustaa vain valtioita, ei hallituksia. Uutisessa on kuitenkin ulkoministeriön verkkosivulle linkki, josta avautuu EU-maiden yhteinen julkilausuma. Sen mukaan Suomi yhdessä 18 muun jäsenmaan kanssa tunnustaa Guaidon Venezuelan väliaikaiseksi presidentiksi.
Timo Soinin tekstiviesti on harhaanjohtava. Vain osa EU-maista tunnusti Guaidon vt. presidentiksi. Kolmasosa EU:n jäsenmaista ei ollut mukana.
Timo Soini ja Suomen muu ulkopoliittinen johto on selityksen velkaa. Miksi Suomi Venezuelan tapauksessa rikkoi ulkopolitiikkansa keskeisen periaatteen?
Suomi-Ruotsi on ykkösprioriteetti niin Timo Soinilla kuin Erkki Tuomiojalla historiallisista syistä.
Vihapuhe voi johtaa vihatekoihin, sanoo Tuomioja. Minä pelkäsin pienenä istua äidin vierellä jumalanpalveluksessa Sonkajärven kirkossa kuulemassa tulikivenkatkuisia manauksia ylhäältä päin.
Joskus suomenruotsalaiset kehuvat suomenkielen sopivuutta jumalanpalvelukseen. Tuomioja lisää siihen sotahistorian.
EU:n vetovoiman pitäisi perustua omakielisten paikalliskulttuurien vapaaehtoiseen yhteistyöhön, Venäjän pikemmin yksikielisyyteen.
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän sitten tehtäisiin, jos ilmaantuisi vielä parempi henkilö vtpresidentiksi? Tai Guaidosta paljastuisi jotain ikävää. Lyhytnäköistä ja vaarallista politiikkaa tämä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, maiden tunnustaminen on kestävämmällä pohjalla, kuin sekaantuminen maiden sisäisiin asioihin.
Sen pitäisi riittää, että pidämme omat rajamme osaltamme rauhanrajoina. Sillä edistämme osaltamme maailman rauhaa.
Ilmoita asiaton viesti
Erityisen ontoksi ulkoministeriön ja hallituksen touhut tekee väitteet, että ei sallittaisi ulkopuolista puuttumista suvereenien maiden sisäisiin asioihin. No, se hieno periaate meni roskiin jo aiemmin, m.m. suhtautumisena esimerkiksi Jugoslavian, Afganistanin, Ukrainan jamitäniitäonkaan tapahtumiin. Jotkut olivat viemässä meitä Libyaankin ”harjoittelemaan”. Ja nyt ollaan innolla puuttumassa Venezuelan tapahtumiin kun Washingtonista ensin Brysseliin ja sieltä tänne vihoviimeiseen filiaaliin kävi käsky, että koko läntinen arvoyhteisö on mobilisoitava taalatalouden uhkaajaa vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Venäjällä sitten parempi oikeus puuttua Venezuelan asioihin kuin ”lännellä”?
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on tietääkseni johdonmukaisesti toitottanut, että hallitusten ja presidenttien valinta Venezuelassa on venezuelalaisten oma asia.
Heidän ”puuttumisensa” on kai ollut pääasiassa busineksen tekemistä ja yhteydenpitoa valtiollisen öljy-yhtiön sekä laillisen hallituksen kanssa. Siis ihan muuta kuin n.s. läntisen arvoyhteisön harjoittama vallankaappausten masinointi, sanktiot, saarrot, omaisuuksien takavarikot ja hallituksen horjuttaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä sieltä soinin tuutista voi muuta tullakkaan kun virhearvioita,ensi töinään ulkoministerinä suututti Venäjän,kaikki muistaa.Ei ole oikein puolueettoman valtion toimintaa se.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tässä tapauksessa ajaa periaatteen edelle kansan hätä. Kaikki tiedämme miten rempallaan Venezuelan asiat ovat näiden kahden sankarin, Hugo Chavezin ja nyt Maduron toimesta.
Miljoonia venezuelalaisia on lähtenyt naapurimaihin kurjuutta pakoon. Minusta Suomi ja osa EU:sta on toiminut aivan oikein.
Hyvä on olla periaatteita, mutta ei voi olla niiden vanki muuttuvissa olosuhteissa. Harkintaa pitää voida käyttää tapauskohtaisesti, kuten nyt on toimittu.
Ilmoita asiaton viesti
Valtamedian tarina Venezuelasta on puhdasta kuraa eli sitä ”hypridivaikuttamista”. Tietoa kannattaa etsiä hiukan muualtakin, ja epäillä syvästi vallan sylikoiran suoltamaa tarinaa:
https://www.quora.com/What-is-happening-in-Venezue…
https://www.globalresearch.ca/the-making-of-juan-g…
https://www.youtube.com/watch?v=le86H7Xfjrc&featur…
Ilmoita asiaton viesti
Tossavainen syyttää Chávezia ja Maduroa mutta ”unohtaa” nykyisellä oppositiolla ja heidän tukijoillaan olleen vuosikymmeniä aikaa hoitaa messevillä öljytuloilla Venezuelalaisten asiat kuntoon. Niin he eivät tehneet ja venezuelalaiset äänestivät valtaan bolivaristat jotka ovat säilyttäneet valtansa siitä lähtien voittamalla sen miltei kaikissa sen jälkeisissä vaaleissa m.l. viimevuotiset presidentinvaalit.
Ilmoita asiaton viesti
USA toimii kuten 1973 Chilessä,kansa ajetaan kurjuuteen ja pelastaja USA tuo joukkonsa CIA:n johdolla ja murhaa presidentin ja istuttaa oman diktaattorinsa Pinocetin valtaan Ei Amerikan mantereella hyväksytä minkäänlaista sosialisoitia.USA on jäädyttänyt varat ,varakkaat pärjäävät,mutta köyhät kärsivät.Politiikka on tuttua,pakotteilla jolla köyhät ajetaan nurkkaan ilman omaa syytään!
Ilmoita asiaton viesti
Tuki merkitsee tässä tapauksessa myös lääke- ja ruoka-apua. Väyrynen on oikeassa siinä, että Madurolla on ”laillisena” presidenttinä oikeus kieltää avun vastaanottaminen.
Suomen noudattama käytäntö on ollut, että Suomi ei tunnusta hallituksia vaan valtioita. Mielestäni Suomi ei ole poikennut tästä periaatteesta Venezuelan valtion suhteen.
Ilmoita asiaton viesti
Jostakin kumman syystä samat ”auttajat” ovat tehneet kaikkensa jotta normaali venezuelalainen terveydenhoito ja ruokasysteemi ei toimisi. He ovat tehneet myös kaikkensa jotta bolivaarinen ihmisten itsensä auttaminen romuttuisi. ”Auttaminen” on siis yhtä johdonmukaista kuin tämä vain valtioiden tunnustaminen ja muiden asioihin puuttumattomuus.
Ilmoita asiaton viesti
Myyryläinen: ”samat ”auttajat” ovat tehneet kaikkensa jotta normaali venezuelalainen terveydenhoito ja ruokasysteemi ei toimisi.”
Tiedätkö keitä ovat humanitaarisen avun lähettäjät ja kuinka ne ovat estäneet Venezuelan terveydenhoitoa ja ruokasysteemiä? Minusta tuntuu, että Myyryläinen ei puhu totta.
Presidentti Maduro sen sijaan on sitä mieltä, ettei apua tarvita, kaikki ok.
https://demokraatti.fi/presidentti-uhoaa-tanne-ven…
Ilmoita asiaton viesti
Villikarin kannattaisi ottaa huomioon mitä kaikkea ah’aina niin avuliaan läntisen arvoyhteisön ”kampanjointi” bolivaristeja vastaan on aiheuttanut Venezuelan taloudelle ja sen terveydenhoidolle.
Ilmiö on ihan sama kun aikoinaan 1990-luvulla I Irakin sodan jälkeen varjeltiin sikäläistä vapautta Saddam.H:ia vastaan boikoteilla ja sanktioilla.
Tai Syyriassa Damaskoksen hallituksen syyttäminen Jordanian vastaisella rajalla olevien pakolaisleirien ruoka- ja lääkehuollon estämisestä.
Tuollainen jeesustelu avustuskuljetusten estämisellä on äärimmäisen tekopyhää mutta niiin tarkoitushakuista pikkupolitikointia vakavilla asioilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kelvoton väistö. Hohhoijaa, siis läntinen arvoyhteisö on syyllinen Venezuelan huonoon terveyden hoitoon ja ruokahuoltoon. Kirjoitat aivan höpöjä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei mikään väistö vaan asian ytimeen.
Aikoinaan ennen H.Chávez:n valintaa tavallisten ihmisten elämä Vanezuelassa oli huonolla tolalla. Nälkää, kulkutauteja ja sortoa USA:n tukeman oikeistolaisen hallonnon alaisuudessa. Chávez pääsi vaaleilla valtaan juurikin tavallisten venezuelalaisten kurjuuden takia.
Chávez bolivaristoineen käynnisti ohjelmia joilla öljytuloja alettiin myös käyttää sosiaalisten olojen korjaamiseen eikä niitä kaikkeja varastettu oligargien taskuihin ja USA:hin.
Sen jälkeen oppositioon joutunut oikeisto ja USA aloittivat horjuttamisen, sabotaasin ja eristämisen josta nykyinen kurjuus johtuu. Tuohon politiikkaan meidän ulkopoliittinen johtomme on meidät nyt liittänyt vastoin aiemmin julistettuja periaatteita.
Eivät bolivaristat taaatusti mitään enekelitä ole. Heilläkin on valtatavoitteensa ja omat taskunsa. Mutta ainakin he ovat hakeneet kannatusta tavallisilta ihmisiltä yrittämällä parantaa heidän olosuhteitaan, vaikka ei heidän haluunsa toteuttaa bolivaarista sosialismia uskoisikaan.
Ja miten päin tahansa erilaiset venezuelalaiset ryhmittymät ovat toimineet, USAn masinoima ja EU:n peesaama politiikka on puuttumista suvereenin maan sisäisiin asioihin vastoin kaikkia aiempia puheita riippumattomuuden ja suvereeniuden kunnioittamisesta toisaalla.
Ilmoita asiaton viesti
Finland backs Guaidó as Venezuela’s interim president
https://yle.fi/uutiset/osasto/news/finland_backs_g…
Ilmoita asiaton viesti
YLE on siis sitä mieltä, että Suomi tukee Guaidóa.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo Väyrynen, ilmaisussaan yleensä tarkka ja looginen mies, oikoo nyt mutkia aivan poikkeuksellisesti.
Eihän Suomi ole peruuttamassa tunnustusta Venezuelan valtiolle. Myös tuo ”hallituksen tunnustaminen” lienee Paavon omaa keksintöä, koska onhan presidentiksi julistautuneen Guaidon tukeminen aivan eri asia.
Soinin tekstari on totta vieköön muotoiltu huonosti ja harhaanjohtavasti, ja sen laatija joutuukin vielä tämän kevään kuluessa jättämään paikkansa ulkoministeriössä.
Ilmoita asiaton viesti
Tunnustaa vai ei tunnusta ???
On selvää, että Suomi tunnustaa ”acknowledge”, mutta onko Suomi myös tunnustanut ”recognize” ??
Olen itsekin tätä ihmetellyt ja Ulkoministeriöstä sitä kysellyt vastausta saamatta:
””
Juha Lehtinen@suvituuli1 Feb 7
Juha Lehtinen Retweeted Ulkoministeriö
mistä löytyy tämän julkilausuman suomenkielinen käännös? #ulkopolitiikka #turpo
””
Nyt on nimittäin niin, että tässä julkilausumassa:
https://um.fi/current-affairs/-/asset_publisher/gc…
johon suomikin yhtyy – allekirjoittanut(?) – sanotaan:
”…acknowledge and support Mr. Juan Guaidó …”
ja tuossa on asian ydin!
Nimittäin ’acknowledge’ kääntyy suomeksi ’tunnustamisen’ lisäksi mm. sanoihin ’hyväksyy’ tai ’vahvistaa’.
Oleellisinta on se, että sopimusteksteissä maiden tunnustamisesta yleensä käytetään englanninkielistä termiä ’recognize’.
Tämä on tietysti semantiikkaa ja diplomaattista hiustenhalkomista ja toisaalta erittäin tärkeää kv.sopimusikeutta – mutta juuri sitä, minkä parissa Väyrynen on koko uransa viettänyt erilaisia julkilausumia laadittaessa ja sopimuksia allekirjoitettaessa.
Eli Väyrynen tietää paremmin kuin kirjoittaa ja antaa meidän ymmärtää!
Joka tapauksessa minä edelleen odotan UMn suomenkielistä käännöstä tuosta julkilausumasta –
tunnustaa vai tunnustaa – kas siinäpä pulma ..
Ilmoita asiaton viesti
Paavo, olet kieroin tapaamani puolisavolainen päänsä Venäjän mäntyyn löynyt mies. Kommentoitko koskaan itse, vai kirjoittaako avustajasi puolestasi? Tämä on lähinnä noloa.
Ilmoita asiaton viesti
”Paavo, olet kieroin tapaamani puolisavolainen päänsä Venäjän mäntyyn löynyt mies. Kommentoitko koskaan itse, vai kirjoittaako avustajasi puolestasi? Tämä on lähinnä noloa.”
Ainakin tässä asiassa Paavon asia oli suora ja yksinkertainen ja pätevästi perusteltu.
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän pätevää tässä perustelussa on?
Väyrynen: ”Yksi keskeisistä periaatteista on ollut se, että Suomi ei tunnusta hallituksia vaan valtioita. Tällä tavoin olemme välttäneet sekaantumista muiden maiden sisäisiin kiistoihin, joilla on usein suurvaltapoliittinen ulottuvuus.
Venezuelan tapauksessa Suomi on poikennut tästä periaatteesta.”
Presidentiksi julistautunut Guaido ei ole ”valtio eikä hallitus”. Suomi tunnustaa edelleen Venezuelan valtion, joten periaatteesta ei ole luovuttu.
Ilmoita asiaton viesti
Pätevä perustelu on tässä:
”Tällä tavoin olemme välttäneet sekaantumista muiden maiden sisäisiin kiistoihin, joilla on usein suurvaltapoliittinen ulottuvuus.”
Ilmoita asiaton viesti
Me savolaiset emme ole kieroja, ainakaan sen enempää kuin muutkaan. Me vain luotamme kuulijoiden ja lukijoiden hoksottimiin niiin paljon, että haluamme uskoa hieman vaativammankin ilmaisun menevän perille. Pidämme liian selkokielistä viestintää loukkauksena sen vastaanottajien käsityskykyjä kohtaan. Mutta tunnustan, olemme monasti turhan luottavaisia ja joudumme karvaastikin usein pettymään.
Ilmoita asiaton viesti
Me satakuntalaiset olemme taas niin suoria, että sanomme asiat niin, ettei olisi tulkinnan varaa. Aina löytyy kuitenkin veäräleukoja jotka yrittävät tulkita kirjoitetun niin kuin sitä ei ole kirjoitettu. Heidän mielestään rivien välit ovat merkittävämpiä kuin rivit.
Väyrysen tulkinta on hyvä esimerkki. Hän katsoo, että Suomi on luopunut periaatteestaan tunnustaa valtioita kun se tunnustaa parlamentin puhemiehen väliaikaiseksi presidentiksi.
Väyrysen ajatus tuo mieleen aurinkokuningas Ludvig XIV:n, jonka mielestä ””valtio olen minä” (l’État, c’est moi).
Väyrynen siis tarkoittaa, että Maduro on valtio. Siinä hän ei paljon erehdy koska kyse on diktaattorista.
Ilmoita asiaton viesti
Kuuluuko satakuntalaiseen suoruuteen yleensä lähteä tulkitsemaan omatekoisia vt.presidenttejä presidenteiksi jos aikoo tunnustaa vain valtioita? Eikö silloin juuri tuo tunnustaja ole se joka ilmoittaa poliitikon olevan valtio? Vai miten satakuntalaissta horisontista?
Ilmoita asiaton viesti
Eihän tässä presidenttiä valita, se valinta kuuluu venezuelalaisille. Tukea annetaan vt-presidentille ja hänen pyrkimykselleen hankkia ruoka- ja lääkeapua. Ei kai savolaisetkaan voi olla niin tyhmiä, etteivät käsitä Madurun tulleen valituksi vilpillisin keinoin.
No, pieni vilppi ehkä Savossakin menee läpi mutta jos sitä ei huomata, että Maduron hallinto on ajanut maan vararikkoon, on pahoja puutteita ymmärryksessä.
(Toivottavasti tästä ei tule syytettä kansanryhmän halventamisesta)
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä Villikari tutustuu Venezuelan historian aikaan ennen H.Chávez:ia ja miksi hänen valittiin aikoinaan presidentiksi. Samaten kannattaa tutustua siihen kuinka J.Guaidon edustama oppositio ja sen liittolaiset, etunenässä USA, ovat käyttäytyneet bolivaarisen menon aikana. Siihen nähden viime keväiset vaalit olivat ihan kelvolliset.
Mitä tulee näihin nyt luvattuihin avustuksiin niin ne olisivat USA:n ulkominuisteriön ilmoituksen mukaan n. 50 milj. $. Sen jälkeen kun USA ja sen liittolaiset ovat aiheuttaneet >15 mrd. $ tappiot Venezuelan taloudelle. On siis melkoista hurskastelua väittää kyseessä olevan inhimillisen hädän lievittämisestä noilla nyt luvatuilla avustuksilla.
Sen lisäksi Guaido:lla ei ole mitään laillista perustetta nimittää itse itseään v.t. presidentiksi eikä USA:lla, EU:lla eikä Suomella häntä sellaiseksi tunnustaa ja sellaisena tukea. Jälkimmäisessä suhteessa kannattaa tutustua vaikka YK:n peruskirjaan, mitä se sanookaan vieraiden valtioiden asioihin puuttumisesta.
Sen lisäksi Maduron mahdollisesti aiheuttama pankrupti ei ole edelleenkään mikään perustelu Suomen ulkopoliittiselle johdolle livetä omiksi julistamistaan periaatteista. Tosin Venezuelan taloudellinen tilanne on kuitenkin paljon enemmän seurausta sen oman talouselämän huipun ja omistajien touhuista kansainvälisten apuriensa johdolla ja avustamana kuin bolivaristien politiikasta.
Ilmoita asiaton viesti
”Eikö silloin juuri tuo tunnustaja ole se joka ilmoittaa poliitikon olevan valtio?” Voi luoja, eihän siitä ole kyse.
Ehkä Myyryläisen kannattaa lukea kommentti vielä uudelleen ajatuksella.
Jos ei mennyt perille autan. Jos Suomi tunnustaa valtioita, ei hallituksia niin tukiessaan parlamentin puhemiestä, se ei tarkoita, Myyryläinen, että ko. poliitikko olisi valtio.
Jos taas Väyrynen sanoo Suomen luopuneen valtion tunnustamisen periaatteestaan, kun ei tunnusta enää Maduroa presidentiksi, herää epäilys, että Väyrynen pitää Maduroa valtiona.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö kyse ole siitä, että pidättäytyminen vain valtioiden tunnustamisessa tarkoitata, ettei puututa omilla kannanotoilla siihen saako valittu ja virkaanastunut presidentti jatkaa vain lähdetäänkö sotkeutumaan suvereenin valtion sisäisiin asioihin tunnustamalla ja siten tukemalla itse itsensä v.t. presidentiksi julistanutta.
Louis XIV Bourbon:n megalomanian tähän sotki Villikari ihan itse omilla epäilyksillään. Yritin vain pyörittää hänen sotkunsa oikeinpäin. Väyrynen taas, käsittääkseni ja ihan järkevän oikein, yritti pysyttäytyä vain ja ainoastaan valtioiden tunnustamisessa eikä haluaisi valtiomme puuttuvan siihen miten venezuelalaiset presidenttinsä valitsevat. .Siihenhän heillä on ihan omat lakinsa eikä ne tunnista sellaisia perusteita joita J.Guaido on nyt käyttänyt
Ilmoita asiaton viesti
Voi hyvät hyssykät. Kun ei mene perille, en voi auttaa.
Suomi, kuten muutkin maat tunnustavat edelleen Venezuelan VALTION mutta ei sen vilpillisillä vaaleilla valittua presidenttiä. Ehkäpä Myyryläisen olisi syytä tutustua hieman edellisiin presidentinvaaleihin.
Ilmoita asiaton viesti
Olen tutustunut k.o. vaaleihin silloin kun ne pidettiin ja myös myöhemmin.
Edelleenkään itse itsensä v.t.presidentiksi julistautuneiden tunnustaminen ei kuulu vain valtioita tunnistaviksi julistautuneiden tehtäviin, jos haluavat rehellisiä ja johdonmukaisia olla.
P.s. Tässä yksi toisenlainen näkemys USA:n ”avusta” venezuelalaisille: https://www.rt.com/news/451235-venezuela-bridge-fa… (BtW: jos Villikari tai joku muu haluaa kiistää kyseisen jutun esittämät tiedot niin keskittyy kumoamaan ne eikä hyökkää viestintuojan kimppuun).
Ilmoita asiaton viesti
Myyryläinen kirjoittaa: ”Edelleenkään itse itsensä v.t.presidentiksi julistautuneiden tunnustaminen ei kuulu vain valtioita tunnistaviksi julistautuneiden tehtäviin”.
Sanohan Myyryläinen nyt ihan suoraan, tarkoitatko sitä, että tuki itsensä vt. presidentiksi julistautuneelle parlamentin puhemiehelle, tarkoittaa ettei Suomi tunnusta Venezuelan valtiota?
Oletko sitä mieltä, että blogistin väite ”Suomi rikkoi periaatteensa koska yksi keskeisistä periaatteista on ollut se, että Suomi ei tunnusta hallituksia vaan valtioita.”
Siitähän tässä on nimen omaan kysymys; Suomi ei ota kantaa Venezuelan hallitukseen millään tavalla jos se tukee parlamentin puhemiestä se ei tarkoita, etteikö Venezuelan suvereniteettia tunnusteta. Hallitukset ja presidentit vaihtuvat kun kansa päättää ja nyt näyttää vahvasti siltä.
Ilmoita asiaton viesti
Paksumpaa rautalankaa:
Missä kukaan on väittänyt ettei Suomi enää tunnustaisi Venezuelan valtiota?
Olen samaa mieltä Väyrysen kanssa, että k.o. lausuman kaltaiset ovat a) puuttumista Venezuelan sisäisiin asioihin ja b) vastoin Suomen julkilausumia periaatteita.
Ja lisäksi Suomi ei ole ilmoittanut tukevansa Venezuelan parlamentin puhemiestä vaan p.o. asemassa olevan henkilön, J.Guaido:n julistautumista presidentiksi. Sellainen on Venezuelan sisäisiin asioihin puuttumista eli nimen omaan sen suvereniteetin loukkaus. Samanlainen loukkaus on vaatimukset siitä milloin venezuelalaisten tulee järjestää mitkäkin vaalinsa sillä sellaisesta heillä on omat lakinsa joita he ovat myös noudattaneet.
Hallituksia ja presidenttejä vaihdetaan monella tavalla. Noin yleisesti ottaen demokraattisena on pidetty, että vaihdokset tekevät äänestäjät vaaleilla. Nyt Villikari on sen kanssa erimieltä tukiessaan ulkovaltojen tukea vallankaappaajalle ja hänen taustajoukoilleen.
Ilmoita asiaton viesti
Myyryläinen: ”Missä kukaan on väittänyt ettei Suomi enää tunnustaisi Venezuelan valtiota”
Jos Myyryläinen ei käsitä tätä täysin selvää Väyrysen tekstiä, antaa olla:
”Yksi KESKEISIÄ periaatteista on ollut se, että Suomi ei tunnusta hallituksia vaan valtioita.”
”Miksi Suomi Venezuelan tapauksessa rikkoi ulkopolitiikkansa KESKEISEN periaatteen?”
Siis Väyrysen mielestä tuki parlamentin puhemiehelle rikkoi KESKEISTÄ periaatetta eli sitä, että Suomi tunnustaa valtioita.
Ilmoita asiaton viesti
Hohhoijaa, jospa Villikari siirtäisi ällätikkunsa takaisin alkuperäiseen plokikirjoitukseen ja aiempiin kommentteihin joissa sitä selitetään. Sieltä löytyy hänelle vastaukset tähänkin jankkaukseen.
Asia voisi uudelleen lukemisen jälkeen selvitä hänelle jos hän pohtisi mitä tarkoittaa ”… Suomi tunnustaa vain valtioita, ei hallituksia …”. Esimerkiksi tuota plokilainauksesta korostamaani sanaa ja sen merkitystä käsiteltävälle asialle. Periaatteen keskeisyys ei poista sitä, että valtio säilyy tunnustettuna vaikka periaatteen vastaisesti ja heidän suvereeniuttaan rikkoen lähtee tunnustamaan myös laittoman kaapparin aseman siellä.
Ilmoita asiaton viesti
Kävi kuten arvelin, asia oli liian vaikea. Kun KESKEINEN periaate on tunnustaa valtioita, ei hallituksia ja kun rikkoo tätä periaatetta, Myyryläisen logiikan mukaan periaate ei muutu. Antaa siis olla, tämä tuli selväksi.
Ilmoita asiaton viesti
Totta, periaate ei muutu vaikka sitä vastaan kuinka rikkoo. Periaate muuttuu vasta kun sitä muutetaan. Niinpä J.Sipilän hallituksen politiikka tässä onkin ”vain” rikkonut periaatetta, ei sitä muuttanut. En ainakaan ole missään huomannut sellaista muutosta julistettavan. Onko Villikari?
Ilmoita asiaton viesti
Ok, selväksi tuli. Väyrynen on mielestäsi turhaan huolestunut siitä, että vaikka Suomi on rikkonut noudattamiaan hyviä periaatteita, Suomi ei ole muuttanut niitä.
Onneksi on sellaisiakin, joiden mielestä hyvien periaatteiden rikkomistakaan ei pidä hyväksyä.
Ilmoita asiaton viesti
Todellakin, on hyvä, ettei myöskään Väyrynen tunnu hyväksyvän periaatteiden rikkomista vaikka se niiin monille näyttääkin sopivan, ja näyttäisi Villikarikin olevan heidän joukossaan. Tässä suhteessa olen hänen kanssaan samoilla linjoilla,
Vai tarkoittaako Villikari, että tässä tapauksessa havaittu periaatteiden rikkominen jotenkin mitätöityy jos huomaa, ettei samassa yhteydessä niitä muutettu? Niin tyhmäksi en haluaisi häntä oikeasti uskoa, hän vain tekeytyy sellaiseksi. Oikeastihan jos periaatetta olisi muutettu niin, että hallitusten ja kaappaajien tunnustaminen niiden kautta sallittaisi, tämä nyt tehty temppu ei olisikaan periaatteiden rikkomista vaan periaatteellista toimintaa. Niin ei kuitenkaan tehty.
Mutta kuten toivon Villikarinkin huomanneen, ulkopoliittista johtoamme on syytetty, syyttäjänä m.m. Väyrynen ja myöskin jonon jatkona yllekirjoittanut, nimenomaan periaatteiden rikomisesta eikä niiden muuttamisesta.
Siis paksuimmasta mahdollisesta rautalangasta: muuttaminen ja rikkominen ovat eri asioita ja nyt ollaan syyttämässä ulkopoliittista johtoa nimen omaan periaatteiden rikkomisesta. Kuten Väyrynenkin otsikossaan totesi: ”Suomi rikkoi periaatteensa” ja tekstissä vaati sille selitystä muotoillen sen hyvinkin paheksuvaan sävyyn. Mikä siis Villikaria kaihertaa?
Ilmoita asiaton viesti
Olipa terävä havainto Myyryläiseltä: ”muuttaminen ja rikkominen ovat eri asioita”. Kerro nyt vielä paksummalla rautalangalla miten tuo muutos tehdään? Pitääkö muutettu periaate olla voimassa ennen kuin sitä saa noudattaa? Nyt siis rikottiin periaatetta, kun sitä ei vielä oltu muutettu. Voi minkä ulkopolitiikan taitajan olemmekaan menettäneet kun Myyryläinen ei ole ulkoasiain hallinnon palveluksessa.
Olen toki huomannut, ettei Väyrynen eikä Myyryläinenkään jonon jatkona hyväksy sitä, että Suomi noudattaa samoja käytäntöjä ja periaatteita kuin useimmat länsimaat.
Väyrysen ulkopoliittiset linjaukset ja periaatteet tuntuvat olevan suomettumisen ajalta peräisin, jolloin ainoa oikea ulkopolitiikan linjaus oli sama kuin NL:n noudattama. Olemme rikkoneet tätä periaatetta.
Väyrysen kritiikki olikin enempi sitä, että Suomi on muuttanut länsiblokkiin eikä enää ole ”puolueeton Venäjän etupiirin maa”.
Ilmoita asiaton viesti
No johan Villikari sai tähän NL:nkin. Eiköhän silloin kaikki ole jo tullut sanotuksi ettei tarvitse lähteä koluamaan vuoden 1939 syksyä et cetera. Aiheetta siis enempään tällä kertaa ja tästä asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Europpa kuuluu USAn etupiiriin.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä pelkästään Eurooppa, ehdottomasti myös Kiina kuuluu USA:n etupiiriin, onhan se USA:n suurin rahoittaja.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Kiina on USA:n suurin rahoittaja niin eikä silloin etupiirisuhde mene toisinpäin: USA on Kiinan etupiiriä?
Ilmoita asiaton viesti
Suattaahan sitä noinnii ajatella mutta paljo sitä ajatellaa toisellakkii tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
EU:ta ei olisi ilman usaa.USA haluaa liittovaltion jonka kaikki alusmaat ovat sen siirtomaita .Siellähän ne jo ovat vallanneeet sotilaineen ja tukikohtineen eu:n valtioita Varsinkin saksa ja ranska ovat olleet eu liittovaltiohankkeen suurimpia kannattajia j ausan juoksupoikia ,kuten suomestakin ne poliitikot joile on luvattu hyvää ja mannaa suojatyöpaikoissa ja eläkeetuina.USAN takaliston nuolijoita kun siellä riittää:on yhteiset arvot ja yhteiset päämäärät.
ARVOYHTEISÖ jota mainostavat varsinkin kokoomuksen ja keskustan suulla.usa NAURAA PARTAANSA KUN JENKKIEN APULAISET VIEVÄT SANKTIOILLAAN MM.VENÄJÄsanktiot eu -usa käskyllä MAATAAN KOHTI TUHOA,JA SUOMALAISET POJAT LAITETAAN AFGANISTANIN KALTAISIIN SOTIIN tulevaisuudessa,joihin heillä ei ollut mitään asiaa sotkeutua.
Jo tohtorinna merkelin SUOSITUS jolla suomeen saatiin yli 32 400 tyyppiä sisään suomeen,joiden taustoista jne.ei mitään tietoa silloin,eikä nyt,lukuunottamatta tapauksia joissa on selvinnyt todellinen ikä ja tausta ,kuten sipilän ja stubbin 17v.”lapsesta”joka oli yli 20 v.sotilas ..Ennen suomesta lähdettiin rauhanturvajoukkoihin EI niitä ikuisuusongelmia tänne raahattu tai tilattu!Ei kuitenkaan Afganistanin malliin:se oli silloisen suomen hallituksen pahimpia mokia.
Ilmoita asiaton viesti
Guaido on presidentin näköinen mies.
https://scd.france24.com/en/files/imagecache/rfi_1…
https://3.bp.blogspot.com/-D2U89d-Cnx0/UXC2hDjLVlI…
Ilmoita asiaton viesti
Duoda duoda… jokuhan valtiotakin joka tapauksessa edustaa. Tässä tapauksessa siis joko Maduro, jota ei ole laillisesti valittu presidentiksi, tai sitten parlamentin väliaikaiseksi presidentiksi valitsema Guaidó. Suomi joutuu valitsemaan, kumpaa näistä pitää laillisempana.
Ilmoita asiaton viesti
Maduro valittiin viime keväänä ihan laillisilla presidentinvaaleilla juuri aloittamalleen virkakaudelle.
Parlamentin puhemies voidaan asettaa sikäläisen lain mukaan hänen tilalleen jos
a) hän olisi kuollut ennen vitrkaan astumista (yritettiin mutta epäonnistui)
b) presidentti poistuu maasta tai muuten kieltäytyy virnahoidosta tai
c) erikseen asetettu lääkärikomissio toteaa presidentin terveydellisistä syistä kykenemättömäksi hoitamaan virkaansa.
Mikään noista ehdoista ei täyty.
Suomi pitää pääsääntöisesti yhteyttä ulkomaihin molempien ulkoministeriöiden välillä lähetystöjen kautta. Virassaolevan presidentin aseman kiistäminen täyttää monenlaisia vieraan valtion asioihin puuttumisen tuntomerkkejä. Enää ei puutu kuin ”humanitaarinen interventio” tai ”rauhaanpakottava” ”konfliktin hallinta” t.m.s. orwellilainen uusiosana kaksinaismoralistisen tarkoitushakuisuuden peittelynä.
Ilmoita asiaton viesti