Avoin kirje kansanedustaja Kimmo Kivelälle
Oy Yleisradio Ab on valtion kokonaan omistama ja verovaroin rahoitettu julkisoikeudellinen instituutio. Hallintoneuvoston jäsenet hoitavat julkista tehtävää, jossa on erityisen tarkkaan noudatettava oikeusvaltion periaatteita.
Alkujaan oikeusvaltion idea kehittyi vastaamaan mielivaltaiseen ja ennalta ennustamattomaan hallintoon ja lainkäyttöön.
Yleisradion vaaliohjelmissa puolueet on vakiintuneen käytännön mukaan jaettu eduskuntapuolueisiin ja eduskunnan ulkopuolisiin pienpuolueisiin.
Johtamasi hallintoneuvosto teki 4.12. päätöksen, jolla sääntöjä yllättäen muutettiin tilanteessa, jossa Seitsemän tähden liike ry oli julkisuudessakin olleiden tietojen mukaan juuri tulossa merkityksi puoluerekisteriin.
Hallintoneuvoston päätöksen perusteella arvonnan mukaisiin ”vaaliohjelmiin osallistuvat hallintoneuvoston päätöksentekohetkellä rekisteröidyt puolueet, joilla on useampi kuin yksi kansanedustaja tämän hetken eduskunnassa”.
Hallintoneuvoston päätöksellä yksi eduskuntapuolue suljettiin mielivaltaisin perustein niille järjestettävien vaaliohjelmien ulkopuolelle. Tähtiliikkeen muodollinen asema on täsmälleen sama kuin Teidän edustamanne Sininen tulevaisuus -puolueen.
Yleisradion hallintoneuvoston päätöksellä on laajakantoinen merkitys senkin vuoksi, että osa yksityisesti rahoitetuista tiedotusvälineistä on ryhtynyt omassa toiminnassaan soveltamaan samaa rajausta.
Olen tehnyt hallintoneuvoston päätöksestä kantelun Eduskunnan oikeusasiamiehelle. Saamani tiedon mukaan teidän on annettava päätöstänne koskeva selitys asiaa käsittelevälle apulaisoikeusasiamiehelle viimeistään kahden viikon kuluttua.
Ratkaisu saattaa viipyä pitkään, mikä vaikeuttaisi sekä Yleisradion vaaliohjelmien suunnittelua ja toteuttamista että puolueemme valmistautumista niihin.
Siksi pyydän, että hallintoneuvosto ottaa asian pikaisesti uudelleen käsiteltäväkseen ja korjaa tekemänsä virheen itseoikaisuna.
Ilmoitan jo tässä, että Seitsemän tähden liike rp ei osallistu eduskunnan ulkopuolisten pienpuolueiden vaalikeskusteluihin. Meidän paikkamme on muiden eduskuntapuolueiden joukossa.
pohjantahtilehti.fi – Katso video
pohjantahtilehti.fi – Pääkirjoitus
Kunnioittavasti
Paavo Väyrynen
Kansanedustaja
Seitsemän tähden liike rp:n puheenjohtaja
Jakelu:
Ylen hallintoneuvoston jäsenet, kansanedustajat:
puheenjohtaja Kimmo Kivelä, sin.
varapuheenjohtaja Arto Satonen, kok.
Mikko Alatalo, kesk.
Sirkka-Liisa Anttila, kesk.
Maarit Feldt-Ranta, sd.
Olli Immonen, ps.
Ilkka Kantola, sd.
Jyrki Kasvi, vihr.
Jukka Kopra, kok.
Hanna Kosonen, kesk.
Suna Kymäläinen, sd.
Eero Lehti, kok.
Lea Mäkipää, sin.
Mikaela Nylander, r.
Markku Pakkanen, kesk.
Jaana Pelkonen, kok.
Jari Ronkainen, ps.
Matti Semi, vas.
Maria Tolppanen, sd.
Ari Torniainen, kesk.
Eerikki Viljanen, kesk.
Tällä kertaa Väyrynen on oikeassa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen poliittinen kulttuuri on pahasti vääristynyt, jota tämänkaltaiset suhmuroinnit paljastavasti osoittavat.
Yksittäisistä arkipolitiikan asioista voimme olla erimieltä ja hyväkin, että on erilaisia näkemyksiä. Tässä on kuitenkin kyse halpamaisesta ja halveksuttavasta suhtautumisesta demokratian perusteisiin. Nämä edustajat eivät tiedä mitä tekevät.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi myös oikein ryhtyä tekemään galluppeja, jossa kaikkien puolueiden kannatusta mitataan erikseen. Jos rajaksi pannaan vaalikeskusteluihin puolueen kansanedustajuus, niin silloin Väyrynen on tällä kertaa oikeassa.
Kuitenkin demokratian kannalta raja kuuluisi olla niin, että kaikkien rekisteröityjen puolueiden ja liikkeiden puheenjohtajat olisivat samalla viivalla ja kansalaiset saisivat arvioida siltä pohjalta eri puolueiden näkemyksiä. Se olisi tervettä ja rehtiä kilpailua, mutta muutos ei tapahdu ennen kuin nämä nykyiset valtapuolueet tulevat vaaleissa puusta alas ja kannatus on jotain muuta, mitä nyt väitetään.
Nythän ne sieltä ovat tulossa alas joka tapauksessa, sillä sitähän tämä viimeksi mitattu gallupkysely jo ennakoi eikä vain kokoomuksen osalta. Huomatkaa kohta muut. Se on myös kovassa nosteessa, jonne se tähtiliikekin tällä hetkellä on ankkuroitu. Tämä on fakta.
http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269320…
Ilmoita asiaton viesti
Vaaliohjelmissa olisi pitänyt tehdä tässä tilanteessa selvä ja looginen ratkaisu: Eduskuntapuolueiden tenttiin ne, joita on äänestetty edellisissä vaaleissa ja muiden ryhmään ne, joiden kannatusta ei ole kertaakaan mitattu.
Eli Sininen Tulevaisuus, harkimolaiset ja Väyrynen pienpuolueiden sekaan. Yleisradion tulee palvella ensisijaisesti suomalaisia, ei Paavo Väyrystä tai sinisiä opportunisteja ja tämä linjaus olisi ollut äänestäjien ”kuluttajansuojaa” palveleva.
Ilmoita asiaton viesti
Pohjattoman naurettavaa. Päätös on tehty nimenomaan hyvin täsmällisin perustein, eikä mielivaltaisin: ”vaaliohjelmiin osallistuvat hallintoneuvoston päätöksentekohetkellä rekisteröidyt puolueet, joilla on useampi kuin yksi kansanedustaja tämän hetken eduskunnassa”.
Pienpuolueiden keskustelussa Väyrysellä olisi tilaisuus esiintyä suurena kalana pienessä lammikossa. Miksi ei kelpaa?
Ilmoita asiaton viesti
Miksi hallintoneuvosto kokoontui juuri 4.12. eli Väyrysen puolueen ollessa tulossa puoluerekisteriin? Miksi tuo asia piti ratkaista juuri tuolloin? Miksi puolueet aiemmin jaettiin eduskunnassa oleviin ja eduskunnan ulkopuolella oleviin puolueisiin, mutta nyt raja vedettiin eri tavoin? Miksi siniset – joilla on kansanedustajia, mutta jota puoluetta kukaan ei ole eduskuntaan koskaan äänestänyt – laitettiin parempaan asemaan kuin samassa tilanteessa olevat Liike Nyt ja Seitsemän tähden liike?
Kivelä (sin.) vastannee?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kaikkien eduskunnassa olevien pitää olla keskusteluissa, eikä sulkea ketään pois keinotekoisin kokoperustein.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö keskusteluun tule mieli jos on tullakseen siitä, että keskustelemassa on tasapuolisesti ja -vertaisesti ne jotka sinne pyrkivät eikä ne joiden toimikausi on päättymässä? Miksi aiemmin itsensä läpi saaneiden tulisi olla jossakin erityisessä etulyöntiasemassa?
Ilmoita asiaton viesti
Ei pitäisikään, mutta kun valtamedia yrittää vaikuttaa vaalitulokseen omalla ohjailullaan kuten aina ennenkin ja just tähän niin monet kansalaiset ovat lopen kyllästyneet. Valtamedia on mukana juonessa, että tämä sama politikointi ja suhmurointi saisi jatkua. Nyt, jos koskaan, on muutoksen aika ja aika panna tälle touhulle piste.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö mitään väliä ole sillä, että keskustelu hajoaa atomeiksi, kun osallistujia on liikaa? Saa nähdä, istutetaanko Ukrainassa kaikki 44 rekisteröityä presidenttiehdokasta samaan studioon. Voi olla, että rajoja joudutaan sielläkin vetämään.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän YLEn toimittajilla ja tuottajilla riitä innovatiivisuutta järjestää keskustelut niin, että ne säilyttävät tolkullisuutensa ja samalla pidetään yllä keskustelijoiden tasavertaisuutta tilanteessa jossa ketään ei kuitenkaan vielä ole valittu. Jos siis ihan oikeasti sitä halutaan eikä ainoana vaihtoehtona ole antaa lisää julkisuutta niille joilla jo sitä ennestään on.
Nykyiseen eriarvoistavaan menoon ovat kiinnittäneet huomiota jo aiempienkin vaalien yhteydessä erilaiset, m.m. OSCE:n, vaalitarkkailijat. Niistä huomioista ei ole näytetty n.s. ”otetun onkeen” vaan samaa rataa ollaan menossa yhä pidemmälle harvainvallan tukemisen suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä suomalainen valtamedia kyntää edelleen syvällä jossain. Se tuli koettua viime kesänä ennen keskustan puheenjohtajavaaleja ja ennen vaaleja ja vaaleissa ei ollut mitään todellista keskustelua Sipilän kanssa.
Lopulta Uusi Suomi sentään havahtui tähän, vaikka iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen koetti vielä vääristellä samaa asiaa nyt helmikuussa 2019, mistä Uusi Suomi teki lopulta kesäkuussa 2018 päivää ennen puheenjohtajavaalia jutun. Parkkonen teki temppunsa täysin tahallaan, kun vielä tapasimme puheenjohtajavaaleissa ja vaihdoimme muutaman sanan paikan päällä Sotkamossa ja hän tiesi tasan tarkalleen, että olin haastamassa Juha Sipilän.
Valtamedialla sama meno sen kuin jatkuu, joten ihan käsittämätöntä soopaa ja siksi ei tämä Paavon huomiokaan ole ns. tuulesta temmattu.
Paavo huomioi myös sen ennen kesäkuun puheenjohtajavaalia, miten keskustassa ei haluttu, että Sipilä joutuu keskustelemaan puolueen linjasta ja Suomen suunnasta. Siinä kohtaa arvostan Paavo Väyrystä, että hän oli valmis keskustelemaan, mutta luopui leikistä kuitenkin todennäköisesti sen takia, että tiesi häviävänsä kaikesta huolimatta, kun tukea ei ollut riittävästi. Olisihan Paavo kuitenkin Sotkamossa saanut enemmän ääniä kuin minä, vaikka turpiin olisi hänellekin tullut.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250732-juha-sipil…
http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268918…
Ilmoita asiaton viesti
Tämän sitä saa kun perussuomalaiset saivat tahtonsa läpi eikä Yleisradiota enää velvoiteta monikulttuurisuuteen vaan kulttuurin moninaisuuteen.
Ilmoita asiaton viesti
Vaaleissa tilanne muuttuu.Vanhalla mandaatilla ei ole mitään merkitystä vaalien jälkeiseen tilanteeseen. Kumpikin on perusteltu, että eduskuntapuolueet ja rekistöröityneet puoleet vaalitenttiin. Ajankohta hallintoneuvoston päätökselle voi olla myös tarkoitushakuinen. Ainakin tilanne pitäisi päivittää nykytilanteeseen..
Kokouskutsu ja uusi päätös.
Ilmoita asiaton viesti
Vuonna 2015 Ylen vaaliohjelmassa Muutos 2011 osallistui pienpuoleiden tentteihin vaikka heillä oli yksi istuva kansanedustaja.
Mikä nyt on muka muuttunut? Vaatiiko Väyrynen tosiaan käytännön muuttamista oman ehdokkuutensa vuoksi?
Ilmoita asiaton viesti
Attendo, italiankieltä, engl. I’m waiting, odotan sinua, hirtehishuumoria. Joku siellä pilvenreunalla myhäilee.
Ilmoita asiaton viesti
Attendon ruotsalainen pääomistaja on nimeltään Nordstjernen, s.o. Pohjantähti suomeksi.
Ilmoita asiaton viesti