Avoin kirje kansanedustaja Kimmo Kivelälle

Oy Yleisradio Ab on valtion kokonaan omistama ja verovaroin rahoitettu julkisoikeudellinen instituutio. Hallintoneuvoston jäsenet hoitavat julkista tehtävää, jossa on erityisen tarkkaan noudatettava oikeusvaltion periaatteita.

Alkujaan oikeusvaltion idea kehittyi vastaamaan mielivaltaiseen ja ennalta ennustamattomaan hallintoon ja lainkäyttöön.

Yleisradion vaaliohjelmissa puolueet on vakiintuneen käytännön mukaan jaettu eduskuntapuolueisiin ja eduskunnan ulkopuolisiin pienpuolueisiin.

Johtamasi hallintoneuvosto teki 4.12. päätöksen, jolla sääntöjä yllättäen muutettiin tilanteessa, jossa Seitsemän tähden liike ry oli julkisuudessakin olleiden tietojen mukaan juuri tulossa merkityksi puoluerekisteriin.

Hallintoneuvoston päätöksen perusteella arvonnan mukaisiin ”vaaliohjelmiin osallistuvat hallintoneuvoston päätöksentekohetkellä rekisteröidyt puolueet, joilla on useampi kuin yksi kansanedustaja tämän hetken eduskunnassa”.

Hallintoneuvoston päätöksellä yksi eduskuntapuolue suljettiin mielivaltaisin perustein niille järjestettävien vaaliohjelmien ulkopuolelle. Tähtiliikkeen muodollinen asema on täsmälleen sama kuin Teidän edustamanne Sininen tulevaisuus -puolueen.

Yleisradion hallintoneuvoston päätöksellä on laajakantoinen merkitys senkin vuoksi, että osa yksityisesti rahoitetuista tiedotusvälineistä on ryhtynyt omassa toiminnassaan soveltamaan samaa rajausta.

Olen tehnyt hallintoneuvoston päätöksestä kantelun Eduskunnan oikeusasiamiehelle. Saamani tiedon mukaan teidän on annettava päätöstänne koskeva selitys asiaa käsittelevälle apulaisoikeusasiamiehelle viimeistään kahden viikon kuluttua.

Ratkaisu saattaa viipyä pitkään, mikä vaikeuttaisi sekä Yleisradion vaaliohjelmien suunnittelua ja toteuttamista että puolueemme valmistautumista niihin.

Siksi pyydän, että hallintoneuvosto ottaa asian pikaisesti uudelleen käsiteltäväkseen ja korjaa tekemänsä virheen itseoikaisuna.

Ilmoitan jo tässä, että Seitsemän tähden liike rp ei osallistu eduskunnan ulkopuolisten pienpuolueiden vaalikeskusteluihin. Meidän paikkamme on muiden eduskuntapuolueiden joukossa.

pohjantahtilehti.fi – Katso video

pohjantahtilehti.fi – Pääkirjoitus

 

Kunnioittavasti

Paavo Väyrynen

Kansanedustaja

Seitsemän tähden liike rp:n puheenjohtaja

 

Jakelu:

Ylen hallintoneuvoston jäsenet, kansanedustajat:

puheenjohtaja Kimmo Kivelä, sin.
varapuheenjohtaja Arto Satonen, kok.

Mikko Alatalo, kesk.
Sirkka-Liisa Anttila, kesk.
Maarit Feldt-Ranta, sd.
Olli Immonen, ps.
Ilkka Kantola, sd.
Jyrki Kasvi, vihr.
Jukka Kopra, kok.
Hanna Kosonen, kesk.
Suna Kymäläinen, sd.
Eero Lehti, kok.
Lea Mäkipää, sin.​
Mikaela Nylander, r.
Markku Pakkanen, kesk.
Jaana Pelkonen, kok.
Jari Ronkainen, ps.
Matti Semi, vas.
Maria Tolppanen, sd.
Ari Torniainen, kesk.
Eerikki Viljanen, kesk.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu