Varaedustajia ja varsinaisia
Poliittiseen kielenkäyttöön on tullut uudissana ”varakansanedustaja”. Ensimmäisenä sitä taisi käyttää vaalikauden 2011-2015 aikana Katri Kulmuni. Tällä kaudella varakansanedustajana on esiintynyt Mikko Kärnä. Muuallekin tämä kielenkäyttö näyttää levinneen.
Varakansanedustajuuden käsite lienee peräisin kuntapolitiikasta, jossa valtuutettujen poissaolojen varalta valitaan varavaltuutetut. He voivat tulla tuuraamaan varsinaista valtuutettua jopa kesken kokouksen.
Varakansanedustajuudesta puhuminen on jotenkin perusteltua niiden osalta, jotka tulevat tai voivat tulla sijaistamaan samasta vaalipiiristä valittua Euroopan parlamentin jäsentä. Tällaisena varakansanedustajana toimi vuosina 1995-2003 minua Uudellamaalla tuurannut Tero Mölsä. Tällä vaalikaudella minua sijaisti Lapin vaalipiirissä Mikko Kärnä.
Tänä keväänä on ilmeisesti runsaasti niitä, jotka asettuvat ehdolle sekä eduskuntaan että Euroopan parlamenttiin. Tätä mahdollisuutta voi harkita vielä eduskuntavaalien jälkeen, kun eurovaalien ehdokaslistat on jätettävä vasta 18.4.
Tähtiliikkeellä on mahdollisuus saada Euroopan parlamenttiin ainakin kaksi paikkaa. Eurovaalit ovat valtakunnalliset, ja ne henkilöityvät voimakkaasti.
Tähtiliikkeen Eurooppa-politiikka erottautuu kaikkien muiden puolueiden linjasta. Puolustamme selkeästi Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta. Ajamme hallittua maahanmuuttopolitiikkaa.
Tähtiliike on keskustavasemmistolainen voima, joka toteuttaa edistyksellistä ihmiskuntapolitiikkaa. Työskentelemme kestävän kehityksen puolesta
Eurovaaleista tulee vuoden takaisten presidentinvaalien toisinto – tosin ilman Sauli Niinistöä. Mahtavaa!
Johdan Tähtiliikkeen puheenjohtajana sen kampanjaa molemmissa vaaleissa. Jos tulisin valituksi molempiin parlamentteihin, hoitaisin osan aikaa kumpaakin tehtävää.
Kun työskentelisin aluksi Euroopan parlamentissa, eduskuntaan pääsisi uusmaalainen varakansanedustajamme. Eduskuntaan palattuani Euroopan parlamenttiin nousisi varasijalle noussut eurovaaliehdokkaamme.
Sama koskee myös muita Tähtiehdokkaita, jotka pyrkivät molempiin parlamentteihin. Tarjolla on siis kansanedustajuuksien ja Euroopan parlamentin jäsenyyksien lisäksi varaedustajan tehtäviä.
Tähtiliike lähtee siitä, että osa ehdokkaistamme on mukana molemmissa vaaleissa. Tätä kautta saamme myös vetoapua eduskuntavaaleihin, joissa vaalityötämme vaikeuttaa valtamedian räikeä yksipuolisuus.
Eilen Tähtiliike sai tärkeän vahvistuksen, kun entinen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Pirkko Turpeinen-Saari päätti tulla ehdokkaaksemme sekä eduskuntavaaleihin että eurovaaleihin. Eduskuntaan Pirkko pyrkii Helsingin vaalipiirissä.
Pirkolla on erinomaiset mahdollisuudet tulla valituksi molempiin. Hän on ahkera ja rohkea yhteiskunnallinen keskustelija, kirjoittaja ja kirjailija.
Jos Pirkko valittaisiin molempiin parlamentteihin ja jos hän päättäisi ryhtyä hoitamaan europarlamentaarikon tehtävää, varakansanedustajaksi pääsisi joku muu Helsingin vaalipiiristä eduskuntaan pyrkinyt ehdokkaamme. Jos hän palaisi kauden mittaan eduskuntaan, Euroopan parlamenttiin nousisi sinne valittu varaedustaja.
Pirkko on sopivan ikäinen. Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi on hänen ikäisensä. En minäkään sentään aivan poikanen ole, vaikka olenkin hieman nuorempi kuin Donald Trump.
Tähtiliikkeen kautta avautuu väylä vaikuttaa myös paikalliseen ja maakuntapolitiikkaan. Olemme mukana kunta- ja maakuntavaaleissa.
Kannattaa lähteä Tähtiliikkeen ehdokkaaksi kevään vaaleihin! Täytä ehdokashakemus kotisivullamme seitsemäntähdenliike.fi.
Olipa iloinen uutinen. Börge Börgelsson ei enää ole ehdolla ja tilalla on itselleni entuudestaan tuntematon kommunisti! Yhden kauden kansanedustaja 1980 -luvun alusta SKDL:n rivistä.
Tähtiliikkeellä on näköjään pohjien kaapimisviikot. No, mutta ei muuta kuin isosti onnea, Paavo, valitsemallesi tielle!
Jään odottamaan Lukkalan blogia. Siellä on kommentointiin osallistuvaa blogisti.
Ilmoita asiaton viesti
En olisi P.Turpeinen-Saaren kommunistisuudesta ihan varma sillä hän on ollut SKP:n (eri nimillä) jäsenyyden jälkeen ehtinyt olla jo SDP:n ja nyk. VL:n jäsen. Kumpikaan ei ilmoita olevansa kommunistisia eikä kukaan vähänkään aatehistoriaa tunteva niitä sellaisina pidä. Demulit on mitä on ja vassuleitakin vain ”elähdyttää” sosialistinen aatemaailma mutta käytännöt kulkevat ihan toisia latuja.
Aidolta kommunistilta käsittääkseni edellytetään aatteellista sitoutumista marksilaiseen käsitykseen historiallisesta materialismista, luokkakantaisen kommunistisen puolueen aatteeseen ja etenkin leniniläiseen puolueteoriaan. En tunnista hänen kahta viimeisintä puoluettaan sellaisiksi eikä silloin Turpeinen-Saaren jäsenyyskään näy kommunistisessa mielessä kuulumisena taistelevan työväenliikkeen etujoukkoon. Oikeaan kommunistiseen puolueeseen kuuluminenhan on oikean kommunistin oikea tunnusmerkki.
Mitä pohjamujuista kaapimiseen tulee niin Turpeinen-Saari lienee kovinkin arvostettu oman ammattialansa osaaja ollen m.m. Euroopan neuvoston kidutusta ja ihmisarvoa alentavaa kohtelua tutkivan komitean (CPT) psykiatrian asiantuntija jo parikymmentä vuotta. Hän oli myös aikoinaan 1970-luvulla Suomen lääkäriliiton hallituksen ensimmäinen naisjäsen. Hänellä on pitkä ura nuorisospykiatrian alalta sekä lääkärinä että opettajana. Jos pohjia kaapimalla löytyy tuollaisia niin kannattaisi kaapia tarkempaan eikä kaveerata ääliöoikeistolaisten kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
”Pirkko on sopivan ikäinen.”
Eli reilusti yli 80-vuotias, kun kausi loppuisi.
Ilmoita asiaton viesti
Riittääkö Tähtiliikkeen hartiat kannattamaan melonia vai omenaa? Siinäpä kyltyyrin kysymys syyri.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Paavo tietää.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo, älä nosta vain yhtä pirkkoa, vaan laita ystävällisesti kaikkien edustajienne esittelyt Tähtiliikkeen sivuille kaikkien tutustuttavaksi 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Pirkko on kohta kasikymppinen ja ansaitsee yleisen ihmettelyn.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin kuitenkaan enempää ihmettelyä kuin suurinpiirtein samanikäinen M.Tiuri aikoinaan eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana. Tai muinaismuistot J.Donner, T.Junnila ennen ja P.Salonainen nykyisin ikäpuhemiehinä. Heidän kaikkien rinnalla E.Seppänen on nuori pojankolli.
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy myöntää ettei Paavo Väyrynen ole heittänyt kirvestä kaivoon vaikka eduskuntavaaliehdokkaita ja eurovaaliehdokkaita ei ole liiemmälti listoilleen saanut. Yritys on ollut kiitettävä. Onneksi Helsinkiin löytyi ikinuori ehdokas, jolla on kokemusta monesta puolueesta kuten Väyryselläkin.
Oli mielenkiintoista huomata, miten tarkan suunnitelman Väyrynen oli tehnyt porkkanaksi ehdokkaiksi lupautuneille/ lupautuville, jos niin satumainen tuuri kävisi, että liike saisi kansanedustajan(- jia).
Ilmoita asiaton viesti
Facebookin sonkajärveläisten sivustolla päästiin yksimielisyyteen vuoden olleen 1966 jolloin Mr.Seefeld Eero Mäntyranta voitti perinteikkään Sonkajärven Pahkan kisoissa pääpalkintona Mattokutomo Alman parimetrisen maton. Muisto liippasi minua henkilökohtaisesti läheltä, sillä mattokutomo oli parivuotta aikaisemmin rakennettu miltei kiinni kotitaloomme kirkonkylän rahamiesten keploteltua maitamme teollistumisen tarpeisiin, etteivät ihan kaikki ehtineet karata Ruotsiin. Minusta piti tulla jatkaja tilan työlle mutta tulinkin 16 täytettyäni mainittuna keväänä -66 etelään kansakoulupohjalta työhön ja iltaisin kouluun. Nykykielellä kai sanottaisiin etten jäänyt tuleen makaamaan. En siis tarkoita Otavan tähdistön hallinnoimaa politiikan kieltä.
Kirjoitettuani ylioppilaaksi -72 koin itseni vähintään hämmentyneeksi valtakunnallisen demarilehden otsikoidessa etusivullaan vahtimestarin kirjoittaneen viisi laudaturia. Historian tutkimiseen erikoistunut iltakoulun rehtori ihmetteli minua pyrittävän häpäisemään.
Vasta näinä aikoina olen ymmärtänyt tuolloisella leimaamisella tulleeni varatuksi kantamaan sodan taakkaa ja veren painoa 1918 tapahtumista, joskin olen päättäväisesti kieltäytynyt kunniasta.
Sdp:n johto tekisi miehen työn ilmoittamalla piispojen ja valtiojohdon järjestämien riekkujaisten 100-vuotta sitten kuolleiden haudoilla saavan jäädä Historioitsijat ilman rajoja- yhdistykselle, mitä varten se 2015 perustettiinkin.
Samassa rytäkässä perustettiin Paavo Väyryselle oma Kansalaispuolue, sekin Suomen arvoisena tekona, kuten viimeisin ilmaisu kuuluu.
Ilmoita asiaton viesti