Tähtiliikkeen syrjiminen tukahduttaa keskustelun
(Paavo Väyrysen avoin kirje Sauli Niinistölle)
Olet ryhtynyt twiittailemaan. Minulta tämä viestinnän muoto ei luonnu. Mieluimmin kirjoitan blogeja.
Tällä tavoin osallistun myös keskusteluun, jonka käynnistit eilisillä twiiteilläsi. Kirjoitan blogin muodossa Sinulle avoimen kirjeen (virallisissa yhteyksissä teitittelen, mutta twitter-viestittelyyn sinuttelu sopii paremmin).
Kommentoit twitter-viesteilläsi Ilta-Sanomien Timo Haapalan kolumnia, jossa hän kirjoitti.
”(Vaalikeskusteluissa) ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ollaan vielä enemmän hiljaa kuin talous- ja työllisyyspolitiikasta. Poliitikot eivät aiheesta puhu, eivätkä vaalitenttien vetäjät – esimerkiksi Ylellä – siitä mitään kysy.
Ero reilun vuoden takaisiin presidentinvaaleihin on huikea.
Silloin jankattiin Natosta samaan tyyliin kuin nyt ilmastonmuutoksesta.
Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa päivänpolttavia aiheita on yllin kyllin: Brexit seurauksineen, eurooppalaiset turvallisuusaloitteet (Ranska), Itämeren tilanne, Venäjän uhka, maailmantilanne yleisesti, Naton tulevaisuus ja Yhdysvaltain sitoutuminen sen toimintaan, monikansalliset Nato-vetoiset sotaharjoitukset etc. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään.
Kaiken lisäksi Suomi aloittaa keskellä eurooppalaista kaaosta EU:n puheenjohtajana heinäkuun alusta!”
Ensin twiittasit: ”Tätä onkin kaivattu!”. Sitten lähetit hieman pidemmän viestin: ”Eduskunta määrittelee Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruslinjat selonteossaan. Niitä noudatetaan. Siksi vaalien alla olisi hyvä keskustella mitä linjaa kukin tavoittelee.”
Muistat varmaankin Haapalan esille ottamat viime vuoden presidentinvaalien keskustelut. Niidenkin yhteydessä ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikka olivat sivuosassa siihen saakka, kun mukaan tuli kahdeksas ehdokas.
Nytkin ongelma on siinä, että vaalikeskusteluihin ja –ohjelmiin kutsutut eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ovat ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikasta keskenään – vaalikonekieltä käyttääkseni – ”jokseenkin samaa mieltä”.
Keskustelua olisi syntynyt, jos kaikki eduskuntapuolueet olisivat päässeet vakiintuneita pelisääntöjä noudattaen niille tarkoitettuihin Yleisradion järjestämiin vaalikeskusteluihin ja -ohjelmiin.
Yleisradiossa valtaa pitävät muut eduskuntapuolueet ovat kuitenkin mielivaltaisin perustein sulkeneet yhden eduskuntapuolueen, Tähtiliikkeen, niiden ulkopuolelle.
MTV ja monet muut tiedotusvälineet ovat noudattaneet Ylen antamaa esimerkkiä. Timo Haapalankin sopisi katsoa peiliin. Meidät kutsuttiin Ilta-Sanomien 14.3. järjestämille vaalimessuille, mutta myöhemmin kutsu peruutettiin.
Tähtiliikkeen puheenjohtajana haluaisin keskusteltavan mm. seuraavista ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikkaan liittyvistä kysymyksistä.
1. Suomen pyrkimys muuttaa Lissabonin sopimuksen tulkintaa siten, että se velvoittaisi EU:n jäsenmaita antamaan toisille jäsenmaille myös sotilaallista apua; unionia ei tule muuttaa sotilasliitoksi, joka olisi käytännössä Naton eurooppalainen pilari.
2. Suomen pyrkimys kehittää EU:lle kykyjä kovaan kriisinhallintaan alueensa ulkopuolella; tätä harjoiteltiin Lapissa toteutetussa kriisinhallintaharjoituksessa, johon osallistui 100 hävittäjää; EU:n ja Suomen tulee pitäytyä perinteiseen kriisinhallintaan.
3. Suomen ja Naton välisen ns. isäntämaasopimuksen täsmentäminen siten, että siihen sisällytettäisiin samat rajaukset, joista Ruotsin valtiopäivät on oman maansa osalta päättänyt; muutettu sopimus olisi käsiteltävä eduskunnassa.
4. Suomen osallistuminen sotilaalliseen kriisinhallintaan; pitäytyminen kriisinhallintaan, jossa ei osallistuta taistelutoimintaan; pääpaino YK-vetoisissa operaatioissa.
5. Suomen osallistuminen kansainvälisiin sotaharjoituksiin; on pidettävä huolta Suomen puolueettomuuden, sotilaallisen liittoutumattomuuden, uskottavuudesta; on korostettava sitä, että emme salli aluettamme käytettävän vihollisuuksiin mitään muuta maata kohtaan.
6. Hävittäjähankinnat; on selvitettävä mahdollisuudet lykätä hankintaa ja saada aikaan mittavia säästöjä jatkamalla nykyisten koneiden elinkaarta ja hankkimalla ulkomailta käytettyjä koneita; tämä antaisi mahdollisuuden käyttää enemmän varoja ohjusilmapuolustukseen, maavoimien vahvistamiseen ja merivoimien kehittämiseen.
7. Euroopan vakausmekanismin muuttaminen; Suomen ei tule hyväksyä taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä euroalueella, eikä pienten maiden vaikutusvallan kaventamista.
8. Euroalueen hallittu purkaminen siten, että kaikki jäsenmaat tai ainakin osa niistä ottaa euron rinnalla uudelleen käyttöön kansallisen valuutan; Suomen on pyrittävä irrottautumaan maamme taloudellista itsenäisyyttä kaventaneesta ja maallemme suurta taloudellista vahinkoa tuottaneesta jäsenyydestä euroalueessa.
9. Brexit; Suomen tulee EU:n puheenjohtajamaana ryhtyä valmistelemaan sellaisen hallitusten välisen konferenssin järjestämistä, joka tekee mahdolliseksi Britannia pysymisen EU:n jäsenenä tai ainakin merkittävästi helpottaa uuden suhteen rakentamista EU:n ja Britannian välille.
10. YK-politiikka; Suomen toiminta köyhyyden poistamiseksi ja ympäristöllisesti, yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen edistämiseksi; kehitysyhteistyön määrärahojen lisääminen annettujen sitoumusten mukaisiksi.
Haapala kirjoitti, että poliitikot eivät ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikasta puhu. Yhdyit twiitissäsi tähän toivomalla, että keskusteltaisiin siitä, mitä linjaa kukin tavoittelee.
Mielelläni keskustelisin osallistumalla vaalikeskusteluihin muiden eduskuntapuolueiden puheenjohtajien kanssa.
Olen valmis keskustelemaan ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikasta myös muilla foorumeilla, mutta valtamediassa ei näytä olevan siihen mielenkiintoa – ei Ilta-Sanomissakaan.
Ehkä Sinun twiittisi sysää keskustelun liikkeelle.
Parhain terveisin
Paavo
Hyvä Paavo.On korkein aika laittaa tähän keskusteluun pökköä pesään.
Siitä vaan rakas media, kyllä meitä keskustelijoita on valmiina.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo kuvakin jo kertoo, että tohtori Väyrynen on kaikenlaisten somekeskustelujen yläpuolella, kuten presidentti puolueiden. -Presidenttiainesta hänkin-tosin poliittisen uransa loppupuolella pettynyttä ja turhautunutta, kuten sinisten Soinikin…
Soinikin kirjoittelee meille plokeissaan ylhäisyydestään yksisuuntaisia hengellisiä, filosofisia ja aforistisia viisauksia-jopa saarnoja!
Ilmoita asiaton viesti
Soini ”painii” aivan eri sarjassa, kuin Paavo Väyrynen – ei tulisi mielestäni vertailla.
Ilmoita asiaton viesti
Terve Martti!
Timo Uotilalla on karusellissa pyörivä blogi, johon hän kirjoitti:
” Jorma Jaakkola, #26:
”Eduskunnan pöytäkirjaan kirjatun keskustelun mukaan lopulta paikalla oli enää vain kuusi kansanedustajaa, kun ulkoministeri Paavo Väyrynen kertoi Naapuruussopimuksen syntyhistoriasta.
Nimenhuutojen perusteella ei käy selville, ketkä kansanedustajista olivat viimeksi jääneet saliin. Kansanedustajien määrä tulee esiin sanoilla: ”Hyvät kaikki kuusi kansanedustajaa, …”
Tähän olisi todella kiinnostavaa saada näilläkin palstoilla esiintyvän Paavo Väyrysen kommentti. Tosin hän on kirjoittanut, että nuhakuume vaivaa ja kalenteri on täynnä Tähtiliikkeen vaalitilaisuuksia. Hesarissakin on koko sivun ilmoitus. Siinä Väyrynen protestoi Yleisradiota puolueensa boikotoinnista. Mutta nyt Väyrysellä olisi mainio tilaisuus astua esiin ja saada julkisuutta.
http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273038…
Minäkin haluaisin nähdä/kuulla, mitä Väyrynen vastaa.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni oleellinen kysymys on se, voiko Ylen johtajalla olla todella oikeus tehdä päätös, joka vaikuttaa suoraan demokraattisten vaalien tulokseen maassamme?
Ilmoita asiaton viesti
Blogistin mainitsemat aiheet ovat Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin kannalta olennaisia ja suuremmassa roolissa, kuin esim. lasten puuhastelemat ilmastomiekkarit koulupäivän kivana sijaiskorvaajana.
Kenen etu se on, ettei tärkeistä asioista keskustella avoimesti, vaan rajallista aikaa kulutetaan epäolennaisuuksien vatvomiseen ?
Ilmoita asiaton viesti
Aikooko Tähtiliike asettaa ehdokkaita kuntavaaleissa 2021, jos sattuisi käymään niin ettei kansanedustajanpaikkoja tule?
Ilmoita asiaton viesti
Sovittaisko, että muutkin itse saavat päättää minne kirjoittavat. Kuten sinä Sakarikin teet.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta toki suosittelet tuossa aiemmin,
Ilmoita asiaton viesti
Kommenttiin 5)
Tarkoittanet nykyisellä toiminnalla tätä esitettyä toivomusta, että vaaleissa tärkeistä asioista tulisi keskustella ja keskustelussa tulisi demokratiassa saada olla mukana myös ne, jotka ovat eri mieltä.
Muutenhan on jopa vaikea keskustella. :). Tai ainakin hitsin tylsää, kun kaikki samaa mieltä.
Ja itse kukinhan voi valita, mitä lukee, katsoo tai kuuntelee.
Ilmoita asiaton viesti
Paavoa ei saa päästää puhumaan koska keskustelu on pyritty pitämään ”vastuullisten” piirien hallussa. Eliitti nyökkäilee keskenään..miksi keskustella kun kaikki ovat pääpiirteissään samaa mieltä…joten Paavo V pysyy studion ulkopuolella. Vaalipoliittinen segregaatio on nykyään tehokkaampaa kuin YYA suomen aikana jolloin erimieliset kuitenkin pääsivät esittämään mielipiteensä ja peräti televisioiduissa keskustelutilaisuuksissa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen tilanne on heikentynyt viimeisten vuosien aikana oleellisesti kun politiikkaan on tullut kokemattomien ja suuriluuloisten joukko joka kuvittelee että ongelmat ratkeavat itsestään velkaantumalla tai EU:n kritiikittömällä peesaamisella.
Historia yleensä toistaa itseään eikä siinä ole kysymys siitä onko politiikka viimeisen vuosimallin mukaista vaan että toimiiko se..tuottaako se kansakunnalle jotain viivan alle vai tehdäänkö me enemmän töitä muiden etujen eteen kuin omiemme. Väyrysen taktiikkana on päästä esittämään hankalia kysymyksiä kolleegoilleen jotta monet ikävät faktat eivät pääsisi unohtumaan ja niihin jouduttaisiin ottamaan kantaa. Nykyinen vaalikeskustelu on aika lähellä renkaiden potkimista autokaupassa…siis pinnallista.
Ilmoita asiaton viesti
Kommenttiin 12)
Joku sanoo mielipiteenään jotain, mikä ei sinulle sovi, niin vaadit muuta mielipidettä. Hassua.
Ilmoita asiaton viesti
Paavolla on pointtinsa. Henkilökohtaisesti toisin tähän vaalitenttikeskusteluun myös toisen yhdenvertaisuuteen perustuvan tulokulman. Miksi muut pienpuolueet eivät kelpaa vaalitentteihin, jos Siniset kelpaavat 0,9% kannatuksellaan? (Perustellaan ruutuajalla)
Mihin perustuu Sinisten mandaatti saada ilmaista näkyvyyttä ruutuajan muodossa ns. ”isojen” tenteissä virhemarginaaliin mahtuvalla kannatuksellaan? Ilkikurisimmat salaliittoteoreetikot voisivat ajatella, että parempi pitää Siniset pinnalla vaikka väkisin, niin he voivat viedä osansa Perussuomalaisten äänistä.
Vai onko medialla Sinisille ”kunniavelkaa”, kun Siniset uhrasivat poliittisen uransa jäämällä hallitukseen apupojiksi?
Onko Yle:n linjaus yhdenvertainen antaessaan Sinisten puheenjohtajalle henkilökohtaisen tunnin mittaisen vaalitenttinsä tulevana maanantaina?
Näen oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden toteutumisessa epäkohdan, jonka perään Paavokin kyselee.
Ilmoita asiaton viesti
Se ei perustu galluplukuihin, kuten varmasti hyvin tiedät, vaan 17 kansanedustajaan joilla on henkilökohtainen mandaatti istua eduskunnassa vaalikauden loppuun. Gallupit peilaavat mahdollista vaalien jälkeistä tilannetta. Lähes kaikki sinisten eduskuntaryhmään kuuluvat olivat sitäpaitsi persujen ääniharavia joiden henkilökohtaiset äänimäärät olivat merkittävät. Siihen se Ylen päätös varmaan perustuu. Seitsemän tähden liikkeellä ei ole edes se 0,9 prosentin kannatus koska Ylen viimeisimmässä gallupissa ryhmä muut puolueet nauttivat tällä hetkellä yhdessä 3,1 prosentin kannatusta. Tähän ryhmään kuuluvat Kansalaispuolue, Liike Nyt, Seitsemän tähden liike, Piraattipuolue ym sekalaisia joita en muista nyt. veikkaanpa että Piraattipuolueella ja Liike Nyt:illä on tuosta potista valtaosa kannatuksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos näkemyksistäsi. Pohjustan vielä sillä, että olen puolueeton ja pyrin objektiivisuuteen. Siinä onnistuminen on sitten eri asia ja hyväksyn kritiikin.
Edellä mainitsemallasi henkilökohtaisella mandaatilla, joka perustuu edellisen eduskuntavaalin äänimäärään, myös Paavo Väyrysellä liikkeineen on sama mandaatti istua vaaliväittelyissä.
Tilastomatematiikasta sen verran, että tilastoilla voi esittää tulkinnalisia faktoja valikoimalla esitystavan, oman tarinansa tueksi:
-”veikkaanpa että Piraattipuolueella ja Liike Nyt:illä on tuosta potista valtaosa kannatuksesta.” ja ”Se ei perustu galluplukuihin, kuten varmasti hyvin tiedät”. (Anteeksi tämä asiayhteyksistä irrotus, mutta tajusin että saat kumottua itsesi omalla aloitusrepliikilläsi, kun ne irrottaa asiayhteyksistä.)
Yhtä totta väitteesi kanssa on se, jos esittäisin, että Seitsemän tähden liikkeen kannatus on 2,5% muiden puolueiden joukon 3,1% kannatuksesta. Se perustuu mielikuviin, ei tilastotietoon, ainakaan viimeisimmästä kannatusmittauksesta saatuun tietoon.
Sinisten kannatus 0,9% on niin häilyvän pieni, että Siniset olisi voitu tumpata muut puolueet -lokeroon, jolloin tilastossa olisi ollut muut yht. 4,0%, eikä tämäkään olisi ollut suuri vääryys ketään kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sinisten rooli on todellakin outo. Puolue ei ole edellisissä vaaleissa saanut ainuttakaan kansanedustajaa, mutta kuitenkin puoluetta kohdellaan tasavertaisesti muiden eduskuntapuolueiden kanssa, mutta Tähtiliike jätetään huomioimatta.
Paavo on itse siitä tarkemmin kirjoittanut blogissaan. http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2715…
Mielestäni tämmöinen toiminta jo osoittaa, ettemme todellakaan elä demokratiassa, koska yhdenvertaisuus ei millään mittarilla mitattuna toteudu.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, Sakari. Janitskinin naamakirjasivut bannattiin. Eilen uusmalaisen tähtiliikkeen ehdokkaan sivut kaksi vuotta vanhan kirjoituksen johdosta.
Minkälaiset ihmiset ovat takana? Sellaisetko, jotka tuntevat oikeudekseen määritellä kuka mitäkin ja missä saa julkaista?
Minkälaista hallintomallia nämä kumoojat maahamme haluavatkaan?
Ilmoita asiaton viesti
Ihmeellistä tuossa Jouko Pihon bannauksessa oli, että siinä oli kysymys kahden vuoden takaisesta kirjoituksesta, mutta vasta nyt vaalien alla joku oli tehnyt siitä ilmiannon.
Jos Joukon kommentti on loukannut jotakuta, niin miksi kirjoituksen annettiin olla kaksi vuotta ja vasta nyt se ilmiannettiin?
Siksi, että poliittiset vastustajamme kokevat Tähtiliikkeen uhaksi ja siksi ehdokkaamme yritetään vaientaa ilmiannoilla. Ihan varmasti siellä täikammalla haravoidaan muidenkin ehdokkaidemme Facebook-profiileja.
Ilmoita asiaton viesti
Pieni vinkki sinne naapurileiriin. Jokainen Paavon blogaus ja varsinkin otsikointi tyyliin ”miksi meitä syrjitään” vie kannatusta alaspäin. Kannattaa puhua asiaa, eikä pilata sitä ruikuttamisella. Onkos näitä ”minua-syrjitään” -blogeja ollut nyt peräkkäin kymmenen vai sata?
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Tuula, kun huolehdit Seitsemän tähden liikkeen kannatuksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Olen pitänyt Tuula sinua oikeudenmukaisena ihmisenä, niin ihmettelen hieman, että pidät poliittisesta syrjinnästä käytävää keskustelua ruikuttamisena.
Lisäksi mistä sinä voit tietää mikä kannatukseen vaikuttaa? Esim. eilen katselin Kivistön asemalla vaalijulisteita ja kuvan perusteella näyttäisi, että Kansalaispuolueella on vain kaksi ehdokasta, joten tämä voi vaikuttaa kannatukseen alaspäin suhteessa muihin teidän ehdokkaisiin.
Kannattaa siis ensin ottaa se malka omasta silmästä ja vasta sitten tulla neuvomaan toisia.
Ilmoita asiaton viesti
Älä nyt höpötä. Minäkin pidin sinua järki-ihmisenä. Mutta se tässä harmittaa, kun hän pilaa tuolla jatkuvalla ruikutuksella erittäin tärkeän asian. Hän on ihan itse syypää siihen, että Suomen puolueettomuudesta, siis äärimmäisen tärkeästä asiasta, on tullut pilkan kohde, vain siksi, että se samastetaan nyt tuohon iänikuiseen minua-syrjitään -ruikuttamiseen. Minulle on ihan se ja sama, kuka tai mikä puolue sitä aatetta ajaa, kunhan se tehtäisiin fiksusti. Oli se sitten KP tai tähtiliike tai persut tai mikä vaan. Mutta Paavo ei osaa mitään muuta kuin tuota narsistista jaaritustaan, minäminäminä. Paavo on se, joka omalla käytöksellään pilaa kaiken, aina. Toivon todella, että joku tähtiliikkestä pääsee läpi, mutta mielellään joku muu kuin Paavo. Nimittäin jos kaikki on tuon narisijan varassa, kaikki toivo on mennyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Antaa Väyrysen ruikuttaa, jos siltä hänestä tuntuu.
Luulisi kyllä, että ehdokkaalla olisi jotain muutakin mielessä, mutta sepä on ehdokkaan oma asia.
Tilanne on hyvin mielenkiintoinen: Väyrynen sai viime vuoden presidentinvaaleissa 22 tuhatta ääntä täällä Uudellamaalla, jotka riittäisivät vaikka mihin. Toisaalta 2011 kannatus ei riittänyt Arkadianmäelle.
Aika sitten näyttää miten nyt käy.
Tuula on kuitenkin oikeassa: ruikuttajaa en minä ainakaan äänestä.
Ilmoita asiaton viesti
Kommenttiin 21)
Vie kannatusta ylös tai alas niin demokratiaan ei kuulu ”väärien” mielipiteiden perusteella syrjiminen.
Miksi pitäisi olla hiljaa ja antaa syrjiä.
Jos kyse olisi esim. seksuaalisen suuntauksen tai ihonvärin perusteella keskustelusta poisjättämisestä, olisi puolet Suomen n. 5-6 miljardin virkakoneistosta mobilisoitu korjaamaan asia sekunnin murto-osassa. Ei ”tarvitsisi ruikuttaa”.
Ilmoita asiaton viesti
Onko tämä kommenttiketju jokin malliesimerkki tähtiliikkeen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta keskustelusta?
Ilmoita asiaton viesti
Tähtiliikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen on toivonut keskusteltavan mm. seuraavista ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikkaan liittyvistä kysymyksistä.
”1. Suomen pyrkimys muuttaa Lissabonin sopimuksen tulkintaa siten, että se velvoittaisi EU:n jäsenmaita antamaan toisille jäsenmaille myös sotilaallista apua; unionia ei tule muuttaa sotilasliitoksi, joka olisi käytännössä Naton eurooppalainen pilari.
2. Suomen pyrkimys kehittää EU:lle kykyjä kovaan kriisinhallintaan alueensa ulkopuolella; tätä harjoiteltiin Lapissa toteutetussa kriisinhallintaharjoituksessa, johon osallistui 100 hävittäjää; EU:n ja Suomen tulee pitäytyä perinteiseen kriisinhallintaan.
3. Suomen ja Naton välisen ns. isäntämaasopimuksen täsmentäminen siten, että siihen sisällytettäisiin samat rajaukset, joista Ruotsin valtiopäivät on oman maansa osalta päättänyt; muutettu sopimus olisi käsiteltävä eduskunnassa.
4. Suomen osallistuminen sotilaalliseen kriisinhallintaan; pitäytyminen kriisinhallintaan, jossa ei osallistuta taistelutoimintaan; pääpaino YK-vetoisissa operaatioissa.
5. Suomen osallistuminen kansainvälisiin sotaharjoituksiin; on pidettävä huolta Suomen puolueettomuuden, sotilaallisen liittoutumattomuuden, uskottavuudesta; on korostettava sitä, että emme salli aluettamme käytettävän vihollisuuksiin mitään muuta maata kohtaan.
6. Hävittäjähankinnat; on selvitettävä mahdollisuudet lykätä hankintaa ja saada aikaan mittavia säästöjä jatkamalla nykyisten koneiden elinkaarta ja hankkimalla ulkomailta käytettyjä koneita; tämä antaisi mahdollisuuden käyttää enemmän varoja ohjusilmapuolustukseen, maavoimien vahvistamiseen ja merivoimien kehittämiseen.
7. Euroopan vakausmekanismin muuttaminen; Suomen ei tule hyväksyä taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä euroalueella, eikä pienten maiden vaikutusvallan kaventamista.
8. Euroalueen hallittu purkaminen siten, että kaikki jäsenmaat tai ainakin osa niistä ottaa euron rinnalla uudelleen käyttöön kansallisen valuutan; Suomen on pyrittävä irrottautumaan maamme taloudellista itsenäisyyttä kaventaneesta ja maallemme suurta taloudellista vahinkoa tuottaneesta jäsenyydestä euroalueessa.
9. Brexit; Suomen tulee EU:n puheenjohtajamaana ryhtyä valmistelemaan sellaisen hallitusten välisen konferenssin järjestämistä, joka tekee mahdolliseksi Britannia pysymisen EU:n jäsenenä tai ainakin merkittävästi helpottaa uuden suhteen rakentamista EU:n ja Britannian välille.
10. YK-politiikka; Suomen toiminta köyhyyden poistamiseksi ja ympäristöllisesti, yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen edistämiseksi; kehitysyhteistyön määrärahojen lisääminen annettujen sitoumusten mukaisiksi.”
Kuitenkaan kukaan opponenteista täällä ei ole halunnut näistä keskusteltavan, vaan on pitänyt tärkeämpänä muihin asioihin kommentoimista.
Mitä mieltä sinä olet näistä Väyrysen esille nostamista asioista?
Ilmoita asiaton viesti
Kohdista 9 ja 10 samaa mieltä, kuka ei olisi. Kohdista 1-8 pääsääntöisesti eri mieltä – varsinkin kohdasta 1: en näe lainkaan huonoja puolia pyrkimyksessä eurooppalaiseen puolustusliittoon. Kohdan 6 loppuosassa on järjen aineksia, mutta noita ”käytettyjä koneita” en kannata.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos siitä, että kommentoit, vaikka oletkin pääsääntöisesti eri mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Kummallista, että Väyrysen teemat eivät kiinnosta. Ne kuitenkin ovat Suomen selviytymistrategian keskeisiä kohtia. Meistä on tullut ja yhä enemmän tulossa sekä poliittinen että taloudellinen ajopuu.
Poliittisesti haahuillaan milloin amerikkalaisten tai englantilaisten tai jopa ranskalaisten kylkeen suosiota hakemaan tai rakennellaan eu:n puolustusliittoa. Me olemme noiden kumppaneiden näkökulmasta pohjoinen rintama, jota käytetään omien pyrkimysten alustana tai suojakilpenä.
Useimmille luulisi selvenneen, että euro on meille taloudellinen taakka. Toistakymmentä vuotta talous on laahannut alamaissa. Parina vuotena meni paremmin, mutta selkeä alamäki on edessä. Kikyt eivät tuo ratkaisua, kuten on nähty. Jatkuva kikyttäminen johtaa jatkuvaan taantumaan.
Ns. suomettumisen aikana Suomi kuitenkin vaurastui koko ajan. Puhuttiin jopa Euroopan Japanista Suomen kohdalla. Nyt olemme tiellä EU:n pohjoiseksi periferiaksi. Se ei tunnu häiritsevän. Tärkeintä on hokema, että me kuulumme länteen. Siitä ollaan valmiit maksamaan enemmän kuin mihin on varaa.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo ovat kuitenkin niin tärkeitä asioita tulevaisuuttamme ajatellen, että on todella harmillista, ettei Paavoa päästetä keskustelemaan kunnolla näistä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, tuo YK-politiikka. Saadaankohan vihdoin vastaus, mitä se Paavon ”ihmiskuntapolitiikka” tarkoittaa. Ettei vain olisi nimenomaan kyse YK:n sopimusten ja agendojen noudattamisesta? Ja niihinhän kuuluu viimeisimpänä kiistelty GCM-sopimus. Mikä on Paavon kanta siihen? Aivan, se on myönteinen. Eli se siitä maahanmuuttokritiikistä. Paavo on poliittinen hunaja-ansa, jossa myrkky tulee lopulta vastaan, ja tässä kohtaa juurikin kohdassa 10.
Ilmoita asiaton viesti
No, nyt saatiin vastaus kysymykseeni: kuka ei olisi samaa mieltä kohdasta 10.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustelujen säätäjän voi löytää ajatushautomoista jotka valuttavat magmaa suomenkielisten jäseniin ja kyniä ohjaaviin käsiin, tuottaen Erkki Tuomiojalle turvallisuuspoliittisina muistelukirjoina ”Ei kai eilisestä jäänyt vammoja”, ”Siinä syntyy vielä rumihia”, ”Luulin olevani aika piruileva”.
Ilmoita asiaton viesti
Jorma Jaakkola toi kommentoidessaan blogiani mielenkiintoisia tietoja Naapuruussopimuksen laadinnasta, jossa Paavo Väyrynen oli keskeisesti mukana v. 1991. Toivoisin lisätietoa tuosta sopimuksesta. Miten se sitoo tällä hetkellä Suomea?
” Jorma Jaakkola, #26:
”Eduskunnan pöytäkirjaan kirjatun keskustelun mukaan lopulta paikalla oli enää vain kuusi kansanedustajaa, kun ulkoministeri Paavo Väyrynen kertoi Naapuruussopimuksen syntyhistoriasta.
Nimenhuutojen perusteella ei käy selville, ketkä kansanedustajista olivat viimeksi jääneet saliin. Kansanedustajien määrä tulee esiin sanoilla: ”Hyvät kaikki kuusi kansanedustajaa, …”
Tähän olisi todella kiinnostavaa saada Paavo Väyrysen kommentti. Hesarissa on koko sivun ilmoitus. Siinä Väyrynen protestoi Yleisradiota puolueensa boikotoinnista. Mutta nyt Väyrysellä olisi mainio tilaisuus astua esiin ja saada julkisuutta.
http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273038…
Ilmoita asiaton viesti
Onko tuo Jaakkola kokemäkeläinen kirkkovaltuutettu, jonka kertoo elämäntehtäväkseen ”Minun intressini kotisivujen pitämiseen on kertoa kansalaisille Suomessa tapahtuneista valtiopetoksista”.
Hän on väitteissään ”hieman” eri linjoilla kuin esimerkiksi professori Martin Scheinin kirjassaan EMU ja Suomen valtiosääntö: yhteiseen rahaan siirtyminen ja Suomen Pankin asema. Helsingin yliopisto, Kansainvälisen talousoikeuden instituutti, 1997.
Ilmoita asiaton viesti
#36
En viime kirkollisivaaleissa enää ollut ehdolla.
En kotisivujani sentään elämäntehtävänä pidä. Kotisivuni teksti alkaa näillä sanoilla:
”Jokaisella kotisivuja ylläpitävällä on omat intressinsä. Minun intressini kotisivujen pitämiseen on kertoa kansalaisille Suomessa tapahtuneista valtiopetoksista. Ne kaikki liittyvät Suomen liittymiseen ETA:an, EY:hyn ja EU:hun. Valtiopetos on rikos, joka ei vanhene.”
Tomi Vaalisto kirjoitti:
”Hän on väitteissään ”hieman” eri linjoilla kuin esimerkiksi professori Martin Scheinin kirjassaan EMU ja Suomen valtiosääntö: yhteiseen rahaan siirtyminen ja Suomen Pankin asema. Helsingin yliopisto, Kansainvälisen talousoikeuden instituutti, 1997.
En väitä mitään, sillä valtionhallinnon dokumentit puhuvat puolestani.
Martin Scheininiltä tilattiin kyseinen kirja.
Sitä käytettiin euro-päätöksenteon perusteluiksi, ettei markasta luopumiseen tarvita lakiesitystä.
Scheinin ei ole valtiosääntöasiantuntija kuten esimerkiksi Antero Jyränki.
Scheinin ei tiennyt, että Suomen EU-ministeriryhmä oli jo 20.12.1993 kokouksessaan 16/1993 tehnyt päätöksen yhteiseen rahaan liittymisestä.
Mutta koska tiedettiin, että eduskunnasta ei tulisi löytymään 5/6 kiireellisyysenemmistöä markan poistamiseksi Hallitusmuodon 72 §:stä, kirjoitettiin kokouksen salaisen pöytäkirjan 16/1993 6 §:ään muistutusvirke, jota käytettiin eduskunnan harhauttamisessa.
Kyseinen pöytäkirja 16/1993 määrättiin salaiseksi ja KHO vahvisti salassapidon syksyllä 2000.
Julkisen hallinnon päätöksenteon asiakirjojen pitää olla julkisia, salailu vie pohjan demokratialta.
Tässä on todellisen valtiosääntöasiantuntijan teos:
ANTERO JYRÄNKI: Euroopan unioni ja Suomen valtiosääntö
https://www15.uta.fi/kirjasto/nelli/verkkoaineisto…
Ilmoita asiaton viesti