Nuoriso luottaa Tähtiliikkeeseen
Eilen päättyi vaalikampanjani Vaasan ja Pirkanmaan vaalipiireihin. Matkaa Ähtäristä Tampereelle jouduin taittamaan suoranaisessa lumimyrskyssä.
Eilen julkaistiin nuorisovaalien tulokset. Niiden perusteella tulisin valituksi eduskuntaan ja Tähtiliike saisi kolme kansanedustajaa. Tämä on erinomainen tulos, kun emme ole emme ole päässeet mukaan television vaalikeskusteluihin emmekä saaneet juuri lainkaan muutakaan näkyvyyttä tiedotusvälineissä.
Uudeltamaalta saimme nuorisovaaleissa kaksi paikkaa. Lisäkseni valituksi tuli espoolainen Tom Anteroinen. Pirkanmaalta valittiin hämeenkyröläinen Tommi Messi.
Anteroisen valintaa saattoi edesauttaa se, että hän on numerolla 2 listamme kärjessä. Tommi Messillä on suosittu numero 69.
Olennaista on se, että ehdokkaittemme kokonaisäänimäärä ylsi Uudellamaalla kahteen ja Pirkanmaalla yhteen paikkaan.
Nuorisovaalien tulos vahvistaa uskoani siihen, että voimme julkisuusboikotista huolimatta saada runsaasti kansanedustajia.
Tästä päivästä lauantaihin saakka kampanjoin Uudellamaalla ja Helsingissä. Tänään puhetilaisuuksia on Myrskylässä, Pukkilassa, Askolassa ja Pornaisissa.
Iltapäivällä osallistun Helsingin Sanomien Sanomatalossa klo 16-18 järjestämään eduskuntapuolueiden puheenjohtajien vaalikeskusteluun. Mukana ovat kaikki kymmenen eduskuntapuolueen puheenjohtajaa.
Helsingin Sanomien järjestämä keskustelu osoittaa, että Yleisradion vaaliohjelmista vastaava toimittaja Jouko Jokinen on puhunut pötyä, kun hän on perustellut päätöstään pudottaa Tähtiliike eduskuntapuolueiden vaaliohjelmista sillä, että
”Vaaliohjelmista on tehtävä sekä toimituksen että erityisesti yleisön näkökulmasta hallittavia ja mahdollisimman laadukkaita. Vaaliohjelmien rakenteen kannalta yhdeksän puoluetta on yläraja.”
Jokisen päätös on vastoin hallintoneuvoston nimenomaista ohjetta, jonka mukaan:
”Radion ja television erillisissä puoluekohtaisissa vaaliohjelmissa edustettuina ovat eduskuntapuolueet. Eduskunnan ulkopuoliset puolueet pääsevät esittelemään näkemyksiään erillisessä näiden puolueiden vaalikeskustelussa.”
Hallintoneuvoston ohje olisi tietysti edellyttänyt, että vaaliohjelmiin osallistuvat 19 puoluetta olisi jaettu siten, että eduskuntapuolue Tähtiliike olisi ollut eduskuntapuolueiden joukossa.
Tähtiliikkeen mukanaolo olisi kohottanut merkittävästi keskustelujen ja ohjelmien laatua ja kiinnostavuutta. Niin kävi viime vuoden presidentinvaaleissa, kun mukaan tuli kahdeksas ehdokas.
Jokisen ratkaisu on valtion omistaman ja verovaroin rahoitettavan Yleisradion rajua vaikuttamista eduskuntavaalien tulokseen.
Vuoden takaisten presidentinvaalien tuloksen perusteella uskon, että olisimme voineet saada jopa 15 kansanedustajaa, jos olisimme päässeet mukaan eduskuntapuolueiden vaalikeskusteluihin ja -ohjelmiin.
Tällä olisi saattanut olla ratkaiseva vaikutus myös muiden puolueiden välisiin voimasuhteisiin ja hallituspohjaan.
Kuinka näin voi tapahtua maassa, joka kerskuu poliittisen järjestelmänsä kansanvaltaisuudella ja tiedonvälityksensä vapaudella? Miksi muut tiedotusvälineet eivät ole puuttuneet Yleisradion menettelyyn, vaan jopa seuranneet sen antamaa kestämätöntä esimerkkiä?
Hienoa Paavo! Tässä linkki tulokseen. https://yle.fi/uutiset/3-10728219
Eikä ainoastaan nuoriso luota Tähtiliikkeeseen, vaan myös varttuneempi väki. Kun olimme sunnuntaina Narinkkatorilla, niin eräs nainen halusi välttämättä esitteemme, jossa Paavon kuva on etusivulla. Hän oli sitä mieltä, että mitä politiikka olisi ilman Paavoa. Olimme samaa mieltä, ettei mitään.:)
Ilmoita asiaton viesti
Mutta tulokset, eli läpimenneet edustajat ratkaisevat ja Tähtiliikkeen ryhmässä ”MUUT”korkeintaan 2-3 menee läpi ja koska ”yrittäjiä” riittää, niin…?
– Veikkaan ja olen varmakin, että KD:n jälkeen olevat puolueet ja liikkeet eivät saa yhteensäkään kuin korkeintaan 3-4 edustajaa läpi eduskuntaan!
– Paavo konkaripoliitikkona ja tohtorina voi tietysti väittää ja PERUSTELLA muuta, joten sitä ja vaali-iltaakin jo odotellessa…?
Ilmoita asiaton viesti
Laitoin linkin tuohon nuorisovaalien tulokseen, eli sen mukaan 3 menisi Tähtiliikkeestä läpi.
Ilmoita asiaton viesti
Kärjessä vihreät, kakkosena perussuomalaiset.
Vihreiden kohdalla tuo kertoo sitä normaalia tarinaa. Ellet nuorena ole edes osin vihreä, ei sinulla ole sydäntä. Jos vanhempana olet vieläkin vihreä/kommari/tms., ei sinulla ole aivoja.
Poikkeustapauksiakin varmasti löytynee.
Ilmoita asiaton viesti
Nuoriso näyttäisi luottavan vielä enemmän muihin, koska suurimmaksi nousi vihreät 17,1 prosentin äänisaaliilla, kokoomus ja perussuomalaiset kumpikin 14,5 prosentilla kakkoseksi ja keskusta sai äänistä 11,7 prosenttia.
Demarit, RKP, siniset, KD ja vasurit pärjäsivät paremmin kuin 7 tähden liike.
Piraattipuolue ja eläinoikeuspuolue saivat yhtä paljon ääniä kuin Tähtiliike.
Taakse jäivät Harkimon liike, kommarit ja Markus Kuortesaho.
Saas nähdä miten oikessa eduskuntavaaleissa käy? Muissa vaalipiireissä tuskin saumaa on yhtään mihinkään, mutta presidentinvaaleissa viime vuonna Paavo sai Uudellamaalla yli 20 tuhatta ääntä.
2015 vaaleissa alhaisin vertausluku, jolla pääsi eduskuntaan oli 13300. Mielenkiintoista on nähdä kuinka paljon noista presidentinvaalien äänimäärästä säilyy ja riittävätkö ne eduskuntapaikkaan.
Vuoden 2011 vaaleissa Paavon ei saanut riittävästi ääniä Keskustan ehdokkaana ja putosi.
Ilmoita asiaton viesti
Huomaa kyllä tuolla turuilla ja toreilla, että Paavolla on faneja. Uskon Paavon läpimenoon Uudellamaalla, jonka lisäksi hänen imussaan voisi mennä joku toinenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Mainion Ylen mainioilla vaalisivuilla on mielenkiintoinen vaaliveikkauskisa erilaisine kysymyksineen, joissa eniten ”osumapisteitä” yhteensä kerännyt voittaa haluamansa puolueen puheenjohtajan kuvilla varustetut tyynyliinat.
– Monille tekee varmasti tiukkaa valita viehttävän, osaavan ja sanavalmiin
Li Anderssonin kuvalla varustetut…?
Paavon kannattajat-ja äänestäjät tietysti nukkuvat parhaiten Paavon kuvat päänsä alla ja juovat aamuteensä tietysti Paavo-mukeista.
(…Iltalukemisena tietysti jokin Paavon monista kirjoista…)
Ilmoita asiaton viesti
Laittaisitko linkin tuohon vaaliveikkauskisaan, niin tietäisin osallistua.;)
Ilmoita asiaton viesti
Vastaus kommentti nr 6:
Niinpä.
Kauhuskenaario on, että Paavo ei putoa eduskunnasta, turhautuu yhden miehen ryhmään ja jatkaa meppinä Brysselissä (jos pärjää EU-vaaleissa).
Paavon kosto on se, että joku idiootti Uudenmaan Tähtiliikkeen kakkosena pääsee Paavoa tuuraamaan Arkadianmäelle.
Ilmoita asiaton viesti
Narinkkatorilla oli muuten sunnuntaina juuri puhetta tästä, kun Liisa Mariaporille oli joku tullut sanomaan, että jos Paavo menisi Brysseliin, niin sittenhän Liisa pääsisi tuuraamaan häntä.
Mielestäni ei ollenkaan huono ajatus, koska Liisa on tehnyt todella hyvää työtä paljastamalla verottajan vääryyksiä sekä toimimalla Velallisten tuki ry:ssä.
Ilmoita asiaton viesti
Paikallisille tuntemattoman rovaniemeläisen verokonsultin on vaikea pärjätä Uudellamaalla, mutta sunnuntaina asia selviää.
Kyseinen ehdokas on ollut ehdokkaana myös Persuissa ja Kokoomuksessa.
Jos ja jos Paavo säilyttää paikan, lähtee Brysseliin ja Liisa Mariapori korvaa Paavon niin kaipa se takki Liisalla kääntyy vielä kerran.
Ilmoita asiaton viesti
Voi tosiaan olla, että Uudellamaalla ei Liisaa tunneta sen enempää kuin minua itseänikään, kun olen vasta pari vuotta sitten muuttanut Oulusta Vantaalle.
Paikallisilta en varmastikaan tule ääniä paljoakaan saamaan, mutta jos ns. tekijänoikeuskirjeiden uhrit innostuvat äänestämään, niin sitten on asia toinen.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikken Paavon poliittisista kannoista usein pidäkään, niin se nostalgisuudesta pitävä osa minua kokisi surua, jos Paavo olisi poissa areenoilta. Koko eliniän se on aina uutisissa viihtynyt. Väyrysen sitkeyttä arvostan kyllä.. harva pääsee samaan.
Ilmoita asiaton viesti
Luulen, että tässä on juuri se syy, miksi Paavosta pidetään. Hän on sitkeä ja nousee aina kuin korkki veden pintaan. Hän ei vähästä lannistu ja siitä suomalaiset pitävät.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä korkki on hapristunut paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana. Näitten vaalien jälkeen ei näy kuin hieman …hmmm….punaista.
Ilmoita asiaton viesti
Mestari saisi vähän kiinnostua ostaako skandinaavinen raha kaiken muunkin mikä irtoaa kuin norjalainen Telenor DNA:n, vaikka pitkän päälle kysymys on kansankielisen kulttuurin elinvoimasta, tai sen hiljaisesta hautautumisesta elävältä. Kaikki nuorisoliikkeet ja elektroniikkakaupat on jo myyty. Italiassa näköjään pohditaan mitkä kohteet pitäisi suojata kiinalaisten invaasiolta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän tämä mielenkiintoinen asia on Suomen kannalta. Ei meillä taida enää paljoakaan olla mitään omaa, vaan suunnilleen kaikki on myyty.
Ilmoita asiaton viesti
Pahoin pelkään Väyrysen joutuneen pitkällä matkallaan omaksumaan valtakunnan turvallisuuspoliittisen ajattelun kovaksi perustaksi mahdollisimman totaalisen muuttumisen pohjoismaisen mallin nöyrimmäksi mallimaaksi. Sitä varten pitää EU:lle vähän nyrkkiä heristellä.
Ilmoita asiaton viesti
”Suosittu numero 69” ja myös suosittu seksiasento.
Kyseisellä numerolla vaaleissa on aikaisempina vuosina Suomen kansan luottamuksesta menestyksellä kamppaillut myös Paavo Väyrysen entinen puoluetoveri Matti ” Uuniperuna” Vanhanen heti Susan Kurosen ( Ruususen ) Pääministerin morsian- kirjan ilmestymisen jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
”Tommi Messillä on suosittu numero 69”
Ja hyvä nimi kaverilla! Tottakai Tommi Messiin!! 🙂
Miten ei oo rituli viel kitisemässä täällä jotai sairasta nillitystä?
”öhö öhö romille puoluolue öhö öhö rasisitit öhö matala äo öhö”
Tuurasin vähä Ritalaa 😀
Itse toivon tsemppiä teitille!! 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Vaaleista yleensä: Miten olisi sähköinen äänestys? Ei yhtään hylättyä ääntä. Entäpä äänestysvelvollisuuden liittäminen tulonsiirtoihin tai muuhun jotta saadaan lähelle 100%? Kenen laariin tulisi? Muuttuisko politiikka? Eli muut ei suostu ideaan. Miten voisi tasata rikkaan ja köyhän vaalikampanjaa, jotta kyse olisi vain siitä mitä löytyy pään sisästä? Sananvapaus ja tasa-arvo taitaa olla venyvä ja suhteellinen käsite ylipäänsä. Ehkä kyse onkin muusta. Taitaa se demokratian tai itsenäisen valtion määritelmä vaihdella riippuen keneltä kysyy.
Ilmoita asiaton viesti