Nyt joukolla ”väyrystämään”

Kun olin ensimmäistä kertaa kansanedustajaehdokkaana Lapissa vuoden 1970 vaaleissa, vaali-innostus oli korkealla. Tervolassa pikkutyttö kysyi naapurin väeltä vaalipäivänä, olivatko he käyneet jo ”väyrystämässä”.

Tällä kertaa olen ehdokkaana Uudellamaalla, mutta minun poliittista linjaani voi tukea myös muissa vaalipiireissä ”väyrystämällä” Tähtiliikkeen ehdokkaita. Meitä on kaikkiaan 175 kaikissa manner-Suomen vaalipiireissä.

Vuoden 1970 vaaleissa tulin valituksi eduskuntaan Lapin keskustaehdokkaiden suurimmalla äänimäärällä. Olin 23-vuotiaana sen eduskunnan nuorin jäsen.

Keskustalle kävi huonosti. Puolue romahti suurten puolueiden sarjasta keskisuureksi. Vastustajat ja kilpailijat puhuivat auringonlaskun puolueesta, joka kutistuisi Ruotsin ja Norjan veljespuolueiden tapaan pienpuolueiden joukkoon.

Me silloiset nuoret päätimme palauttaa Keskustan suurten puolueiden joukkoon. Aatteellisella tahtopolitiikalla onnistuimme nostamaan Keskustan 1980-luvun lopulla Suomen suurimmaksi puolueeksi. Tärkeä käännekohta olivat vuoden 1988 presidentinvaalit, joissa voitin Harri Holkerin ja joissa Keskusta löi Kokoomuksen.

Vuoden 1989 lopulla muutimme Vuokon kanssa Suoharjun tilalle Tuusulaan. Vuoden 1991 eduskuntavaaleissa asetuin ehdolle Uudenmaan vaalipiirissä.  

Niissä vaaleissa saimme kaksinkertaistetuksi Keskustan uusmaalaisten kansanedustajien määrän kahdesta neljään. Oma äänimääräni oli 22 709, millä nousin koko valtakunnan äänikuninkaaksi.

Sain noin 800 ääntä myös Helsingin vaalipiiristä. Tämä tuli näkyviin, kun numeroni oli niin suuri, että Helsingissä ei vastaavaa numeroa ollut.

Uudellamaalla ja Helsingissä monet äänestäjät erehtyvät äänestämään väärän vaalipiirin ehdokasta. Tällä kertaa sekaannuksen vaara on suuri minun ja Helsingissä ehdolla olevan Pekka Haaviston välillä. Molempien numero on 27.

Tähtiliikkeen kannattajien pitää siis olla tarkkoina. Helsingissä Tähtiehdokkaiden numerot ovat 76-96.

Tähtiliike on ainoa vaihtoehto nykymenolle.

Me Tähtiehdokkaat

  • puolustamme Suomen itsenäisyyttä vastustamalla hallitsematonta globalisaatiota ja Euroopan ylikansallista yhdentymistä,
  • puolustamme Suomen puolueettomuutta vastustamalla Suomen sotilaallista liittoutumista sekä suoran Nato-jäsenyyden kautta että kehittämällä Euroopan unionia sotilasliitoksi,
  • kannatamme hallittua siirtolaisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaa,
  • taistelemme köyhyyttä vastaan kaikkialla ja
  • vahvistamamme sekä maaseudun ja maakuntien elinvoimaa että suurkaupunkien asukkaiden hyvinvointia vastustamalla keskittävää metropolipolitiikkaa.

Kaikkien Tähtiehdokkaiden numerot löytyvät Pohjantähdestä ( Ehdokkaat ). Tähtiliikkeen ohjelmat ovat luettavissa puolueen kotisivulta (Ohjelmat) Vaalitaistelumme huipentui Helsingissä perjantai-iltana järjestettyyn vaalijuhlaan, johon Vuokkokin osallistui (Kuva) ja lauantain vaalitilaisuuksiin kaikissa vaalipiireissä. Uudellamaalla ”Jösse” Järvenpää viihdytti vaalikansaa Myyrmannin Paalutorilla (TähtiTV).  

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu