Keskustan johdolla puolustusliitto hallituksen keskittämispolitiikkaa vastaan

Puhereferaatti
Kontiolahti 31.7.2011
Julkaisuvapaa klo 13
 
Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen ohjelma perustuu taantumukselliseen keskittämispolitiikkaan.
Hallituksen keskittävä metropolipolitiikka tähtää satojen tuhansien ihmisten keskittämiseen pääkaupunkiseudulle. Lisäksi hallitus pyrkii keskittämään työpaikkoja ja väestöä muutamiin suurimpiin maakuntakeskuksiin. Tämä politiikka uhkaa näivettää maaseudun ja pienemmät kaupungit.
Hallitus pyrkii lakkauttamaan useimmat Suomen kunnat. Vaaravyöhykkeessä ovat pienten kuntien lisäksi myös väestöpohjaltaan vahvat kaupunkien kehyskunnat. Kuntahallinnon keskittäminen heikentää ihmisten vaikutusmahdollisuuksia ja siirtää palvelut entistä kauemmaksi. 
Hallitus aikoo keskittää myös koulutusjärjestelmää. Pienet lukiot aiotaan hävittää, mikä uhkaa johtaa myös peruskoulujen lakkauttamiseen. Yliopisto- ja ammattikorkeakouluopetustakin aiotaan rajusti keskittää.
Keskustan on luotava puoluerajat ylittävä puolustusliitto hallituksen keskittämispolitiikkaa vastaan. Puolustusliittoon tulee koota sekä maakuntien kansanedustajia että maakuntatason ja kuntien luottamushenkilöitä. Yhteisenä tavoitteena tulee olla sekä maakuntien ja maaseudun elinvoiman turvaaminen että kuntien itsenäisyyden puolustaminen.
 
Paavo Väyrynen

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu