Presidentinvaaleista virtaa Keskustan toimintaan

28.7.2011
Keskustan viimeisimmät kannatusluvut ovat saaneet jo puolueen pää-äänenkannattaja Suomenmaankin esittämään eilisessä pääkirjoituksessaan suorasanaista arvostelua puoluetta ja myös sen johtoa kohtaan.
Puolueen puheenjohtajaa Suomenmaa arvostelee ennen muuta siitä, ettei hän ole näkynyt riittävästi julkisuudessa, kun esillä on ollut monia asioita, joihin olisi tullut ottaa kantaa.
On hyvä, että pää-äänenkannattaja rohkaisee esimerkillään avointa keskustelua puolueen tilasta ja tulevaisuudesta.
Suomenmaa on oikeassa, kun se näkee presidentinvaalit mahdollisuutena saada uutta virtaa Keskustaan. Pääkirjoituksessa kiitetään kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrystä aktiivisuudesta. Lehti toivoo, että muut mahdolliset ehdokkaat uskaltaisivat tehdä päätöksensä.
”Keskusta tarvitsee nyt toimintaa. Presidentinvaaleihin valmistautuminen tarjoaisi sitä.”, päättää Suomenmaa pääkirjoituksensa. Suomenmaa ei ota kantaa siihen, tulisiko muita ehdokkaita olla vai ei. 
Presidentinvaaleihin valmistautumisessa puolueella on kaksi mahdollisuutta.
Jos mukaan ilmoittautuu minun lisäkseni muita ehdokkaita, joudumme käymään esivaalin, ja varsinaiseen vaalityöhön päästään vasta marraskuun alussa.
Minulla ei ole mitään jäsenvaalia vastaan. Uskon voittavani sen.
Sekä ehdokkaana että kunniapuheenjohtajana minua kuitenkin huolestuttavat ne julkisuudessa esiintyvät tiedot, joiden mukaan puolueen johto hakemalla hakee minulle haastajaa ja vastaehdokasta joko puolueen johdosta tai sen lähipiiristä. 
Jos jäsenvaali käydään vastakkainasettelun hengessä, se saattaa jakaa ja vahingoittaa puoluetta ja heikentää meidän menestystämme presidentinvaaleissa. Hyvä puoli tässä olisi se, että puolueen jäsenistö pääsisi jo tässä vaiheessa ottamaan kantaa siihen poliittiseen linjaan ja toimintakulttuuriin, jolla puolue on eduskuntavaaleissa ja niiden jälkeen romahtanut.
Jos jäsenvaalia ei olisi tarpeen käydä, voisimme aloittaa yhteisen puoluetta yhdistävän ja ylentävän vaalityön jo syyskuun alkupuolella.
Yhdyn Suomenmaan toivomukseen, että mahdolliset ehdokasehdokkaat tekisivät pian oman päätöksensä. Toivon, että esiin astuvat kaikki ne, jotka katsovat olevansa minua pätevämpiä ja sopivampia ehdokkaaksi ja jotka uskovat itsellään olevan minua paremmat mahdollisuudet pärjätä Sauli Niinistölle, Timo Soinille ja muille muiden puolueiden ehdokkaille.
Oma kenttäkierrokseni alkaa ensi sunnuntaina Pohjois-Karjalassa – Kontiolahdella, Joensuussa ja Polvijärvellä. Ensi viikon torstaina ohjelmassa ovat Lappeenranta ja Savonranta. Elokuun loppupuolella jatkan kierrostani lähinnä Pohjois-Suomessa.
Tervetuloa mukaan näihin tilaisuuksiin! Tukijakseni voit ilmoittautua myös kotisivuni (www.vayrynen.com) kautta.

Paavo Väyrynen

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu