Kenttäkierros käynnistyy (Paavo Väyrysen viesti Keskustan järjestöväelle)

Hyvä ystävä
On aika aloittaa luja vastaisku Keskustan nostamiseksi takaisin Suomen suurimmaksi puolueeksi.
Vahvaa Keskustaa tarvitaan Suomen itsenäisyyden turvaamiseen. Vahvaa Keskustaa tarvitaan maaseudun ja maakuntien puolustamiseen. Vahvaa Keskustaa tarvitaan oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen Suomen rakentamiseen. Keskustan ihmisyysaatetta tarvitaan kipeästi sekä Suomen että koko ihmiskunnan ongelmien ratkaisemiseen.
Ensimmäinen tilaisuus Keskustan uuteen nousuun avautuu vuoden 2012 tammi-helmikuussa järjestettävien tasavallan presidentin vaalien yhteydessä. Niissä meidän on koottava voimamme ja palautettava suomalaisten luottamus puolueeseen.
Menestys presidentinvaaleissa luo vahvaa pohjaa voitokkaille kuntavaaleille ensi vuoden lokakuussa.
Lähtökohtamme on äärimmäisen vaikea. Kevään eduskuntavaaleissa Keskustan kannatus oli 15,8 prosenttia ja viime viikolla julkaistussa mielipidemittauksessa vain vaivaiset 13,8 prosenttia. Eduskunnassa olemme pienempi kahdesta oppositiopuolueesta.
Emme saa kuitenkaan jäädä murehtimaan kadonnutta kannatusta ja menetettyjä asemia. Työhön äänestäjien luottamuksen palauttamiseksi on ryhdyttävä välittömästi.
Keskustan kunniapuheenjohtajana kutsun Sinut mukaan tähän työhön. Itseemme uskoen ja toisiimme luottaen voittomme on varma.
Viime tiistaina Sauli Niinistö ilmoitti olevansa käytettävissä Kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi. Saman tien hän käynnisti kampanjansa.
Oma tilanteeni on aivan sama. Olen ilmoittanut olevani käytettävissä oman puolueeni presidenttiehdokkaaksi. Olen käynnistänyt kampanjaani mm. keräämällä tukijoita verkkosivuni kautta.
Puolueiden suhtautumisessa ehdokasehdokkaisiin on kuitenkin valitettavasti suuri ero.
Kokoomuksen johto on antanut varauksettoman tukensa Niinistölle, vaikka hänkään ei nauti puolueessaan jakamatonta suosiota.     
Keskustan osalta tiedotusvälineet kertovat yhtäpitävää viestiä, että puolue hakemalla hakee ketä tahansa muuta ehdokasta kuin Paavo Väyrynen. Sitä ei ole kerrottu, kuka tai ketkä ovat ”puolue”. Perustelujakaan ei ole esitetty.  
Tällainen julkisuus vahingoittaa puoluetta ja heikentää mahdollisuuksiamme menestyä presidentinvaaleissa. Jos minua parempia ehdokkaita on tarjolla, heidän on tultava esiin ja ilmoittauduttava jäsenvaaliin.
Keskusta on asettanut tavoitteekseen, että meidän ehdokkaamme valitaan tasavallan presidentiksi. Uskon, että minulla on oman puolueeni tuella hyvät mahdollisuudet menestyä kilpailussa Sauli Niinistön, Timo Soinin, Pekka Haaviston ja kaikkien muiden mahdollisten ehdokkaiden kanssa, ja tulla valituksi.
Joudun kuitenkin kilpaan pitkältä takamatkalta. Ehdokas asetetaan vasta lokakuun lopussa Helsingissä järjestettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa.
On aivan liian myöhäistä käynnistää vaalityö vasta marraskuussa. Siksi alan kiertää kenttää jo heinäkuun lopulta alkaen. Järjestämme yhteistyössä Keskustan kunnallisjärjestöjen ja paikallisosastojen kanssa puhetilaisuuksia, joissa käsitellään sekä puolueen tilaa ja tulevaisuutta että ensi vuoden presidentinvaaleja.
Olen siis liikkeellä sekä Keskustan kunniapuheenjohtajana että presidenttiehdokkaana.  
Tietoa kenttäkierroksestani löydät verkkosivultani www.vayrynen.com. Se käynnistyy Kontiolahden rantakalatapahtumasta 31.7. klo 13.
Kutsun Sinut mukaan vaalityöhön. Voit ilmoittautua tukijakseni sekä verkkosivullani että kenttäkierroksen yhteydessä.
Saat yhteyden minuun puhelimitse (040-8304952) ja sähköpostin välityksellä (pmvayrynen@gmail.com). Puhetilaisuuksien järjestämisestä vastaa Petri Neittaanmäki (petri@neittaanmaki.fi, 040-5538245).  

Paavo Väyrynen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu