Teen sen taas

12.8.2011
 
Jos ”etelän mediaa” olisi uskominen, minulla ei olisi mitään mahdollisuuksia voittaa vuoden 2012 presidentinvaaleja eikä päästä edes oman puolueeni ehdokkaaksi.
 
Itse uskon voittavani mahdollisen jäsenvaalin Keskustan ehdokkuudesta. Keskustan ehdokkaana minulla on erinomaiset mahdollisuudet nousta toiselle kierrokselle ja voittaa se.
 
Uskoni perustuu kokemukseen. Olen ollut presidenttiehdokkaana myös vuosina 1988 ja 1994. Molempia vaaleja edeltäneenä kesänä kannatukseni oli alamaissa. Kovan vaalityön avulla nousin kummallakin kerralla kakkoseksi.
 
Vuonna 1988 käytössä oli suoran kansanvaalin ja valitsijamiesvaalin yhdistelmä. Mauno Koivistoa ei valittu suorassa kansanvaalissa. Minä voitin Harri Holkerin, ja Keskusta nousi takaisin suurten puolueiden sarjaan. Kokoomuksen valitsijamiesten enemmistö turvasi Koiviston valinnan.
 
Vuonna 1994 olin ennakkoäänissä selvä kakkonen, mutta viime päivien mediapeli pudotti minut toiselta kierrokselta. Sen olisin uskoakseni voittanut.
 
Molemmissa näissä vaaleissa nousuni perustui ahkeraan kenttätyöhön.
 
Etelän media ei pysty vaikuttamaan ainakaan ratkaisevasti maakuntien ihmisiin. Maakunnissa on oma mediajulkisuutensa. Presidenttiehdokkaan vierailu on uutinen sekä maakunta- ja paikallislehdille että alue- ja paikallisradioille. Niiden kautta on mahdollista tavoittaa yli puolet Suomen kansasta.
 
Kun ehdokkaan kannatuksen kasvu alkaa näkyä mielipidemittauksissa, etelän mediankin on siitä kerrottava. Tällöin ehdokkaan kannatus alkaa vahvistua kautta maan. Mitä alhaisempi on lähtötaso, sitä jyrkempi on kannatuskäyrän nousu, ja kasvava kannatus ruokkii itseään.
 
Paavo Lipposen ilmoittautuminen presidentinvaaliin vahvistaa asemiani sekä jäsenvaalissa että varsinaisessa koitoksessa. Keskustalla tulee olla ehdokas, jonka valtiollinen ja ulkopoliittinen kokemus vetää veroja Lipposen ansioille.
 
Sisäpolitiikassa Lipponen ja Niinistö löysivät toisensa toteuttamalla keskittävää ja eriarvoisuutta kasvattavaa politiikkaa. Molemmat ovat federalisteja, ja he veivät yhdessä Suomen perustuslakiamme rikkoen euroalueeseen. Niinistö ajaa Suomea Natoon, Lipposen linja on ollut horjuva. Keskustan ehdokkaan tulee olla vahva vastavoima näiden kahden politiikalle.
 
Kenttätyöni tähtää ensi vaiheessa Keskustan jäsenvaalin voittamiseen, mutta se luo samalla perustaa jo varsinaiselle kampanjalle.
 
Kenttätyöni on käynnistynyt erinomaisesti. Yhdessä kunnallisjärjestöjen kanssa järjestetyissä tilaisuuksissa on ollut runsaasti ihmisiä. Kannatusta tuntuu olevan.
 
Jatkan kenttäkierrosta syyskauden käynnistyessä tiiviiseen tahtiin. Kun en ole sidottu eduskuntatyöhön, voin järjestää puhetilaisuuksia ja erilaisia tapaamisia myös arkipäivinä ja -iltoina.
 
Ensi viikon ohjelmani on seuraava:
 
Ma 15.8. klo 16 Siikajoki, Luohuan koulu (Kupsalankuja 7)
Ma 15.8. klo 18 Oulu, Kirkkotorin koulutuskeskus (Asemakatu 5)
Ti 16.8. klo 14 Pudasjärvi, Pohjantähden auditorio (Teollisuustie 1)
Ti 16.8. klo 16 Taivalkoski, Jalavan pirtti (Mikonkuja 2)
Ti 16.8. klo 18 Kuusamo, Valtuustosali (Kaiterantie 22)
Ke 17.8. klo 18 Rovaniemi, Tiroli-Sali (Rovakatu 2)
To 18.8. klo 18 Kajaani, Valtuustosali (Pohjolankatu 13)
Pe 19.8. klo 17 Ii, Nätteporin auditorio (Puistotie 1)
Pe 19.8. klo 19 Yli-Ii, Jakkukylän nuotioilta, Jakun koulun ranta (Jakuntie 85)
 
Tervetuloa mukaan! Tilaisuuksissa voit ilmoittautua tukijakseni. Ilmoittautumisen voi tehdä myös verkkosivuni kautta (www.vayrynen.com).
 

Paavo Väyrynen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu