Suomi ja Viro yhdessä eroon euroalueesta

17.8.2011
Euroalueen velkakriisin hoitamiseen liittyen saamme vastaanottaa päivittäin yhä hälyttävämpiä uutisia.
Italian, Espanjan ja jopa Ranskan taloudet ovat vaakalaudalla. Jäsenmaiden taloudellista yhteisvastuuta ollaan laajentamassa. Euroalueelle ollaan luomassa uusia päätöksenteon rakenteita. Suomea viedään ylikansalliseen liittovaltioon.
Suomesta on tullut euroalueen häirikkö. Suomalaiset eivät halua kantaa nykyistä suurempaa vastuuta velkamaisen ongelmista.
Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö veivät Suomen euroalueeseen perustuslakia rikkoen ilman kansanäänestystä ja vain eduskunnalle annetulla tiedonannolla.
Euroalueessa Suomi on väärässä seurassa. Muut Pohjoismaat ovat ulkopuolella. Baltian maista mukana on vain Viro, joka halusi samaan valuutta-alueeseen Suomen kanssa.
Suomen tulisi pyrkiä yhdessä Viron kanssa eroon euroalueesta niin pian kuin mahdollista. Voisimme ottaa euron rinnalla käyttöön sen kanssa samanarvoiset kruunut. Myöhemmin kurssit erkaantuisivat, kun irrottautuisimme euroalueesta.
Pohjolaan voisi syntyä valuuttakurssimekanismi, jolla kruunujen kurssit vakautettaisiin toisiinsa ja euroon. Yhteinen kruunualue avaisi tietä tiiviiseen pohjoismaiseen yhteistyöhön, jolla voisimme selviytyä sekä eurooppalaisista että maailmanlaajuisista myllerryksistä.
Tällä ratkaisulla Suomi lakkaisi olemasta euroalueen häirikkö ja asettautuisimme rakentavaan yhteisrintamaan Ruotsin, Tanskan ja Britannian kanssa.
 
Paavo Väyrynen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu