Kaksi ehdokkuutta

 
Tänään tiedotusvälineet ovat kertoneet kahdesta presidenttiehdokkuudesta. Timo Soini ilmoitti ryhtyvänsä oman puolueensa ehdokkaaksi. Venäjällä maan nykyinen presidentti Dimitri Medvedev ilmoitti tukevansa pääministeri Vladimir Putinin ehdokkuutta ensi vuoden presidentinvaaleissa.
 
Soinin ehdokkuudesta minulla ei ole juuri mitään sanottavaa. Päätös oli odotettu. Puoluetta ajatellen hänellä ei tainnut olla muuta mahdollisuutta.
 
Nyt kun neljällä suurimmalla puolueella on vahva oma ehdokas, päästään käymään perusteellinen keskustelu Suomen sisä-, Eurooppa-, ulko- ja ihmiskuntapolitiikan suunnasta. Uskon, että Soinin ehdokkuus parantaa minun mahdollisuuksiani päästä toiselle kierrokselle ja voittaa se.
 
Pääministeri Vladimir Putinin todennäköinen paluu Venäjän presidentiksi on suuren luokan uutinen myös Suomen kannalta katsoen.
 
Putinin toimiessa nykyisessä tehtävässään Venäjän poliittinen järjestelmä kehittyi pääministerikeskeiseen suuntaan. Pääministereiden asema korostui myös Suomen ja Venäjän välisissä suhteissa.
 
Putinin siirtyessä presidentiksi tämän tehtävän merkitys kasvaisi, ja myös Suomen ja Venäjän välisiä suhteita hoidettaisiin jälleen enemmän valtionpäämiesten tasolla. Tämä tosiasia on omiaan korostamaan entisestään ulkopolitiikan merkitystä Suomen presidentinvaaleissa.
 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu