Käydäänkö Ruotsissa ja Suomessa Nato-vaalit?
Pari viikkoa sitten Suomessa ja Ruotsissa tehtiin suuren innostuksen vallassa päätökset hakea jäsenyyttä sotilasliitto Natossa.
Kaiken piti olla selvää.
Neuvottelut käytäisiin jo ennen Madridissa kesäkuun lopulla pidettävää Naton huippukokousta. Jäsenyys toteutuisi muutaman kuukauden kuluessa, todennäköisesti vuoden loppuun mennessä.
Neuvottelut jäsenyydestä olisi käyty hyvissä ajoin ennen syyskuussa pidettäviä Ruotsin valtiopäivävaaleja, ja jäsenyys olisi ollut selvä huhtikuussa 2023 järjestettäviin Suomen eduskuntavaaleihin mennessä.
Kuitenkin jo 13.5. – siis ennen päätöksentekoa – Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan antoi julkisuuteen Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä vastustavan lausunnon.
Saman päivän Iltalehdessä kerrottiin, että Turkin kielteinen kanta oli tullut ainakin ulkoministeri Pekka Haaviston tietoon jo aikaisemmin.
Kevään mittaan ulkoministerin lisäksi myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli ollut yhteydessä Turkin johtoon.
On outoa, ellei Turkin vähintäänkin varauksellinen suhtautuminen olisi tullut näissä keskusteluissa esille.
Ruotsin hallitukselle Turkin kanta tuli ilmeisesti täytenä yllätyksenä.
Luotettiinko tässäkin suhteessa Suomen ulkopoliittisen johdon asiantuntemukseen ja arvostelukykyyn?
x x x
Toukokuun 14. päivänä julkaisemassani blogissa ”Finland sak är vår” kerroin siitä, kuinka Suomen ulkopoliittinen johto ”narrasi” Ruotsin sosialidemokraatit ja hallituksen hakemaan Nato-jäsenyyttä.
Palautin mieleen 1990-luvun ratkaisut, joilla Suomi ja Ruotsi vietiin Euroopan unioniin. Tein tämän sen vuoksi, että nyt oltiin toistamassa samoja virheitä, joita silloin tehtiin.
”EU-ratkaisun yhteydessä jäsenyyksiä kannattanut eliitti pelasi domino-peliä ja manipuloi julkisuutta. Samaa on koettu nyt.
Suomesta käsin on harhautettu Ruotsin poliittista ja valtiollista johtoa vetoamalla Suomen haavoittuvaan asemaan Venäjän naapurina.
Ruotsissa sosialidemokraatit harkitsevat luopumista vakaasta linjastaan, sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, jolla maa on pysyttäytynyt jo kahden vuosisadan ajan sotien ulkopuolella.
Kysymys on ruotsalaisten kansallisesta identiteetistä.
Tätä vakavaa askelta harkitaan sen vuoksi, että sisarpuolueen johto on heihin vedonnut.
Tosiasia kuitenkin on, ettei perusteita linjan muuttamiseen ole.
Pohjolan turvallisuuspoliittinen tilanne on säilynyt rauhallisena ja vakaana nimenomaan Ruotsin ja Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden ansiosta. Suomeenkaan ei kohdistu mitään sotilaallista uhkaa.
Molemmissa maissa poliittinen oikeisto on ideologisista ja poliittisista syistä vuosikausien ajan kannattanut maansa Nato-jäsenyyttä.
Sauli Niinistö on jo puoluepoliitikkona kannattanut Suomen Nato-jäsenyyttä ja ryhtynyt sitä nyt myös presidenttinä ajamaan, minkä viimeksi uusimmassa blogissani ja siihen liitetyissä linkeissä jälleen osoitin.
Tämän päivän Helsingin Sanomissa pääministeri Sanna Marin kertoo, että hän on ollut jo vuosikausia Nato-jäsenyyden kannattaja.
Kysymys ei siis ole Venäjän hyökkäyksen aiheuttamasta hädästä, jolla ruotsalaisia puoluetovereita on maaniteltu tukemaan molempien maiden Nato-jäsenyyttä!”
x x x
Turkin vastarinnan vuoksi Ruotsi on joutunut hyvin hankalaan tilanteeseen.
Turkki on kohdistanut vaatimuksensa ensi sijassa Ruotsiin. Sen olisi muutettava suhtautumistaan kurdeihin.
Joukko Ruotsissa asuvia Turkin terroristeiksi määrittelemiä kurdeja vaaditaan palautettaviksi.
On ilmeistä, että Turkki estää neuvottelujen aloittamisen ainakin syyskuussa pidettävien Ruotsin parlamenttivaalien yli.
Ruotsissa Nato-jäsenyyden hakemisesta syntyi poliittisia ristiriitoja. Vasemmistopuolue ja Ympäristöpuolue vastustivat. Sosialidemokraattien keskuudessa oli vahvaa vastustusta.
Nato-jäsenyyden hakemisesta tulee keskeinen ja repivä kysymys Ruotsin valtiopäivävaaleissa.
Jäsenyysneuvottelut alkavat siis ilmeisesti aikaisintaan syksyllä. Nekin saattavat viivästyä.
Jos jäsenyyssopimus saataisiin aikaan, on ilmeistä, että Turkki ei ratifioisi sitä ainakaan ennen maassa ensi vuoden kesällä käytäviä presidentin- ja parlamenttivaaleja.
Tällöin Nato-jäsenyydestä tulisi väistämässä keskeinen kysymys myös Suomessa huhtikuussa 2023 käytävissä eduskuntavaaleissa.
Uuden eduskunnan tulisi hyväksyä jäsenyyssopimus, jos sellainen saadaan aikaan.
Tämä otettiin huomioon siinä erikoisessa prosessissa, jolla jäsenyyshakemuksen jättämisestä päätettiin. Ratkaisuun sidottiin poliittiset puolueet ja lähes kaikki nykyiset kansanedustajat. Tällä haluttiin varmistaa jäsenyyssopimuksen hyväksyminen uudessakin eduskunnassa.
Kansanäänestystä ei järjestetty. Ratkaisu tehtiin mielipidetutkimusten perusteella ja niihin nojautuen.
Siinä ei kunnioitettu kansanvallan periaatteita eikä perustuslakia.
x x x
Suomen tilanne tuo mieleen vuoden 1995 eduskuntavaalit.
Päätös Suomen jäsenyydestä Euroopan unionissa kiirehdittiin tekemään muutamaa kuukautta ennen vaaleja sen vuoksi, että uudessa eduskunnassa sopimus ilmeisesti ei olisi tullut hyväksytyksi.
Perustuslain mukaan jäsenyyssopimus olisi pitänyt hyväksyä ensin silloisessa eduskunnassa, ja uudessa sen tueksi olisi tullut saada 2/3 enemmistö.
Säädetyllä poikkeuslailla sopimus hyväksyttiin 2/3 enemmistöllä ”vanhassa” eduskunnassa, kun kansan enemmistö oli sen ensin neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä hyväksynyt.
EU-jäsenyyden hyväksyminen vaikutti ratkaisevalla tavalla eduskuntavaalien tulokseen.
Keskusta oli pääministeripuolueena ajanut läpi jäsenyyden, vaikka oman kannattajakunnan selvä enemmistö oli sitä vastustanut. Puolue koki vaalitappion ja joutui oppositioon.
Moni jäsenyyttä kannattanut kansanedustaja menetti paikkansa eduskunnassa.
Ensi kevään eduskuntavaaleissa ehdolla olevista nykyisistä kansanedustajista vain ani harva vastusti Nato-jäsenyyden hakemista.
Puolue-elinten päätöksenteossa jäsenyyttä tuki suuri joukko muita sellaisia poliitikkoja, jotka ovat asettumassa ehdolle eduskuntavaaleissa.
Ratkaisu tehtiin hyvin yksipuolisen informaation perusteella.
Ensi kevääseen mennessä myös kansalaisten mielialat saattavat muuttua. Samaa saatetaan vaatia kansan edustajilta.
Näköpiirissä on peräti omituinen vaalikeskustelu. Moni jäsenyyttä kannattanut saattaa tätä katua. Tarjolla on ehdokkaita, joilla on vapaat kädet poiketa nykyisen eduskunnan kannasta.
Eilisessä blogissani kysyin: ”Olisiko vastatuuleen joutunut Nato-hakemus peruutettava?”.
Tämä saattaisi olla kaikin puolin viisasta sekä Suomelle että Ruotsille.
Nyt on Väyrysen keskustamopo karannut kokonaan käsistä…
Millaisin palkkioin ja kenen maksamina tällaista suolletaan ?
Suoranaista Racep Tayyip Erdoganin kumartelua, kuten Kremlinkin veripeltojen suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Siinä ei kunnioitettu kansanvallan periaatteita eikä perustuslakia.”
Venäjän propaganda sekä Väyrynen hokevat samaa argumenttia, jonka mukaan hakemuspäätöksessä olisi toimittu lain vastaisesti. No ei ole. Eduskunta hyväksyi asian murskaavasti 188-8 eikä mikään kohta perustuslaissa estä hakemuksen lähettämistä. Tuo yllä oleva väite on silkka vale.
Hakemusmenettelyssä nimenomaan alleviivattiin kansanvaltaa tuomalla hakemus eduskuntaan vaikka sitä ei olisi edes tarvinnut tehdä.
Erdoganista tai Putinista ei nyt ole Väyryselle vetomiehiksi, niin vankka on Naton kannatus Suomessa eikä vasemmistoliitto, VKK ja Väyrynen sitä estä. Jälkimmäinen siinä epätodennäköisessä tapauksessa että hänet valittaisiin kansanedustajaksi pitämään loputtomia jarrutuskeskusteluja ja estämään kansanvallan toteutumista puheillaan.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen sai aluevaaleissa n.900 ääntä.
Ei näistä Lapin keskustalaisista tiedä vaikka äänestäisivätkin Paavon eduskuntaan.
Vielä on hengissä ihan riittävästi ikä-ihmisiä jotka ei taida seurata Paavon blogeja.
Ilmoita asiaton viesti
Jo vuoden 2015 EK-vaaleissa Kulmuni sai Lapin vaalipiiristä n. 3000 ääntä enemmän kuin Väyrynen, ts. ennen Väyrysen loikkimista puolueesta toiseen. – Eivätköhän ikäihmiset katso uutisia vaikka eivät blogeja seuraakaan.
Ja kyllähän Väyrysen Venäjää myötäilevät mielipiteet saavat julkisuudessa sijaa, siitä piti huolen Kärnä:
Istuva kansanedustaja Mikko Kärnä on julkisesti kieltäytynyt asettumasta samalle vaalilistalle kuin entinen kansanedustaja ja pitkän linjan keskustavaikuttaja Paavo Väyrynen.
– Erehdyin lukemaan Paavo Väyrysen viimeisimmän blogin. Ilmoitan nyt virallisesti, että mikäli Väyrynen nimitetään Keskustan ehdokkaaksi Lapista, en ole samalla listalla ääniä keräämässä, Kärnä tviittasi toukokuun alussa.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/931330e2-1ea6-4235-9f0a-80089a09f2d8
Ilmoita asiaton viesti
On siinä meillä vakavasti otettava parivaljakko.
Tai siis keskustalla on.
Ilmoita asiaton viesti
No sai Kärnäkin sentään jotain aikaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Laskiko kaljan hinta Tampereella kuten vaati?
https://www.ts.fi/uutiset/5665367
Ilmoita asiaton viesti
Ei tiatoo, eikä lonkerostakaan.
PS. Ei onnistunut sekään.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oluen-hinta-mm-kisoissa-nousi-otsikoihin-nyt-puhuu-kisatorin-pitaja-mieti-nyt/8434068#gs.26i1ct
Ilmoita asiaton viesti
Kerrotaanko uutisissa,että Paavo Väyrynen vastustaa erittäin aktiivisesti Natoon liittymistä?.
Keskustan tupailloissa ehkä puhutaan jostain muusta.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä uutisia:
Nato-änkyrä Paavo Väyrynen vastasi HAAPALA-TV:ssä, kerjääkö Suomi verta nenästään jäsenyysaikeillaan – katso koko lähetys täältä
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008737130.html
Väyrynen ihmettelee Nato-rummutusta – syyttää mielikuvapolitiikasta ja pelottelusta
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/vayrynen-ihmettelee-nato-rummutusta-syyttaa-mielikuvapolitiikasta-ja-pelottelusta/
Väyrynen puoluevaltuuston Nato-ratkaisusta: Tällaista päätöstä ei tehty
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/vayrynen-puoluevaltuuston-nato-ratkaisusta-tallaista-paatosta-ei-tehty/
Paavo Väyrynen: ”Suomen Nato-jäsenyydessä ei olisi mitään järkeä”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bcfeb48a-454b-48f8-905b-de6267e95eac
”Keskustan tupailloissa ehkä puhutaan jostain muusta.”
Ehkä joskus ohimennen Väyrynenkin mainitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Aika monessa lapinläänin kylässä näkyy kanavat 1,2,3 ja nelonen.
Ja joku muu,mitä en muista.
Ja asun tällähetkellä paikassa Posio,keskus.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla ei 17v ole ollut kaapeli-antenni piuhaa kiinni telkkarissa, vain HDMI läppäristä…
Ilmoita asiaton viesti
Äitini on kohta 82.
Ja ei ole ainut lapin ikäihminen joka ei osaa tupailtaa pitemmälle.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen ei vaivaudu vastaamaan tietenkään millään asiallisilla argumenteilla, koska tietää puhuvansa paskaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei niin, kirjoittaa vaan uuden blogin jossa valittelee kommenttien ala-arvoisuutta. Alempana opetuslapset jo aloittivat.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen kuvittelee että keskustalaiset eivät ole kääntäneet kelkkaansa.
Silloinen keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila arvosteli Akaan Seudussa Ulkopoliittista instituuttia ”Naton haarakonttoriksi” ja katsoi, ettei veromaksajien rahoilla tehdyn selvityksen luulisi esittelevän faktana asioita, jotka ovat reaalielämälle ”täysin vieraita”.
https://www.verkkouutiset.fi/a/upin-kohuraportti-varoitti-venajan-etupiiripyrkimyksista-jo-2016-nain-tekijat-kommentoivat/#d39a25cd
Sirkka-Liisa Anttila: Suosittelisin Norjan Nato-jäsenyysmallia Suomellekin – Ei ydinaseita eikä Naton joukkoja pysyvästi Suomeen rauhan aikana
https://www.forssanlehti.fi/kolumnit/sirkka-liisa-anttila-suosittelisin-norjan-nato-jasenyysmallia-suomellekin-ei-ydinaseita-eika-naton-joukkoja-pysyvasti-suomeen-rauhan-aikana-1582999
Ilmoita asiaton viesti
Suomi menee Natoon ja toivon että silloin Tiitisen listat ja muut arkistot avataan joissa nähdään nämä Neuvostoliiton ja sitten Venäjän puolella pelanneet suomalaiset …ja ne asiat tuodaan julkisuuteen vihdoin…
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka Tiitinen väittää, että ei muista ketään listalla olevista ja että siellä ei ole huipulla olevia, niin eikö olisi heidänkin kannaltaan parempi, että tuo lista julkaistaisiin? Jotain isoa siellä on, koska edelleen on salattu.
Tuon listan julkaisu on yksi askel Suomen historian ymmärtämiseen ja virheiden korjaamiseen. Niin kauan kuin se on salattu, niin Suomi ei ole valmis käsittelemään historiaansa. Ei ainakaan ajasta jälkeen jääneet.
Ilmoita asiaton viesti
Ettei ole Tiitinen listalla itsekin…🤔
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen näkökulma Markolla.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä…🤔. Pistää miettimään…noh, jatketaan Suomen peliä. Kulta kotiin 🇫🇮👍
Ilmoita asiaton viesti
Näin keskustalaisena on todettava että kahden kilpailevan puolueen perustajan ja nyt Keskustapuolueen jäsenenä toimintasi on puolueen johdon ja puoluevaltuuston vastaista.
Tuleva Natojäsenyys saa lopullisen sinetin puoluekokouksessa ensikuussa.
Ilmoita asiaton viesti
Noin keskustalaisena voit lohduttautua sillä, että ei tuo kauaa keskustassa taas happane ennen kuin perustaa uuden puolueen.
Ilmoita asiaton viesti
”Pyrkimys epäjärjestykseen ja epäluottamukseen on myös Venäjän länteen suuntaaman aggressiivisen informaatiovaikuttamisen ytimessä. Kun yhteen lasketaan Väyrysen tausta ja ajatukset, puolueen asiantuntijajäsenten koostumus ja hänen kannattajiensa kirjo sekä puolueen toimintatavat, voidaan hyvällä syyllä sanoa kansalaispuolueen muodostavan osan Venäjän vaikutusverkostoa Suomessa.
Kukaan ei pysty sanomaan, mitä Väyrysen omien korvien välissä liikkuu, mutta sen pystyy toteamaan, että hänen taakseen on ryhmittynyt Kremlin asiaa ajavia voimia.”
Lähde:
https://yle.fi/uutiset/3-10070894
Tämmöisiä tämä harrastaa. Tuskin moni lähtee tälläisessä Venäjän tilanteessa Pavelin ”Kremlin rykmenttiin ”….
Ilmoita asiaton viesti
”Tuleva Natojäsenyys saa lopullisen sinetin puoluekokouksessa ensikuussa.”
AIVAN TÄYTTÄ PASKAPUHETTA!
Suomen NATO-jäsenyys ei tasan tarkkaan sinetöidy keskusta- tai minkään muunkaan suomalaisen puolueen puoluekokouksessa ja piste!
Ilmoita asiaton viesti
Kovin näyttää olevan ajatuksesi sitä itseä. Jos nyt riittää ymmärrystä että Keskustapuolue äänestää sinetin omasta puolestaan myönteisen Natokannan.
Saat uskoa ihan oikeesti että Naton täysjäsenyys on ihan ovella.
Ei auta Väyrysen konstit tässä asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Sehän on jo päätetty eduskunnassa ylivoimaisella enemmistöllä. Ja sinetöityy kyllä aikanaan.
Paavohan puhuu taas keskustalaisena (omilleen ?) ,parin puolueen perustamisen jälkeen.
Ja kyse Keskustan puoluekokouksessa on keskustan kannasta
Opetuslapset seuraavat sokkoina kykenemättä puhumaan asioista tehtyjen päätösten mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Blogia myllystäni.”
Ilmoita asiaton viesti
”Mokia pyllystäni”
Ilmoita asiaton viesti
Paavo se pyörittelee kaikenmaailman skenaarioita. Vaikka Turkin basaaripolitiikka olisikin ollut ulkoministerin tiedossa ei tuo tule jäsenyyttä estämään kummaltakaan maalta, hakee myönnytyksiä, vie huomiota maan sisäisistä asioista ja kerää irtopisteitä, varsinkin nyt kun maa on täydellisessä talouskriisissä pitää huomio saada muualle, kuten myös Syyrian kurdi-alueen ”sotilasoperaatio”.
Luovutuksiahan ei tulla kummastakaan maasta tekemään vaatimuksien perusteella ilman konkreettista näyttöä rikoksista, eikä sittenkään jos epäilyä että joutuvat vaikka kidutuksen uhreiksi ja Erdogan kyllä tietää myös senkin, ettei hallitukset voi näistä asioista päättää Suomessa, tai Ruotsissa vaan ne perustuu aina tuomioistuimien päätöksiin.
Turkille todennäköisesti tulee riittämään asekaupan salliminen loppupeleissä, ehkä jotain vaativat, tai yrittävät vaatia USA:lta, mutta USA voi myös kiristää koska haluaisivat päivittää hävittäjäkalustonsa.
Bayraktarit kyllä kiinnostelee, joten asekaupan sallimiseen ainakin itseltä täysi tuki, mutta täysi tuki myös Kurdistanin itsenäisyydelle…
Ilmoita asiaton viesti
Asiallinen kirjoitus, taas.
Samaa ei voi sanoa kommentti kirjoituksista.
Päätoimittaja Karri Kannala (Helsingin Uutiset)
” Nykysuomessa väärinymmärtäjiä, aiheetta loukkaantujia ja törkyturpia on liiaksi.
… loukkaantuminen ja somessa vouhottaminen on malliesimerkki omasta mielestään suvaitsevaisen ihmisjoukon suvaitsemattomuudesta, kapeakatseisuudesta ja keskustelutaidon puutteesta. Ainut oikea mielipide on oma, muut ovat vääriä.
Keskustelukulttuuri sosiaalisessa mediassa on lähtenyt täysin laukalle. ”
Valitettavasti tuo havainto koskee myös isoa osaa Puheenvuoron kommentoijista 🙁
Onneksi määrättyjen kommentoijien kirjoituksia ei ole pakkoa lukea ja ne voi ohittaa suoraan, joten antaa ’sananvapauden’ kukkia.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä ”asiallinen” kirjoitus sisältää suoria valheita ja on sellaisenaan mm. alustan sääntöjen vastainen. Ei sillä, ihan hyvä tulee framille. Jos se poistettaisiin kuten säännöt edellyttävät, pääsisi taas uhriutumaan mediapelistä.
Ilmoita asiaton viesti
Täällä törkyturpien tarkoitus on käydä niiden kimppuun, jotka ovat heidän etupiiriensä tiellä vaaleja ajetellen. Törkyturpien tarkoituksena on vääntää Suomesta äärioikeistolainen.
Ilmoita asiaton viesti
Valtiotieteen tohtori Paavo Väyrynen muistatte varmaan vanhan sanonnan ”kolmas kerta toden sanoo”. Olette perustanut jo kaksi omaa puoluetta Keskustasta eroamisen jälkeen. Toivottavasti perustatte vielä kolmannenkin puolueen hyvissä ajoin ennen kevään 2023 eduskuntavaaleja. Jospa silloin toteutuisi vanhan sanonnan antama lupaus ja saisitte todellisen jytkyn. Se antaisi teille avaimet järjestää ”rehellinen” kansanäänestys Natosta . Mikäli äänestyksen tulos olisi vastoin kuvitelmianne eroaisitte kaikista ”luottamustoimista” ja vetäytyisitte ansaituille eläkepäiville.
Ajankuluksenne voisitte kirjoittaa vaikkapa tänne Puheenvuoroon yhden blogikirjoituksen, jossa myöntäisitte tämän vuoden aikana Puheenvuoroon kirjoittamanne blogikirjoitukset maamme Natoon liittymisestä toiseksi elämänne aikana tekemästänne virheestä.
Ilmoita asiaton viesti
#3678867 29.5.2022 10:10
Tohtori Paavo on onneksi aina samaa mieltä itsensä kanssa, muista ei niin väliä! Paavo ei osaa katsoa peiliin, ehkä Pressan pitäisi ehdottaa…..
Ilmoita asiaton viesti
– ”Palautin mieleen 1990-luvun ratkaisut, joilla Suomi ja Ruotsi vietiin Euroopan unioniin. Tein tämän sen vuoksi, että nyt oltiin toistamassa samoja virheitä, joita silloin tehtiin.”
Miten niin virheitä? Minkähänlainen olisi Suomen tilanne tällä hetkellä, jos emme olisi sen paremmin NATO:n kuin EU:nkaan jäsen?
Ilmoita asiaton viesti
Jos blogistia lainkaan lohduttaa, niin Suomen EU jäsenyydellä on kansan enemmistön tuki. Unionionin kannatus on vuosien varrella vain kasvanut.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä Väyrysen blogi kertoo sen miksi Väyrysestä ei koskaan tullut, eikä tule hänen oman tulkintansa mukaan Kekkosen hänelle lupaavaa tasavallan presidentin virkaa. Tiukan pakan tullessa suomalaiset kykenevät yhdistäytymään kuten talvisodassa jossa samassa poterossa taisteli itsenäisen Suomen puolesta tulipunainen kommunisti vierellään pikimusta porvari ja nyt suomalaisia yhdistää jälleen sama taho ja siksi yksimielisyys siitä mitä pitää tehdä on osoitus suomalaisten halusta säilyttää itsenäisyys, ei eristäytymällä vaan liittoutumalla samoin ajattelevien kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
”…ei eristäytymällä vaan liittoutumalla samoin ajattelevien kanssa.”
Samoin ajattelevia ei ilmeisesti ole riittävästi, ja ajatus tuntuisi muutenkin olevan Väyryselle vieras:
”Olen oppositiossa sekä hallitusta että oppositiota vastaan.”
– Väyrynen palatessaan eduskuntaan 2018 ja erottuaan keskustasta.
Ilmoita asiaton viesti
Tohtori Väyrysen vimmainen taistelu maan edun puolesta (valitettavasti aivan väärän maan edun puolesta) on jyrähtänyt aivan uusille kierroksille. Sunnuntaipäivän kunniaksi edes ylläpito ei huomaa, että kahden eri kirjoituksen väliä ei ole enää kuin 18 tuntia ja molemmat paasaukset tönöttävät etusivulla, välissään vain kahdeksan muuta blogistia.
Ja suosituimpien listalla hyvä tohtorimme loistaa molemmilla loisteliailla kirjoituksillaan, toinen ykkösenä, toinen viidentenä. Odotan jännityksellä missä välissä hän valloittaa listalla kaksoisjohdon. Aivan kuin seitsemän vakiotykkääjän tai joidenkin muiden tosiuskovaisten kommandoryhmä klikkailisi juuri hänen kirjoituksiaan niin, että johto säilyy ja pysyy, antaen sellaisen kuvan, että NYT puhutaan tärkeämmistä asioista kuin koskaan – ja valtaisat kansanjoukot ovat siirtymässä joukoittain Suomen Nato -eron kannalle, jo ennen kuin on ehditty liittyäkään!
Laskin tuossa juuri, että tohtori Väyrysen perjantaina 20.5. klo 08.07 julkaistu blogikirjoitus tönötti suosituimpien listalla yli 80 tuntia, suurimman osan ajasta suosituimpana ja vielä maanantaina 23.5. kolmantena. Vaikka oli saanut vain kolme tykkäystä ja 36 kommenttia, joista viimeisin jätetty jo 16 tuntia blogitekstin julkaisemisen jälkeeen. Mutta siellä vain on ja pysyy, koska joku aina klikkaa riittävästi. (Pitääpä kokeilla joskus itsekin, tuskinpa se sormi siitä puutuu, vaikka muutaman tuhat klikkausta itselleen tekisikin, ihan vain kokeiluna…)
Toinen ällistys onkin sitten se, miten kaikki intoutuvat kommentoimaan näitä niin tosissaan ettei mitään määrää. Aina muistutellaan muita, että ei kannata ruokkia – piip – ja sitten ei muuta tehdäkään. Päivästä toiseen, vuodesta toiseen. Aina, aina vain. Kun me emme ilmeisesti ikinä opi.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän ne siksi ole luetuimpien listalla kun Paveli työntää sellaista shaibaa että porukka käy lähinnä ihmettelemässä mistä tämä taas kirjoittaa. Sama YYA , Kekkonen ja Neuvostoliitto shaiba mausteineen….
Ilmoita asiaton viesti
Tai joku klikkailee: Vapaavuorossa listalla on usein Parhaat puujalkavitsit 2013.
Ilmoita asiaton viesti
”Käydäänkö Ruotsissa ja Suomessa Nato-vaalit?”
Ei käydä.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä kaveri pelkää ilmiselvästi että Tiitisen lista julkistetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs Paavo tuumaat ajatuksesta perusteluineen:
Suomi ja Ruotsi voivat nyt Lännen turvatakeet saaneina ja liittoutumattomina lähettää Ukrainaan joukkoja ja hävittäjiä
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/rescordis/suomi-ja-ruotsi-voivat-nyt-lannen-turvatakeet-saaneina-ja-liittoutumattomina-lahettaa-ukrainaan-joukkoja-ja-havittajia/
Ilmoita asiaton viesti