Kelvoton yritys?
Viime lauantaina 14.5. kirjoitin blogin, jossa kerroin että, edellisen kirjoitukseni piti olla viimeinen puheenvuoroni keskusteluun Suomen Nato-jäsenyydestä. Sinä päivänä oli varmistunut, että jäsenyyttä haetaan.
Kirjoitin:
”On vakava historiallinen virhe, että Suomi ilman pätevää syytä luopuu asemastaan sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana ja samalla siitä vakauspolitiikasta, jolla olemme turvanneet rauhalliset olot koko Pohjois-Euroopassa.
Olen tehnyt parhaani sen puolesta, että päätös olisi lykätty rauhallisempaan ajankohtaan, jolloin tästä ratkaisusta olisi kyetty käymään perusteellinen keskustelu ja jolloin päätöksenteossa olisi voitu kunnioittaa kansanvallan periaatteita ja noudattaa tarkkaan maamme perustuslakia.
Valitettavasti en tässä onnistunut.
Kannanottoni ovat luettavissa kotisivuni blogiarkistosta. Niihin ei ole tässä vaiheessa mitään lisättävää, eikä niissä ole mitään pois otettavaa.”
x x x
Pari päivää myöhemmin jouduin tarttumaan uudelleen asiaan muun muassa sen vuoksi, että Turkki oli ilmoittanut vastustavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.
Kirjoitin:
”Kuinka sitten uutiset Turkista asiaan vaikuttavat?
Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin eilistä lausuntoa on vähätelty ja jopa pilkattu. On puhuttu ”basaarikauppiaasta”, joka aikoo kiristää etuja omalle maalleen.
Huomiota ei ole lainkaan kiinnitetty Ukrainassa riehuvaan sotaan.
Turkki on Mustanmeren rantavaltio. Sillä on ehkä avainrooli rauhan aikaansaamiseksi Venäjän ja Ukrainan välille.
Turkin kantaan saattaa ratkaisevalla tavalla vaikuttaa se, kuinka Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden arvioidaan vaikuttavan sotaan ja mahdollisuuksiin saada se pian päättymään.
Turkin eilinen kannanotto osoittaa, että on olemassa todellinen riski siihen, että Suomen ja Ruotsin hakemus johtaisi ”kelvottomaan yritykseen”. Muitakin kompastuskiviä Nato-tielle voi ilmaantua.
Tätä on tasavallan presidentti Sauli Niinistökin pitänyt pahimpana vaihtoehtona.
Vielä on mahdollisuus perääntyä. Kasvojen menettämiseltä voisi välttyä lykkäämällä hakemuksen jättämistä.”
Seuraavana päivänä tasavallan presidentti ja valtioneuvosto päättivät, että Nato-jäsenyyttä haetaan.
x x x
Kirjoituksessa käytetty termi ”kelvoton yritys” on ollut esillä kevään mittaan käydyssä keskustelussa.
Ensin minä sitä käytin blogissani ”Nato-jäsenyyden hakemiseen liittyisi suuria riskejä”.
”Nato-jäsenyyden kannattajat ovat ilmoittaneet luottavansa siihen, että Suomen jäsenyyshakemus hyväksyttäisiin. Tämä on perustunut johtavien jäsenmaiden edustajien ilmoituksiin, että he tukevat Suomen jäsenyyttä.
Toisaalta Nato-jäsenyyden kannattajatkin ovat myöntäneet, että jäsenyyden hakemiseen liittyy riskejä.
Suurin riski olisi tietysti se, että hakemusta ei hyväksyttäisi. Kelvoton yritys saattaisi pahasti heikentää Suomen asemaa sekä yleisesti että erityisesti suhteessa Venäjään.
Toinen riski liittyisi aikajaksoon hakemuksen jättämisestä sen hyväksymiseen.
Sinä aikana Suomen asema olisi samankaltainen kuin Ukrainan tilanne oli ennen Venäjän hyökkäystä. Olisimme ryhtyneet hakemaan Naton jäsenyyttä, jota Venäjä vastustaa.
Venäjä on ilmoittanut, että Suomen jäsenyydellä olisi sotilaallisia ja poliittisia seurauksia.”
x x x
Pian tämän jälkeen tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi julkisuudessa, että ”kelvoton yritys” olisi pahin mahdollinen vaihtoehto – että hakisimme jäsenyyttä, mutta se ei toteutuisi.
Eiliset uutiset viittaavat siihen, että tuo pahin vaihtoehto saattaa toteutua.
Ulkoministeri Pekka Haavisto arvioi, että neuvottelujen alkaminenkin saattaisi viivästyä useilla viikoilla, jopa kesäkuun lopulla pidettävän Naton huippukokouksen tuolle puolen. Ties kuinka pitkään sen yli.
Kun neuvottelut on vihdoin käyty ja sopimus on saatu aikaan, alkavat ratifioinnit jäsenmaissa.
Turkissa pidetään kesällä 2023 presidentinvaalit ja parlamenttivaalit. Turkin ratifiointi saattaa viivästyä niiden yli.
Toukokuun 14. julkaisemassani blogissa huomautin, ettei keskustelussa ollut otettu huomioon Ukrainassa käytävän sodan vaikutuksia Turkin päätöksentekoon.
Vaille huomiota on jäänyt myös se tosiasia, että Turkki on hyvin riippuvainen Venäjästä.
Jos Suomen jäsenyys viivästyy pitkään, kasvaa riski, että päädytään ”kelvottomaan yritykseen”. On muistettava, että Ukrainassa käydään täysimittaista sotaa, jolla on arvaamattomia ja syvälle käyviä vaikutuksia sekä valtioiden välisiin suhteisiin että eri maiden sisäiseen kehitykseen.
Tuo termi liittyy juridiikkaan. Löysin netistä määritelmän:
”Kelvoton yritys on kyseessä silloin, kun rikoksesta aiheutuvan seurauksen syntyminen ei ole mahdollista. Tällöin rikoksentekijän toiminta ei olisi voinut johtaa siihen lopputulokseen, mitä tekijä tavoitteli. Seurauksen syntymisen mahdottomuuden takia kelvottomasta yrityksestä ei rangaista.”
Politiikassa saattaa käydä toisin. Seurauksen syntymisen mahdollisuus olisi tullut ottaa huomioon.
Joka tapauksessa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston on tehtävä kaikki mahdollinen, että yrityksestä ei tulisi kelvoton.
”Olen tehnyt parhaani sen puolesta, että päätös olisi lykätty rauhallisempaan ajankohtaan, jolloin tästä ratkaisusta olisi kyetty käymään perusteellinen keskustelu ja jolloin päätöksenteossa olisi voitu kunnioittaa kansanvallan periaatteita ja noudattaa tarkkaan maamme perustuslakia.
Valitettavasti en tässä onnistunut.”
Onneksi et onnistunut, ulkomaiset investoinnit Suomeen olisivat tyrehtyneet:
Satoja miljoonia maksava ja satoja työpaikkoja tuova tehdashanke Vantaalla oli peruuntua sodan takia – lopulta Nato-prosessi pelasti tilanteen
Venäjän hyökkäyssodan alun ja Suomen Nato-hakemuksen välissä moni kansainvälinen yritys ehti jo pohtia uudestaan Suomi-suunnitelmiaan. Näin kävi piikiekkovalmistaja Okmeticissa.
Toisinkin olisi voinut käydä.
Venäjän hyökkäys Ukrainaan nimittäin sai emoyhtiön, kiinalaisen pörssiyhtiön, epäröimään.
Emoyhtiön hallitus halusi tietää pystyykö Suomi turvaamaan itsensä.
Nato-jäsenyyden hakemisen vahvistuminen rauhoitti Seikun mukaan tilanteen ja päätös voitiin tehdä.
https://yle.fi/uutiset/3-12440963
Ilmoita asiaton viesti
Oletko Seija yhtään nähnyt uutisia menetyksistä, mitä Suomen yritykset ovat jo kärsineet, kun ovat lähteneet Venäjältä tai mitä kauppa ja matkailu ovat menettäneet ja tulevat menettämään, kun olemme mukana Venäjän kapseloimisessa? Samalla on menetetty tulevaisuuden mahdollisuudet ja etulyöntiasema Koillisväylän satamaan eli tukikohtaan Jäämeren rannalla Petsamossa. Ja kai sitä on jotain menetetty Pyhäjoen monttuunkin. Sen sijaan joudumme maksamaan Nato-standardien mukaisesta sotavarustelusta ja jäsenmaksusta mukaan lukien hurjat hinnat tarpeettoimista jo tilatuista hävittäjistä ja 1,2 mrd maksavista kornet sotalaivoista, jotka on tarkoitettu johonkin Afrikan merirosvosotaan tai Naton käyttöön kumminkin. Suomen vesillähän ne upotettaisiin sodassa alta aikayksikön. Jos järkeä olisi, niin hävittäjämäärä tiputettaisiin ainakin puoleen. Kyllä siinäkin olisi jo riittävästi taloudellista tukea USA:lle.
Ilmoita asiaton viesti
”Turkin kantaan saattaa ratkaisevalla tavalla vaikuttaa se, kuinka Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden arvioidaan vaikuttavan sotaan ja mahdollisuuksiin saada se pian päättymään.”
Kumma kun yksikään osapuolista ei tunnu kiinnittävän mitään huomiota siihen, että Suomen ja Ruotsin liittoutuminen jotenkin vaikuttaisi Ukrainan sodan päättymiseen. Ajatuksen takana oleva ”logiikka” ei aukene. Maiden jäsenyys sotilasliitossa ei ole hyökkäyksen syy eikä syy siihen että sota jatkuu.
Ilmoita asiaton viesti
Paavolta taas YYA, Neuvostoliitto, Kekkonen avaus. Ei jatkoon…
Ilmoita asiaton viesti
Pulinat pois!
Ilmoita asiaton viesti
Ukraina käy sotaa oman itsenäisyytensä puolesta ja samalla välillisesti myös Suomen itsenäisyyden puolesta. Tämä antaa Suomelle erittäin tärkeää aikaa Nato-prosessin loppuun viemiseksi, johon on tullut odotetusti mutkia matkaan. Suomella ei ole mitään syytä huoleen. Yhdysvaltain päätös siitä, että Suomi ja Ruotsi tulevat Naton jäseniksi on ehdoton.
Itänaapurin sota Ukrainassa kalusto- ja miehistötappioineen vähentää painetta itärajallamme nyt ja tulevaisuudessa.
Kenraalimajuri evp. Pekka Toverin katsaus Suomen Sotilas-lehdessä on mielenkiintoista luettavaa:
https://suomensotilas.fi/2022/05/16/ukrainan-tilanne-illalla-16-5/
Tähän kun lisätään vielä Yhdysvaltojen Ukrainalle antama noin 40 miljardin dollarin tukipaketti, niin on todettava, että Venäjä ei tule voittamaan tätä sotaa. Ukrainan sota tulee kestämään niin kauan, ainakin kuukausia, kunnes itänaapuri luopuu tavoitteistaan.
Englantilainen sananlasku sanoo ”sotaa ei voita pisin miekka, vaan pisin kukkaro.”
Ilmoita asiaton viesti
Jos nyt vähän ajateltaisiinkin välissä, niin tajuttaisiin, että EI UKRAINA SODI MAANSA PUOLESTA vaan sotaelinkeinon, jota USA ja Nato edustavat, sekä Israelin valtion puolesta. Käynnissä on proxy sota, jossa Ukrainaa käytetään törkeästi hyväksi. Ja Suomi on siinä hyökännyt asetoimituksillaan Venäjää vastaan Pariisin rauhansopimuksen ja vuoden 1992 kumppanuussopimuksen vastaisesti. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö myös Venäjän aseellinen hyökkäys olisi tuomittavaa. Myös koko Nato-hakemus on kansankielellä sanottuna laiton. Tutustukaa sivuun toisinajattelija.fi.
Ilmoita asiaton viesti
”… 2023 presidentinvaalit ja parlamenttivaalit. Turkin ratifiointi saattaa viivästyä niiden yli.”
– Ratifiointi se on viivästynytkin ratifiointi. Mikäs kiire tässä olisikaan, kun hakemus on tehty ja siirtymäajan turvallisuustuki käytännössä varmistettu?
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti ratifiointi Suomessakin siirtyy vaalien yli ja sitten valitaan vähintään 66 rehellistä edustajaa, jotka hylkäävät sopimuksen. Suomen vaalit ne suurimman kiireen hakemuksen jättämiselle ovat aiheuttaneet.
Ilmoita asiaton viesti
Kelvoton yritys,-sitä oli väittää(ennustaa) n-liiton olevan ikuinen,,,-sen kuolinkorinasta on edelleen kysymys,,kädet puristaa vielä ukrainaa kurkusta aika tavalla !
Ilmoita asiaton viesti
Tämä Paavon blogikirjoitus on taas yksi kelvoton yritys pysäyttää Suomen liikkeelle lähtenyt Nato-juna.
Ilmoita asiaton viesti
”Joka tapauksessa tasavallan presidentin ja valtioneuvostoon on tehtävä kaikki mahdollinen, että yrityksestä ei tulisi kelvoton.”
Voiko tämän tulkita niin, että edellä mainituilla on nyt Paavo Väyrysen täysi tuki heidän hakiessa Suomen NATOn jäsenyyttä?
Ilmoita asiaton viesti
”… Paavo Väyrysen täysi tuki…”
– Juuri niin. Ja Turkin ratifiointiakin Paavo odottelee ensi vuoden aikana, minkä hän samaisessa kirjoituksessaan toteaa.
Ilmoita asiaton viesti
188 – 8.
Ilmoita asiaton viesti
Vai että luovutaan puolueettomuudesta?
Ensin kuuluimme Ruotsiin, sitten Venäjään. Liittouduimme Saksan kanssa ja myöhemmin sitouduimme puolustamaan Neuvostoliittoa. Nyt olemme mukana Naton kumppanuusohjelmassa. Suomen historiasta puolueettomuutta löytyy lähinnä kuriositeettina, jos sitäkään. Puolueettomuudesta höpiseminen on vain jäänne suomettumiseen kuuluneesta retoriikasta.
Ilmoita asiaton viesti
Maailmansodan jälkeen emme sitoutuneet puolustamaan Neuvostoliittoa muuten kuin torjumaan hyökkääjää, joka pyrkisi Suomen kautta Neuvostoliiton kmppuun. Mielestäni kohtuullinen vaatimus rajanaapureiden kesken. Itse asiassa sama ajatus sisältyy myös voimassa olevaan kumppanuussopimukseen vuodelta 1992 ja Pariisin rauhansopimukseen, joiden perusteella jäsenyys Natossa on laiton, kansankielellä sanottuna.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrysen yritys kytkeä Suomen ja Ruotsin Nato-hakemus Ukrainan sotaan sekä rauhan aikaansaamiseen on vähintäänkin outo, Suomella ja Ruotsilla ei tule olemaan minkäänlaista roolia, ei sodan loppumiseen, ei rauhan aikaansaamiseen. Keskeisin rooli rauhan aikaansaamiselle on Venäjällä, se joko jatkaa epätoivoista sotaansa tai pyrkii saamaan aikaan rauhan kasvojaan kokonaan menettämättä, vaikka ne jo käytännössä on menetetty. Väyrynen voisi miettiä sitä, miltä näyttäisi jos Suomi nyt yhtä-äkkiä ilmoittaisi peruvansa Nato-hakemuksensa ja Ruotsi jatkaisi omaansa, muut pohjoismaat Natossa, Suomi yksin, herkullisena suupalana Venäjälle.
Ilmoita asiaton viesti
Kreikka jarrutti 10 vuotta Makedonian jäsenyyttä.
Toivottavasti Turkki vastustaa yli vuoden niin saadaan käydä Nato-vaalit ja katsastaa, että vedetäänkö hakemus pois, kun uusi eduskunta alkaa työhönsä…
Ilmoita asiaton viesti
Meinaatko että seuraavissa vaaleissa 180 edustajaa putoaa pois? Itse veikkaan että kahdeksan.
Ilmoita asiaton viesti
Jos nyt ei aivan hirmuisiksi eduskunnassa ryhdytä ja syrjäytetä maan perustuslaki, niin enimmillään 66 edustajaa riittää jäsenyyden torjumiseen. Siis noin 57 uuden edustajan tarvitsee olla jäsenyyttä vastaan. Toistaiseksi on äänestetty vain hakemuksen jättämisestä. Erikseen sitten lopuksi äänestetään jäsenyyden hyväksymisestä. Hysteria on siinä vaiheessa ainakin jonkin verran laantunut, toivottavasti myös eduskunnassa ja historian ja maantieteellisen sijainnin huomioon ottava harkinta tullut tilalle.
Ilmoita asiaton viesti
Jos otsikon kysymys koskee tätä blogia, vastaan kyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Turkkia ei päästetä kaatamaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Tämä on fakta riippumatta siitä kuinka siihen päädytään.
Ilmoita asiaton viesti
Sopisiko blogini vuodelta 2015 tähän keskusteluun?
Nato. Tuhon tiellä ollaan!
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/viovio/185875-nato-tuhon-tiella-ollaan/
Ilmoita asiaton viesti
Viola, olet Neuvostoliiton kasvatti ja sujuvan Venäjän taitajana lienet nyt seurannut myös sikäläistä uutisointia. Näkemyksesi on vääristynyt. Ainoa uhka Euroopassa on Venäjä. NATO on uhka korkeintaan Venäjän laajentumispyrkimyksille.
Ilmoita asiaton viesti
Olen Neuvostoliiton kasvatti, mutta olen Suomen kansalainen ja ainoastaan Suomen, jo yli 30 vuotta. Luen kyllä venäjänkielisiä uutisia. Naton astuessa Suomeen olemme menossa kohti sotilaallista konfliktia Venäjän kanssa. Ja missä se voi tapahtua? Suomen maaperällä ja ilmatilassa! Se huolestuttaa tavallista kansalaistakin.
Toivottavasti olen väärässä ja niin ei koskaan käy, mutta tulevaisuus on arvaamaton ja tuntematon!
Kiitos kommentista.
Ilmoita asiaton viesti
NATO ei ole astumassa Suomeen. Suomi on laajan kansalaismielipiteen vuoksi anomassa puolustusliitto NATOn jäsenyyttä, jotta Venäjän uhka voitaisiin torjua eikä Suomelle koituisi Ukrainan kohtaloa. NATO estää sotilaallista konfliktia Venäjän kanssa, joka aggressiivisena roistovaltiona haluaa nielaista kaiken minkä pystyy.
Ilmoita asiaton viesti
J.K.,: ”NATO ei ole astumassa Suomeen.”
– Sellainen mahdollisuus on jo olemassa kun Suomi allekirjoitti Naton isäntämaasopimuksen 4.9.2014.
Lainaus Kotimaan Uutisissa Janus Putkonen jo 28.8.2014:
”Sopimuspaperi paljastaa: ’Isäntämaasopimus’ tekee Naton komentajasta Pohjolan isännän:
Suomesta on tulossa uhka Venäjän ja myös omien kansalaistensa turvallisuudelle. Internettiin vuodettu ’Isäntämaasopimus’ (HNS) ja ’Yhteisymmärrysasiakirja’ (MOU) paljastavat kuinka Murmanskin ja Pietarin portit avataan NATO-joukoille ja Venäjän Itämeren laivaston turvallisuus vaarannetaan.
Suomen vastuulle kuuluu mm. lentokenttien, satamien ja rautateiden antaminen NATO:n käyttöön. Puolustusvoimien ilma- ja meritukikohdat on myös annettava sotilasliiton käyttöön. Lisäksi NATO-joukoille on taattava mm. huoltopalveluja, lääkintäpalveluja, kuljetuskaluston rakennuksia ja tietoliikenneyhteyksiä, minkä lisäksi Suomen on tuettava joukkojen suojauksen tarpeita ja NATO:n operaatioiden logistiikkaa.”
Onko tämä kaikki sitten ihan tyhjästä vedetty?
Ilmoita asiaton viesti
Janus Putkonen… 😀
Ilmoita asiaton viesti
Eikös se ole merkittävässä (?) asemassa (?) siinä Donitsin nukketasavallassa kuten deZantti Bäckmankin?
Ilmoita asiaton viesti
Näin olen käsittänyt. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Anteeksi, kysyn ystävällisesti kenelle naurat!? Putkoselle tai minulle, joka lainasi! Et kai epäile, että tällainen Suomen ja Naton välinen ”isäntämaasopimis” ja ”yhteisymmärryskirja” ovat olemassa? Tämä on mielestäni paljon vakavampi juttu, jolle ei pitäisi nauraa!
Venäläinen sanonta on ”Смеётся тот, кто смеётся последним!” / ”Nauraa Se, joka nauraa viimeisenä”!
Minä olen nähnyt sotaa ja katsonut sen julmiin silmiin! Juossut pommituksen alla itkien pelosta ja pitäen äitiäni helmasta kiinni, koska sylissä hänellä oli kaksi kuukautta vanha pikkuveljeni! Selvisimme siinä juoksussa. Moni ei!
Kiitos kuitenkin, että olet näköjään lukenut linkitetyn blogini Paavo Väyrysen blogiin ja kommentoit, vaikkakin naurulla! Oikein mukavaa kevätpäivän jatkoa! Taivas on sininen ja valkoinen…ja rauha maassa!
https://www.youtube.com/watch?v=gVQsNvYhGHU
Ilmoita asiaton viesti
Nauran niille jotka Putkosen juttuja lukee ja vielä menee uskomaan niitä.
”Kiitos kuitenkin, että olet näköjään lukenut blogini…”
Tämä on kyllä Paavon blogi.
Ilmoita asiaton viesti
Poisto
Ilmoita asiaton viesti
Se parhaiten nauraa, joka Putkoselle nauraa. Suomen tunnetuimman vastajulkaisun MV-lehden myönteisyys naapuriamme kohtaan on ollut ilmeistä viimeistään julkaisun uusimman päätoimittajan Janus Putkosen otettua vetovastuun sivustosta vuonna 2019 kun sen edellinen päätoimittaja päästi kylmän pierun.
Putkonen toimi vuosina 2015 -2019 Itä- ukrainassa Donetskin separatistialueen tiedotuskeskuksen Doni-newsin päällikkönä. Ilja Janitskinin perustaman MV-lehden keskeisenä agendana ovat olleet maahanmuuttovastaisuus ja valtamedian luotettavuuden murentaminen.
Myös tavaratalomoguli Juha Kärkkäisen aiemmin kustantama Magneettimedia osoittaa estoitta Venäjä-myönteisyytensä. Joulukuuhun 2020 saakka sivusto julkaisi Pohjoinen perinne ry joka oli uusnatsijärjestö Kansallisen vastarinnan rekisteröity yhdistys.
Natsikortti – Kärkkäiseltä sen saa! Pyyhkikää sillä pohjoinen peränne ja kääntäkää se itään.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikalamminp/varokaa-vastamediaa/
Ilmoita asiaton viesti
Tässä on vastaus Olli Väisälän kommentiin, jonka hän taisi poistaa!?
Ei ollut mitään ”jälkieditointia”, epähuomiossa tein niin, koska unohdin hetkeksi, että olen Paavon blogissa ja vastaanottaja ymmärtää sen. Virheistä opitaan. Kiitos!
Kirjoitat: ”Nato-jäsenyyden tarkoituksena on vähentää tuollaisen konfliktin todennäköisyyttä.”
– Toivotaan, että se onnistuu sataprosenttisesti! Ja sotilaallinen konflikti ei tule Suomen maaperälle ja ilmatilaan!
Kiitos kommentista!
Ilmoita asiaton viesti
Joo, poistin kommentin, kun olin ymmärtäväni, että saatoin kritisoida Mikkosta aiheettomasti epätarkasta sitaatista. Minusta on huono, että kommentteja voi editoida vielä sen jälkeen, kun joku on niihin vastannut tai niistä tykännyt, koska tällöin keskustelun logiikka ei enää aukea.
No joka tapauksessa, vaikka en ehkä ilmaisisi asioita Mikkosen ja Lamminpään tavoin, Putkosen juttuihin isäntämaasopimuksesta ei varmaan kannata paljon perustaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos! Ymmärrän kyllä! Eniten huolestuttaa mitä tuo meille jo lähitulevaisuus! Keskustelumme ei siihen paljon voi vaikuttaa, mutta asiallinen keskustelu olisi parempi, kuin toisen ihmisen solvaaminen ja loukkaaminen. Hyvää päivän jatkoa!
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on tietenkin Paavo Väyrysen blogi! Luulin, että kävit vilkaisemassa minunkin blogini, jonka olen linkittänyt Paavon blogiin. Tein korjauksen ylempänä. Kiitos huomautuksesta!
Ilmoita asiaton viesti
Viola, Sinä viestittelet nyt ammattinatottajien kuten Juha Kuikan kanssa. Olen ollut toisena kääntäjänä isäntämaasopimuksesta ja toimittanut kirjan ”Näin Suomea viedään”. Siellä sopimus, myös Ruotsin, on myös englanniksi. Ja kirjoittajana mm. Keijo Korhonen. Suosittelen myös blogia toisinajattelija.fi.
Ilmoita asiaton viesti
Varasin kirjan ja luen blogia! Kiitos!
Ilmoita asiaton viesti
Tarkennan, kun sanamuodostani voi saada vääränkin käsityksen, että kirjassa Ruotsin sopimus on vain ruotsiksi, kansalaisjärjestön kääntämänä. Naapurimaat tekivät silloinkin yhteistyötä ja päättivät aluksi olla tekemättä virallisia käännöksiä, vaikka Natonkin omat periaateet ja päätökset olisivat toista edellyttäneet. Myöhemmin käännös sitten Suomen valtion sivuilta löytyi, välillä en sitä löytänyt ja sitten taas löytyi. Nykyistä tilannetta en tiedä. VS-Kustannuksen kustantamaa kirjaa on vielä joitakin kappaleita myymättä.
Ilmoita asiaton viesti
Putkosen teksti vastaa tehtyä sopimusta. Huomionarvoista on, että Nato voi tulkita sopimusta tilanteen ja oman halunsa mukaisesti. Sopimuksella oli kolme allekirjoittajaa: Naton sotilaallinen ja poliittinen siipi ja Suomen hallitus. Mahdolliset erimielisyydet ratkaistaan yhdessä, ei esim. YK:ssa. Sopimuksen liitteen TA mukaan Nato tulee maahan joko yhteisesti sovitusti tai pelkällä Naton ilmoituksella.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on keskitytty vain lähiajan pikku kiusaan, mitä Venäjä voisi harjoittaa jäsenyyden johdosta. Onko se vain hämäystä, sillä todellinen seuraamus jäsenyydestä tulee silloin, kun Venäjä tietää tai uskoo suursodan syttyvän. Silloin se iskee vihollismaahan kaikella voimalla maalta, mereltä ja ilmasta yllättäen ja varoittamatta. Syynä on Pietarin suojelu, ja Muurmanskinkin. Jos jonkin ajan kuluttua Suomi saa muutakin tukea kuin villasukkia, niin taistelut käydään Suomen maaperällä ja rannikolla, ei Pietarin esikaupungeissa. Suomi on taistelutannerta. Pietarissa kuoli viimeksi nälkään yli 600 000 ihmistä, ja sen ei haluta toistuvan. Suursotia on ollut ennen ja tulee olemaan tulevaisuudessakin.
Ilmoita asiaton viesti
Kysyt 2015, että onko Nato vielä ketään puolustanut? Vastaus on myönteinen. Nato ja väliin yksin sen jäsenmaa USA ovat puolustaneet Israelia jo monissa hyökkäyssodissa. Israelin lähialueen viholliset ovat sorakasoina, sisällissodassa tai myötämielisen diktatuurin vallassa.
Tällä hetkellä Nato puolustaa Israelia ja tukee sotaelinkeinoa proxy-sodalla Ukrainassa. Suomikin on jo osallisena tässä aseellisessa sijaissodassa ja on ollut jo pitkään mukana informaatio- ja taloussodassa. Vastoin tekemäämme naapurisopimusta ja Pariisin rauhansopimusta rikkoen.
Hiilidioksidistakin tuli yllättäen oikein paha asia myös maailman isokenkäisten mielestä. Siten kun heikennetään Venäjää, fossiilisen energian tuottajaa. Seuraus saattaa sattumalta olla oikein hyväkin maapallon tulevaisuuden kannalta, mutta toisaalta meille on saatettu syöttää hiilestäkin osin paksua pajunköyttä.
Israelin intresseissä olisi nyt oikein pitkä sota Ukrainaan, sillä Venäjä on edelleen sen vihollisten tukija. En ole löytänyt muuta selitystä kuin provokaation sillekään, miksi muutamat juutalaiset oligarkit olivat rahoittamassa Ukrainassa äärikansallismielisiä joukkoja heti vuoden 2014 vallankumouksen jälkeen, siis sotimaan venäjänkielisiä vastaan.
Uusi hallitus otti ennen kaksikielisessä maassa kielioikeudet pois venäjänkielisiltä, ja siitä syntyi kapinointia, johon mm nykyisen presidentti Zelesneyin nostaja oligarkki Ihor Kolomoiskyi (myös Israelin kansalainen ja asunutkin Israelissa, Zelesneyillä sukulaisia Israelissa) vastasi rahoittamalla etenkin Azovan natsipataljoonaksi haukuttua joukkoa. Sehän nyt antautui Mariupolissa, ja venäläiset etsivät vankien käsivarsista natsitatuointeja.
Yksityisarmeijat ajoivatkin separatistit alueellisesti ahtaalle, ja nyt Venäjä pyrkii saamaan maakunnat kokonaisiksi, tosin menetelmällä, minkä jälkeen maakunnista ei ole paljon jäljellä. Ei etenkään, mikäli armeijat siellä vuosikausia vaeltavat edes takaisin. Sodan kulkua säädellään sillä, miten paljon sinne annetaan aseita ja muuta tukea.
Pitkä sota sopisi oikein hyvin myös sotaelinkeinolle. Ilmeisesti Ranskan ja Saksan johtajat ovat nyt harvoja, joita tämä USA-Israel johtoinen maailmanjärjestys ei oikein viehätä, oirehtivat.
Suomeksi: Lännessä on voimia, jotka ovat vuosikausia provosoineet ja ärsyttäneet Venäjää ja sen johtajaa aloittamaan sota. Viime vaiheessa vaikutettiin sillä tavalla, että ei myönnytty yhtään mihinkään Venäjän vaatimukseen. Ei tuumaakaan oli Zelesneyin periaate, kuten Eljas Erkolla ennen Talvisotaa. Esimerkksi Minskin sopimuksessa viimeksi vuonna 2015 sovittua autonomiaa Itä-Ukrainaan ei haluttu toteuttaa. Ihan lopuksi USA:n presidentti perui ministeriltään neuvottelun ja selitti näyttävästi, että Nato ei sodi vastaan, jos Venäjä hyökkää. Ja Putin meni ansaan. Nyt Nato on yhä lisääntyvässä määrin proxy-sodan osapuoli, jossa sodassa ukrainalaiset ovat hyväksikäytettynä välikätenä suurin häviäjä, ainakin toistaiseksi, ja sitä suuremmassa määrin, mitä pitkäkestoisemmaksi Zelesneyi ja kumppanit sotaa manipuloivat.
Joillakin oligarkeilla on myös ihan henkilökohtaista syytä toimia nimenomaan Vladimir Putinia vastaan. Tunnetuin heistä on Mihail Hodorkovsky, jolta Putin otti Neuvostoliitolta kaapatun valtion öljy-yhtiön takaisin valtiolle. Vankilakauden jälkeen Hodorkovsky on ollut Lännessä ja käynyt tapaamassa myös Alexander Stubbia. Kaikien oligarkkien kanssa Putin ei vaikuta olevan huonoissa väleissä.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka sanomattakin lie selvää, että myös oligarkki Hodorkovskilla on juutalaistaustaa, niin varmistan Vikipedian näin kertovan. Tosin juutalaisuutta olisi vain isän puolelta.
Ilmoita asiaton viesti
”Vaille huomiota on jäänyt myös se tosiasia, että Turkki on hyvin riippuvainen Venäjästä.”
On varmasti jäänyt vaille huomiota, koska on erinomaisen kaukana totuudesta. Vuonna 2021 Venäjä on ollut vasta Turkin kymmenenneksi tärkein kauppakumppani. Edellä ovat Saksa, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Italia, Irak, Espanja, Ranska, Hollanti ja Israel.
No, kaikenlaistahan sitä voi heitellä, jos lähtee siitä olettamuksesta, että kukaan ei kumminkaan tiedä mistään mitään. Tai ei ainakaan vaivaudu ottamaan selvää, vaikka se olisi miten helppoa tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Saattoipa Paavo tarkoittaa sitäkin, että Venäjä on Turkin rajamaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tarkoitti, niin oli sitten (siinäkin) hämmästyttävän väärässä. Kun ei tarvitse kuin karttaa katsoa, niin näkee, että siinä välissä on sentään Georgia, Armenia ja Azerbeidzhan.
Ilmoita asiaton viesti
Toisella rannalla Mustallamerellä. Ei yhteistä maarajaa nykyisen Venäjän kanssa, totta. Georgia, Armenia ja Azerbaitzan kuuluivat Neuvostoliittoon.
Ilmoita asiaton viesti
Kelvotonkin yritys on parempi kuin ei yritystä lainkaan. Luulisi blogistilla olevan tästä paljonkin henkilökohtaista kokemusta?
Ilmoita asiaton viesti
Yrittänyttä ei laiteta, paitsi vankilaan tai mielisairaalaan.
Ilmoita asiaton viesti
No Paavo lopeta jo nyt.
Ilmoita asiaton viesti
Eiväthän trollitkaan lopeta. Trolleiltahan loppuisi työ, jos ei Paavon ja minun kaltaisia kirjoittajia olisi.
Ilmoita asiaton viesti