Keskustan puoluekokous on siirrettävä ensi kesään
Olen kirjoittanut korona-karanteenin aikana varmaankin satakunta blogia. Jälkikäteen olen voinut todeta, että niissä esittämäni tosiasiat, arviot ja mielipiteet ovat olleet kohdallaan.
Yhdessä niistä olen kuitenkin pahasti erehtynyt.
Kesäkuun 12. päivänä julkaisemassani blogissa Katri Kulmunin tulee jatkaa puheenjohtajana kirjoitin siitä, kuinka Keskustaa vuoden 2010 puoluekokouksesta johtanut ”joukkue” aikoo syrjäyttää Katri Kulmunin puheenjohtajan paikalta, kuten olin jo 5.6. julkaisemassani blogissa ”Joukkueen” tulee kantaa vastuu arvellut.
Kirjoitin, että seuraavat askeleet olivat jo nähtävissä:
”Elokuussa Annika Saarikko tulee valtioneuvoston jäseneksi. Hänet nimitetään myös pääministerin sijaiseksi ja ministeriryhmän vetäjäksi. ”Viisikko” palaa alkuperäiseen muottiinsa.
Perustelut tähän ovat painavat. Matti Vanhasen taakkaa on kevennettävä, ja hänen pitää voida keskittyä valtiovarainministerin tehtävään.
Sitten todistellaan, että puolueen puheenjohtajan pitää olla hallituksessa johtamassa Keskustan politiikkaa. Siksi Saarikko on valittava myös puheenjohtajaksi.”
x x x
Joukkueen suunnitelma näyttää olevan ovelampi kuin arvelin.
Hallituksen budjettiriihi on jo päätetty siirtää Oulun puoluekokouksen yli. Matti Vanhanen on haastatteluissa sanonut haluavansa jatkaa syyskuun jälkeenkin valtiovarainministerinä. Asemastaan pääministerin sijaisena tai viisikon jäsenenä hän ei ole sanonut mitään.
Nyt Annika Saarikko on päättänyt, ettei hän ministeriksi tultuaan aiokaan ottaa vastaan pääministerin sijaisen tehtävää, ministeriryhmän puheenjohtajuutta eikä paikkaa hallituksen johtoviisikossa.
Annika kytkee nämä valtioneuvostossa tehtävät muutokset valintaansa puolueen puheenjohtajaksi. Tätä perustellaan sillä, että puolueen puheenjohtajan pitää olla hallituksessa.
Saarikon peli saattaa hankalaan asemaan Katri Kulmunin, joka on luvannut keskittyä puolueen johtamiseen, eikä ainakaan tässä vaiheessa aio palata valtioneuvoston jäseneksi.
Tällainen taktikointi on surullisen tuttua viime vuosien Keskustassa.
Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa Keskusta sai Anneli Jäätteenmäen johdolla mahtavan voiton. Me nousimme sosialidemokraattien ohi Suomen suurimmaksi puolueeksi. Helsingistäkin saimme kaksi kansanedustajaa ja Uudeltamaalta viisi.
Jäätteenmäki nousi pääministeriksi, mutta SDP pelasi hänet kovin ottein sivuun. Jos Keskusta olisi Annelia yksimielisesti puolustanut, tämä ei olisi onnistunut.
Kun Anneli Jäätteenmäki oli pelattu ulos pääministerin paikalta, Matti Vanhanen valittiin hänen tilalleen.
Anneli halusi jatkaa puolueen puheenjohtajana. Tätä puolueessa jo silloin niskanpäällä ollut liberaalijoukkue ei kuitenkaan hyväksynyt. Sanottiin, että puheenjohtajan pitää olla hallituksessa.
Tämä johti siihen, että vuoden 2002 Hämeenlinnan puoluekokouksen puheenjohtajan vaalissa neljänneksi jäänyt pääministeri Matti Vanhanen valittiin ylimääräisessä puoluekokouksessa myös puolueen puheenjohtajaksi.
x x x
Myös Matti Vanhasen pääministerikauden päättymiseen liittyi pelin politiikkaa.
Hän ilmoitti yllättäen jo vuoden 2009 lopulla luopuvansa puolueen puheenjohtajan tehtävästä seuraavan vuoden puoluekokouksessa. Seuraajakseen hän petasi Paula Lehtomäkeä tai Mari Kiviniemeä. Kun Lehtomäki kieltäytyi, Kiviniemi valittiin.
Lahden puoluekokouksessa nousi valtaan se joukkue, joka on Keskustaa sen jälkeen itsevaltaisesti johtanut. Sen ytimessä olivat Kiviniemen lisäksi Timo Laaninen ja Annika Saarikko.
Mari Kiviniemen johdolla Keskusta koki siihenastisen historiansa pahimman vaalitappion vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.
Tämän jälkeen ”joukkue” teki kaikkensa estääkseen minun ehdokkuuteni vuoden 2012 presidentinvaaleissa. Ehdokkaaksi haluttiin kuka tahansa muu. Esillä oli myös Annika Saarikon nimi. Kukaan ei kuitenkaan rohjennut lähteä jäsenvaaliin.
Presidentinvaaleissa luottamus Keskustaan palautui. Nousimme takaisin suurten puolueiden joukkoon.
Presidentinvaalien jälkeen ”joukkueen” piti varmistaa se, että en palaisi puolueen johtoon Rovaniemen puoluekokouksessa kesällä 2012. Se tuki Juha Sipilän valintaa, jolla oli suurimman piirijärjestön ehdokkaana ja suureen uskonnolliseen herätysliikkeeseen kuuluvana parhaat mahdollisuudet tulla valituksi.
Pääministerinä Juha Sipilä toteutti entistäkin tiukemmin sitä poliittista linjaa, jolla ”joukkue” oli vienyt meidät tappioon vuoden 2011 vaaleissa. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Keskustan kannatus suorastaan romahti.
Puheenjohtajana Sipilän viimeinen palvelus oli, että hän puolueväen tahdon vastaisesti vei meidät murskatappion jälkeen hallitukseen. Jyrkkä alamäki on jatkunut.
x x x
Vuosien 2016 ja 2018 puoluekokouksien yhteydessä pelin politiikkaa on jatkettu.
Seinäjoen juhlakokouksen lähestyessä päätettiin nimetä jo siellä Keskustan presidenttiehdokas vuoden 2018 vaaleihin. Tämä tuli yllätyksenä myös ehdokkuudesta kiinnostuneelle Olli Rehnille, joka Risto Uimosen Sipilä-kirjassa arvosteli ”joukkueen” muita jäseniä siitä, ettei sen keskuudessa oltu yhdessä selvitetty, kuinka ”Väyrynen voitaisiin yhdessä estää”.
Presidentinvaalissa Matti Vanhanen sai runsaan 4 prosentin kannatuksen ja jäi viidenneksi. Omakin tulokseni heiveröisen kansanliikkeen ehdokkaana oli tätä parempi.
Vuoden 2018 Sotkamon puoluekokouksen Juha Sipilän uudelleenvalinta varmistettiin estämällä minun ehdokkuuteni sääntökikkailun avulla.
Kun Juha Sipilän uudelleenvalinta oli Sotkamossa turvattu, syntyi ”joukkueen” piirissä saman vuoden lopulla aivan uskomaton suunnitelma, jonka mukaan Annika Saarikko olisi nimetty puolueen pääministeriehdokkaaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Tämän Saarikko on itse viime kesänä julkaistussa Ilta-Sanomien jutussa vahvistanut.
Kaavailujen mukaan Juha Sipilä olisi jatkanut pääministerinä ja Keskustan puheenjohtajana loppuun saakka. Ylimääräistä puoluekokousta ei ollut tarkoitus järjestää, vaan kysymys olisi ollut ”poliittisesta sopimuksesta”. Vallankaappaus olisi viety päätökseen tämän vuoden puoluekokouksessa.
Tämä suunnitelma ei toteutunut, kun Sipilä vaalitappion jälkeen päätti luopua puolueen puheenjohtajan tehtävästä. Syyskuussa 2019 järjestettiin ylimääräinen puoluekokous, jossa Katri Kulmuni valittiin puheenjohtajaksi.
Nyt ”joukkueen” piirissä on vireillä samankaltainen vallansiirto kuin vuonna 2003, jolloin Anneli Jäätteenmäki vaihdettiin Matti Vanhaseen.
Kun Katri Kulmuni joutui luopumaan jäsenyydestä valtioneuvostossa, hänet pyritään syrjäyttämään Annika Saarikon avulla myös Keskustan puheenjohtajan paikalta. Perustelukin on jälleen sama: puolueen puheenjohtajan pitää muka olla hallituksessa.
x x x
Keskustan tilanne on äärimmäisen vakava.
Nyt on järkevää, että puolueen puheenjohtaja ei ole hallituksessa. Kuten 6.6. julkaisemassani blogissa kirjoitin, Kulmunin ero saattaa pelastaa Keskustan.
Hallituksen äskettäin päättämät lievennykset kokoontumisrajoituksiin ja karanteeniohjeisiin jättävät epävarmaksi sen, voidaanko Keskustan puoluekokous syyskuun alussa puolueen sääntöjen ja yhdistyslain edellyttämällä tavalla järjestää. Näissä oloissa puoluekokous olisi viisasta siirtää ensi kesään.
Tämä myös rauhoittaisi puolueen tilannetta ja koko maan poliittista elämää.
Hallitus voisi keskittyä korona-kriisin ja sen seurausten täysipainoiseen hoitamiseen. Annika Saarikko saisi tilaisuuden näyttää kykynsä hallituspolitiikan johtamisessa ja Keskustan kannatuksen kasvattamisessa. Edellisessä hallituksessa annetut näytöt eivät vielä vakuuta.
Keskustan johto voisi puolestaan yrittää pelastaa puolueen siltä katastrofilta, joka meitä näyttää suorastaan elintärkeissä kuntavaaleissa uhkaavan. Tässä se tarvitsee meidän kaikkien tuen.
Väyrynen joka oli laatimassa ”kassakaappisopimusta” Kokoomuksen ja RKP:n kanssa ei näytä ymmärtävän, että Keskustan kannatus romahtaa aina kun se lähtee Kokoomuksen kanssa hallitusyhteistyöhön.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustan kannatus on romahtanut, kun puolueen aatteellinen linja on hämärtynyt. Näin kävi vuosina 1970, 2011 ja 2019. Viimeisen romahduksen jälkeen eli nykyisen hallituksen kaudella on tultu alaspäin 13,8 prosentista 10,7 prosenttiin.
Ilmoita asiaton viesti
Se puolueenne aatteellinen linja ”Alkiolainen, köyhän asialla oleminen” romahtaa juuri silloin kun keskusta lähtee Kokoomuksen kanssa hallitusyhteistyöhön johon itsekin olit valmis ”kassakaappisopimuksen” aikoina.
Ilmoita asiaton viesti
Ensimmäinen romahdus koettiin kansanrintamahallituksen jälkeen vuonna 1970. Viime eduskuntavaalien romahduksen jälkeinen jyrkkä alamäki on liittynyt puolueen asemaan punavihreässä hallituksessa.
Vuoden 1987 hallitusratkaisuun palaan blogeissani lähiaikoina. Mauno Koiviston arkistojen avautuminen on tuonut esiin uutta tietoa siitä, kuinka Holkerin hallitusta pohjustettiin jo kesästä 1986 alkaen. Sillä Koiviston jatkokausi varmistettiin.
Harri Holkerin johtaman hallituksen toteuttamasta ”vahvan markan” politiikasta ja sitä seuranneesta 1990-luvun alun lamasta olemme joutuneet kovasti kärsimään. Sitä yritin aikanaan turhaan torjua.
Ilmoita asiaton viesti
Näin Keskustaveljenä olisi toivottavaa että lakkaisit näiden ehdotusten jakamisen. On suotavaa että annamme puoluekokouksen syyskuussa päättää puolueen johdon ja kunnioitamme sitä kuten Johannes Virolainen sanoi pulinat kun puolueen puhis vaihtui taisi muuten olla Paavo Väyrynen joka voitti äänestyksessä Johannes Virolaisen.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustan tilanne on niin vakava, että siitä on voitava vapaasti keskustella. Toivon, että kanssani eri mieltä olevat tuovat esiin oman mielipiteensä ja perustelevat sen.
Puolueen surkea tilanne johtuu paljolti siitä, että vapaata keskustelua ei ole vuosikausiin käyty eikä suvaittu.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös se ollut näin että erosit Keskustapuolueesta ja perustin uuden kilpailevan puolueen jonka nimi oli Kansanpuolue no niin tuli ongelmia mutta aina voi perustaa uuden puolueen jonka nimi on Seitsemän tähden liike josta erosit ja tulit Katri Kulmunin pyynnöstä takasin Keskustapuolueen jäseneksi. Tälläinen toimintasi on myös ollut osaltaan viemässä keskustaa kannatusalhoon.
Siispä nyt ei ole syytä tulla julkituomaan neuvoja omien sukellusten jälkeen muutenkin on sellainen kutina jottei Katri Kulmuni katso että neuvoistasi on nyt hyötyä päin vastoin.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa lukea kotisivuni kirja-arkistosta neljä viimeisintä kirjaani. Niistä totuus selviää. Parasta aloittaa uusimmasta ”Yhteinen vuosisatamme”. Tiiviimpää tietoa löytyy blogeistani, jotka nekin ovat luettavissa kotisivultani.
Ilmoita asiaton viesti
En ole itse Kepun vaan Kokoomuksen jäsen.
Olen tiiraillut Kepun alamäkeä hieman säälinsekaisinkin tuntein. Mielessäni on pyörinyt mm. Johannes Virolainen ja myös monia muita menneisyyden suuria Kepun valtiomiehiä. He ajoivat vilpittömästi paitsi Kepun myös isänmaan etua.
Nykyiset Kepun johtajat ovat heihin verrattuna maakuntasarjan pikkupoliitikkoja.
Olen oikeasti sitä mieltä että euro- ja haittamaahanmuuttovastainen Paavo Väyrynen on henkilö joka voisi puheenjohtajana nostaa Kepun kannatuksen nousuun. Tämä on minusta päivänselvää. Tuskinpa kuitenkaan nykyiset maakuntasarjan Kepun johtajat tätä ymmärtävät. Kapasiteetti ei heillä siihen riitä.
Ilmoita asiaton viesti
Nämä kepulaiset valtiomiehet, kuten Virolainen ajoivat kepun lisäksi myös suomalaisten etua, kyllä, mutta ei Kokoomukseen kanssa, Kokoomus kun ajaa ainoastaan sen kannattajakunnan, hyvien toimeentulevien etua.
Ilmoita asiaton viesti
Granlund, tuollainen on kovin yksisilmäistä. Jokainen puolue ajaa oman kannattajakuntansa etua. Hyvin toimeentulevien etua ajaa paitsi Kokoomus, myös ay-liike ja sitä kautta myös demarit.
Huomaathan, että hyvin toimeentulevat palkansaajat tulevat entistä paremmin toimeen ja ne huonoiten toimeentulevat saavat aina ne muruset. Palkansaajien ylin desiili on kerännyt lisätuloa lähes viisitoistatuhatta, samaan aikaan kuin alin on saanut lisätuloa ainoastaan seitsemäntuhatta…
Ilmoita asiaton viesti
Paavo kirjoittaa puolueen linjasta. Siitä ei Erkkikään saa selvää. Tärkeintä Paavolle on saada jokin asema puolueessa. Tarjolla ei kuitenkaan ole kuin yksinäisen sivusta huutelijan virka. Sitä Paavo on hoitanut siitä saakka, kun ajautui erimielisyyksiin Mauno Koiviston kanssa ja erosi Keskustapuolueen johdosta. Tilalle tuli Esko Aho. Siitä alkaen Paavo on ollut itse rakentamallaan valtaa kiertävällä radalla ja siellä hän pysyy.
Ilmoita asiaton viesti
Linjani on ollut sama viiden vuosikymmenen ajan. Siihen ja poliittisen historian tapahtumiin voi tutustua kirjoistani, joista tärkeimmät ovat luettavissa kotisivuni kirja-arkistosta. Lyhyt oppimäärä löytyy uusimmasta ”Yhteinen vuosisatamme”.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustan tilanne näkyy seĺvääkin selvemmin viime presidentin vaaleissa. Väyrynen, joka edusti silloin pientä, eduskunnan ulkopuolista puoluetta, sai enemmän ääniä kuin keskustan ehdokas Vanhanen. Ehkä puolet keskustaa helposti äänestävistä meni heti ensimmäisellä kierroksella pääosin Niinistön taakse.
Edellinen sanottu näkyy nyt kannatusluvuissa. Se muistuttaa takavuosien SKDLn tilannetta, jossa kaksi eri näkemyslinjaa eivät saaneet sovitettua ajatuksiaan yhteen. Näinköhän asiat paranee, jos taas syksyllä pannaan uusi puheenjohtajavaaali pystyyn. Edellinen kierros ei näyttänyt ratkaisseen mitään. Nyt on uudet hiilet pihisemässä miilussa. Tuskin tulee muutosta entiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen, kun jatkuvasti kirjoitatte menneiden vuosikymmenien tapahtumista niin olisiko jo viimein aika kirjoittaa blogi 2016 – 2019 tapahumista ja erityisesti perustamistanne puolueista.
Liittyykö niihinkin joku ” joukkue ” keskustalaisista liberaaleista vai muista.
Lainaan lopuksi kirjoituksenne lausetta, ” tällainen taktikointi on surullisen tuttua viime vuosien Keskustassa ”. Siinä olette ollut ” päällepäsmärinä ” ja palattuanne pelaamalla Keskusta jäseneksi jatkatte samaa toimintaa. Kuinka te kehtaatte?
Ilmoita asiaton viesti
Olen käsitellyt vuosien 2016-2019 tapahtumia useissa blogeissani. Lisätietoa löytyy noina vuosina kirjoittamistani kirjoista ja myös tänä vuonna ilmestyneestä ”Yhteinen vuosisatamme” -teoksesta. Ne ovat ilmaiseksi luettavissa korisivuni kirja-arkistosta.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen, perustitte kansalaispuolueen, jonka piti blogikirjoituksienne perusteella nousta Suomen pelastajaksi. Näin ei kuitenkaan käynyt ja blogikirjoituksienne aihe muuttui. Puolueessanne oli tehty vallankaappaus ja tämän seurauksena perustitte tähtilikkeen, josta kirjoituksienne perusteella piti tulla taas Suomen pelastaja. Tämäkään toiveenne ei toteutunut ja tähtilikkeen tarina päättyi. Tammikuussa 2020 ilmoititte halunne palata Keskustan jäseneksi. Kun jäsenyys ” onnistui ”, perustitte välittömästi yhden miehen ” joukkueen ” ja aloititte jo tutuksi tulleen pelinne lähes päivittäin kirjoittamillanne blogikirjoituksilla.
Keskustan rivijäsenenä en voi hyväksyä toimintaanne ja uudistan aikaisemmin esittämäni toiveen, lopettakaa pelinne ja käyttäkää voimavaranne johonkin muuhun itseänne lähellä olevaan toimintaan..
Ilmoita asiaton viesti
Toiminnassani on ollut selvä logiikka, jonka näkee, jos sen haluaa nähdä.
Yritin kaikin voimin estää sitä Keskustan romahdusta, jota kohti puolue alkoi vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen ajautua. Nyt pyrin siihen, että Keskusta voisi palata suurten puolueiden joukkoon. Tämä on mahdollista vain siten, että puolue palaa aatteellisille ja poliittisille juurilleen.
Olen kertonut avoimesti ajatuksistani. Jos joku on toista mieltä, niitä sopii arvostella.
Blogejani ei ole pakko lukea, jos joku ei halua epämiellyttävistä totuuksista tietää ja niitä myöntää.
Ilmoita asiaton viesti
Viimeinen kommenttini tähän keskusteluun. Ymmärränkö oikein, että yrititte estää Keskustan romahdusta eroamalla ja perustamalla kaksi uutta puoluetta.
Se ei estänyt Keskustan romahdusta, mutta ei myöskään kansalaispuolueen eikä tähtiliikkeen romahduksia. Ei
En saanut vieläkään vastaustanne perustamienne puolueiden hajoamisen syistä, joten avoimuutenne on hyvin valikoivaa.
Ilmoita asiaton viesti
On turha jankata menneistä asioista. Ne joko ymmärtää tai ei ymmärrä.
Nyt on kysymys siitä, saadaanko Keskusta palaamaan perinteisille, alkiolaisille juurilleen.
Puolueeseen on palautettava kansanvaltainen meno ja voimat on koottava.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo on ollut 50 vuotta politiikassa eikä hänen ajamansa politiikka ole vieläkään tiedossani.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä ”puute” on helppo korjata lukemalla kotisivuni kirja-arkistosta uusin teokseni ”Yhteinen vuosisatamme”.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustan puoluekokousta olisi varmaankin hyvä siirtää, koska olemme eläneet poikkeuksellista korona-aikaa. Lisäksi syyskuu on sadonkorjuun aikaa.
Nyt poliittinen toiminta on ollut jollain tapaa kaikilla poliittisilla kentillä omalaistansa. Olisiko esim. loka- tai marraskuu otollisempaa aikaa?
Ilmoita asiaton viesti
Eipä kuukauden tai parin siirrosta siirrosta ole näillä näkymin apua.
Nyt voimassaolevat rajoitukset sallivat yli 500 henkilön tilaisuudet vain, jos turvallisuus varmistetaan erityisjärjestelyin. Puoluekokoukseen odotetaan tulevaksi ehkä 3000 osanottajaa. Kuinka turvavälit näin isolle joukolle taataan?
Jos tartuntoja tulee loppukesästä lisää, rajoituksia kiristetään.
Voimassa on suositus, jonka mukaan yli 70-vuotiaiden tulisi olla erityisen varovaisia. Suuri osa uskollisimmista puoluekokouskävijöistä kuuluu tähän riskiryhmään. Onko oikein ja laillista, että heidän osanottonsa sääntömääräiseen puoluekokoukseen estetään?
Ainoa järkevä ratkaisu on kokouksen lykkääminen ensi kesään.
Ilmoita asiaton viesti
30000 venttiilillistä FFP2 maskia ei keskustan taloutta kaada. Jaetaan vaikka jokaiselle osallistujalle 2/päivä.
Tuosta riittää jo mediallekin. Samalla näytetään mallia, miten pitää toimia.
Ilmoita asiaton viesti
Paavon ehdotus on hyvä ja kannatettava. Katrin pitää saada olla säällinen aika pj:na ja Matin vv-ministerinä ennen kuin on Annikan vuoro. Kyllä ehtii.
Ilmoita asiaton viesti
Miten tässä nyt selkiytyy infoähky: Paavo Väyrysellä on valtavaan kirja-aineistoon perustuva ehdotusrypäs, johon voi perehtyä vain pieni vähemmistö?
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki voivat helposti perehtyä.
Kotisivuni kirja-arkistossa on uusin teokseni ”Yhteinen vuosisatamme”. Siitä löytyy tiivistä tietoa. Laajemmin asioihin voi perehtyä kolmesta edellisestä kirjastani, jotka nekin ovat kaikki siellä arkistossa.
Ilmoita asiaton viesti
Puoluekokouksen aika olisi ollut kesäkuussa. Koska sitä ei silloin voitu pitää, se on ehdottomasti pidettävä syyskuun alussa Oulussa.
Seuraava puoluekokous on silloin 2022 alkukesästä, jolloin on vajaa vuosi vaaleihin. Ellei Kulmunin tapauksesta tule ilmi mitään uutta, Katri voi ihan hyvin jatkaa puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta ja 2022 voidaan sitten miettiä, onko vaaleihin syytä mennä Katrin vai jonkun muun johdolla.
Yksi suurimpia idioottimaisuuksia oli maton vetäminen Kiviniemen alta. Onneksi silloin tuli esiin yllättävän hyvä vaihtoehto, Sipilä. Mutta ei kannata luottaa, että aina käy tuuri.
Keskustan tulevaisuuden kirjoittavat kuitenkin nyt alle viisikymppiset, ei yli seitsenkymppiset.
Ilmoita asiaton viesti
Ei puoluekokousta voida sääntöjen ja yhdistyslain edellyttämällä tavalla syyskuussakaan koronan vuoksi järjestää.
Jos kokous pidetään kesäkuussa 2021, silloin valitaan johto, jolla mennään eduskuntavaaleihin.
Huonosti ovat alle viisikymppiset tulevaisuutta viimeisen vuosikymmenen aikana kirjoittaneet.
Vuonna 2010 valittiin johtoon Mari Kiviniemi, Annika Saarikko ja Timo Laaninen. Seuraavan vuoden vaaleissa tuli murskatappio.
Juha Sipilä valitsi vääränlaisen joukkueen ja huonot neuvonantajat. Kokemusta ei arvostettu, kun hallitukseen kelpasivat vain häntä nuoremmat. Ja kaikki olivat Kokoomusta lähellä olevia liberaaleja. Vuonna 2019 vaalitappio oli pahempi kuin 2011.
Puolueen puheenjohtajaa ei pidä valita ”tuurilla”, vaan huolellisen harkinnan perusteella ja varman päälle.
Ilmoita asiaton viesti
Koronatilanteen kehitystä ei tietenkään voi täysin varmasti ennustaa. Mutta todennäköisyydet ovat sen puolella, että syyskuu on hyvä valinta. Jos huonosti käy, ensi kesäkuu ei onnistu koronan toisen aallon takia.
Ei Sipilä valinnut itseään nuorempia iän takia. Valitettavasti vain vanhemmissa ei ollut joko halukkaita tai riittävän hyviä. Ei ministerin tehtävä ole palkkio pitkästä urasta. Vielä vähemmän sinne kannattaa valita entisiä ministerejä, jotka ovat jo näyttäneet, että eivät saa mitään rakentavaa aikaan.
Niihin 2011 katastrofivaaleihin mentiin hallituksesta, jossa ministereinä olivat myös kokeneet Pekkarinen ja Väyrynen. Miksi ette silloin hoitaneet tonttejanne niin, että elinkeinoelämä ja vienti olisivat vetäneet? Ratkaisevat elinkeinoministerin ja ulkomaankauppaministerin salkut olivat teillä.
Ilmoita asiaton viesti
Juha Sipilä perusteli ministereiden valintakokouksessa listaansa sillä, että kaikkien piti olla häntä nuorempia. Pääministeriltä puuttui oma ministerikokemus, eikä mukaan tullut ketään, joka olisi voinut tuota puutetta korvata.
Yritimme Pekkarisen kanssa vaikuttaa ennen muuta euroalueen kriisitukeen, mutta riittävästi meitä ei kuultu. Sen ohella pahimmat virheet olivat ”paska-asetus”, PARAS-hanke ja heikko aluepolitiikan linja. Niistä vaalitappio ensi sijassa johtui.
Tästä saa lisätietoa lukemalla kotisivuni kirja-arkistosta teokset ”Huonomminkin olisi voinut käydä” ja ”Yhteinen vuosisatamme”.
Ilmoita asiaton viesti
Ellei sanoma mene perille, vika voi olla myös sanoman esittämisessä…
Ilmoita asiaton viesti
Aikaisemmasta lupauksestani huolimatta jouduin kääntämään takkini, mutta siihen on yksi syy. Lainaukset Väyrysen kirjoituksesta, ” jos kokous pidetään kesäkuussa 2021, silloin valitaan johto, jolla mennään eduskuntavaaleihin, puolueen puheenjohtajaa ei pidä valita ”tuurilla” , vaan huolellisen harkinnan perusteella ja varman päälle”. Voiko kukaan valistunut lukija olla ymmärtämättä Väyrysen piiloviestiä , joka tarkoittaa sitä, että Keskustan johtoon pitää valita PAAVO VÄYRYNEN. Vain hän täyttää puheenjohtajalta vaadittavat kriteerit.
Sitä ihmettelin, miksi Väyrynen unohti 2021 keväällä pidettävät kuntavaalit. Arvaan unohduksen syyn ja oletan, että moni muukin sen arvaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei voi perehtyä Väyrysen ajatusrakennelmiin kuin sellaiset, joilla on aikaa ja kykyjä perehtymiseen. Sellaiset ovat Suomessakin vähemmistöä.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen vaan jaksaa kantaa kaunaa niille jotka eivät ole häntä joskus tukeneet. Miehessä on samaa itsekeskeisyyttä kuin Trumpilla. Tosiasiassa kun Keskustan tilannetta mietitään, voi huoletta sanoa että Kulmuni oli pettymys. Epävarma eikä lainkaan vakuuttava kuten esim. Sanna Marin. Kyllä Annika Saarikko on nyt ainoa joka voi saada Keskustan kannatusta ylös jos se nyt ylipäätänsä on mahdollista. Ehkä se jää pieneksi maalaisten puolueeksi ainaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kannata odottaa Saarikosta sateentekijää. Minä pidin Sipilästä mutta minua hirvitti, kuinka ylisuuria odotuksia häneen asetettiin, kun nähtiin, että hänen mukanaan kannatus lähti nousuun. Todellisuudessa siinä oli yhtä paljon muiden huonoutta kuin Sipilän hyvyyttä.
Kun odotukset olivat ylisuuret, pettymyskin oli samaa luokkaa. Kaikki oli Sipilän syytä. Ellei suoraan, niin ainakin välillisesti, Bernerin takia.
Joten antaisin Katrille kaksi vuotta vielä lisäaikaa. Marinin hyvyys näkyi jo siinä, miten hän uskalsi puhua nelipäiväisestä työviikosta ja kuusituntisesta päivästä. Mutta ei se Marininkaan noste ikuisesti kestä. Kun talous yskii, niin pääministeri on tulilinjalla.
Ilmoita asiaton viesti