Kiireellinen Nato-äänestys: Vasemmistoliitto vastustaa, Keskusta pidättyy?
Julkaisin 24.4. kirjoituksen, jossa kysyin, tarvitaanko jälleen ”jarrutuskeskustelu”.
Muistutin lukijani mieleen vuoden 1994 tapahtumat. Silloin hallitus yritti saada kovalla kiireellä eduskunnassa hyväksytyksi Suomen liittymisen Euroopan unioniin nimenomaan ennen Ruotsin kansanäänestystä.
Jarrutuskeskustelulla torjuttiin se vaara, että Suomi olisi liittynyt Euroopan unioniin yksin, ilman Ruotsia, ja ajautunut EU:ssa neljänneksi Baltian maaksi.
Nyt ajetaan kovalla kiireellä hakemusta Suomen liittymiseksi sotilasliitto Natoon. Tämä on vaarallista peliä isänmaan kohtaloilla etenkin tilanteessa, jossa Ukrainassa on meneillään täysimittainen sota.
Kiireen vuoksi tarjolla olisi myös vaara, että Ruotsi jäisi ulkopuolelle, jolloin Suomesta uhkaisi tulla Naton puitteissa neljäs Baltian maa, ja meille yksinään tulisi päävastuu niiden puolustamisesta.
Eduskunnan ”jarrutuskeskustelua” esitin harkittavaksi tilanteessa, jossa Suomen Nato-jäsenyyttä pyrittäisiin ajamaan kiireesti ja silläkin riskillä, että Ruotsi olisi jäämässä Nato-jäsenyyden ulkopuolelle.
x x x
Uhkapelin keskellä hermostuneisuus näyttää valtaavan alaa.
Yksi osoitus tästä on eduskunnan puhemiehen ja eduskunnan ”koordinaatioryhmää” johtavan Matti Vanhasen edotus, että Ahvenanmaa pyytäisi suomalaisten sotilaiden sijoittamista demilitarisoidun maakunnan alueelle.
Tämän ehdotuksen Ahvenanmaan johto suoralta kädeltä ja suorasanaisesti torjui.
Vanhasen ehdotuksen taustalla on ilmeisesti se, että Suomen turvallisuuspolitiikan sisäpiirissä pelätään, että yksi Suomen Nato-jäsenyyden hakemiseen liittyvistä Venäjän sotilaallisista vastatoimista voisi kohdistua Ahvenanmaahan.
Tasavallan presidenttihän on puhunut mahdollisista Venäjän toteuttamista ”alueloukkauksista”. Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja on taas puhunut Suomen alueiden ”haltuunotosta”.
On ymmärrettävää, että Ahvenanmaan asemalla spekuloidaan.
Suomen liittyessä Natoon strateginen tilanne muuttuisi muun muassa siinä suhteessa, että Venäjän yhteys Kaliningradiin tulisi entistä uhatummaksi.
Ahvenanmaan asema perustuu sopimukseen, jolla Suomi on sitoutunut olemaan antamatta sen aluetta muiden valtioiden aseellisten voimien käytettäväksi. Sopimuksen mukaan Venäjällä on oikeus valvoa sopimuksen noudattamista.
On joka tapauksessa syytä varautua niihin Suomen Nato-hakemuksen aikaansaamiin ”ronskinpuoleisiltakin näyttäviin” Venäjän vasta-askeliin, hybridihyökkäyksiin ja alueloukkauksiin, joista tasavallan presidentti Ylen Ykkösaamussa 26.3. puhui.
Mutta miksi tällaisia riskejä pitäisi ottaa tilanteessa, jossa Ukrainassa riehuu täysimittainen sota? Miksi pitäisi ottaa riski, että joutuisimme jopa sotilaalliseen selkkaukseen Venäjän kanssa?
Suomea ei uhkaa nyt mikään, tämän ovat myös tasavallan presidentti ja puolustusvoimien ylin johto todenneet.
Mahdollista Nato-jäsenyyttä pitäisi voida harkita rauhallisissa oloissa. Tällä turvattaisiin myös se, että päätyisimme samaan ratkaisuun yhdessä Ruotsin kanssa.
x x x
Kun olen seurannut Vasemmistoliiton piirissä käytävää Nato-keskustelua, mieleeni on tullut eduskunnan mahdollisen ”jarrutuskeskustelun” lisäksi myös toinen, järeämpi mahdollisuus.
Vasemmistoliitto aikoo ilmeisesti valtioneuvostossa vastustaa Nato-hakemuksen jättämistä, mutta ei tee tästä omalta puoleltaan hallituskysymystä.
Voisikohan Vasemmistoliitto kuitenkin tehdä hallituskysymyksen päätöksenteon aikataulusta?
Myös Keskustalla on ratkaiseva asema.
On muistettava, että Keskustan puoluevaltuusto ei päättänyt kannattaa Nato-jäsenyyden hakemista.
Puoluevaltuusto päätti ”antaa valtuutuksen puoluejohdolle ja Keskustan edustajille maan hallituksessa kaikkien Suomen turvallisuuden kannalta tarvittavien ratkaisujen tekemiseen, sisältäen Nato-jäsenyyden hakemisen”.
Puoluevaltuusto antoi valtuutuksen, mutta puoluejohto ja puolueen edustajat hallituksessa päättävät, kuinka sitä käytetään. Vastuu on valtuutetuilla.
Jos Vasemmistoliitto ilmoittaisi uhkaavansa tehdä Nato-hakemuksen aikataulusta hallituskysymyksen, Keskustan edustajat voisivat tukea tätä ilmoittamalla, että suoritettavassa äänestyksessä he pidättäytyisivät ottamasta kantaa.
Toisin sanoen: Keskustankaan edustajat eivät ottaisi kantaakseen vastuuta niistä seurauksista, joihin päätöksenteon kiirehtiminen saattaisi johtaa.
Nämä kannanotot johtaisivat luultavasti päätöksenteon lykkääntymiseen ja turvaisivat sen, että jäsenyyskysymystä harkittaisiin rauhallisesti ja turvattaisiin päätöksenteon samanaikaisuus Ruotsin kanssa.
x x x
Uusi Suomi on Puheenvuoron kommenteissa saanut moitteita siitä, että se on ryhtynyt ”Väyrysen äänitorveksi”. Ajatuksena kai on, että palstalla ei saisi julkaista minun kirjoituksiani.
Kieltämättä olen kirjoittanut usein senkin vuoksi, että muualla kirjoituksiani ei julkaista eikä uutisoida.
Vaikeuksia on ollut saada kirjoituksiani julkaistuiksi edes Keskustan äänenkannattajan Suomenmaan Mielipiteet-osiossa.
Uutisjuttuja kirjoituksistani ei ole lainkaan laadittu, joten ne eivät ole muutoinkaan uutiskynnystä ylittäneet.
Yhdessä aikaisemmista jutuistani kirjoitin informaatiosodan uhreista. Vallalla näyttää olevan myös sotasensuuri – tai ainakin siihen pyritään.
Ja eduskunnan enemmistö päättää.
Mitä nappia Paavo painaa tällä kertaa???.
Ilmoita asiaton viesti
Ei onneksi enää mitään, kun ei ole kansanedustaja (onneksi).
Ilmoita asiaton viesti
Mutta jos olis,niin veikkaukseni on että painais kyllä nappia.
Koska haluaa puolueen johtoon.
Eu:takin vastaan oli kovasti,mutta paino kyllä napukkaa.
Ei koskaan väärässä,,mutta omaa mielipidettään vastaan.
Harvinainen tyyppi.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo Väyrynen on oikeassa. – Historiallisen suuren ja tärkeän päätöksen valmisteluaikataulu on liian kiireinen.
Mitään todellista hätää tai syytä epädemokraattiseen pikapäätökseen ei ole. Suomi on sotilaallisesti Pohjolan vahvin maa eikä Suomea vastaan kohdistu sotilaallista uhkaa.
Ennen kaikkea Nato-jäsenyydestä aiheutuvat kielteiset seuraukset, joista kansalaiset eivät vielä ole tietoisia, edellyttävät pidempää keskustelu- ja arviointiaikaa.
Mitäkö kielteiset seuraukset Suomen Nato-jäsenyyden vuosina voivat olla?
Venäjän potentiaali käsittää kaikki hybridi- ja kybersodankäynnin keinot. Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith antoi tämän päivän HS:n artikkelissa yhden esimerkin: ”Mahdollista voi olla esimerkiksi iso kyberhyökkäys, jolla on taloudellisia tai jopa ihmishenkiä vieviä vaikutuksia.”
Ajatellen Suomen Nato-jäsenyyden pitkää kestoaikaa kannattaa tutkimusjohtaja Smithin lausunto lukea ”… voi olla kuukaudesta ja vuodesta toiseen jatkuvia isoja kyberhyökkäyksiä, joilla on taloudellisia tai jopa ihmishenkiä vieviä vaikutuksia”.
Naton rautaesiripun tärkeimmän vartijan kohtalo voi olla kova? On hölmöä, jos Suomi vapaaehtoisesti ryhtyy siihen hommaan. Nato (Baltian puolustus) tarvitsee Suomi enemmän kuin Suomi Natoa
Ilmoita asiaton viesti
Pelkääminen on arkojen hommaa.
Katsotaan Venäjän kortit,,mitä ne haluaa?.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomen liittyessä Natoon strateginen tilanne muuttuisi muun muassa siinä suhteessa, että Venäjän yhteys Kaliningradiin tulisi entistä uhatummaksi.”
Anteeksi mutta mitä? Nato ei ole uhka Venäjälle.
”Yhdessä aikaisemmista jutuistani kirjoitin informaatiosodan uhreista. Vallalla näyttää olevan myös sotasensuuri – tai ainakin siihen pyritään.”
Tämä se vasta rimanalitus olikin, lähes päivittäinen blogi, oma tv-ohjelma ja kehtaat väittää että vaietaan kuoliaaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Paavo, kun jaksat kirjoittaa erittäin tärkeästä aiheesta. Kirjoituksesi on hienoa luettavaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Mahdollista Nato-jäsenyyttä pitäisi voida harkita rauhallisissa oloissa.”
Eikös sitä ole harkittu rauhallisissa oloissa jo 20 vuotta. Vasta rauhattomat olot saivat useimpien silmät auki siitä, että rauhallisissa oloissa olisi aikoinaan pitänyt liittyä Natoon. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Tasavallan presidentti Niinistö luonnehti asiaa jo parisen vuotta sitten varsinaisen Nato-keskustelun hiukan vilkastuessa, että Suomi voi olla Naton ulkopuolella ja pitää kiinni optiostaan hakea jäsenyyttä, mutta sitä ei kannata hakea niin kauan kuin sille ei tunnu olevan syytä. Sitten hän lisäsi, että pystymme kyllä havaitsemaan Nato-jäsenyyttä puoltavan tilanteen kiristymisen ennen kuin tilanne on edennyt liian pitkälle. Kaikki varmaankin allekirjoittavat toteamuksen, että tilanne on juuri nyt nimenomaan kiristynyt.
Ilmoita asiaton viesti
Kontula,Tuomioja ja Väyrynen ja joku muu tuntuvat tykkäävän pidempiaikaisesta pohdinnasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä on harkittu pitkään ja kansa on yksiselitteisesti katsonut viisaammaksi pysyä liittoutumattomana.
Massiivisen pelottelun tuloksena saatu hetken heilahdus ei kerro harkitusta ja vakiintuneesta kannatuksesta.
Poliitikkojen kiireellinen operaatio ei edusta vastuullista päätöksentekoa.
Ilmoita asiaton viesti
– ”Tämä on vaarallista peliä isänmaan kohtaloilla etenkin tilanteessa, jossa Ukrainassa on meneillään täysimittainen sota.”
Toistelet tuota, mutta ei se silti totuudeksi muutu. Täysimittainen sota Ukrainassa on päinvastoin lisäperustelu NATOon liittymiselle. Se todistaa, että Venäjä on valmis hyökkäämään aseellisesti myös eurooppalaiseen demokratiaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, isänmaan kohtalolla pelaamista olisi jättäytyä puolustuksen ulkopuolelle sellaisen naapurin vieressä, joka on ilmoittanut ryhtyvänsä aggressiivisiin toimiin, jos puolustusta tehostetaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Kiireen vuoksi tarjolla olisi myös vaara, että Ruotsi jäisi ulkopuolelle, ”
Ruotsi näyttää tulevan NATOon mukaan, joten älä Paavo huolehdi siitä 😉 Ei tarvitse välttämättä edes täyttä kuukautta odottaa enää, ja hakevat yhtäaikaa kanssamme NATOon. Eikö ole hauskaa, että kaikki Pohjoismaat ovat sitten NATOssa eli olemme tuossakin yhtä porukkaa? Tiedän että nautit varmasti ajatuksesta.
—————–
”Mutta miksi tällaisia riskejä pitäisi ottaa tilanteessa, jossa Ukrainassa riehuu täysimittainen sota?
”
Erinomainen aika tehdä päätös NATO-jäsenyydestä imperialistisen Venäjän sotavoimien ollessa Ukrainassa noin suuressa määrin. Sodan jälkeenhän tilanne olisi paljon riskialttiimpi Suomelle. Olet kai jotenkin onnistunut käsittämään yksinkertaiset asiat väärin.
Rauhallisempana aikana sanoisit vain, ettei rauhan aikana ole mitään syytä NATO-jäsenyydelle. Tuo on ihan tuttua – koskaan ei ole oikea aika jääräpäille.
——————————–
Eikä vasemmistoliittokaan tee kynnyskysymystä aiheesta, vaikka puolue on täynnä Venäjän puolustelijoita/myötäilijöitä/kannattajia (tai ehkä vielä enemmän USA-vastaisia ja jotenkin rauhanturvaamisen täysin väärin käsittäneitä). Se että keskusta vielä kannattaisi Venäjän etuja Suomen/suomalaisten etujen sijaan olisi puolueelle viimeinen virhe. Onneksi ylivoimaisesti suurin osa kepun porukkaa on NATO-jäsenyyden kannalla.
Eikö olekin hauskaa ja hyvä asia? Kyllä sinustakin Paavo NATO-kannattaja saadaan 😉 (tai sitten ei… voi olla liikaa wanhaa painolastia laivassa kääntymiseen).
NATO-vastustajia kun tahtoo olemaan kohta alle 10% suomalaisista, niin ei oikein niiden äänillä saa mitään. Osin/joskus kunnioitettavaa tietenkin upota mielipiteidensä myötä – olivat ne kuinka typeriä tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Li a-studiossa sanoi että puolueessa on kannatusta ja vastustusta, jokainen saa äänestää omantuntonsa mukaan. Niin ne ajat muuttuu, Paavo ei.
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmistoliiton äänestäjistä ilmeisesti suurempi osuus kannattaa jo NATOa kuin vastustaa. Muttei kai ole sinänsä ihme, että eduskunnassa menee aika tasoihin tai ehkä jopa suurempi osuus vasemmistoliittolaisista vastustaa NATOa (kaksi NATO-myönteistä tähän mennessä). Wanhoista höpsöistä mielipiteistä on vaikeaa päästä eroon, eikä ole yleensäkään kai helppoa tunnustaa olleensa väärässä. Sama pulma se on Paavollakin. Mutta oman virheen tunnustaminen vapauttaa ja tekee viisaammaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi Vasemmistossakin on käynyt nuorennusleikkaus.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä siitä jotain hyvääkin vielä tulee. En nyt elä liiassa toivossa, mutten ole toivotonkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Hehe. Lasketaanko eduskunnan ainoa kommunisti Kontula ja Saramo sellaisiin onnellisiin tapahtumiin?
Ilmoita asiaton viesti
Kontulan kommunistilarppaus on lähinnä myötähäpeää aiheuttavaa kovalla huumoriarvolla, Saramon kannan sementoimista en taas ymmärrä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin ja kuvitteleeko Solakivi että olisin itse vasemmistoa? En ole edes demaria kertaakaan äänestänyt, enkä äänestä vaikka kirveellä uhattaisi.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa olla niin että Solakiven käsitys vasemmistosta on sama kuin eräällä euro(?)parlamentaarikolla. Laura Huhtasaari (ps) määritteli Satakunnan Kansan haastattelussa helmikuussa 2020 kaikki suomalaiset puolueet ”keskustasta vasemmalle” kommunistisiksi. Sitten hän tarkensi, että kokoomuslaisetkin ovat nykyään kommunisteja. Hän on myös kertonut pitävänsä Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bideniä kommunistina.
Kesäkuussa 2020 ilmestyi Jukka Hankamäen manifesti Totuus kiihottaa – Filosofinen tutkimus vasemmistopopulistisen valtamedian tieto- ja totuuskriisistä. Sen julkaisi perussuomalaisten ajatushautomo Suomen Perusta.
Manifestin naisvihamieliset osuudet saivat julkisuudessa paljon kritiikkiä. Vähemmälle huomiolle jäi teoksen näkemys lähes kaikkialle levittäytyneestä kommunismista.
Hankamäen mukaan kommunismia on muun muassa ilmastonsuojelu, identiteettipolitiikka, Wikipedia, Suomen Akatemia, globaali kapitalismi, kehitysapu, musliminaisten pukeutuminen ja tieteentekijät, jotka ovat ”kiilusilmäisiä” kommunisteja.
https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/mulla-on-unelma-helsinki-ilman-kommunisteja-miksi-jotkut-nakevat-yhtakkia-kommunisteja-kaikkialla/?shared=1161375-f316db5e-999&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1f6zVweyQQGhIpTOt0FWG-8MzVGTiyOixv3UaomSiuDPUJu48jTluxT5s#Echobox=1649166279
Ilmoita asiaton viesti
Voisitko Paavo Väyrynen lyhyesti perustella miksi Naton jäsenyys on ”vaarallista peliä isänmaan kohtaloilla”.
Tarkoitan korkeintaan viittä lausetta.
Jos yritän arvailla, niin yksi vahva peruste saattaisi olla, että Venäjä hyökkää Suomeen?
Ja toinen on ns. kyberhyökkäykset.
Menikö sinne päinkään, jos meni, voit lisätä vielä kolme argumenttia ja korjata edellisiä.
Ymmärrän senkin, että tehtävä on liian vaikea, etkä siksi vaivaudu vastaamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä samaa … Kekkonen, YYA ja Neuvostoliitto, aikaa kun mahorkka haisi ja suomalaiset poliitikot olivat venäläisten juoksupoikia. Ei jatkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Toivoton tapaus tämä jarruttaja Paavo.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmeiden aika ei ole ohi. Arvo kirjoitti kommentin jota minäkin voin suositella.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän Paavo Väyrynen on täysin oikeassa. Kiirehtimiselle natoinnokkaat saivat keppihevosen muutamasta galluplukemasta. On hyvin erikoista, että mielipidetiedustelun perusteella ollaan tekemässä vakavaa, Suomen asemaa muuttavaa ratkaisua. Se olisi ilman muuta hyppy tuntemattomaan.
Venäjän uhka Suomelle ei ole reaalinen. Pitkään ovat tietyt mediat julistaneet Venäjän uhkaa tarkoituksenaan pelotella kansa Naton kannalle. Ei kuitenkaan ole lainkaan varmaa, että kansamme vakiintuneeksi mieleipiteeksi muodostuisi natomyönteisyys. Siksi tietenkin kiirehdiutään ettei galluplukemiin ehdi tulla korjausliikettä.
Toivottavasti vasemmistosta ja keskustasta löytyy riittävästi vastuullisia, jotka viivytyskeskustelulla vaikuttavat natoprosessiin. Myöskään jokin tietty Naton kokouksen ajankohta ei voi määritellä Suomen Eduskunnan päätösaikatauluja.
Ilmoita asiaton viesti
”Myöskään jokin tietty Naton kokouksen ajankohta ei voi määritellä Suomen Eduskunnan päätösaikatauluja.”
Ei se pakottavasti määritä mitään, mutta Suomen eduskunta voi hyödyntää sellaista ajankohtaa omasta tahdostaan.
”Ei kuitenkaan ole lainkaan varmaa, että kansamme vakiintuneeksi mieleipiteeksi muodostuisi natomyönteisyys.”
Pidän hyvin todennäköisenä, että Natoon liittymisen jlkeen olisi vaikea löytää moniakaan, jotka haluaisivat siitä irrottautua, koska se ei näkyisi meidän elämässämme mitenkään. EU vielä jollain tavoin joissain kohdin saattaa olla havaittavissakin, mutta siltikin EU-myönteisyys on nyt huomattavasti korkeampaa kuin silloin kansanäänestyksen aikana.
Ilmoita asiaton viesti
”Vallalla näyttää olevan myös sotasensuuri – tai ainakin siihen pyritään.”
Julkinen kirjoitus päivässä näkyvällä alustalla- sensuuria.
Jos ja kun ei kirjoituksissa tuoda mitään uutta keskusteluun, niin on ymmärrettävää, että niitä ei julkaista.
On se varmaan turhauttavaa, kun puhelinsoitolla oikeaan paikkaan ei aukea palstatilaa. On hyvä että sisältö ratkaisee, ei se, että kuka kirjoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsi lähti hakemaan EU:n jäsenyyttä hiiskumatta siitä sanallakaan Suomelle ja samoin Ruotsi tulee tekemään ratkaisuksensa Naton suuntaan, omista lähtökohdistaan. Suomen on syytä aikuistua, ottaa kohtalo omiin käsiinsä, tehdä päätös liittymisestä myös omista lähtökohdistaan, vilkuilematta Ruotsin suuntaan ja tämän myös Pm. Marin selväsanaisesti ruotsalaisille ilmoitti, Suomi tekee ratkaisunsa riippumatta siitä mitä Ruotsi tekee ja näin sen pitääkin olla.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän jos tuossa ilmeisesti kahden viikon kuluttua tulee yhteinen ilmoitus, sen kuvan olen saanut.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä, käytännössä näin tullee tapahtumaan, pohdinkin enemmän periaatteellisella tasolla sitä miksi Suomen on aina pakko vilkuilla sivuille päätöksiä tehdessään.
Ilmoita asiaton viesti
Ehtiiköhän sosialismia haluavien kaikkein tasa-arvoisimmat ja ay-pamput alle kahdessa viikossa määrätä kansanedustajiensa nato-kannan?
Kaksi rikkuria edelleen.
https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/e20112a5e2177c78cf2aa078e2780743.svg
Ilmoita asiaton viesti
Paavolle kysymys.
Puoluetoverisi Lohi haluaa Lapin aluevaltuuston päälliköksi.
Onko hän paras valinta,vaiko vain sopivin?
Tuon Lestauskomuksen jättäisin mielelläni pois noista asioista.
Ilmoita asiaton viesti
Tällä kertaa Väyrysen kirjoitus on suorastaan kutkuttavaa spekulointia vasemmistoliiton ja keskustan todellisilla aikomuksilla!
Matti Vanhasen ehdotus, että Ahvenanmaa pyytäisi*) emämaata hätiin, on lähes neuvostotyylinen.
*) ”Koettakaas nyt saada se avunpyyntö valmiiksi; meiltä on laivasto-osasto ja rannikkojääkärikomppania jo tulossa.”
Ilmoita asiaton viesti
”Jos Vasemmistoliitto ilmoittaisi uhkaavansa tehdä Nato-hakemuksen aikataulusta hallituskysymyksen, Keskustan edustajat voisivat tukea tätä ilmoittamalla, että suoritettavassa äänestyksessä he pidättäytyisivät ottamasta kantaa.”
Ja sitten heräsin, vedin kissan ja päästin kellon ulos.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Paavo, että jaksat!
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitapa sinäkin Kautio päivän blogisi. Näitä viihdepläjäyksiä kaivataan.
Ilmoita asiaton viesti
Miten minä laskin jos Vasemmistoliitto tekee hallituskysymykssen Nato äänestyksestä jää hallitukseen vielä yhden paikan enemmistö vaikka lähtisivät käpykaartiin.
En kuitenkaan usko että tekevät hallitus uhkauksen.
Väyrynen ei nyt ole oikein oikeilla jäljillä tämä tie ei vie mestykseen vaan nyt nuku yksi yö ja tule aamulla uusin ajatuksin julkisuuteen.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Li Andersson sanonut ihan selvästi että Nato-äänestys ei ole vasemmistoliitolle hallituskysymys. Vasemmistolaiset saavat äänestää omatuntonsa mukaan ja Yrttiaho ilman.
Ilmoita asiaton viesti
”Toisin sanoen: Keskustankaan edustajat eivät ottaisi kantaakseen vastuuta niistä seurauksista, joihin päätöksenteon kiirehtiminen saattaisi johtaa.” Järkyttävää luettavaa.
Ilmoita asiaton viesti