Miksi Sauli Niinistö ei puutu talouteen?
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kantanut kiitettävällä tavalla huolta korona-viruksen leviämisestä ja antanut valtioneuvostolle arvokasta tukea sen taltuttamiseksi.
Olen odottanut, että Niinistö olisi ottanut kantaa myös siihen taloudelliseen hätätilaan, johon Suomi on ajautumassa.
Olen lähettänyt Niinistölle sähköpostitse talouteen liittyneitä kirjoituksiani. Vastausta en ole odottanut, mutta toivonut, että ne johtaisivat toimintaan.
Maaliskuun 18. päivänä lähetin Niinistölle blogin ”Lapset ja nuoret ovat talouskriisin riskiryhmä”. Siihen sisältyivät linkit 13.4. ilmestyneeseen kirjoitukseeni ”Koronan talousvaikutuksia vähätellään” ja seuraavana päivänä julkaisemaani blogiin ”Väärää politiikkaa meillä ei ole varaa jatkaa”.
Saatteessa kirjoitin: ”Kukahan nyt kantaa huolta ylivelkaantuneen Suomen kestävyysvajeesta ja lastemme tulevaisuudesta?”.
Seuraava Niinistölle lähettämäni blogi ”Älkää ampuko viestintuojaa” ilmestyi 28.3.
Lähetteessä totesin lähettäneeni hänelle viime viikkoina aikaisemminkin blogejani. Vastausta viesteihini en ollut odottanut, enkä odottanut nytkään.
Totesin, että maaliskuun 18. päivänä lähettämääni blogiin ”Lapset ja nuoret ovat talouden riskiryhmä” olin liittänyt saatteena retorisen kysymyksen, kuka nyt kantaa huolta ylivelkaantuneen Suomen kestävyysvajeesta ja lastemme tulevaisuudesta.
Kerroin, että kaino ajatukseni oli ollut, että hän voisi asiassa toimia. Arvelin, että ehkä hän oli julkisuuden ulkopuolella toiminutkin.
Kirjoitin: ”Jos asiat menevät oikein huonosti, euroalueella ajaudutaan tilanteeseen, jossa on kysymys Suomen taloudellisesta ja myös valtiollisesta itsenäisyydestä.”
Seuraavassa Niinistölle lähettämässäni blogissa ”Oikeassa olemisen ihanuus ja kurjuus” käsittelin mm. EU:ssa ja euroalueella vireillä olevia ratkaisuja, joista saattaa Suomessa syntyä perustuslaillinen kriisi. Tähän kiinnitin saatteessa Niinistön erityisen huomion.
x x x
Toiveistani huolimatta Sauli Niinistö ei ole ottanut julkisuudessa kantaa Suomen talouden syveneviin ongelmiin. Sitä en tiedä, onko hän ja millä tavalla keskustellut näistä asioista valtioneuvoston jäsenten kanssa.
Puuttumattomuuttaan Niinistö saattaa perustella sillä, että talouspolitiikka kuuluu selkeästi valtioneuvoston toimialaan. Toisaalta hänen on tulkittu pyrkineen ylittämään toimivaltansa rajoja monissa muissa asioissa, myös korona-viruksen taltuttamisessa.
Hyvin selvästi Niinistö on ylittänyt toimivaltansa rajat siinä, kun hän on ryhtynyt ajamaan EU:n yhteisen aluepuolustuksen järjestämistä ja neuvottelemaan siitä unionin edustajien kanssa. Eurooppa-politiikan hoitaminen kuuluu valtioneuvoston tehtäviin.
Suomen talouden hätätila on tasavallan presidentin vastuulla ennen muuta sen vuoksi, että se uhkaa myös Suomen taloudellista ja jopa valtiollista itsenäisyyttä.
Sauli Niinistöllä on suuri mieskohtainen vastuu taloudellisen hätätilan syntymisestä. Tästä on ikävä kyllä tässä yhteydessä muistutettava.
Sauli Niinistö kantaa osaltaan silloisena kansanedustajana vastuuta Harri Holkerin hallituksen toteuttamasta ”vahvan markan” politiikasta, joka synnytti 1990-luvun alun laman.
Laman hoitamisesta Niinistö vastasi Paavo Lipposen johtaman hallituksen oikeus- ja valtiovarainministerinä. Sen toteuttama politiikka oli kovakouraista sen vuoksi, että hallitus pyrki ajamaan Suomea euro-kuntoon. EMU-kriteerit oli saavutettava.
Suomi oli niiden harvojen jäsenmaiden joukossa, jotka täyttivät EMU-kriteerit. Suomi ajoi mahdollisimman laajan euroalueen muodostamista, mikä johti jopa Kreikan jäsenyyteen.
Suomen liittämisessä euroalueeseen Sauli Niinistö oli avainasemassa. Vuonna 1994 Niinistö perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana tulkitsi, että Euroopan unioniin liittyminen ei merkinnyt edes sitoutumista osallistua myös rahaliittoon. Euroalueeseen liittymistä käsiteltäessä hän valtiovarainministerinä yhdessä Paavo Lipposen kanssa tulkitsi kansanäänestyksen ja liittymissopimuksen hyväksymisen merkinneen myös liittymistä euroalueeseen.
Euroalueeseen liityttiin vain tiedonantomenettelyä käyttäen ilman kansanäänestystä. Jos se olisi Ruotsin ja Tanskan tapaan toteutettu, Suomi olisi välttynyt siltä onnettomuudelta, että liityimme ainoana Pohjoismaana euroon. Tästä olemme kovasti kärsineet ja joudumme myös edessämme olevassa hätätilassa kärsimään.
Vuoden 2012 presidentinvaaleissa otin Sauli Niinistön kanssa tiukasti yhteen Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Keskustelua jatkettiin saman vuoden elokuussa. Kerron siitä kirjassani ”Suomen linja 2017” (ss. 296-299).
Myös vuonna 2015 välillemme syntyi keskustelua euroalueesta. Olin Ilta-Sanomissa todennut Niinistön sanoneen, ettei hän silloisilla tiedoilla olisi kannattanut euroalueen muodostamista ja Suomen jäsenyyttä siinä. Tämä johti viestinvaihtoon, jossa kantoja selvennettiin (”Suomen linja 2017”, ss. 313-315).
Vuoden 2018 presidentinvaaleissa julkinen väittely jatkui.
x x x
”Vahvan markan” politiikan aiheuttama lama kasvatti Suomen valtion velan vajaasta 10 miljardista eurosta yli 60 miljardiin euroon.
Vuonna 2008 alkanut kansainvälinen finanssikriisi johti kansantaloutemme ”menetettyyn vuosikymmeneen”, jolloin kansantaloutemme ei euroalueen jäsenyyden vuoksi kasvanut ollenkaan. Jouduimme ottamaan lisää velkaa myös maksaaksemme taloudellista tukea euroalueen kriisimaille.
Valtion velka nousi nykyiselle yli 110 miljardin euron tasolle. Suomen julkisen talouden velkasuhde on nyt jo yli 60 prosenttia.
Samaan aikaan itsenäisen raha- ja valuuttakurssipolitiikan säilyttäneen Ruotsin kansantalous kasvoi ripeästi, ja sen julkinen talous pysyi terveellä pohjalla. Ruotsin velkasuhde on nyt 40 prosentin tasolla.
Myös nykyisessä lamassa Ruotsi pääsee hyötymään taloudellisesta itsenäisyydestään. Sitä ei uhkaa myöskään euroalueen kasvava taloudellinen yhteisvastuu.
Korona-viruksen laukaiseman kansainvälisen talouslaman aikana Suomen valtiontalous uhkaa velkaantua kymmenillä miljardeilla euroilla ja velkasuhteemme nousta eteläisen Euroopan kriisimaiden tasolle.
Näköpiirissä oleva väistämätön raskas velkaantuminen on synnyttänyt moraalikadon. Valtion varoja käytetään holtittomasti kansantalouden ja työllisyyden kannalta toisarvoisiin tarkoituksiin, kun julkisessa taloudessa pitäisi nyt noudattaa tiukkaa säästäväisyyttä.
Voimavarat on suunnattava korona-viruksen taltuttamisen ohella lasten ja nuorten suojelemiseen.
Yritystoiminnan tukemisen osalta on keskityttävä vientiteollisuuden ja tuonnin kanssa kilpailevan teollisuuden kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten turvaamiseen. Viennin varassa tulevaisuutemme nytkin lepää.
Kun nykyistä tilannetta on vertailtu 1990-luvun lamaan, on todettu, että olimme silloin lainaa saadaksemme vähällä joutua Kansainvälisen valuuttarahaston holhoukseen. Nyt on iloittu siitä, että saamme rajattomasti lainaa ja korot ovat hyvin alhaiset.
Tämä riemu on perusteeton. Nyt syntynyt kansainvälisen talouden myllerrys johtaa tuntuvaan korkojen nousuun ainakin niissä maissa, jotka eivät kykene hallitsemaan velkaantumistaan.
Velkaantunut maa ei ole itsenäinen. Kriisimaana Suomi voisi joutua EU:n, euroalueen ja Kansainvälisen valuuttarahaston taloudelliseen holhoukseen.
Ja lopulta on kysymys myös valtiollisesta itsenäisyydestä. Velkaunionissa asemamme olisi sama kuin liitto- tai yhtenäisvaltion pienellä provinssilla.
Tässä kirjoituksessa mainitut blogit ja teokseni ”Suomen linja 2017” ovat luettavissa kotisivultani (paavovayrynen.fi). Kirja ja muita teoksiani on mahdollista tilata Pohjanrannan verkkokaupasta (pohjanranta.fi).
Miksi Sauli Niinistö vaikenee eikä halua ottaa kantaa julkisuudessa näihin kysymyksiin? Vastaus: Hän ei uskalla koska pelkää joutuvansa kritiikin kohteeksi tavallisten suomalaisten taholta. Luulen että mies joutuu vielä tunnustamaan virheensä. PS. ”Valkeus nauraa pimeyden töille”..!!!
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä. Piti päästä ”niihin pöytiin, jossa päätöksiä tehdään” väkipakolla. Mannaa luvattiin, mutta vähemmällepä tuo on jäänyt. Alkaa tässä etelämaiden lukemat häämöttää ja kansalaisille kapeampi leipä. Syy ei ole koronan. Se vain antoi vähän vauhtia.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeampaa on sanoa, Paavo Haavikkoa lainaten, että parhaimmillaankin Suomi pääsee niiden pöytien alle, jossa asioista päätetään. Toki murusia voi tippua pöydän allekin.
Ilmoita asiaton viesti
Tolkunmiesten vuosittainen suurtilaisuus tulkita tunteitaan lestadiolaisten suviseuroilla on vallitsevassa tilanteessa peruttu. Niissä väyrysläiset kokisivat olevansa donnerien kanssa yhteisessä etulinjassa; he valmiina rintamalle ja donnerit tv-studiossa kertomatta lähetysseurojen syntyneen 1800-luvulla jolloin ruotsalainen Lestadius lähetettiin sitomaan paljolti luonnonuskoisia saamelaisia länteen maan jouduttua Venäjän vallan alaisuuteen jonka vetovoimaa siten hillittiin toistamalla moneen kertaan sanottua yhä uudestaan ja uudestaan.
Sitäkäänei seuroissa kerrota että läntisen ajattelun kehitys sotien jälkeen on painottunut laumauskosta yksilön omiin valintoihin henkilökohtaisena pelastuksena.
Ilmoita asiaton viesti
PM Marin sai tunti sitten varteenotettavia terveisiä parilta ekonomistilta:
Kahdelta kansainväliseltä talousasiantuntijalta neuvo myös Sanna Marinille – ”Kaikkien taantumien äiti on saapunut”
”Pääekonomisti Erik Nielsen ja professori Erik Jones huomauttavat, että jos EU-maiden valtionjohto päätyy nojaamaan talouskriisin hoitamisessa Euroopan keskuspankkiin EKP:hen, se tarkoittaa sitä, että loppupeleissä maksajiksi joutuvat kaikki euromaat.
UniCreditin pääekonomisti Erik Nielsen ja Johns Hopkinsin Euroopan ja Euraasian tutkimuksen keskuksen johtaja, kansainvälisen poliittisen talouden professori Erik Jones ennakoivat EU-maiden päämiesten kokousta ensi torstaina, jossa on tarkoitus ottaa kantaa muun muassa keskusteluun koronaviruksen aiheuttamasta talouskriisistä ja vaikeuksiin ajautuneiden maiden auttamisesta.”
MSN/Katja Incoronato 53 minuuttia sitten; https://www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/kahdelta-kansainväliseltä-talousasiantuntijalta-neuvo-myös-sanna-marinille-–-”kaikkien-taantumien-äiti-on-saapunut”/ar-BB12SHRY?ocid=spartandhp
*
Nythän kautta Euroopan on vedetty strutsi-asento päälle. Edellytetään, että muuten ei tehdä mitään korkkiruuville vääntyneen Euro-talouden ja finanssin oikaisemiseksi, paitsi varrotaan, että EKP hoitaa homman.
Mutta kun se EKP on jo entuudestaan ylikuormitettu kuralainoilla.
Miten kukaan enää kuvittelee, että se kestää näissä olosuhteissa, joissa talouden saumat kautta linjan ovat ratkeilemassa, ehkä 1000 mrd:n € lisäjärjestelyt – jotka ovat yhtä silmänkääntötemppua.
Viimeinen, joka Euroopassa voi kaatua, – vaikka paljon joka tapauksessa kaatuu – on EKP. Luultavasti. Siksi me kaikki osallistumme jako-osuutemme mukaisesti sen pelastamiseen sitten kun se hetki lyö, ja ylikin!
Ilmoita asiaton viesti
No, mutta Paavo!
Eihän presidentillä ole aikaa lueskella blogejasi. Hänellä on töitä, toisin kuin sinulla. Sinulla on toki aikaa kirjoitella, kun et ole tullut valituksi vaaleissa, toisin kuin presidenttimme.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi tarjolla on muutakin tietoa. Kovin hitaasti tosiasiat kuitenkin on alettu tunnustaa.
Äskettäin valtiovarainministeriökin vihdoin totesi, että velkasuhteemme saattaa kohota jopa 100 prosenttiin eli eteläisen Euroopan kriisimaiden tasolle. Kirjoitin tästä jo 28.3. julkaisemassani US-blogissa ”Älkää ampuko viestintuojaa”.
Hälytyskellojen pitäisi vihdoinkin soida. On käsittämätöntä, millaisia summia veronmaksajien varoja jaetaan höttötalouden pyörittämiseen.
Talouden tosiasiat pitäisi vihdoinkin tunnustaa ja ottaa huomioon.
Ilmoita asiaton viesti
Olen kanssasi samaa mieltä, talouden tosiasiat pitäisi vihdoinkin tunnustaa ja ottaa huomioon. Vaikka blogissasi tuet hallituksen valitsemaa politiikkaa, koronakriisin vaikutusten pitkittäminen ei ole järkevää politiikkaa. Varsinkaan, kun valittu tapa ei itse asiassa säästä ihmishenkiä, vaan tuo ihmishenkien menetys tapahtuu nyt valitsemallamme tiellä vain pidemmän aikavälin kuluessa.
Ruotsi toimii meitä ripeämmällä tiellä ja saa taloutensa kuntoon ennen meitä. Meidän ei pitäisi keskittyä liikaa terveydenhuoltoon eikä antaa sen sanella talouspolitiikkaamme. Kun kurjistamme taloutemme hengiltä, tuhoamme samalla edellytykset hyvään terveydenhuoltoon.
Ilmoita asiaton viesti
En ole ottanut kantaa hallituksen toimintaan korona-viruksen taltuttamiseksi. Olen vain esittänyt kysymyksiä kahdessa blogissani, 26.3. ilmestyneessä ” Mikä on välttämätöntä ja viisasta” ja 16.4. ilmestyneessä ”Miksi ikäraja on 70 vuotta?”.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanedustajat tässä vielä enemmän ihmetyttävät. Kaikki on tehty päin seiniä, kansan tappioksi ja suurkatastrofi näyttää väistämättömältä. Kansanedustajat marssivat eteenpäin kuin zombit, kohti kuilun reunaa, jakaen rahaa kaksin käsin ympäriinsä, eivät kuuntele kansaa, eivät kuuntele asiantuntijoita.
Kun otimme yhteyttä noiden sinunkin mainitsemiesi asioiden tiimoilta, ehdottaen edes joitakin pelastustoimenpiteitä, saimme vastauksena diipa daapaa ja ylimielisyyttä ja senkin alle 5%:lta .
Eivät nämä meidän ehdotuksemme niin huonoja voineet olla. Päihittävät ne ainakin hallituksen toimet suurteollisuuden osinkojenjaon pökittämisineen, ja sukupuolineutraalin sotetunnusten käyttöönottoprojekteineen. Vai miltä kuulostaa:
1. Eduskunnan päätösvalta ja itsenäinen raha- ja talouspolitiikka palautetaan ottamalla käyttöön Suomen Laki II 1992 -kirjassa oleva Hallitusmuoto ja Valtiopäiväjärjestys.
2. Suomen on irtaannuttava Euroopan Unionista, koska yhdentymistä rasittaa sarja valtio- ja maanpetoksia! Samalla Suomi irtisanoutuu EU:n kriisimaita koskevista velkavastuista.
3. Suomen on irtaannuttava eurosta. Euro otettiin käyttöön perustuslain vastaisesti pääministerin ilmoituksella, jonka yhteydessä eduskunta äänesti ainoastaan hallituksen luottamuksesta.
Suomen Pankille on palautettava rahanluontioikeus ja keskuspankkirahoitus!
4.Arvonlisäverokanta on pudotettava vähintäänkin talouskriisin ajaksi nollaan (0). Tämä on tehokkain ja nopein tuki pienille ja keskisuurille yrityksille.
Samoin ulosotto- ja perintätoimet on pysäytettävä, kunnes niiden laillisuus on tutkittu.
5. Suomen on irtaannuttava EU:n asettamista kauppapoliittisista pakotteista ja sanktioista muita valtioita kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kristiina Kalliojärvi, kuinka monen suomalaisen uskot tukevan teesejäsi? Ensimmäinen kohta tarvitsee 2/3 kansanedustajan enemmistön kahdessa eduskunnassa tai 5/6 enemmistön, jos uskot tuollaisen saatavan läpi kiireellisenä.
Euroopan Unioni ei ole vastuussa kriisimaiden velkavastuusta, rahaliiton jäsenet ovat. EU:sta eroaminen ei vapauta Suomea mistään. Yhdentymistä ei rasita yksikään maanpetos eikä valtiopetoskaan. Tuollainen väite tarvitsee todisteita, kuten tuomioistuimen päätöksen.
Perustuslaki ei määrittänyt valuuttaa, kun pääministeri ilmoitti valuutan vaihtumisesta. Väitteesi on virheellinen. Kuinka monen suomalaisen uskot haluavan irti valuuttaliitosta?
Arvonlisäveron pudottaminen ei auta pieniä ja keskisuuria yrityksiä yhtään. Jos vero pudotetaan nollaan, yritys lakkaa pidättämästä hinnassa veron osuutta. Sellaisesta hyötyisivät kuluttajat, yritykset eivät yhtään.
Venäjää vastaan kohdistuvat sanktiot ja pakotteet suojelevat myös Suomea tuota suurvaltaa vastaan. Naapurimaana meidän on ehdottoman välttämätöntä huolehtia, että Venäjän aluemiehitykset käyvät sille mahdollisimman kalliiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Sydäntälämmittävää on nähdä, että näinä kyynisinä aikoina on vielä viattomia sieluja, jotka luottavat oikeuslaitoksen kaikkitietävyyteen ja riippumattomuuteen.
Itse totesit tuossa, mitä perustuslain muuttamiseen tarvitaan: Perustuslain säätämisjärjestys
Ehdotus perustuslain säätämisestä, muuttamisesta tai kumoamisesta taikka perustuslakiin tehtävästä rajatusta poikkeuksesta on toisessa käsittelyssä äänten enemmistöllä hyväksyttävä lepäämään ensimmäisiin eduskuntavaalien jälkeisiin valtiopäiviin. Ehdotus on tuolloin valiokunnan annettua siitä mietintönsä hyväksyttävä asiasisällöltään muuttamattomana täysistunnossa yhden käsittelyn asiana päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.
Ehdotus voidaan kuitenkin julistaa kiireelliseksi päätöksellä, jota on kannattanut vähintään viisi kuudesosaa annetuista äänistä. Ehdotusta ei tällöin jätetä lepäämään, ja se voidaan hyväksyä vähintään kahden kolmasosan enemmistöllä annetuista äänistä.
Jäsenyyden hyväksyminen laillisessa järjestyksessä oli mahdotonta, kuten edelllä on jo todettu. Tämän selkeän perustuslaillisen esteen kiertämiseksi, sekä kansan harhauttamiseksi tilatunTiitisen komission toimintamallin mukaan toimittaessa joudutaan täysin absurdiin tilanteeseen, kuten selkeästi todistaa seuraava EU-jäsenyyteen liittyvä päätös:
Vajaa kuukausi eduskunnan EU-liittymispäätöksen jälkeen eduskunnassa oli äänestettävänä laki, jonka mukaan EU-parlamenttiin valittujen suomalaisten kansanedustajien tilalle Suomen eduskuntaan kutsutaan varaedustajat. Tämä EU:iin liittymistä huomattavasti vähämerkityksellisempi ja EU-liittymisestä johtuva päätös edellytti, kuten asia sitten hoidettiin, asian kiireelliseksi julistamista viiden kuudesosan enemmistöllä, perustuslain säätämisjärjestyksessä.
Toinen esimerkki joka paljastaa Tiitisen komitean ja hallituksen, kuten myös perustuslakivaliokunnan kannan perusteelisen järjettömyyden ja perusteluiden onttouden on ajatusleikki: Jos ne valtuudet, jotka näin oltiin valmiita siirtämään EU.n ylikansallisille päätöselimille, olisi haluttu yhtä nopeasti siirtää jollekin kotimaiselle taholle, esim. hallitukselle itselleen olisi tähän tarvittu perustuslain mukainen 5/6 :n enemmistöllä kiireelliseksi julistaminen. Mutta maan ulkopuolelle siirtämisessä siis ei?
Entäpä, jos joku näillä perusteilla olisi aikanaan katsonut voivansa siirtää Suomen aivan noin vain, perustuslakia rikkomatta, lainsäädäntö-, toimeenpano-ja tuomiovaltaa Neuvostoliitolle?
Ilmoita asiaton viesti
Jos Mäntyniemessä rohkeutta riittää, ajatuksen voima siirtää vuoria kielen pelastaessa meidät kun olemme yksin paljaina maankamaralla ja äkkiä tulee ilta, uskontoon tai ihonväriin katsomatta.
Oma kieli, joka oli paikallisena olemassa jo ennen kaiken ns. sivistyksen tuloa, vapaaehtoisen tai pakotetun. Siihen oivallukseen on perustunut läntisen ajattelun, meidän mielestämme kaikkein kehittyneimmän ajattelun, radikaali kehitys sotien jälkeen, kuten Vaclav Havel on kirjoittanut.
Arvelen, ettei enempää ”Minä ja UKK” kuin ”Minä ja Manu” näytelmässä sanallakaan aihetta ole sivuttu, vaikka näytelmäkirjailija Havel antoi haastattelun vierailullaan Suomessa presidentti Koiviston kutsusta -90 luvun alussa, joskin ainoastaan paperilehti Uusi Suomi julkaisi sen , minkä jälkisanojen lausujat kuittasivat lakkauttamalla lehden.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000003051202.html
Koivisto oli keskustellut Havelin kanssa identiteettikysymyksistä tavattuaan hänet Euroopassa.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo ei sitten ole huomannut, että kun Niinistö on jotain esittänyt, niin pääministeri ( jossa Paavon puolue Kepu on mukana) on heti ollut takajaloillaan. Paavon kannattaisi nyt ottaa yhteys oman puolueensa puheenjohtaja Kulmuniin ja muihin kepuministereihin hallituksessa. Nykyisin ei Presidentti hoida sisäpolitiikkaa. Se ei kuulu hänelle valtiosäännön ja perustuslain mukaan. Paavon pitäisi nyt uudistua sen verran, ettei eläisi enää Kekkosen ja Neuvostoliiton muistoissa.
Ilmoita asiaton viesti