Miksi Suomessa on alhaiset tulot, ankara verotus ja valtiolla raskas velkataakka?

Viime viikolla julkaisin blogin, jossa kerroin uudesta kirjastani ”Mitä Suomelle on tapahtunut?”.

Kirjoitustani kommentoitiin ahkerasti sekä Facebookissa että Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Sosiaalisen median keskustelut osoittavat, että kansan keskuudessa on outoja käsityksiä siitä, millaista yhteiskunnallisen toiminnan tulisi olla.

Monet arvostavat jälkiviisautta enemmän kuin viisautta. Suuretkin tehdyt virheet annetaan anteeksi, kunhan ne jälkikäteen myönnetään.

Tuuliviirejä arvostetaan usein enemmän kuin niitä, jotka nojautuvat vakaasti omiin arvoihinsa. Myönteinen julkisuus seuraa niitä, jotka uivat aina valtavirrassa. Takin kääntäminen osoittaa joustavuutta ja sopeutumiskykyä.

x  x  x

Uuden kirjani nimi perustuu Ilta-Sanomien tammikuussa julkaisemaan juttuun, jossa säälitellen ihmeteltiin, mitä Paavo Väyryselle on tapahtunut.

Ei minulle ole sellaista tapahtunut, mistä Ilta-Sanomissa kirjoitettiin.

Se sijaan oli tarpeen vastata kysymykseen, mitä Suomelle on tapahtunut.

Omat arvoni ja tavoitteeni ovat säilyneet samoina yli 50 vuotta kestäneen poliittisen urani ajan.

Koko urani ajan olen puolustanut Suomen itsenäisyyttä ja kansallisia etuja.

Ensin jouduin puolustamaan Suomen itsenäisyyttä Neuvostoliittoa vastaan. Sitten puolustin itsenäisyyttämme siinä prosessissa, jossa Suomi liitettiin ylikansalliseen Euroopan unioniin ja rahaliittoon. Viime vaiheessa olen puolustanut maamme itsenäistä asemaa sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana.

Suomi on 1980-luvun lopulta lähtien ratkaisevalla tavalla muuttunut, kun olemme askel askeleelta menettäneet itsenäisyyttämme. Tämä on johtanut niihin suuriin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin ongelmiin, joiden kanssa nyt kamppailemme.

Siksi Suomessa on pienet palkat ja eläkkeet. Siksi meillä on ennätysmäisen korkea verorasitus, ja siitä huolimatta valtio on raskaasti velkaantunut. Nyt menoja joudutaan kovalla kädellä leikkaamaan ja veroja korottamaan.

En ole jälkiviisas, kun kirjoitan niistä taloudellisista ongelmista, joihin itsenäisyytemme murentuminen on johtanut.

Ensimmäinen ratkaiseva virhe oli 1980-luvun lopulla käynnistetty ”vahvan markan” politiikka, jolla Suomea valmennettiin jäsenyyteen Euroopan unionissa ja euroalueessa. Sitä jatkettiin vuoden 1992 loppupuolelle saakka. Vahvan markan politiikka johti tähänastisen taloushistoriamme pahimpaan lamaan.

Vastustin vahvan markan politiikkaa, kuten vuonna 1993 ilmestyneet teokseni ”On totuuden aika 2” ja ”On muutoksen aika 2” osoittavat.

Seuraava ratkaiseva virhe oli Suomen liittyminen Euroopan unioniin tilanteessa, jossa olimme jo päässeet Euroopan talousalueen (ETA) kautta EU:n sisämarkkinoille. Jäsenyys EU:ssa on tuottanut meille suurta ja kasvavaa taloudellista vahinkoa.

Hyvin paha virhe oli, että Suomi ainoana Pohjoismaana luopui itsenäisestä talouspolitiikastaan ja liittyi euroalueeseen. Se johti vuonna 2008 alkaneeseen aikakauteen, jolloin taloutemme ei ole lainkaan kasvanut. Tänä aikana valtion velka on paisunut kestämättömälle tasolle.

Suomen jäsenyyttä EU:ssa ja euroalueessa kaikin voimin vastustin, kuten vuonna 1999 julkaisemani teos ”Itsenäisen Suomen puolesta” osoittaa.

Viimeinen suuri virheemme myös talouttamme ajatellen oli, että Suomi ryhtyi pyrkimään sotilasliitto Naton jäseneksi ja ajautui tämän vuoksi osapuoleksi Ukrainassa käytävään sijaissotaan (proxy war) Venäjää vastaan.

Suomi on toteuttanut tiukasti kaikki Ukrainan sotaan liittyneet talouspakotteet ja muut velvoitteet. Olemme kärsineet niistä enemmän kuin mikään muu maa.

Tähän liittyvät tosiasiat ovat luettavissa kirjoistani ”Sota vai rauha Suomelle?” ja ”Mitä Suomelle on tapahtunut?”.

Uuden teokseni lopussa kirjoitan, että nyt on järkevää arvioida EU-jäsenyyttämme uudelleen.

Euroalueesta Suomen tulisi erota niin pian kuin se on mahdollista. Kansalliseen politiikkaan meidän tulee pyrkiä palaamaan myös alue-, maatalous- ja ympäristöpolitiikassa.

Laajentuvan EU:n tulee vihdoinkin sisäisesti eriytyä.

Kirjoitan, että tavoitteenamme tulee olla: itsenäinen Suomi kansakuntien Euroopassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu