Murtuma ja leikkaus

Eilisiltana lähettämäni tiedotteen jälkeen monet toimittajat ovat kysyneet, kuinka tapaturma sattui. Kerrottakoon se tässä kaikille.

Tiistaiaamuna heräsin ja nousin ylös klo 5. Nukumme Tuusulassa talon yläkerrassa. Vuokon sairauden vuoksi rakennutimme porraskäytävään kaiteen, joten se on turvallinen.

Varoin herättämästä Vuokkoa, joten en sytyttänyt porraskäytävään valoja. Hämärässä astuin varomattomasti porrasaskelman reunalle. Nilkka meni sijoiltaan ja jalkaterä kääntyi vaakasuoraan asentoon.

Väänsin jalkaterän paikoilleen, otin särkylääkkeen ja keitin kahvit. Vuokon herättyä sovimme, että lähdemme yhdeksän jälkeen Järvenpään terveysasemalle.

Röntgenkuvissa näkyi, että nilkassa on luunmurtuma. Lähdimme Helsinkiin Haartmanin sairaalaan.

Paikka oli tuttu, kun Vuokko meni sinne tutkimuksiin runsas vuosi sitten. Siellä todettiin, että hän sairasti myeloomaa. Lääketieteen korkeasta tasosta kertoo, että Vuokko vei minut nyt autolla sairaalaan.

Haartmanista minut siirrettiin Töölön sairaalaan. Siellä todettiin, että nilkka on leikattava. Tänään iltapäivällä operaatio onnistuneesti toteutettiin. Kotiin pääsen aikaisintaan huomenna.

Joudun käyttämään noin kuuden viikon ajan kipsiä, mikä vaikeuttaa liikkumista. Ajatustyötä ja kirjoittamista se ei onneksi haittaa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu