Oliko Sauli Niinistö Joe Bidenin asialla?
Kirjoitin kevään mittaan useita blogeja, joissa pyrin antamaan lukijoilleni tarkan kuvan siitä, kuinka Suomea oltiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön johdolla viemässä kovalla kiireellä kohti Nato-jäsenyyttä.
Kirjoituksissani oli kuitenkin aukko, jonka pyrin täyttämään 8.5. julkaisemallani kirjoituksella ”Salainen Nato-peruste: uusi kylmä sota”.
Kirjoitin, että keskustelussa Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä on arkoja asioita, joista ei haluta keskustella:
”Päätös jäsenyyden hakemisesta pyritään tekemään niin nopeasti, ettei sen kaikista olennaisistakaan taustoista ja seurauksista ehditä keskustella.
Kun Nato-jäsenyyden kannattajien argumentit ovat loppuneet, on usein törmätty viimeisenä perusteluna väitteeseen, että maailma on jakautumassa kahtia ja että Suomen on valittava puolensa. Sanotaan, että me emme saa jäädä ”harmaalle vyöhykkeelle”.
Tällä väitteellä tarkoitetaan sitä, että on käynnistynyt ”uusi kylmä sota”, jossa maailma jakautuu demokraattisiin ja autoritaarisiin valtioihin. Tämä jako koskee sekä taloutta että politiikkaa, mutta se pyritään ulottamaan myös sotilaalliseen toimintaan.
Tässä on kysymys johtavien suurvaltojen välisestä valtataistelusta.
Yhdysvaltojen suhteellinen asema on heikkenemässä ennen muuta Kiinaan nähden.
Nykyinen Joe Bidenin johtama demokraattinen administraatio pyrkii vahvistamaan maansa asemia jakamalla maailma yhtäältä Yhdysvaltain johtamaan demokraattisten maiden rintamaan ja toisaalta Kiinan ja Venäjän johtamiin autoritaarisiin maihin.
Tämä politiikka käynnistyi jo Barack Obaman kaudella, jolloin Biden toimi varapresidenttinä. Silloinkin hyödynnettiin Ukrainan sekavaa poliittista tilannetta ja sen jyrkkää sisäistä kahtiajakoa.”
Viittasin edellisenä päivänä julkaisemaani blogiin, joka oli rikkonut mielikuvaa Ukrainasta demokratian, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien puolustajana.
Kirjoitin, että muutoinkin ”uuden kylmän sodan” ideologinen perusta on kovin hatara, kun maailman suurin demokratia Intia on taipuvainen yhteistyöhön autoritaaristen maiden kanssa.
”Demokraattisten” maiden rintamassa oli puolestaan mukana valtioita, jotka ovat hyvin kaukana länsimaisista ihanteista.
x x x
Tänään Iltalehti julkaisi Washington Postin hankkimiin tietoihin perustuvan jutun, jossa 8.4. julkaisemaani blogiin sisältyneet aavistukset vahvistettiin.
Jutun otsikko kertoo Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hankkineen jo varhaisessa vaiheessa Sauli Niinistön valtapolitiikkansa toteuttajaksi:
”Tällaisella salaisella suunnitelmalla USA torpedoi Putinin aikeet Ukrainassa – Biden halusi jo varhain Suomen ja Ruotsin Natoon”.
Iltalehti kirjoittaa:
”Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hallinto käynnisti jo viime vuoden huhtikuussa salaiset suunnitelmansa siltä varalta, että Venäjä hyökkäisi Ukrainaan.
Bidenin toimenpiteisiin kuului myös Suomen ja Ruotsin saaminen puolustusliitto Naton jäseniksi, sillä hän katsoi tämän lähettävän Venäjän presidentti Vladimir Putinille selvän viestin.
Asiasta kertoo Washington Postin toimittaja David Ignatius, jonka mukaan Biden aloitti työn Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden osalta jo viime vuoden puolella.”
”Biden katsoi asiaa myös laajemmin. Ignatiuksen lähteiden mukaan Bidenilla oli selvä näkemys ”strategisen maaston” kehittymisestä.
Jo varhaisessa vaiheessa Biden näki, että paras keino torpedoida Putinin toiveet hajanaisesta Natosta on saada kaksi uutta ja vahvaa jäsentä puolustusliiton jäseniksi.
Bidenin katse oli tässä kohdin Suomessa ja Ruotsissa. Tämän vuoksi Biden aloitti Suomen presidentin Sauli Niinistön kosiskelun, kuten Ignatius asiaan viittaa.”
”Biden keskusteli Niinistön kanssa joulu- ja tammikuussa kertoakseen Venäjän muodostamasta uhkasta.
Maaliskuussa Niinistö vieraili Valkoisessa talossa Bidenin kutsusta, ja tällöin Biden ehdotti puhelua Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonille.
Tässä kuussa niin Suomi kuin Ruotsikin ilmoittivat hakevansa Naton jäseneksi, ja pian sen jälkeen Niinistö ja Andersson vierailivat yhdessä Bidenin luona Valkoisessa talossa.”
x x x
Washington Postin hankkimat tiedot viittaavat siihen, että Joe Biden sai jo joulu-tammikuulla Sauli Niinistön strategisten suunnitelmiensa tukijaksi.
Tavoitteena oli synnyttää ”uusi kylmä sota”, jolla maailma jaetaan yhtäältä Yhdysvaltain johtamaan demokraattisten valtioiden rintamaan ja toisaalta Kiinan ja Venäjän johtamiin autoritaarisiin maihin.
Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys oli oleellinen osa tätä suunnitelmaa.
Jo vuoden vaihteessa näyttää siis alkaneen se prosessi, jolla Suomea maaliskuun 2. päivästä alkaen vietiin Sauli Niinistön johdolla kohti Nato-jäsenyyttä. Tästä kerron mm. 30.4. julkaisemassani kirjoituksessa ”Sauli Niinistö on johtanut Suomea Ukrainan tielle”.
Matkaan on kuitenkin tullut paha mutka.
”Demokraattiseen rintamaan” kuuluu myös Turkki, joka on ryhtynyt päättäväisesti vastustamaan Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä. Tässä tilanteessa olen kysynyt, ”Olisiko vastatuuleen joutunut Nato-hakemus peruutettava?”.
Saman kysymyksen toistin seuraavana päivänä julkaisemassani blogissa ”Käydäänkö Ruotsissa ja Suomessa Nato-vaalit?”.
Blogisti: ”Oliko Sauli Niinistö Joe Bidenin asialla?”
Ei ollut. Tässä kävi nimittäin niin, että sekä Biden että Niinistö olivat molemmat Suomen asialla varmistamassa Suomen turvallisuutta ja samalla koko demokraattisen Euroopan turvallisuutta. Sekö blogistia harmittaa? No, ei siihen harmitukseen sentään kuolla tarvitse.
Ilmoita asiaton viesti
Keneltä ensimmäinen yhteydenotto Niinistöön on tullut, jää arvoitukseksi, kun kelataan Mitch Mc Connellin ja rebublikaani-senaattorien John Barrasso, Susan Collins and John Cornyn, vierailuun Suomessa toukokuun 16 päivä.
Tuossa yhteydessä Niinistö sanoo tavanneensa myös heidät maaliskuisella Amerikan matkallaan.
Toukokuun 16 Niinistö kiitti senaattoreita lyhyen televiosioidun kohtaamisen
lopuksi, sanoen, että hänen matkansa Yhdysvaltoihin oli vastaus heidän ( McConnelin ja kumppaneiden) yhteydenottoonsa. Vai olisivatko ehkä US:n kummatkin puolueet olleet aloitteentekijöinä asialla vieläpä yhteisestä päätöksestä?
Ilmoita asiaton viesti
Osottaisiko ”heikkoutta vai vahvuutta”, jos natohakemus nyt peruttaisiin?
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti: ”Washington Postin hankkimat tiedot viittaavat siihen, että Joe Biden sai jo joulu-tammikuulla Sauli Niinistön strategisten suunnitelmiensa tukijaksi.”
…sanoo mies, jonka koko poliittinen ura ja elämäntyö on perustunut Neuvostoliiton/Venäjän strategisten suunnitelmien tukemiseen ja Kremlin mielistelyyn oman henkilökohtaisen uran ja aseman edistämiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Olen joissain aiemmissa kommenteissani kertonut arvostavani PVn sitkeyttä ja yrittämistä politiikan parissa. Myöskin ollut sitä mieltä että maassamme harva saman kokemuksen omaava poliitikko ja sitä kokemusta olisi ehkä joskus jonkun puolueen kannattanut hyödyntää.
Nyt kuitenkin tämä suorastaan maaninen takertuminen tähän Suomen Natohakemuksen jättämiseen ja yritys sen kampeamiseen aiheuttaa ainakin itselläni ihmetystä. Tekisi mieleni kysyä, että mitä blogisti saisi, jos hakemus peruutettaisi. Mikä olisi siitä(peruutuksesta) saatava hyöty kansakunnallemme, jos lähdetään siitä ettei kyse ole vaan omasta eduntavoittelusta?
Sen toki ymmärrän, että joku saattaa olla sitä mieltä, että suhteemme Venäjään huononee tämän hakemuksen myötä, mutta siltikin..päivästä toiseen samaa ”ei olla ehditty keskustelemaan riittävästi”-jargonia ilman mitään oikeasti varteenotettavaa perustelua kielteiselle suhtautumiselleen.
PS suhde Venäjään huononee, mutta Natoon liittymisellä minimoimme sen vaikutukset.
Ilmoita asiaton viesti
Putinin erikoisoperaation tarkoituksena oli ja on, Ukrainan valtion tuhoaminen ja alistaminen Venäjän vallan alle.
On lohdullista, että Putinin vastavoimana on Yhdysvallat Bidenin johdolla ja Nato, johon toivottavasti Suomikin liittyy.
Blogistin ajatusmaailma on kertakaikkisen käsittämätön, kaikesta toistamisesta ja toistamisen toistamisesta huolimatta.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen unohtaa, että siinä vaiheessa, kun Niinistö höpisi vielä kansanäänestyksen tarpeellisuudesta Naton liittymiseksi oli kansan enemmistö jo ymmärtänyt, että nyt on viimeinen hetki pyrkiä Naton jäseneksi Venäjän uhkaavaksi muuttuneen valtapolitiikan vuoksi. pres. Niinistö toimi pikemmin liittymisen jarrumiehenä kuin aktiivisena natottajana ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ja mitenkäs tuo enemmistö todennettiin? Netti-Gallupeilla muutamalta tuhannelta ihmiseltä.
Ilmoita asiaton viesti
Kenraalimajuri evp. Pekka Toverin mukaan Putinin prioriteetti on koko Ukrainan valtion hävittäminen. Tähän viittaa myös käynnissä oleva julma hävityssota, jossa on tarkoitus tuhota koko maan infrastruktuuri. Tähän viittaa myös se, että ukrainalaisia on vastoin tahtoaan viety kotiseuduiltaan Itä-Ukrainasta Venäjälle jopa Siperiaan myöten.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008854490.html
Tätä taustaa vasten on ensi arvoisen tärkeää, että Suomi liittyy puolustusliitto Naton jäseneksi. Sitä ei ole syytä asettaa mitenkään kyseenalaiseksi. Suomi joutuu EU-jäsenmaana osallistumaan jatkuvasti päätöksiin, jotka eivät ole Venäjälle mieluisia. Eroamien EU:sta johtaisi Suomen itänaapurin etupiiriin ja se tietäisi jatkossa itsenäisen valtion loppua.
Valtiojohto on tehnyt hyvää työtä Suomen Nato-jäsenyyden puolesta. Mitä Turkkiin tulee, niin uskon, että ”kannot kaskessa” tullaan vielä selvittämään.
”Naton päätehtävä on turvata sen jäsenten yhteisiä arvoja, joita ovat demokratia, yksilönvapauksien kunnioittaminen, oikeusvaltio ja kiistojen rauhanomainen ratkaisu. Näihin tavoitteisiin päästään jäsenmaiden keskinäisen solidaarisuuden avulla. Nato huolehtii jäsenmaiden turvallisuudesta ja vapaudesta poliittisesti ja viime vaiheessa sotilaallisesti.” (Wikipedia).
”Yliminä” näyttää saaneen blogistissa vallan tähän jatkuvaan Naton vastustamiseen. Ensin oli kysymyksessä EU:n vastustaminen ja nyt on vuorossa puolustusliitto Nato.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrysen tili US:ssa on kaapattu.
Aito Paavo Väyrynen ei kirjoittaisi blogitekstiä, jossa hän ei kertaakaan valittaisi itseensä kohdistuneista poliittisista operaatioista ja murhayrityksistä.
Ilmoita asiaton viesti
Usein olen mietinyt, että keitä ovat nämä tahot jotka ovat Paavo Väyrysen kimpussa tällä sivustolla. Eikö tämä solvausväki tajua sitä, että Väyrysellä saattaa olla muutakin tietoa politiikan ytimistä, mitä te solvausväki ette edes osaa ajatella.
Ilmoita asiaton viesti
”Väyrysellä saattaa olla muutakin tietoa politiikan ytimistä”
Siksikö Väyrynen perustaa kirjoituksensa Iltalehden artikkeliin, jossa puolestaan käsitellään Washington Postin kirjoitusta?
Väyrystä pidetään kovin kaukana mistään ytimistä, kuten kirjoitusten tasosta on pääteltävissä.
Ilmoita asiaton viesti
Siinäpä on ensikäden lähde (”The secret planning that kept the White House a step ahead of Russia”), jota Väyrynen ei tosiaan taida blogiinsa linkittää ja sen loppukappale:
”The Biden administration’s organization of this coalition to support Ukraine may look simple in retrospect. But it was a complicated coordination of diplomatic, military and intelligence resources that pulled together dozens of nations at what may prove to be a hinge point in modern history. Putin thought he could roll through Biden and the West to an easy victory in Kyiv. The Russian leader made a catastrophic mistake in overvaluing his own strength and underestimating the resolve of Biden and his team.”
https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/05/26/biden-white-house-secret-planning-helped-ukraine-counter-russia/
X
Ilmoita asiaton viesti
Sinä olet jo mennyttä kauraa. Vaihda jakkua.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen on pitkään ollut jo sivussa, ei hänellä ole mitään sellaista ajankohtaista tietoa, jota periaatteessa kuka tahansa voisi saada haltuunsa. Toki kokemusta on mittavasti menneiltä vuosikymmeniltä, mutta maailma on muuttunut, Väyrynen ei.
Ilmoita asiaton viesti
Unohditte ilmeisesti ”vahingossa” lisätä solvausväkeen Paavo Väyrysen, joka solvaa jatkuvasti tasavallan presidentti Sauli Niinistöä. Väyrynen on ollut jo vuosia politiikan ytimien ulkokehällä, joten hänen tietonsa ovat vanhentuneet aikoja sitten.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikella kunnioituksella Tammelan kirjoitukselle, mutta aika tekee sinunkin päässäsi muutoksia.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö tämä solvausväki tajua sitä, että Väyrysellä saattaa olla muutakin tietoa politiikan ytimistä, mitä te solvausväki ette edes osaa ajatella.
————————————-
Kertoisi nyt ihmeessä siitä meille muillekin eikä vain toistelisi samoja typeryyksiään päivästä toiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö sinunkin olisi jo aika vaihtaa kuvaasi kun veri ei enään virtaa päässäsi?
Ilmoita asiaton viesti
Miljoonassadasviideskymmenes ”vitsi” kuvastani. Kuinka omaperäistä.
Ilmoita asiaton viesti
Osaan myös kehoittaa k_____ käyttäytymään asiallisesti Paavo Väyrysenkin blogissa. Täällä ei ryssän tavoilla kannata asiaansa tulla esittämään.
Edit: Muutin k-kirjaimella alkavaa käsitetta, kun koskaan ei tiedä näiden pikku-pillittäjien sielujen käyttäytymisestä.
Ilmoita asiaton viesti
Osaan myös kehoittaa kusipäitä käyttäytymään asiallisesti Paavo Väyrysenkin blogissa.
——————————————-
Asiallisesti ottaen kehottaisin harjoittamaan hiukan itsekritiikkiä.
Ilmoita asiaton viesti
Ryssät eivät täällä juhli eivätkä tule kertomaan miten asioista Suomessa puhutaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan nyt vain kysyisin, että ketkä täällä ovat niitä ryssiä? Logiikka ei aukene, sinun mielestäsi Väyrysen linjaa kritisoivat ja Nato-jäsenyyttä puoltavat ovat ryssiä?
Ilmoita asiaton viesti
Nato kysymys ei kaikilta kanteiltaan liity ryssiin. Itse en millään voi tukea Naton toimintaa islamilaisessa maailmassa. Siihen nähden on hassua jos joku pitää muutaman kurdin kohtaloa Turkissa vakavana asiana. Miljoonien ihmisten kohdalla kyse on enää tilastosta. Tällaisista luvuista puhutaan Naton höyrytessä öljyintressinsä takia Libyassa ja Irakissa sekä ooppiumin ja mineraalien ym vuoksi Afganistanissa.
Trump kaavaili jo Naton lakkauttamista. Nyt Nato on taas palaamassa Venäjää patoavaksi sotilasliitoksi. Turkki on puolestaan valmistautunut vuosikausia erilaiseen Natoon, jonka puitteissa on sodittu sen lähimailla. Sikäli uskon, että Turkille, joka tekee monenlaista yhteistyötä Venäjän kanssa, Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on aidostikin huono asia. Sellainen kiristää Naton ja Venäjän välejä.
Suomessa Nato näyttäytyy jotenkin Venäjän uhkan kannalta hyödylliseltä. Se, että laajemmassa kuvassa Natolla on huonoja piirteitä ja vääriä vihollisia, kuten näköjään kohta Kiina, tuppaa unohtumaan.
Isänmaallisuus voi pohjata muuhunkin kuin viholliskuvilla pelaamiseen. Jo EU:n takia Suomen ja Venäjän suhteet katkesivat. Ei tässä enää mitään Natoa tarvita ellei joku halua tosissaan haastaa riitaa.
Ilmoita asiaton viesti
Iiro, katsoin eilen Yle Areenasta dokumenttisarjan Osama Bin Ladenista. https://areena.yle.fi/1-50995423
Siinä tuotiin esille, että hänen tarkoituksensa oli islamin kunnian palauttaminen. Vaikka Nato ei olekaan USA, niin se on kuitenkin länsiliittouma ja sota Amerikkaa vastaan kytee varmastikin siellä pinnan alla edelleen.
Viimeisesssä jaksossa Bin Ladenia haastatellut toimittaja toikin esille, että joku nuori toimittaja tulee vielä haastattelemaan tulevaa Bin Ladenia.
Mielestäni tämä Nato-kysymys on siis paljon laajempi, kuin on annettu ymmärtää.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten tänä iltana A-studiossa professori Patomäki kertoi, että vaikka ydinaseiden käytön todennäköisyys on hyvin pieni, niin sodan eskaloituminen NATOn ja/tai jonkun muun Euroopan maan ja Venäjän väliseksi voisi laukaista pelotteen käyttää niitä.
Venäjällä Valdai Clubin ohjelman johtaja Timofei Bordachev kirjoitti artikkelissa, jossa hän kommentoi rauhanpalkinnon saaneen Henry Kissingerin lausuntoja, muunmuuassa:
” The inevitable redistribution of resources and power on a global scale cannot happen in a completely peaceful manner, although the irrationality of an offensive war between the great powers, given the nuclear deterrence factor, provides us with some hope for the preservation of humanity.”
Jotkun vielä muistanevat että USA on toistaiseksi ollut ainoa valtio, joka on käyttänyt ydinaseita (pommeja) saadakseen vastustajan myöntymään rauhaan.
Joutuuko tämä sukupolvi kokemaan samat kauheudet?
Ilmoita asiaton viesti
Patomäki on aatteensa vanki, joten hänen kertomuksiin pitää osata suhtautua oikealla tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
” Venäjällä harjoitellaan ydinaseiden käyttöä
Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut sivuillaan yli tuhannen sotilaan harjoittelevan ydinvoiman soveltamista sotatilanteessa. Asiasta kertoi Interfax-uutistoimisto.”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa51b65-f1e7-4f1e-beda-b82c7336bf74
Totta toinen puoli. Tähän tämä johtaa … jodi- tabletit valmiina, paitsi niille joilla kilpirauhasen vajaatoiminta!
Ilmoita asiaton viesti
Ei nyt voi olla niinkään, että venäjä voi ydinaseellaan uhkailemalla käyttäytyä väkivaltaisesti muita kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Se vaan tuo pelkäääminen on arkojen hommaa.
Mitähän länsi Ryssää orjailee,.
Ei tule muuta mieleen kuin oma etu/raha.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä käyttää eskalaation sekä ydinaseiden uhkaa uudelleen ja uudelleen – ja tekee niin juuri niin kauan kuin se saa sillä itselleen edullisia tuloksia.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Väyrynen Venäjän asialla? On.
Ilmoita asiaton viesti
Patella on pakkomielle nähdä Niinistö natottajana. Niinistö on ollut merkittävä turpo-politiikan linjan vetäjä, minkä keskiössä on ollut pysytellä Naton ulkopuolella Putinin mieliksi. Sen ympärille Suomi rakensi selitysten verkon, jolla perusteltiin Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden järkevyys.
Niinistö oli laittanut kaiken arvovaltansa peliin UA-sovittelijana. Pakettiin kuului rauha Ukrainaan ja energia-hankkeet Venäjälle. Kun USA:n tiedustelutiedot paljasti politiikan onttouden, USA käytti tilaisuuden hyödyksi. Niinistö ymmärsi 24.2, että vaihtoehtona oli jäädä historiaan hyödyllisenä Venäjän jalustalle nostamana kv-idioottina tai muuttua Naton vastustajasta kannattajaksi.
Tietenkin pohjatyö oli tehty etukäteen. Joulukuussa alkoi levitä Niinistön kannalta kiusallisia tietoja päättäjien piirissä. Myös eduskuntaa valmisteltiin liittymiselle myönteiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mielevä hidalgomme, blogisti Väyrynen, käy edelleen ja ilmeisen loputtomasti turhanpäiväistä ja noloa taisteluaan tuulimyllyjä vastaan. Mukana on taas suoraa ”muunneltua totuuttakin”.
Kuten esimerkiksi: Biden EI kutsunut Niinistöä Washingtoniin maaliskuun alussa vaan aloite vierailulle tuli Niinistöltä. Ainakin omien sanojensa mukaan. Ellei hyvä tohtorimme sitten halua syyttää presidenttiämmekin valehtelijaksi.
Olisiko siinäkään toisaalta mitään uutta, kun kaikki käy, mikä vain voisi avittaa venäläistä (dis)informaatiovaikuttamista. Hämmennetään, sotketaan, luodaan epävarmuutta ja epäselvyyttä. Tai ainakin yritetään kaikin mahdollisin keinoin. No, sehän käy, jos tavoitteet ovat mielessä kristallinkirkkaina ja jos on täysin kykenemätön tuntemaan mitään häpeää. Mistään.
Ilmoita asiaton viesti
Bidenilla vippaa jo päässä. Ennen vetäytymistä Afganistanista Biden kehotti Afganistanin presidenttiä kertomaan kansalle (eli valehtelemaan), että kaikki on hyvin. Varmaan pelailee kuvitteellisella shakkilaudalla maailmanpolitiikan pelejään. Erdoganilta ei sitten pitänyt kysyä etukäteen.
Pohjimmiltaan Biden on öykkäri, joka on katkonut välinsä arabien lisäksi vähän joka suuntaan. Ei siis ihme, että Suomen ja Ruotsin Nato hankekin kääntyi fiaskoksi ( voi sanoa jo, vaikka joskus hamassa tulevaisuudessa liittyminen tapahtuisi).
Sikäli saattaa olla Niinistölle eduksi laittaa aloite Bidenin kontolle.
Ilmoita asiaton viesti
Unelmat elävät. Vahvoina ja herpaantumattomina. Tässä vaiheessa lähinnä vain Paavo ja sinä (+muutama muu äärilaitojen kulkija) näkee ”eduksi laittaa aloite Bidenin kontolle”.
Tämäkin on jännä, miten kaikilla näillä jutuilla on ikioma evoluutionsa. Ei siitä kauan ole, kun Bidenkin oli vain ”heikko presidentti”. Nyt hän onkin jo pelejään pelaileva öykkäri, joka katkoo välejään ”vähän joka suuntaan”, mikä tulee ymmärrettäväksi sillä, että hänellä vain ”vippaa jo päässä”.
No, ei mitään. Näitä juttuja on tosi viihdyttävää lukea. Keep up the good work, bro!
Ilmoita asiaton viesti
Ei uutta auringon alla.
Maailmanhistorian ja suursotien pyörteissä pikkuvaltiot ovat aina joutuneet suurvaltojen pelinappuloiksi.
Näin kävi jälleen kerran pienelle Suomelle.
Seurataan nyt mitä Suomen osalta on päätetty.
Ilmoita asiaton viesti
RAI, Italian Yle kirjoittaa Moskovan tv-ohjelmasta jonka näyttää videona: Presidentti Vladimir Putinin politiikan mukaisesti venäläinen juontaja ei jätä mitään sattuman varaan: ”Venäjän erikoisoperaatio Ukrainassa on saatu päätökseen ja todellinen sota on alkanut – hän sanoo: tai kolmas maailmansota”. Siten valtion TV:ssä lähetettävä ohjelma ”60 minuuttia” käsittelee Natolle ja Euroopalle ratkaisevaa asiaa. ”Meidän ei tarvitse demilitarisoida vain Ukraina, vaan koko Nato-liitto”, jatkaa video, jossa mainitaan Puola, Berliini ja ydinaseet.
https://www.rainews.it/video/2022/06/tv-russa-putin-in-ucraina-ha-terminato-ora-inizier-la-terza-guerra-mondiale-6aa0ba42-6198-4a9d-a277-43d1014ce393.html?nxtep
Ilmoita asiaton viesti
Tämä video on yksi osoitus siitä, että Suomen on hyvä liittyä puolustusliitto Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
Loistavaa analyysia Paavolta tämän hetken tilanteesta, johon Suomi on turpo-politiikassa tullut Niinistön johdolla ja Haaviston sekä Marinin avittamana. Itse yllätyin hieman, että Biden on jo vuosi sitten keväällä tehnyt suunnitelmat Suomen ja Ruotsin Natottamisesta, Venäjä pakotteista ja muusta Ukrainan ja Venäjän mahdolliseen konfliktiin liittyvästä. Kertoo Bidenin hallinnosta paljon, että mitään todellista diplomaattista yritystä ei sitten jenkkien puolelta tullut ennen Venäjän ”erikoisoperaatiota”? Tulee väkisinkin mieleen, että Usa ei siksi tehnyt elettäkään estääkseen Venäjää hyökimästä Ukrainaan, jotta saisi pelattua Suomen ja Ruotsin Nato-maiksi? Nyt olemme joka tapauksessa joutuneet kirjaimellisesti pelinappulaksi suurvaltojen shakkilaudalle. Vielä olisi kolmaskin mahdollisuus, ja se tosiaan olisi Suomessa uusien vaalien järjestämistä ja Suomen Nato-hakemuksen peruuttamista. Meillä ei ole mitään kiirettä eikä pakkoa liittyä Natoon. Suomen olisi parempi pysytellä näiden suurvaltakiistojen ulkopuolella.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä niin, litaniasta unohtui vielä USA:n tekemä vallankaappaus Kiovassa 2014, natsien nostaminen valtaan Ukrainassa, bioaseiden kehittäminen ukrainalaisissa laboratorioissa ja USA:n tuki Ukrainan kansanmurhapolitiikalle. Sopisivat oikein hyvin tarinaan, jonka mukaan Suomi ja Ruotsi piti saada Natoon provosoimalla Venäjä hyökkäämään Ukrainaan.
Väyrynen ei sentään lähde aivan laukalle kuten jotkut muut.
Ilmoita asiaton viesti
”Tulee väkisinkin mieleen, että Usa ei siksi tehnyt elettäkään estääkseen Venäjää hyökimästä Ukrainaan, jotta saisi pelattua Suomen ja Ruotsin Nato-maiksi?”
”CIA Director William J. Burns traveled to Moscow on Nov. 1 to warn President Vladimir Putin that the United States and its allies were prepared to arm Ukraine and impose crippling sanctions on Russia if he invaded. Putin apparently thought Biden wouldn’t be able to deliver.”
https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/05/26/biden-white-house-secret-planning-helped-ukraine-counter-russia/
X
Ilmoita asiaton viesti
Mites se nyt niin, kun kansasta yli 70 % kannatti NATO:on menemistä ja eduskuntakin päätti liittymisestä äänin 188-8. Syynä Venäjän hyökkäyssota Euroopan valtioon. Tällä perusteella lähetettiin NATO-hakemus. Ei minkään muun valtion painostuksesta.
Lopettakaa nyt jo tuo säälittävä ulina!
Ilmoita asiaton viesti
Jopa useita vuosia kestävän Suomen Nato-prosessin aikana tulemme varmasti tutkivan journalismin keinoin saamaan lisätietoja myös hankkeen alkuvaiheista.
Niinpä Suomen kansalaiset saavatkin parhaimmillaan osallistua useampiin ”Nato-vaaleihin” ennen kun jokin uusista eduskunnistamme aikanaan ottaa kantaa Naton mahdollisesti esittämään jäsenyys-kutsuun.
P.S. Nykyinen eduskunta ei suinkaan ole päättänyt Suomen liittymisestä Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ulinaa tuskin ainakaan ihan heti lopetetaan, ainakaan niin kauan kuin uskoa Putinin ja Erdoganin väliseen tuliseen poikarakkauteen jaksetaan pitää yllä.
Silläkään ei ole suurta merkitystä, että jo viikkojen takaisissa kyselyissä Nato -jäsenyyden vastustajia oli enää 12% (Yle+HS). Nyt varmaan jo vielä vähemmän, kun kansanedustajista vastustavalle kannalle jäi tosiaan enää 4% (kuusi wanhaa kommunistia ja pari oikean äärilaidan putinistipopulistia).
Uusi aika on kuitenkin aivan pian koittava, kun mahtava Venäjä aivan pian saavuttaa loistavan voiton oikeudettoman sodan lietsoneesta Yhdysvalloista ja juutalaisnatsien hirmuvallan alla kärvistelevästä Ukrainasta. Silloin kääntyy! Silloin se kääntyy!
Harhaanjohdetut suomalaisrassukat ymmärtävät höyrähtäneensä perusteettomiin tunneilmaisuihin ja käsittävät, että ainoa keino välttyä suuren ja mahtavan Venäjänmaan loppumattomalta vihalta on palata tuttuun ja turvalliseen ”puolueettomuuteen” ja liittoutumattomuuteen. Se ja vain se voi maamme ja kansamme enää pelastaa.
Onneksi tuo aika on pian tuleva. Ja me pelastumme!
(Kun moni ei varmaan tiedä kuka olen, niin pakollinen sarkasmivaroitus.)
Ilmoita asiaton viesti
Mistä Jori Kajanto on saanut semmoisen tiedon, että yli 70% kansasta kannatti Natoon menemisestä ja milloin eduskunta on päättänyt äänin 188-8 liittymisestä Natoon?
Kun te kirjoittelette näitä juttujanne, niin yrittäkää edes pysyä totuudessa. Parin tuhannen ihmisen nettigallupeilla saatiin presidentti Niinistön mukaan legimiteetti muka kansan tahdosta, jonka lisäksi nykyinen eduskunta on päättänyt vasta jättää Nato-hakemuksen.
Ilmoita asiaton viesti
https://see.news/former-japanese-pm-zelenskys-decisions-led-to-outbreak-of-war-in-ukraine/
Tervejärkistä analyysia on alkanut tulla etäämmältäkin. Eikä taatusti ole Venäjän mielisyydestä kyse. Kokenut japanilainen politiikko esitti muutama päivä sitten näkemyksen, että sota oli Zekenskyn syytä. Olisi pitänyt painostaa tämä hyväksymään jotain Venäjän esittämiä ehtoja.
Ilmoita asiaton viesti
Kumpi on syyllinen sodan alkamiseen, hyökkääjä vai puolustaja?
Jo ikivanhan teorian ( Augustinus) mukaan oikeutettu sota voi olla puolustussotaa. Todella vaikea nähdä, miten sota olisi puolustussotaa Venäjän kannalta.
Ilmoita asiaton viesti
Aasialaiseen kulttuuriin kuuluu konfliktien välttäminen. Japanilaisen konkaripolitiikon ulostulo tässä vaiheessa kertoo, että sotaa ei nähdä mustavalkoisena edes USA:n aasialaisessa liittolaismaassa.
Ehkä myös Zelenskyn jääräpäisyys tässä vaiheessa näyttäytyy negatiiviselta siellä suunnalla. Tilannearvio kaukaa voi olla erilainen. Saattaapa japanilainen muistaa omaa aikanaan vasta pakon edessä tapahtunutta nöyrtymistä.
Toisaalta Venäjä ei välttämättä suostu tässä kohtaa aselepoon vaikka Biden neuvon mukaan patistelisi Zelenskya.
Väyryseen liittyen senioripolitiikko Japanissakin on rauhan asialla. Eikä ole mikään Venäjän agentti.
Ilmoita asiaton viesti
Bobrikoffin sortovuosilta peräisin olevaa poliittisen väkivallan ihannointia jatkaen on Mikkeliin perustettu `missä kuljimme kerran´ henkinen Muisti -bastioni jota HS:n päätoimittaja Kaius Niemi käytti kolumnissaan esikuvana Nato-Nordenille.
Ilmoita asiaton viesti
Siis mitä nyt oikein tarkoitat?
Ilmoita asiaton viesti
Mikkeliin avattiin viime vuonna itseään rauhan- ja sodan instituutiksi kutsuva Muisti yksityisellä rahoiituksella. Kutsuin sitä ”M- bastioniksi” netissä lähinnä sisällissodan muistona.
Kaius Niemi lainasi sitten bastioni-sanan https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008754115.html
Suomeahan hallitaan erilaisia titteleitä ja nimityksiä lätkimällä. Tänään HS kertoo Helsingin Ruskeasuolle nimetystä Mannerheimin ritarikunnan ritareiden puistosta.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedän entisenä mikkeliläisenä Muistin, mutta en käsitä, miten liität sen Bobrikoviin ja sortovuosien poliittisen väkivallan ihailuun. Nimittäin sortovuosien poliittinen väkivalta jäi suhteellisen pieneksi, vaikka esim. Schaumania palvottiinkiin vapaustaistelijana.
Ja vielä himmeämmäksi menee se, mitä tekemistä Nato-jäsenyydellä tai sen vaatustamisella Väyrysen tavoin on sen paremmin sortovuosien kuin poliittisen väkivallan kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
On hyviä, ja on huonoja oligarkkeja. Ukrainassa vaikeuksiin joutunut Hartwall on yksi hyvistä suomalaisista, joka on saanut henkisen valtakirjansa Hallitsijalta 1800-luvulla, näkemättömän silmän ja kuulemattoman korvan paikallisedustajalta. Huonoja ovat Putinin oligarkit jotka ovat lianneet kätensä vereen tahriutuneissa bolshevikkien perintökokoelmissa.
Puhtaat kädet, ”mani pulite”, sanoo italialainen.
Ilmoita asiaton viesti