Olisiko Keskustan ja SDP:n aika painaa jarrua?
Eilisessä blogissani kysyin, miksi Nato-hakemusta pyritään kiirehtimään.
Sain tuoreeltaan kaksi korkean tason vastausta.
Helsingin Sanomissa tänään julkaistussa haastattelussa Viron presidentti Alar Karis sanoo, että ”Suomen ikkuna Natoon voi olla hyvin kapea”. Hän arvioi, että ”nopea rauha Ukrainassa voisi jälleen vähentää suomalaisten Nato-kannatusta”. Karis itse toivoi Suomen Nato-jäsenyyttä.
Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolestaan sanoi eilen Svenska Ylen haastattelussa, että tähän mennessä suoritetut mielipidetutkimukset osoittavat luotettavasti kansan enemmistön tuen Nato-jäsenyydelle. ”Nyt en ole nähnyt kenenkään sanovan, etteivät nämä jo tehdyt mielipidemittaukset kertoisi miten asia oikeasti on”.
Hän ei ilmeisesti ollut lukenut sitä, mitä olin samana aamuna julkaisemassani blogissa todennut:
”Vaikka tasavallan presidentti Sauli Niinistö on pitänyt tärkeänä mahdolliseen jäsenyyteen liittyvän tiedon jakamista kansalaisille, sitä ei ole saatu aikaan.”
”Jos Suomen kansalle annettaisiin oikeaa tietoa Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista, enemmistö asettuisi taas kannattamaan meidän perinteistä asemaamme sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana.
Kun päätöksentekoa kiirehditään, julkisuutta hallitsevat uutiset mielipidetutkimuksista, joiden mukaan kansalaisten valtaisa enemmistö kannattaa Nato-jäsenyyttä.
Niillä puolestaan kansanedustajia ja muita päätöksentekijöitä houkutellaan ja painostetaan jäsenyyden kannalle.”
x x x
Viime päivinä on alkanut paljastua kokonaisuudessaan se prosessi, jolla pikainen päätös Suomen Nato-jäsenyyden hakemisesta aiotaan tehdä.
Prosessi alkoi 1. maaliskuuta, jolloin tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi etäyhteydellä eduskunnan puhemiehistöä, valiokuntien puheenjohtajia ja eduskuntapuolueiden johtajia.
Helsingin Sanomien mukaan keskusteluissa käsiteltiin vallitsevaa turvallisuustilannetta ja sen edellyttämiä jatkotoimia. Edellisenä päivänä eduskuntapuolueiden puheenjohtajat olivat keskustelleet samasta aiheesta pääministeri Sanna Marinin johdolla.
Näissä tapaamisessa tai ehkä niiden ulkopuolella oli sovittu, että jäsenyyspäätös pyritään tekemään nopealla aikataululla.
Tämä kävi selvästi ilmi Keskustan puoluehallituksen 3.3. pitämässä kokouksessa.
Kokous oli dramaattinen. Meiltä kerättiin ennen kokousta säilöön kaikki älylaitteet. Tällaista ei koskaan ennen ollut tapahtunut.
Kokouksessa meitä kehotettiin varautumaan siihen, että Nato-jäsenyyteen saatettaisiin joutua ottamaan kantaa jo ennen kesäkuun puoluekokousta.
Omalta osaltani totesin tiukasti, että Keskustan kannan voisi muuttaa vain puoluekokous. Alemman tasoisilla puolue-elimillä ei ole oikeutta toimia puolueen virallisen kannan vastaisesti.
Nyt on käynyt yhä selvemmin ilmi, että Suomen oikeistovoimat pyrkivät itsensä Sauli Niinistön johdolla toteuttamaan vanhan tavoitteensa Suomen liittämiseksi sotilasliitto Natoon.
Verukkeena käytetään Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Välineenä on kriisitilanteessa kansalaisten keskuuteen levitetty pelko omasta turvallisuudesta.
Ukrainan kriisin synnyttämä Nato-jäsenyyden kannatus pitäisi nyt hyödyntää ennen kuin kansa saa tietää totuuden. Suomeenhan ei kohdistu mitään sotilaallista uhkaa. Nato-jäsenyyteen liittyisi paljon kielteisiä puolia, ja jäsenyyden hakeminenkin sisältäisi suuria riskejä.
Omalta osaltani olen pyrkinyt tietoa antamaan muun muassa kirjoituksillani ”Suomen Nato-jäsenyydessä ei olisi mitään järkeä” ja ”Nato-jäsenyyden hakemiseen liittyisi suuria riskejä”.
Olisiko Keskustan ja SDP:n painettava jarrua ja annettava Suomen kansalle ja kansan edustajille mahdollisuus vakaaseen harkintaan tässä itsenäisen Suomen tärkeimmässä ratkaisussa?
x x x
Viime maanantaihin saakka uskoin, että Sauli Niinistön kanta on aidosti avoin.
Silloin lähettämässäni viestissä rohkaisin häntä puolustamaan Suomen vakiintunutta turvallisuuspolitiikan linjaa.
Viittasin viestissäni saatteeseen, jonka olin liittänyt hänelle aikaisemmin lähettämääni blogiin. Olin siinä rinnastanut hänen asemansa Paasikiven tilanteeseen viime sotien jälkeen.
Kirjoitin:
”Ratkaisumme tulisi olla Suomen säilyminen sotilaallisesti liittoutumattoamana maana. Tätä perusratkaisua täydentäisi yhteistyö Ruotsin ja Yhdysvaltain kanssa.”
Jatkoin Niinistön rinnastamista J.K. Paasikiveen liittämällä mukaan blogikirjoituksen, jonka olin julkaissut 19.3.2014:
”Svinhufvud, Paasikivi, Niinistö
Viimeisessä kirjassani ”Suomen linja” tuon esiin, kuinka maamme ulko-, Eurooppa- ja sisäpolitiikan suunta on muotoutunut Kokoomuksen, SDP:n ja Keskustan välisten ja niiden sisäisten valtataistelujen kautta.
Itsenäistymisen yhteydessä sosialistit pyrkivät saamaan aikaan vallankumouksen ja liittämään Suomen Neuvostoliittoon. Oikeisto halusi Suomesta kuningaskunnan, joka olisi toiminut Saksan vasallivaltiona. Keskusta torjui monarkian ja ajoi läpi tasavaltaisen hallitusmuodon. Suomi sai mahdollisuuden itsenäisyyteen ja puolueettomuuteen.
Ensimmäisinä vuosikymmeninä oikeisto oli voimissaan. Suhteet Neuvostoliittoon olivat suorastaan vihamieliset. Maata hallitsivat keskustan ja oikeiston muodostamat enemmistö- ja vähemmistöhallitukset. Kokoomuslaisen presidentin Pehr Evind Svinhufvudin tehtäväksi tuli taltuttaa oikeistoradikalismi, joka pyrki viemään Suomen fasismiin ja tiiviiseen liittoon Saksan kanssa.
Vuonna 1937 aloitetun SDP:n ja Maalaisliiton välisen punamultayhteistyön kaudella Suomi pyrki pohjoismaiseen puolueettomuuteen, mutta tuli Neuvostoliiton hyökkäyksen kautta vedetyksi toisen maailmansodan pyörteisiin.
Sotien jälkeen solmittiin YYA-sopimus, jossa sovitettiin yhteen Neuvostoliiton turvallisuustarpeet ja Suomen pyrkimys puolueettomuuteen. Suomen uutta ulkopolitiikkaa ryhtyi johtamaan pääministerinä ja presidenttinä kokoomuslainen Juho Kusti Paasikivi. Hän alkoi rakentaa luottamusta siihen, että Suomen kautta Neuvostoliiton turvallisuus ei vaarantuisi. Oikeisto – Paasikiven oma puolue ja tannerilaiset sosialidemokraatit – vastustivat länsimaiden yllyttäminä hänen linjaansa. Tukea Paasikivi sai Maalaisliitolta ja kommunisteilta.
Urho Kekkonen jatkoi Paasikiven turvallisuuspoliittisella linjalla ja loi suomalaisen puolueettomuuspolitiikan. Kun Neuvostoliiton turvallisuuspoliittinen luottamus oli saavutettu, Suomi saattoi osallistua läheiseen yhteistyöhön länsimaiden kanssa ja turvata kauppapoliittiset etunsa. Oikeistovoimien pääosa tuli Kekkosen linjalle vasta 1960-luvun lopulla ja 1970-luvun alussa. Kommunistit ja SDP:n vasemmisto vastustivat puolueettomuuspolitiikkaa ja pyrkivät Kekkosesta vasemmalta ohi.
1980-luvulla Mauno Koivisto ja Kalevi Sorsa ohittivat Kekkosen linjan vasemmalta. He alkoivat luopua puolueettomuuspolitiikasta ja lähentyä Neuvostoliiton linjaa. Suomi ”suomettui”.
Neuvostoliiton hajottua oikeistovoimat ryhtyivät ajamaan turvallisuuspoliittisin perustein Suomen liittymistä Euroopan unioniin. Niille eivät riittäneet Euroopan talousalue ja tiivis pohjoismainen yhteistyö.
Oikeistorintaman johtoon asettautui Mauno Koivisto, joka vain muutamaa vuotta myöhemmin ryhtyi ankarasti arvostelemaan EU:n kehitystä ja Suomen Eurooppa-politiikkaa, vaikka omat miehet – Paavo Lipponen ja Martti Ahtisaari – sitä johtivat. Ruotsin demareiden keskuudessa vasemmisto on ollut voimissaan. Siellä EU-jäsenyyttä laajalti vastustettiin, eikä siellä ole hyväksytty Lipposen federalistista linjaa.
Nyt Suomen ulkopoliittista oikeistoa johtavat kokoomuslaiset. Muistamme puolustusministeri Jyri Häkämiehen ”Venäjä, Venäjä, Venäjä” -puheen Washingtonissa ja ulkoministeri Alexander Stubbin toiminnan Georgian kriisiä käsiteltäessä. Ukrainan kriisin yhteydessä kokoomuslaiset ovat vaatineet eduskunnassa Suomen liittymistä Natoon ja rinnastaneet presidentti Vladimir Putinin Adolf Hitleriin ja Josef Stalinin. Pääministeri Jyrki Katainen sanoi äskettäin, että EU:n jäsenenä Suomi ei ole enää puolueeton eli sotilaallisesti liittoutumaton maa.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistölle näyttää muodostuvan samankaltainen asema kuin Svinhufvudille ja Paasikivelle aikoinaan. Suomen linjaa vetäessään hän joutuu tukeutumaan muihin voimiin kuin entiseen omaan puolueeseensa.”
x x x
Edelleen ajankohtainen kirjoitus.
Vielä vuonna 2014 Sauli Niinistö noudatti Suomen vakiintunutta linjaa. Nyt hän näyttää asettuneen sitä murtavien oikeistovoimien kärkeen.
”Suomen linja” on luettavissa ja kuunneltavissa kotisivuni kirja-arkistosta.
”Ukrainan kriisin yhteydessä kokoomuslaiset ovat vaatineet eduskunnassa Suomen liittymistä Natoon ja rinnastaneet presidentti Vladimir Putinin Adolf Hitleriin ja Josef Stalinin.”
On siellä moni muukin vaatimassa ja selkein niistä on perussuomalaisten Halla-aho, joka puhuu kaikkein suorinta kieltä.
Putinin rinnastaminen Adolf Hitleriin ja Josef Staliniin on sangen osuva, joskin jotkut ovat sitä mieltä, että sellainen on kahden viimeeksi mainitun parjaamista. Mitä muutakaan voi todeta kaverista, joka bunkkerinsa syövereistä määrää tulittamaan ohjuksin ensisijaisesti siviilikohteita, asuntoja, sairaaloita, ambulansseja, vanhainkoteja, lastenkoteja kouluja j.n.e. ? Rauhanneuvottelijoille evästykseksi hän on sanonut: ”Kerro niille, että pieksän heidät”. Ei tällaisen valtakunnan johtajan kanssa tule kenenkään olla tekemisissä.
Ilmoita asiaton viesti
Sekä kutsuu ukrainalaiseja natseiksi, itse lähettää maansa vähemmistöjä etulinjaan kuolemaan…
Ilmoita asiaton viesti
Sitaatti on vuonna 2014 julkaistusta blogista.
Ilmoita asiaton viesti
Asiaa Paavo kirjoittaa. Muistelen lukeneeni joskus jostain kuinka oikeistovoimat (lähinnä kai kokoomuslaiset) -30 luvulla kaivoivat juoksuhautoja itärajamme tuntumaan ja uhittelivat ampuvansa ”ryssää silmien väliin”. Kuinkas tuossa sitten kävi? Saivat aikaan sodan, jonka traumoista jotkut eivät tiettävästi koskaan pääse irti.
Ilmoita asiaton viesti
Ai oikeistolaiset kokoomusvoimat saivat aikaan sodan?
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko Seppo kenties Josef Stalinilla ollut jotain osuutta talvisodan syttymiseen sekä siihen, että suomalaiset linnoittivat rajoja puolustusta varten?
Ilmoita asiaton viesti
Tiedä häntä, mutta jotkut ne piirtelivät karttoja Suur-Suomesta varmaan sota mielessä…
Ilmoita asiaton viesti
Talvisodan alkaessa Suur-Suomen rajoja piirteli lähinnä Terijoen hallitus.
Ilmoita asiaton viesti
J.K.Paaskivi sanoi Talvisotaa Erkon sodaksi eli Paasikiven mielestä se (talvisota) olisi ollut vältettävissä.
C.G.E Mannerheim oli myös sitä mieltä että ennen sotaa neuvotteluissa olisi pitänyt antaa hieman periksi. Toki hän oli sotilas ja katsoi siten siitä näkökulmasta ja halusi ennen muuta aikaa armeijan vahvistamiseen.
Valtuuskunnan palatessa Moskovasta maaliskuussa 1940 rauhan tultua Paasikivi ärjyi Moskovan lentokentällä haukkui Erkon ja nimitti tätä ensimmäiseksi joka pitäisi hirttää.
Ilmoita asiaton viesti
Jo on mielipide. Varmaan sitten Mainilassakin suomalaiset ampuivat sinun mielestäsi.
Ilmoita asiaton viesti
Joku on joskus sanonut:
”Joskus kannattaisi pysyä hiljaa ja antaa muiden luulla sinun olevan tyhmä kuin avata suunsa ja todistaa se.”
Ilmoita asiaton viesti
Miten tuulivoima voinee tänään?
Ilmoita asiaton viesti
Tuulivoima tuottaa parhaillaan 147 MW eli noin 5% kapasiteetistaan.
Väyrynen taas tuottaa blogin joka toinen päivä, tämä oli kuudestoista blogi maaliskuun aikana, joten Väyrysen kapasiteettikerroin kuukausitasolla on yli 50%.
Ilmoita asiaton viesti
Olitko se sinä joka väitti aikoinaan, että yhtään tuulivoimalaa ei nouse ilman yhteiskunnan tukia?
Ilmoita asiaton viesti
Onnittelen, ylitit whataboutismissasi kaiken aiemmin kokemani riman!
Ilmoita asiaton viesti
Aidosti suosittelen tätä ansiokasta suomalaista tv-sarjaa, olen itse katsonut useamman kerran:
https://areena.yle.fi/1-4195013
”Dokumenttiaineistoihin, muistelmiin ja uutiskuviin perustuva draamasarja kertoo Suomen lähihistoriasta 1930-luvulta jatkosodan syttymiseen 1941 saakka. Sarja valottaa Suomen, Neuvostoliiton ja Saksan suhteita, talvisodan syttymisen syitä sekä toisen maailmansodan alkutapahtumia. Sodan ja rauhan miehet on TV2 Teatteriohjelmien kymmenosainen sarja vuodelta 1978.”
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/09/sodan-ja-rauhan-miehet-faktaa-vai-fiktiota?ref=ohj-articles
Ilmoita asiaton viesti
Pres. Urho Kekkonen loi suomalaisen puolueettomuuspolitiikan? Ei, vaan Urho Kekkonen loi suomettumisen linjan joka oli kaukana puolueettomuudesta, olimme NL:n puolella riippumatta asiasta, kuin asiasta, vaikeaa sitä asetelmaa on puolueettomuudeksi on nimetä.
Ilmoita asiaton viesti
Esimerkkejä puolueettomuudesta olivat mm. suhtautuminen Tsekkoslovakian miehitykseen, jossa Karjalainen ja Koivisto jaarittelivat kuin kissa kuumaa puuroa kiertäen kommenttejaan Neuvostoliiton operaatiosta todeten kuinka kehitys Tsekkoslovakiassa on aiheuttanut huolta sosialististen maiden piirissä. Hiukan sen jälkeen tapahtunut Vietnamin sodan episodi, jossa USA tunkeutui Kamputsean rajan yli sen sijaan sai tylyn ja täydellisen tuomion Suomen hallitukselta. Karjalainen ilmaisi asian niin, että ”Suomi tuomitsee jyrkästi …”
Ilmoita asiaton viesti
K: Mitä yhteistä oli Urho Kekkosella ja hänen isällään?
V: Kumpikaan ei osannut vetäytyä ajoissa.
Ilmoita asiaton viesti
”Olisiko Keskustan ja SDP:n painettava jarrua ja annettava Suomen kansalle ja kansan edustajille mahdollisuus vakaaseen harkintaan tässä itsenäisen Suomen tärkeimmässä ratkaisussa?”
No ei olisi.
”Ukrainan kriisin synnyttämä Nato-jäsenyyden kannatus pitäisi nyt hyödyntää ennen kuin kansa saa tietää totuuden. Suomeenhan ei kohdistu mitään sotilaallista uhkaa. Nato-jäsenyyteen liittyisi paljon kielteisiä puolia, ja jäsenyyden hakeminenkin sisältäisi suuria riskejä.”
Kansa saa tietää totuuden? Mennäänkö nyt salaliittoajatusten puolelle? Suomeen on erällä tavalla koko itsenäisyyden ajan kohdistunut sotilaallinen uhka ja välillä uhka on aktualisoitunut. Meillä on puolustusvoimat olemassa vain itäisen uhan takia, tämän tietää jokainen suomalainen ja yhä useampi myös tietää sen, että Nato-jäsenyyteen sisältyy paljon myönteisiä turvallisuutta lisääviä puolia. Hakeminen saattaa tuoda mukanaan suuria riskejä Venäjän taholta, mutta ne riskit on otettava. Nyt on oikea aika hakea, kun Venäjällä on muutakin murhetta kuin Suomi.
Ilmoita asiaton viesti
Koivisto siis ohitti Kekkosen linjan vasemmalta ja ryhtyi oikeistovoimien johtoon 🙄… Paavo ei pääse ohi koivistotraumastaan😁.
Eipä silti, en ole mikään suuri Koivistonkaan ihailija, jatkoi pitkälti Kekkosen aloittamaa suomettunutta politiikkaa, vaikka sentään ymmärsi haudata YYA-sopimuksen ja Pariisin rauhan aserajoitusartiklat Neuvostoliiton hajottua.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs mieltä muut Kemin kaupunginvaltuutetut ovat? Ei taida olla sillä pestillä suurta vaikutusta valtakunnan poliittiseen päätöksentekoon?
Ilmoita asiaton viesti
Kun tuossa Hesarin kansanedustajien NATO kannoista on seuranta, jossa kerrotaan 11 edustajan olevan vastaan, niin eräs kirjoittaja kommentoi Väyrysen olevan varmaan yhtenä siinä listassa. Toinen vastasi tähän, että eihän Väyrynen ole edes kansanedustaja. Näin se PV vaan onnistuu saamaan huomioita ilman mitään syytä.
Ilmoita asiaton viesti
Kun tämän blogin luki niin tuli tuulahdus puolivuosisataa sitten olleesta Suomesta. Ei jatkoon. Se aika oli ja meni, nyt ei ole vuosi 1970 vaan 2022.
Ilmoita asiaton viesti
Antaa Paavon vaan ”blaastata” kuten nuoret sano 20v sitten.
Onhan Paavo Väyrynen kuitekin yksi kovimmista naton kannattajien moodostajista, kuten komiikan – myös tämän osalta parhautta.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti. Se oli nimittäin rauhan aikaa Euroopassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki aiheeseen liittyvät paavon blogit haisevat mahorkalta ja todella vahvasti!
Lisätään tähän vielä, ”Jonnet ei tiedä!”.
Ilmoita asiaton viesti
Luultavasti Putin hyväksyy Suomen NATO-jäsenyyden mutta Paavo Väyrynen ei luovuta millään.
Ilmoita asiaton viesti
Jarrua voi painaa tarvittaessa juuri ja juuri sen verran, että emme luiskahda ojaan NATOon johtavalla tiellä, mutta muuten sinne on ajettava suurinta sallittua + sakotusrajan marginaali.
Ilmoita asiaton viesti
Näin -60 luvun alkupuolella syntyneenä olen huomannut nuorempien ikäluokkien ajattelevan asioita aivan eri tavalla kuin minä.
Paavo vaan ei ole vielä sisäistänyt,ettei nuoret tiedä Svinhuvudista,Paasikivestä ja Kekkosesta yhtään mitään.
Eikä tarvitsekaan.
Heillä on elämä edessä,Paavolla takana.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kaikkien ikäluokkien olisi syytä tuntea oman maansa historiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Rasitteineen?.
Ilmoita asiaton viesti
Ei olisi. Seuraava kysymys?
Ilmoita asiaton viesti
”Hän ei ollut ilmeisesti lukenut sitä, mitä olin samana aamuna julkaisemassa i blogissa todennut:”
Voisikohan tämä pitää paikkansa?
Ilmoita asiaton viesti
Vastoin kaikkea järkeä se saattaa pitää paikkansa, koska olisihan Sale muutoin muuttanut kantansa.
Ilmoita asiaton viesti
Tottahan toki!
Ilmoita asiaton viesti
Mikä se Salen kanta on, mitä hän muuttaa? Sano sinä kun en ole vielä sattunut sitä kuulemaan.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen, eikö mikään riitä! Olkaa ystävällinen ja vaihtakaa levyä.
Ilmoita asiaton viesti
Totta. Kyllä Väyrysen sopisi ottaa YYA-lasit päästä.
Ilmoita asiaton viesti
”Palovakuutuksen ottaminen, kun talo palaa” on käynnissä. Kannattaisi katsoa Kiinan ja Intian ym. kansallisten valtioiden reaktiot ennen lopullista päätöstä. Nyt tilanne on ”sokka irti” , Kiina ja Venäjä yhdessä ovat jo Natolle liikaa, eli turpiin tulee EU:lle sekä koko lännelle. Käsittääkseni siihen porukkaan on muitakin, joten eliitin pitää hillitä pelkoaan ja kansalaistensa uhraamista muiden kuin oman maamme puolustamiseen. Jos kuitenkin kiima on niin kovaa sorttia, sitten Ukrainaan tai Venäjälle, niin kyllä kiima lähtee. Tarkoitan jokaisen Natoon haluavan on näytettävä se halunsa konkreettisesti sodassa tai pidettävä suunsa kiinni ja samoin sormet pois näppäimiltä, silloin sanat ja teot ovat yhtä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäpä, jos pitäisit itse sormesi poissa näppäimistöltä?
Ilmoita asiaton viesti
”Tarkoitan jokaisen Natoon haluavan on näytettävä se halunsa konkreettisesti sodassa…”
Eivät Natomaat ole sodassa. Logiikkaa seuraten, jokaisen joka haluaa pysytellä puolueettomana Venäjän naapurina pitäisi lähteä Ukrainaan sotimaan ja kertoa miltä tuntuu. Jos rintamalle ei kelpaa niin lähettää vaikka lapsensa tai lapsenlapsensa sortuvan kerrostalon alle. Kerro sitten miltä tuntuu kun kukaan ei lähetä sotilaitaan auttamaan koska maa ei kuulu natoon.
Ilmoita asiaton viesti
jäätävän kyyninen blogi,,.jos ei tietäisi niin luulisi Andropovin(tai Suslovin)kynäilemäksi,,kaikkea täällä siedetään !
Ilmoita asiaton viesti
”Verukkeena käytetään Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Välineenä on kriisitilanteessa kansalaisten keskuuteen levitetty pelko omasta turvallisuudesta.”
Minun Nato-kantani sai lukkoon Paavo Väyrysen kertoma ambulanssikyyti Ukrainan sodan alkamisen aiheuttamasta nenäverenvuodosta. Jos hyökkäys sai Väyrysen romahtamaan, ainoastaan Nato-jäsenyys voi meidät pelastaa. Tuona päivänä, tuolla blogilla Väyrynenkin totesi, ettemme voi luottaa Venäjään emmekä puolueettomuuspolitiikkamme voimaan.
Paavo Väyrynen, olisi sinunkin paras ymmärtää, ettet sinäkään kestä loputtomiin. Tarvitsemme tukea ulkoa. Siksi Nato.
Ilmoita asiaton viesti
Oma hyvä kunto parempi kuin tukisukat, pätee yli 100 vuotiaillekin kuten Suomen tasavallalle.
Ilmoita asiaton viesti
Minäpä tiedän, että lukee.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on sama tietolähde kuin sinulla.
Ilmoita asiaton viesti
No mikä sinulla on?
Ilmoita asiaton viesti
Ok, mutta kun salaat täällä lähteesi niin kukaan ei voi arvioida kirjoutustesi totuusarvoa ja on oletettava, ettei niihin kannata uskoa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä ”kansa” on saanut tietoa toivottavasti pian toteutuvasta NATO – jäsenyydestä. Miksi ei olisi? Siitähän on puhuttu jo vuosikymmeniä. Väyrynen taitaa aliarvioida ”kansan” kyvyn suodattaa mediaa?
Ilmoita asiaton viesti