On raskasta olla karanteenissa
Olen ollut karanteenin omaisissa oloissa muita pidempään sen vuoksi, että nilkkani murtui 4. helmikuuta, ja se jouduttiin operoimaan ja kipsaamaan.
Hyvin meillä kuitenkin on mennyt. Vuokko on tervehtynyt ilahduttavasti ja pystynyt toimimaan vuorostaan omaishoitajana. Karanteenin aikana tyttäremme ovat meitä auttaneet. Ruokaa on riittänyt ja kiireelliset asiat on saatu hoidetuiksi.
Raskaaksi karanteeni on käynyt sen vuoksi, että olen kantanut hyvin suurta huolta Suomen tulevaisuudesta, mutta en ole kyennyt poliittiseen päätöksentekoon mitenkään vaikuttamaan.
Olen kirjoittanut ahkerasti. Kotisivullani, Uuden Suomen puheenvuoro-osiossa ja Facebook -sivullani olen julkaissut runsaasti blogeja, jotka olen lähettänyt lisäksi vapaasti kaikkien tiedotusvälineiden käyttöön.
Tuhannet suomalaiset ovat ilokseni blogejani lukeneet, ja monet ovat niitä sosiaalisessa mediassa myös kommentoineet. Tätä kautta niillä on saattanut olla välillistä vaikutusta ajatteluun ja toimintaan.
Julkisten tiedotusvälineiden uutiskynnystä kirjoitukseni eivät ole kuitenkaan jostakin syystä ylittäneet. Uutisarvoisia monet niistä ovat mielestäni olleet, ja ne olisivat monipuolistaneet julkisuudessa käytyä keskustelua.
Keskustan äänenkannattaja Suomenmaa ei jostakin syystä laadi kirjoituksistani uutisjuttuja, eikä julkaise niitä edes mielipidepalstalla. Monille muille Suomenmaan uutis- ja julkaisukynnys näyttää olevan hyvin matala.
Demokraatti-lehti on sentään julkaissut kirjoituksistani pari uutisjuttua.
Juuri nyt harmittelen eniten sitä, että Suomen taloutta hoidetaan suorastaan järjettömällä tavalla.
Varoitin jo 13.3. kirjoittamassani blogissa ”Koronan taloudellisia vaikutuksia vähätellään” siitä virheestä, että korona-viruksen laukaisemat taloudelliset ongelmat tulkittaisiin taantumaksi, jonka yli voitaisiin rakentaa siltaa. Kirjoitin, että edessämme on syvä kansainvälinen lama.
Täydensin näkemystäni seuraavana päivänä julkaisemassani blogissa ”Väärää politiikkaa meillä ei ole varaa jatkaa”. Varoitin erityisesti valtion varojen holtittomasta käytöstä ja siitä, että ottaisimme kantaaksemme kasvavaa taakkaa muiden euroalueen maiden veloista.
Nyt aletaan myöntää, että silloin esittämäni tilannekuva on ollut oikea, mutta politiikassa tätä ei ole otettu huomioon.
Raskaasti velkaantuneen valtion varoja tulisi käyttää säästäväisesti, kuten myös sunnuntaina julkaisemassani blogissa ”Miksi Sauli Niinistö ei puutu talouteen” jälleen painotin.
Kirjoitin, että voimavarat on suunnattava viruksen taltuttamisen ohella lasten ja nuorten suojelemiseen.
Yritystoiminnan tukemisen osalta on keskityttävä vientiteollisuuden ja tuonnin kanssa kilpailevan teollisuuden kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten turvaamiseen. Huomautin, että viennin varassa tulevaisuutemme nytkin lepää.
Nyt valtion varoja suorastaan holvataan toisarvoisiin tarkoituksiin. Ministerit ja kansanedustajat eivät näytä muistavan, että velka on lykätty vero. Holtiton velkaantuminen johtaa myös korkojen nousuun. Lastemme ja heidän lastensa kannettavaksi ollaan kasaamassa kohtuutonta taakkaa.
Jo ensi syksynä ovat kuitenkin edessä menoleikkaukset ja veronkorotukset. Silloin nyt tehtyjä ja tehtäviä päätöksiä joudutaan katumaan.
Helmikuussa kirjoitin useassa blogissani siitä, että talouden hoidossa ja ympäristöpolitiikassa pitäisi jälleen ryhtyä nojautumaan uusiutuviin luonnonvaroihin. Kirjoitukseni olivat jatkoa sille, mitä esitin helmikuun alussa ilmestyneessä kirjassani ”Yhteinen vuosisatamme”.
Monet merkit viittaavat kuitenkin siihen, että Suomessa aiotaan sen sijaan jatkaa kansantaloutta vahingoittavaa ja työllisyyttä heikentävää ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa.
”Yhteinen vuosisatamme” on juuri nyt äärimmäisen ajankohtainen teos. Sekään ei ole sanottavaa julkisuutta saanut. Tämä teos ja tässä jutussa mainitsemani blogit ovat luettavissa kotisivultani (paavovayrynen.fi). Kirja on myös tilattavissa Pohjanrannan verkkokaupasta (pohjanranta.fi).
Näkemyksiä on aina monenlaisia.
Kenelle karanteeni on raskasta, kenelle ei, joku voi siitä jopa nauttia.
Ratkaisuja pitää koronasta huolimatta politiikassa tehdä, demokraattisesti.
Joidenkin mielestä kaikki pitää hoitaa – asiat ja ihmiset…
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/kumpi-sailyy-hengissa-vanhus-vai-lapsi-miksi/
Ilmoita asiaton viesti
Olen järkyttynyt!
Koronakaranteenin nimissä on lähdetty jakamaan ilmaista valtion rahaa tahoille, jotka eivät nyt velkarahaamme tarvitse.
Kuka voisi viheltää pelin poikki?
Eihän tässä näin pitänyt käydä!
Onko Keskustan pj., valtiovarainministeri Kulmuni ymmärtänyt, miten Business Finland jakaa rahaa. Tuskin. Kenen siunauksella rahaa palaa nyt tahoille, joilla on itselläänkin kytköksiä BF:aan.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on luisumassa kaaokseen tämän hallituksen toimien takia. Ministerit eivät tiedä mistään mitään, valehtelevat ja syyttelevät toisiaan eivätkä ota vastuuta mistään..??? Tuntuu täysin epätodelliselta koko touhu..!!! Käytähän Paavo sitä arvovaltaasi että saataisiin jotain järkeä tähän touhuun. Tiedän että Sinulla on suhteita ja kanavia..!!! Ole rohkea. Suomi kaipaa muutosta..!!!
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitat : ”Yritystoiminnan tukemisen osalta on keskityttävä vientiteollisuuden ja tuonnin kanssa kilpailevan teollisuuden kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten turvaamiseen. Huomautin, että viennin varassa tulevaisuutemme nytkin lepää.”
Olen täysin samaa mieltä kanssasi.
Alueellisesti tulisi saada poliittisesti viennin kilpailukyvyn parantamiseksi mm Helsingin alueelle luodun 25000 ihmisen ja noin 4,1 miljardin potin uudelleenjärjestelyn tutkiminen käyntiin, niin että Helsinki ei olisi poliittisesti sille tehtyjen vienti ja tuontia alueiden takamaiden avulla ja takaimaista näin kerättyjen ylimääräisten etujen saaja.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/bionavigaattori/kejo-ilaskivi-ja-lindstrom-kaikki-samalla-asialla/
Mitä tulee karantiinin omaiseen kotona oloon .
Siihen tottuu.
Pari kolme esimerkkiä :
Sain vuonna 1979 ensimmäisen kerran aluksen päällikkyyden, heti samana kesänä jo Meksikon lahdella odoteltiin silloisen öljykriisin aikoihin pääsyä satamaan….
sitten seuraava vakavampi ja samalla pidempi karanteeni – ongelmakausi oli 82-83 talvi Egyptin ulkopuolella … jossa poliittisesti kasatut ongelmat muuntuivat varustamon tuhoksi ja silloin todellisiksi vaaroiksi henkilökunnalle-laivaväelle kun ei saatu poltto aineita ankkurpaikalle, eikä päästy satamaan purkamaan lastia …. katastrofihan siitä kehkeytyi ja henkiläökunnan pelastamiseksi ja laivan hylkäämisen ajelehtimiselta vältyttiin kun vakuutusyhtiön luvalla .vihdoin yritettiin vahvassa merenkäynnissä satamaan…. pohjakosketushan siinä tuli ja telakkareissu . Mutta laiva säästyi ja ihmishenkiä ei menetetty….usean kuukauden ankkurissa olon jälkeen
Viimeisin karanteenin omainen pelkästään laivassa olo -karanteeni harjoitus tapahtui vv 1998-1999 -kesti lähes vuoden ankkurissa oloa , Singaporen edustalla , laitettiin suurta öljytankkeria uudelleen purjehduskuntoon, kun suunnitelmat sen muuntamiseksi öljynporausalukseksi keskeytettiin …
Nyt tämä viimeisin karanteeni menee jo rutiinilla, uusine internetteineen ja Netflixeineen. Tämä karanteeni on entisiin kokemuksiin suhteutettuna jo helpompaa.
erityisesti kun taas eilen voitiin aloittaa pihatyöt kauniisti paistavan auringon alla , kiinteän mullan ollessa jalkojen alla.
Toivottavasti saat nilkkasi parantumaan…päiväkävelytkin auttavat .
Älä unohda että fyysinen kunto on perusta henkiselle hyvinvoinnille…. pienikin liikunta auttaa…puhun kokemuksesta-ikätoverinasi.
Ilmoita asiaton viesti
Nykymenon on kädenheilautuksella moni vasemmistolaislähtöinen hyväksynyt: Erkki Tuomioja, Thomas Wilhelmsson (Yle), Björn Wahlroos
Aatelin velvoitteista siirryttiin toveruuden velvoitteisiin kunnes ollaan kielivelvoitteissa, kunhan ei enemmistön kieli, vaan etulinjassa, vaikka karanteenissa.
Ilmoita asiaton viesti