Polaris-TV puhuu siitä, mistä on vaiettu

Ensi viikolla aloittaa toimintansa uusi YouTube -kanava, Polaris-TV.

Polaris-TV:n ylläpitäjä on Pohjantähti-keskus. Pohjantähti on latinaksi ”Polaris”.

Pohjantähti-keskus ryhtyy julkaisemaan Pohjantähti-verkkolehteä, jonka kautta Polaris-TV:n videoita voi katsella ja jonka kautta kanavan tilaajaksi voi tulla. Verkkolehti julkaisee myös videoihin liittyvää kirjallista aineistoa.

Polaris-TV:n toiminta-ajatuksena on, että se julkaisee tietoja ja näkemyksiä, jotka eivät pääse esille valtamediassa. Filosofi Ludvig Wittgensteinin usein lainatun lausahduksen mukaan ”siitä on vaiettava, mistä ei voi puhua”.

Polaris-TV puhuu siitä, mistä on vaiettu.

x  x  x

Pohjantähti-keskusta ylläpitää Pohjantähti-opiston kannatusyhdistys ry.

Kannatusyhdistys perustettiin vuonna 1998 ylläpitämään poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta koulutus- ja kulttuurikeskusta Keminmaan Pohjanrannassa.

Yhdistys haki ylläpitolupaa kansanopistolle, joka antaisi Eurooppa-koulutusta ja kansainvälisyyskasvatusta. Sitä ei myönnetty.

Sen jälkeen kun Pohjanrannassa käynnistetty lastensuojelutyö oli saatu hyvään vauhtiin, ylläpitolupaa haettiin opistolle, joka antaisi kasvatusta ja koulutusta erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Tähän saimme kokeiluluvan vuonna 2007 ja pysyvän ylläpitoluvan vuonna 2010. Nykyään Pohjantähti-kansanopisto toimii Kemissä.

Kun Pohjantähti-opiston kannatusyhdistys vietti 20-vuotisjuhlaansa syksyllä 2018, teimme päätöksen käynnistää virtuaalinen kansanopistotoiminta.

Pohjantähti-kansanopiston opetustyössä päätettiin lisätä digitaalisuutta. Lisäksi ryhdyttiin antamaan digitalisaation käyttöä edistävää koulutusta.

Päätimme ryhtyä julkaisemaan Pohjantähti-verkkolehteä ja antamaan yleissivistävää etäopetusta.

Viime syksynä kannatusyhdistyksen toiminta jaettiin kahtia.

Pohjantähti-kansanopiston tueksi perustettiin erillinen johtokunta. Opiston vt. rehtorina toimii taiteen maisteri Essi Ojanperä.

Yleissivistävää koulutus- ja kulttuuritoimintaa sekä Pohjanrannassa että koko maassa toteuttaa Pohjantähti-keskus, jota johtaa yhteiskuntatieteiden ja kasvatustieteen maisteri Susanna Junttila. Hän toimii myös Pohjantähti-lehden päätoimittajana ja vastaa YouTube-kanavan toiminnasta.

x  x  x

Polaris-TV ja Pohjantähti-lehti tarjoavat kanavan tosiasioille ja näkemyksille, joista valtamedia vaikenee.

Keskeisessä asemassa ovat ne teemat, joiden käsittelemiseen Pohjantähti-opisto aikanaan perustettiin.

Kun opiston toimintaa käynnistettiin, Eurooppa-politiikassa oltiin siirtymässä ”vaaran vuosiin”, joista kirjoitin vuonna 1999 julkaisemassani teoksessa ”Itsenäisen Suomen puolesta”.

Silloin oli ennustettavissa, että euroalueen muodostaminen ja Suomen liittäminen sen osaksi uhkaa kaventaa meidän itsenäisyyttämme ja viedä meitä kohti ylikansallista liittovaltiota. Tämä kysymys on nyt polttavan ajankohtainen EU:n elpymispaketin vuoksi.

Kansainvälisyyskasvatuksen osalta keskeinen ajankohtainen kysymys on kestävän kehityksen edistäminen. Valtamedian yksisilmäisesti ajama ilmasto- ja ympäristöpolitiikka on kestämätöntä sekä taloudellisesti, yhteiskunnallisesti että myös ympäristöllisesti.

Otamme heti toimintamme alkuvaiheessa esille myös Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan. Näkyviin on tullut voimakkaita ristiriitoja valtioneuvoston ja tasavallan presidentin välillä. Niistäkin on julkisuudessa keskusteltava.

Kaikkiin näihin teemoihin liittyviä haastatteluja Polaris-TV lähi viikkoina julkaisee.

x  x  x

Minulle Polaris-TV:n toiminnan käynnistäminen merkitsee paluuta tubetuksen pariin.

Euroopan parlamentin jäsenenä ja erityisesti vuoden 2014 eurovaalien yhteydessä käytin runsaasti videoita. Tämän ansiosta minut palkittiin vuoden Tubecon-tapahtumassa erityismaininnalla (Videotähdet palkittiin Tubeconissa).

Osa palkituista videoista on katsottavissa kotisivuni video-arkistosta.

Blogissa mainittu teos on luettavissa ja kuunneltavissa kirja-arkistosta. Sieltä löytyy runsaasti muutakin kirjallisuutta sekä luku- että äänikirjoina.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu