Sauli Niinistö on johtanut Suomea Ukrainan tielle
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön haastattelu tämän päivän Ilta-Sanomissa paljastaa olennaista tietoa siitä prosessista, jolla Suomea on johdettu kohti Nato-jäsenyyttä.
Niinistö kertoo pitävänsä käännekohtana omassa ajattelussaan joulukuun alkupuolta, jolloin Venäjän presidentti Vladimir Putin vaati ”konkreettisia sopimuksia” siitä, että sotilasliitto Nato sitoutuu olemaan laajentumatta enempää itään:
”Se Venäjän vaatimus koski myös Suomea ja Ruotsia ja muodosti uuden rakenteellisen tilanteen. Siinä missä Suomi ja Ruotsi olivat nähneet itsensä sotilaallisesti liittoutumattomina, Itämeren vakauden vahvistajina, niin tämä Venäjän ilmoitus vei ajatuksissani pohjaa siltä, että venäläiset tunnistaisivat Suomen selkeästi sotilaallisesti liittoutumattomana, vakauden haltijana.
Venäjä on korostanut aina Ruotsin ja Suomen merkitystä Itämeren vakauttajina, mutta esittämällä rajoittavia vaatimuksia meidän valintavaltaamme, Venäjän itse rakentama pohja Suomen ja Ruotsin roolille romahti.”
Tässä Niinistön kannanotossa ei ole kerta kaikkiaan mitään logiikkaa.
Venäjän Natolle esittämä vaatimus ei muuttanut sitä tosiasiaa, että venäläiset tunnistavat ”Suomen selkeästi sotilaallisesti liittoutumattomana, vakauden haltijana.”
Venäjän vaatimus päinvastoin alleviivaa sitä, että se pitää Naton laajentumista uhkana omalle turvallisuudelleen. Tämähän korostaa sitä arvoa, jonka Venäjä on antanut ja antaa Suomen liittoutumattomuudelle ja maamme roolille Itämeren alueen vakauttajana.
x x x
Sauli Niinistön haastattelu paljastaa kokonaisuudessaan sen prosessin, jonka olemme kevään mittaan nähneet ja kokeneet.
Olen käsitellyt tätä prosessia useissa kirjoituksissani. Suosittelen luettavaksi erityisesti 22.4. julkaisemani blogin ”Vaarallista uhkapeliä isänmaan kohtaloilla”.
Sauli Niinistön Ilta-Sanomille antaman haastattelun sisällön tekee ymmärrettäväksi vain se, että hän koki, että Venäjän Natolle esittämä vaatimus uhkaa vaikeuttaa Suomen mahdollisuutta liittyä Natoon.
Kun Venäjä hyökkäsi 24.2.2022 Ukrainaan, Niinistö näki, että oli syntynyt tilaisuus toteuttaa hänen pitkäaikainen ideologinen ja poliittinen tavoitteensa ja viedä Suomi sotilasliitto Naton jäseneksi.
Sauli Niinistö on antanut eduskunnan edessä perustuslain mukaisen vakuutuksen, että ”minä presidentintoimessani vilpittömästi ja uskollisesti noudatan tasavallan valtiosääntöä ja lakeja sekä kaikin voimin edistän Suomen kansan menestystä”.
Venäjän hyökättyä Ukrainaan Sauli Niinistön olisi tasavallan presidenttinä tullut tehdä kaikki mahdollinen, että sota ei vaarantaisi Suomen turvallisuutta.
Sen sijaan Niinistö ryhtyi johtamaan prosessia, joka nimenomaan vakavasti vaarantaa meidän turvallisuutemme ja kansalliset etumme. Tässä toiminnassa hän ylitti valtiosäännön mukaiset valtaoikeutensa.
Sauli Niinistö järjesti 2.3.2022 kokouksen, jossa paikalla olivat ”eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajat, eduskunnan puhemiehistöä sekä ulko- ja puolustusvalokuntien puheenjohtajat.”
Tässä tapaamisessa tai sen yhteydessä tehtiin tosiasiallinen päätös, että hakemus Natoon liittymiseksi tehdään nopealla aikataululla. Myöhemmät tapahtumat ovat tämän vahvistaneet.
Perustuslain mukaan tasavallan presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.
Tässä toiminnassa on kuitenkin noudatettava perustuslain määräyksiä ja muita lakeja.
Perustuslain 58 § määrää, että ”tasavallan presidentti tekee päätöksensä valtioneuvostossa sen ratkaisuehdotuksesta”. Perustuslaki ei edes tunne poliittisia puolueita.
Valitsemallaan prosessilla Niinistö varmisti vahvan tuen Nato-jäsenyyden hakemiselle.
Mukaan kutsuttiin myös oppositiopuolueet, joista Kokoomus on kiivaasti sitä jo pitkään ajanut ja Perussuomalaisetkin tosiasiassa kannattanut. Vahvaa tukea antoi myös ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi Mika Niikon jälkeen valittu Jussi Halla-aho.
On merkillistä, että jäsenyyden nopeaan hakemiseen taipuivat myös niiden puolueiden puheenjohtajat, jotka ovat vakaasti kannattaneet Suomen sotilaallista liittoutumattomuutta.
Kuten 20.4. julkaisemassani blogissa kerroin, harkitsin mahdollisuutta, että olisin kannellut oikeuskanslerille tasavallan presidentin toiminnan laillisuudesta jäsenyyshankkeen yhteydessä.
Luovuin tästä ja esitin Sauli Niinistölle vakavan vetoomuksen, että hän Suomen valtionpäämiehenä huolehtisi siitä, että maamme mahdollista jäsenyyttä sotilasliitto Natossa käsiteltäisiin rauhallisella aikataululla ja perustuslakia hyvin tarkkaan noudattaen.
On syytä muistuttaa siitä, että tasavallan presidentti ja valtioneuvoston jäsenet ovat toiminnastaan myös oikeudellisessa vastuussa.
x x x
Tänään Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla julkaistiin kirjoitus ”Tästä syystä Nato-keskustelu ei etene”.
Jutussa ihmetellään, ettei Suomen Nato-jäsenyydestä käydä julkista keskustelua.
”Nyt Naton vastustajien leirin ääniksi ovat kuitenkin asemoitumassa Paavo Väyrynen, koronadenialisteja, muutama yksittäinen rivikansanedustaja ja määrittelemätön joukko erilaisia Venäjä-taustaisia botteja.
Ei välttämättä mikään yhteiskunnallisen keskustelun ykkösketju.”
Erikoiseen joukkoon minut ja kirjoitukseni on rinnastettu!
Vastaan: julkista keskustelua ei ole käyty, kun julkinen sana ei ole halunnut sitä käytävän.
Olen toimittanut tiedotusvälineille kevään mittaan runsaasti kirjoituksia, joita ei ole missään julkaistu eikä uutisoitu.
Olen saanut kirjoituksilleni vahvaa tukea useilta eturivin asiantuntijoilta, jotka valittavat sitä, ettei heidänkään kirjoituksiaan julkaista. Lisäksi he pelkäävät joutuvansa kohteiksi siinä informaatiosodassa, josta taannoin blogissani kirjoitin.
Tämän päivän kirjoitus HS:ssa on tästä yksi paljon puhuva osoitus.
Julkisen sanan käyttämät ”asiantuntijat” ovat olleet kannanotoissaan hyvin ristiriitaisia.
Yhtäältä on ihmetelty sitä, että Ukraina piti jääräpäisesti kiinni oikeudestaan liittyä Natoon, vaikka se johti Venäjän sotilaalliseen hyökkäykseen. Saksan ja Ranskan vakavat vetoomukset eivät auttaneet.
Nyt samat ”asiantuntijat” kannustavat Suomea astumaan Ukrainan tielle ja hakemaan Naton jäsenyyttä, vaikka se voisi johtaa sotilaalliseen selkkaukseen Suomen ja Venäjän välillä. Suomen ulkopoliittinen johtokin on puhunut siitä, että Venäjän sotilaallisiin vastatoimiin voisivat kuulua myös alueloukkaukset ja alueiden haltuunotto.
Toivon, että olen ollut väärässä, kun olen esittänyt vakavia varoituksia siitä, millaisia riskejä Suomen valtiollinen ja poliittinen johto ovat ottamassa.
Jos en ole ollut väärässä, joutuu vastuuta tapahtuneesta kantamaan myös julkinen sana, joka on kokonaan laiminlyönyt tärkeimmän tehtävänsä.
Eikö Putinin ole omilla järjettömillä toimillaan ja kannanotoillaan ajanut Suomea hakemaan Nato jäsenyyttä?
Ilmoita asiaton viesti
On! Eikä se ole ainoa asia, johon Ukrainaan tunkeutuminen on johtanut. Putin ei ole talousmies, ei strategi, ei (kannatuksestaan huolestunut) poliitikko, ei valistunut yksinvaltias.
Ilmoita asiaton viesti
Sotaa käydään osapuolina, Yhdysvallat-nato vastaan Venäjä, taisteluareenana Ukraina. Kysymyksenä kumman etupiiriin Venäjän rajanaapureiden tulee kuulua. Puolueettomuus tulisi olla hyväksyttävissä molemmin puolin js myös kyseisten rajanaapureiden odalta, sodan välttämiseksi heidän maaperällän
Ilmoita asiaton viesti
Sinä se sitten säästit monelta kirjoittamisen vaivan. Ei mitään, kiitos siitä Minä nimittäin aloitin jo kirjoittamisen, kunnes näin tekstisi.
Mikä tässä näinkin selvässä asiassa on sellaista, mitä Paavo Väyrynen ei ymmärrä ja suostu näkemään?
Ilmoita asiaton viesti
Jo on Paavolla otsaa.
Turha valittaa, että on rinnastettu erikoiseen joukkoon, kun perustelet puolueita sinne, toisia tänne ja otat ehdokkaiksi Janitskin-vainaan tapaisia täyshörhöjä. Vakavastiko tuollainen pitäisi ottaa?
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen se vain jaksaa puolustaa ryssää meilikuvituksellisilla saduilla.
Mielestäni Niinistö toimii niin että emme joutuisi Ukrainan tielle.
Mikä maa aloitti Ukrainan sodan 24.2.2022?
Ilmoita asiaton viesti
Minkä maan tuolla päivämäärällä aloittamaa erikoisoperaatiota ylistävän Voitonpäivän 2022 automarssin Helsinkiin järjestävä yhdistys tuki Paavo Väyrystä edellisissä presidentinvaaleissa, joissa Väyrynen ei yllättäen vielä tullut valituksi?
Ks. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/rescordis/paavo-vayrysta-tukenut-rufi-ry-jarjestaa-putinistisen-voiton-paivan-automarssin-helsinkiin/
Ilmoita asiaton viesti
”Venäjän vaatimus päinvastoin alleviivaa sitä, että se pitää Naton laajentumista uhkana omalle turvallisuudelleen.”
Niin, laajentumispyrkimyksilleen mistä ovat avoimesti puhuneet, mihin myös Suomi liitetty.
”Jutussa ihmetellään, ettei Suomen Nato-jäsenyydestä käydä julkista keskustelua.
”Nyt Naton vastustajien leirin ääniksi ovat kuitenkin asemoitumassa Paavo Väyrynen, koronadenialisteja, muutama yksittäinen rivikansanedustaja ja määrittelemätön joukko erilaisia Venäjä-taustaisia botteja.
Ei välttämättä mikään yhteiskunnallisen keskustelun ykkösketju.”
Erikoiseen joukkoon minut ja kirjoitukseni on rinnastettu!”
Erikoiseen joukkoon olet ihan itsesi ajanut, kuten Janitskin, Piho ja muut hörhöt jotka projekteissasi pyörineet, turha tuota ihmetellä.
”Olen saanut kirjoituksilleni vahvaa tukea useilta eturivin asiantuntijoilta, jotka valittavat sitä, ettei heidänkään kirjoituksiaan julkaista. Lisäksi he pelkäävät joutuvansa kohteiksi siinä informaatiosodassa, josta taannoin blogissani kirjoitin.”
Liittyen aiempaan, kun näitä paranoidisia visioitasi miettii, kyllä sinä tuohon sakkiin kuulut, viljelit mm. blogissasi: ”Jäsenyyden vastustajat pyritään jopa murhaamaan tai heidät vaietaan kuoliaiksi.” Blogi päivässä, ohjelma Alfa-TV:llä, Tuomiojaa siteerataan taas lähes joka päivä, Haloseltakin tullut monta haastattelua (on myös myöntänyt olleensa liian optimistinen rauhalliseen yhteiseloon Venäjän kanssa).
”Jos en ole ollut väärässä, joutuu vastuuta tapahtuneesta kantamaan myös julkinen sana, joka on kokonaan laiminlyönyt tärkeimmän tehtävänsä.”
Ethän sinä ole ollut kuin kerran väärässä ja silloinkin huomasit erehtyneesi.
Ilmoita asiaton viesti
Perustuslaillisetkin? Menevätkö muistot ja nykyisyys sekaisin?
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos huomiosta. Korjataan.
Ilmoita asiaton viesti
Olkaa hyvä.
Ilmoita asiaton viesti
Sauli Niinistö on käsittääkseni ollut NATOn suhteen vähintäänkin pidättyväinen ei suinkaan liittoutumisen vankkumaton kannattaja. Huoli on ollut lähinnä siitä, mikä on liikkumavara. Kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi, otti Niinistö nöyrästi vastaan tehtävän, joka ulkopoliittisille toimijoille kuuluu myös pääministerin ja ulkoministerin ohella. Ei nähdäkseni yhdelläkään näistä – edes Haavistolla NATOn tunnettuna kannattajana – ollut mitään erityistä kiihkoa hakea yhtään mihinkään, vaan kartoittaa jäsenyyden mahdollisuutta ja tehdä työtä sen eteen, että jäsenyys on vain kansanedustajia vaille valmis, mikäli näin päätetään.
Yrität nyt maalata kuvaa, jossa vallassa olevat olisivat tehneet omiaan ilman suurempaa yhteisymmärrystä tilanteen vakavuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa lukea myös linkitetyt blogit.
Ilmoita asiaton viesti
Viime presidentinvaaleissa Haavisto oli kuitenkin jäsenyyttä vastaan, ei halunnut rajalle asevarustelua. Itsekin olin syystalveen varovaisen neutraali, Kremlin retoriikan muututtua sekopäiseksi muuttui oma Nato-kantani heilahtamalla jäsenyyden kannalle.
Ilmoita asiaton viesti
Historiassa on paljon sellaisia tapahtumia, missä päättäjät ovat tapahtumien jälkeen olleet aivan eri ääni kellossa.
Suomella ja Ruotsilla on ollut pitkään sellainen asenne, että älä töki nukkuvaa karhua. Nyt kun tuo vesikauhuinen karhu on herännyt, niin siinä ei keppi paljon auta vaan täytyy hakea vähän vahvempaa kalustoa, joilla pysäytetään tuo riehuva karhu.
Parempi siis katsoa kuin katua. Suomen ei kannata jäädä taas kerran yksin kuten viimeksi jouduimme hakemaan apua kaikkialta ja jouduimme turvautumaan natsi-Saksan apuun.
Ilmoita asiaton viesti
Zelensky on sodan alkamisen jälkeen useampaan kertaan luvannut Ukrainan pysyvän poissa Natosta.
Se ei ole vaikuttanut mitenkään Venäjän toimintaan, koska Venäjän todellinen tarkoitus on saattaa Ukraina takaisin osaksi Venäjää.
Ilmoita asiaton viesti
Todistaa vain sen että Suomessa ei ole vapaa ilmaisuoikeus, vaikka perustuslaki sen suo.
Ilmoita asiaton viesti
Aika kovia väitteitä taas. Siis ettei media julkaise näitä menneisyydessä eläviä osittain harhaisia kirjoituksia = Suomessa ei ole ihmisoikeuksia, niinkö meinaat?
Ilmoita asiaton viesti
Koitappa kirjoittaa Verkkouutisten sivustolle kokoomuksen vastaisia kommentteja, tulet yllättymään.
Väitteeni pitää paikkansa
Ilmoita asiaton viesti
Koitapa kirjoittaa Kansan Uutisten sivuille Kokoomusta kehuvia kommentteja niin huomaat kyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Oletko edes koittanut
Ilmoita asiaton viesti
Höpöhöpö jälleen kerran. Esimerkiksi tänään paikallisessa aviisissa valtiopäiväneuvos Kari Rajamäki sai Nato-jäsenyyttä epäilevälle kirjoitukselleen runsaasti tilaa paraatipaikalla. Kyseessä on Warkauden Lehti.
Jos taas sinä Hakala haluat, että jokin media julkaisee sinun Venäjän sotatoimia tukevan ja Naton turmiollisuutta ja sotaan syyllisyttä toitottavan kirjoituksen, niin joutunet pettymään. Ja se on ihan oikein, yhtä vähän minkään median pitää antaa tilaa rasismia ja natsismia tukeville kirjoituksille kuin toisaalta Venäjän brutaalin ”erikoisoperaation” sotarikosten hymistelijälle.
Ilmoita asiaton viesti
Näytäppä ne Venäjän sotatoimia tukevat kommentit.
Kaikkiin minkä maan asioihin Nato on sotkeutunut, jäljelle on jäänyt kaaos, sota, nälkä ja pakolaiset.
Kun 1966 liityin SNK:n niin silloin jo en hyväksynyt mitään sotaa, soti sitten kuka tahansa.
Kantani vahvistui Vietnamin sodan myötä.
Samoin CIA järjestämä Chilen raaka vallanvaihto entisestään vahvisti käsitystäni että USA ei voi ”elää” ilman sotia, koska maan talouden veturi on sotateollisuus ja sehän näkyy tänä päivänäkin.
Samoin N-liiton Afganistanin sota osoitti sen ettei sosialistinen valtiokaan pysty pitämään sormia irti aseista.
Toki 1968 Praha oli enne N-liiton toimista.
Joten sotakiihkoilijaa et minusta saa tekemälläkään, toisin kuin Naton lippua kantavat, vaikka te toisin yritätte väittää.
Ilmoita asiaton viesti
Perustuslaki tuskin velvoittaa tiedotusvälineitä julkaisemaan kaiken maailman kahjujen juttuja.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä niin, sensijaan sotaa kiihottavia saa julkaista
Ilmoita asiaton viesti
Kerrotko yhdenkin tiedotusvälineen, joka julkaisee sotaan kiihottavia juttuja?
Ilmoita asiaton viesti
Joka päivä IS ja IL julkaisee artikkeleita, jossa sanotaan, jos emme mene niin joudumme sotaan Venäjän kanssa
Ilmoita asiaton viesti
Eikö tuo ole nimenomaan rauhaan kiihottava juttu?
Ilmoita asiaton viesti
Just uutisissa ruvetaan rakentamaan piikkilankoja rajalle? Eli jos liitytään ollaan sodassa, eikä missään turvassa.
Juurihan Toveri kenraali totesi, mikäli ydinasetta käytetään Ukrainassa, niin tuskin länsi vastaa, joten meidät syötetään eturuuaksi
Ilmoita asiaton viesti
Toivoisitko siis Lännen vastaavan samalla mitalla?
Ilmoita asiaton viesti
Jos ei vastaa meidät syötetään, eli ei mitään apua Natosta.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä paitsi, että erittäin vakavissa tilanteissa ei kannata hölöttää kaikkia asioita lehteen ja itänaapuri hyödyntää ne kaikki tiedot aloittaakseen sotimisen. Sen takia meillä Suomessa on vähän rajoitetut tiedonsaannit puolustuksessa ja kaikkia tietoja ei kerrota kansalle.
Ilmoita asiaton viesti
Sotaa(n) kiihottavia juttuja en muista nähneeni viime aikoina, ja aika kahjuja sellaiset olisivatkin.
Olennaista ilmaisun vapaudessa on kuitenkin, että kyllä hän sitä *saa* julkaista kaiken maailman Väyrys-juttujakin, mutta pakkoa tuohon ei perustuslain mukaan tosiaankaan ole.
Ilmoita asiaton viesti
Hakala: ”Todistaa vain sen että Suomessa ei ole vapaa ilmaisuoikeus, vaikka perustuslaki sen suo.”
Höpö höpö. Vapaa ilmaisuoikeus ei ole sitä, että medialla olisi velvollisuus julkaista kaikkea, mitä esimerkiksi Paavo Väyrynen sille julkaistavaksi tyrkyttää.
Ilmoita asiaton viesti
Kuvitteletko että kyseessä on vain Väyrynen? Kokoon herää hyvä ihminen
Ilmoita asiaton viesti
Sananvapaus ei tarkoita sitä, että jokaisen median täytyisi julkaista jokainen mielipide.
Sananvapaus tarkoittaa sitä, että sanomaasi ei ennalta tarkisteta tai sensuroida. Kuten vaikkapa tässä usarin palstalla, niitä voidaan moderoida jälkikäteen tai poistaa yms..
Minäkään en päätoimittajana julkaisisi noita paavon ajastaan jälkeen jääneitä saunatervan ja mahorkan tuoksuisia höpinöitä.
Jokaisen julkaisun päätoimittaja, päättää mitä lopultakaan julkaistaan.
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy kyllä todeta tämän sivuston kohdalla, että melkein saat kirjoittaa mitä tahansa.
Jos kommenttia ei julkaista tällä sivustolla, niin se kyllä joutaa roskakoriin.
Ilmoita asiaton viesti
Jopa minäkin, joka kovin epäillen suhtauduin NATOon vielä viime syksynä, kallistuin sen kannalle pian Venäjän hyökättyä Ukrainaan. En siksi, että olisin NATO-myönteinen vaan siksi että se on parempi vaihtoehto kuin että poikani/pojanpoikani joutuisivat taistelemaan epätoivoista sissisotaa Venäjän valtavia voimia vastaan saaden vain vähäistä materiaaliapua muualta.
Siis, jos saisimme jotakin apua, maammehan on vähemmän tärkeä muulle EU:lle kuin Ukraina. NATO-maana meillä on edes jotakin toivoa.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt olet, Paavo, täysin hakoteillä.
Kannatat itse nimenomaan sitä vaihtoehtoa joka johtaa meidät Ukrainan tielle. Tämä on selvää kuin vesi.
Joku taisi joskus sanoa että ”viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”.
Olisiko sinunkin jo aika tehdä se?
Me olemme päässeet irti Neuvostoliitosta jo kolmekymmentä vuotta sitten, nyt on aika päästä irti myös Venäjästä, lopullisesti tai ainakin näkyvissä olevan tulevaisuuden ajaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ole Sauli Niinistöä vuoden verran nuorempi, politiikkaan tulin mukaan jo teini-iässä ja kuten kaikki meidän ikäiset muistavat niin kuinka nöyryyttävää olikaan tuo ”kylmän sodan” ajanjakso ja Suomen kuuluminen silloisen NL:n etupiiriin, itsemääräämisoikeus itsenäisenä valtiona oli vähintään kyseenalaista. Suomi oli nimellisesti liittoutumaton maa, mutta käytännössä emme, puoluettomuudesta puhumattakaan, olimme muualta maailmasta katsottuna osaa ”itäblokkia” olematta kuitenkaan Varsovaliiton jäsen. Nyt Venäjä haikailee tuota asetelmaa takaisin ja siihen EI pidä suostua ja siksi
Niinistö tuon ”suomettumisen” ajan kokeneena ei sitä takaisin halua kuten en minäkään, Väyrynen haluaa ja on kyllä selityksen velkaa, että miksi?
Ilmoita asiaton viesti
Paavo alisuorittaa pahasti.
Suomi menee NATO jäseneksi vaikka kuinka jotkin polkee jalkaa jalasmökissään…
Ilmoita asiaton viesti
Keskustapuolueen puoluneuvosto päätti myönteisen Natokannan joten Paavo Väyrynen ole yhden piirin puheenjohtaja osallistui puolueneuvoston kokoukseen. Et tiettävästi jättänyt erivää mielipidettä eikö silloin pidä mennä myönteisen mielipiteen mukaan toiminnoissa.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen ei ole keskustan puoluevaltuuston jäsen.
Ilmoita asiaton viesti
Voi kehno ei jäsen, ilmankos tyrkyttää mielpiteitään.
Ilmoita asiaton viesti
Jos olet ollut väärässä eikä Venäjä hyökkääkään Suomeen, miten ajattelet oman vastuusi pelottelukampanjastasi kantaa?
Ilmoita asiaton viesti
Vastuunkanto ei kuulu Väyrysen ydinosaamisen piiriin.
Ilmoita asiaton viesti
Siinäpä se. Entä jos Venäjä hyökkää joka tapauksessa, niin mitä silloin sanotaan? Vähän luulen, että Paavo ei julkaise enää sotatilan tapahduttua oikeasti blogejaansa.
Paras tilanne on se, että kun meillä on sopimus tehty ja on hirmuisesti kalusteita itänaapurin pysäyttämiseksi ja että yhtään sotaa ei käydä, yhtään ei menetetä ketään sotilasta, niin meillä kuten myös itänaapurissakin.
En vain ymmärrä, että miten vaikeaa on Väyrysen Paavolla ymmärtää tilannetta?
Ilmoita asiaton viesti
”En vain ymmärrä, että miten vaikeaa on Väyrysen Paavolla ymmärtää tilannetta?”
Sanonta ’Oma suu on lähempänä, kuin kontin suu’ pätee myös poliittiseen argumentointiin.
Pitkän poliittisen uran tehnyt Väyrynen, on jumittunut oman ajattelunsa vangiksi, josta ei ole helppoa vapautua.
Suomea ja Ruotsia on uhattu Natoon liittymisestä siinä vaiheessa, kun Putin valmisteli Ukrainan miehitystä.
On selvää, että Putin valmisteli hyökkäyksensä seurauksista uhkailemalla.
Nyt tiedämme jo paljon enemmän, kuin reilut kaksi kuukautta sitten.
Ihmettelen Paavo Väyrysen jatkuvaa arvostelua maamme oikeutuksesta toimia tilanteen edellyttämällä tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
Vastaus ihmettelyyn saattanee löytyä Oleg Gordievskyn ja Inna Rogatchin kirjoittamasta kirjasta ”Sokea peili” sen luvusta Suomalaiset pelurit ja heidän illuusionsa. Mene ja tiedä. Kirja julkaistiin vuonna 1997.
Ilmoita asiaton viesti
Herojam slava!
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka pitkä aika pohtimisille on riittävän pitkä ?
Ilmoita asiaton viesti
Äärettömän pitkä…
Ilmoita asiaton viesti
”Olen toimittanut tiedotusvälineille kevään mittaan runsaasti kirjoituksia, joita ei ole missään julkaistu eikä uutisoitu.”
Tuostahan voi päätellä, ettei yksikään ko. tiedotusvälineistä ole katsonut niillä olevan uutisarvoa.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä. Etenkin kun suurille muinaisille joilla on takana loistava tulevaisuus on aivan epäilemättä matalampi julkaisukynnys kuin jollekin tavikselle.
Ilmoita asiaton viesti
Putinin Venäjän tarjoama ns. puolueettomuus tarkoittaisi mitä ilmeisimmin samanlaista puolueettomuutta kuin YYA-sopimuksen aikaan, jolloin Neuvostoliitto määräsi käytännössä esim. Suomen asehankinnoista ja hallituksen kokoonpanosta.
Ilmoita asiaton viesti
Olen usein miettinyt, paljonko taannoin virtasi Suomen puoluepoliitikoille pimeää rahaa neuvosto towerien pohjattomasta kukkarosta. Vai oliko kyseessä sittenkin pelkkä poliitikkojen pyyteetön halu olla rähmällään ?
Ilmoita asiaton viesti
Varmaankin molempia, sekä tietenkin uhkailua/painostusta.
Ilmoita asiaton viesti
En oikein jaksa uskoa että poliitikkomme olisivat olleet niin tyhmiä että kieltäytyvät rahasta kun sitä on saatavilla.
Lipponen ja Aho tekivät poikkeuksen, he ottivat rahaa ja vielä julkistivat sen. Ehkä on muitakin.
Ilmoita asiaton viesti
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on antanut juhlallisen vakuutuksen eduskunnan edessä jo pariinkin eri kertaan, kun hän ryhtyi toimeensa. Hän on toiminut tehtävää hoitaessaan viimeisen päälle tämän juhlallisen vakuutuksen sisältämän hengen ja kirjaimen mukaisesti. Siitä ei päästä yli eikä ympäri.
Meillä ollut onnea historian saatossa siinä, että on ollut isänmaallisia miehiä oikeissa paikoissa ja oikeaan aikaan. Esimerkkeinä näistä ovat K.J. Ståhlberg, Risto Ryti, Marsalkka Mannerheim ja J.K. Paasikivi. Tähän joukkoon on laskettava kuuluvaksi Sauli Niinistö, jonka johdolla Suomi on liittymässä Natoon tässä maailmantilanteessa.
Isänmaan ehdoton etu on se, että Suomi liittyy puolustusliitto Naton jäseneksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Nato, Yhdysvallat tai EU voivat hajota”
Miten todennäköisenä pidät, että mikään näistä tapahtuisi lähimmän vuoden aikana?
Ilmoita asiaton viesti
Varsinkin nyt, kun länsi on yhtenäisempi kuin sitten WWII loppumisen.
Ilmoita asiaton viesti
USAn talous oli puolet maailmantaloudesta WW 2:n jälkeen. Teknologisesti ja muutenkin se oli ylivertainen.
Tänä päivänä Iran on kehittänyt hypersoonisia ohjuksia. Toisin kuin USA se on testannut niitä onnistuneesti. USA on perässä sillä saralla Kiinaa ja Venäjää.
Toistaiseksi USAlla ei ole tekniikkaa torjua niitä ja sitä kautta mahdollista ydinsotaa ei käydä vain yhteen suuntaan.
Terve kunnioitus vihollisen voimaa kohtaan näyttää unohtuneen kun EU:n ja USA:n ämmät voimainsa tunnossa julistavat yksituumaisuuttaan.
Ilmoita asiaton viesti
Iran ja Venäjä, siinäpä hienot maat. Rauhanohjukset! <3
Ilmoita asiaton viesti
”Toivon, että olen ollut väärässä…”
– Yllättävä toivomus! Jos toive toteutuu, väärässäoleminen kasvaa hetkessä sadalla prosentilla siitä kuuluisasta yhdestä kerrasta.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on niin totta kuin olla voi. Media uutisoi täysin yksipuolisesti Ukrainan sodasta ja sitä kautta lietsoo Venäjä vihaa ja pelkoa kansaan. Samoin Natosta uutisoidaan lähes pelkästään sen hyötyjä esitellen. Minkään näköistä NATO-kritiikkiä ei ainakaan mediassa tuoda esiin lukuunottamatta muutamia vaihtoehtomedioita. Eli kyllä Paavo on siinä oikeassa, että kovin on yksipuoliseksi mennyt NATO-uutisointi.
Ilmoita asiaton viesti
”Media uutisoi täysin yksipuolisesti Ukrainan sodasta…”
– Mitä uskot jäävän julkaisematta?
Ilmoita asiaton viesti
.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän jalomielinen ja altruistinen veljellinen avunanto Ukrainan kansalle sen oikeutetussa taistelussa fasistihallintoa vastaan on toki jäänyt liian vähäiselle ylistykselle Suomen mediassa.
Ilmoita asiaton viesti
Reetta Angelvo-Riipinen: ”Minkään näköistä NATO-kritiikkiä ei ainakaan mediassa tuoda esiin lukuunottamatta muutamia vaihtoehtomedioita.”
Mitä vaihtoehtomedioita oikein tarkoitat? MV-lehti? ’Oikea Media’? RT? Sputnik? Pravda? Kremliä lähellä oleva uutistoimisto Rectum?
Oletko muuten huomannut, että sellainen media kuin Uusi Suomi on antanut ja antaa tälläkin hetkellä Paavo Väyryselle ja muille NATO-kriittisille auliisti palstatilaa ja näkyvyyttä täällä Puheenvuorossa? Niin, ja sitten on vielä AlfaTV, jossa on Paavolla ihan ikioma ohjelmasarjakin. Paavon NATO-kritiikki saa siis näkyvyyttä ihan kiitettävästi jopa valtakunnallisesti. Mitä valittamista? Vai voisiko olla ehkä niin, että jos sanoma ei saa kannatusta, vika onkin sanoman lähettäjässä eikä vastaanottajassa?
Ilmoita asiaton viesti
Lisäksi ”asiallinen” Natokritiikki saa palstatilaa medioissa, esim. Anna Kontulan ja Jussi Saramon mielipiteet on lehdissä asianmukaisesti julkaistu.
Ylivoimainen enemmistö poliittisista toimijoista nyt vaan on harkinnan jälkeen kääntynyt Natomyönteiselle kannalle, mikä näkyy mediassa myönteisinä lausuntoina. Väyrynen ei ole mikään valtakunnanpoliitikko tai -vaikuttaja, lähinnä kylähul… eiku kyläpoliitikko jonka mielipiteillä ei ole mitään painoarvoa tai vaikutusta.
Jos Väyrysen mielipiteistä valtakunnan mediassa kirjoittaisi, näkökulma voisi olla sellainen että mitä tämä luulee saavaansa aikaiseksi julkaisemalla päivittäin saman natovastaisen kirjoituksen. Kysymys Väyrysen motiiveista on paljon mielenkiintoisempi kuin tämän mielipiteet. Mikä, tai kuka, miestä liikuttaa?
Ilmoita asiaton viesti
Aikamme Don Quijote
Paavo Väyrynen avautuu: ”Tiedotustilaisuuteen ei tullut yhtään toimittajaa” – Eduskunnassakin ”outo tilanne”
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/paavo-vayrynen-avautuu-tiedotustilaisuuteen-ei-tullut-yhtaan-toimittajaa-eduskunnassakin-outo-tilanne/db6c27de-0c5a-3c57-9313-80a843915ee7
Ilmoita asiaton viesti
Huomasitko, että myös perussuomalaiset kääntyivät eilen kannattamaan NATO-jäsenyyttä?
Ilmoita asiaton viesti
Paavo ei varmaan tajua sitä että blogin luetuin,,,ei ole aina ehkä se ”älykkäin ja paras blogi”…
Ilmoita asiaton viesti
Kun kunniapuheenjohtajan taulu vietiin kellariin,niin perusti puolueita kuin liukuhihnalta,eikä yksikään niistä tanssinut hänen pillinsä mukaan.
Tekelehti sitten vielä ruottalaisten pirrijärjestöjen kautta keskustaan pelipaikoille.
Ei häntä kukaan pitkilleen ole kaivannut mihinkään.
Ilmoita asiaton viesti
Persujen johtava filosofi Jukka Hankamäki kärsi aikoinaan samasta asiasta. Lisämeriittinä hän mainitsi että myös Oikea media julkaisee hänen tekstejään, ja lisäksi Ylilaudalla häntä pidetään Messiaana. Messias Ylilaudalla! Sehän on melkein kuin miljonääri Monopolissa.
Ilmoita asiaton viesti
Rankempia herjoja kehiin. Yksi jo poistettiin kun sanoit minua syöväksi.
Anna tulla kaikki vaan! Vai joko olet taas bannattu? 😢
Ilmoita asiaton viesti
Ei kuulu lanpaannaamasta midis 😄
Ilmoita asiaton viesti
Suora kysymys: mikä on henkilökohtainen suhteenne Venäjän johtajaan Vladimir Putiniin? Tiedätte hänet jo niiltä ajoilta, kun Pietarin johdossa oli Anatoli Sobtshak ja Putin oli tämän avustajakuntaa muun muassa Suomen vierailulla, millä tapasitte Sobtshakin.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli on niin, että blogistin ”runsaat” kirjoitukset on kevään mittaan eri medioissa jätetty julkaisematta, lienee se lopulta vain palvelus häntä itseään kohtaan.
Putin on ajanut Venäjän ja itsensä umpikujaan rikollisella hyökkäyssodalla ja järkyttävillä sotarikoksilla, joita paljastuu jatkuvasti lisää. Putinille ei tulla suomaan voittoa tässä sodassa.
Tästä huolimatta Väyrynen ja muutamat muut puhuvat edelleen ikään kuin siltä pohjalta, että Venäjän toiminta olisi jotenkin ”oikeutettua”, ja että sille tulisi tehdä myönnytyksiä. Mielestäni heitä uhkaa täydellinen maineen menetys, mikäli sitä ei vielä ole tapahtunut. Historiastahan löytyy tästä esimerkkejä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen mennässä Natoon Väyrynen alkaa olla yleinen vitsi
Ilmoita asiaton viesti
Ihmettelen miksi Väyrysen jokapäiväisiä ”epistolakirjoituksia” kommentoidaan. Eikö ymmärretä, miksi Väyrynen niitä Puheenvuoroon kirjoittaa. Hän valittaa ettei saa kirjoituksiaan julki valtamedioissa ja kuvittelee, että kirjoittaessaan Puheenvuoroon ja saadessaan kymmeniä kommentteja kirjoituksiinsa hän onkin valtakunnan suosituin blogisti. Tietenkään hän ei halua ymmärtää sitä, että Puheenvuoro ei ole valtamedia vaan Uuden Suomen tarjoama kanava kirjoitushaluisille kansalaisille kirjoittaa ajatuksiaan julki.
Mikäli Väyrysen ”epistolakirjoitukset” jäisivät kommentteja vaille uskon, että hän etsisi tai perustaisi uuden kanavan.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti kansalla on pää jäässä tällä hetkellä. Nato on käytännössä aloittanut sodan Venäjää vastaan. Sen tarjoamilla aseilla hyökkäillään Venäjälle.
On vain ajan kysymys koska sota laajenee. Suomi on kaltevalla pinnalla. Venäjä on ilmoittanut ettei se hyväksy Natoa rajoillaan. Suomessa on ihmeellinen käsitys Naton voimasta. Venäjällä on paljon keinoja käytössään ja edessä on vuosien piina.
Suomen liittyminen Venäjän vastaisiin voimiin ei tässä tilanteessa ole Suomen puolustusta, vaan uhkapeliä, jossa yritetään vaihtaa Venäjän johto.
Venäjä taistelee eksistentiaalisen uhan alla USA ei. Venäjällä ei ole varaa hävitä, USAlla on ja jopa luopua Natosta. Niinpä, jos Ukrainassa ei saada voittoa ei USA kauaa ole Natosta kiinnostunut. Ongelmia kytee muuallakin.
Ilmoita asiaton viesti
No nyt on sakeaa kamaa. 😀
Ilmoita asiaton viesti
”Nato on käytännössä aloittanut sodan Venäjää vastaan. Sen tarjoamilla aseilla hyökkäillään Venäjälle.”
Sanoisin, että olet aika härski valehtelija.
Ilmoita asiaton viesti
Lavrov totesi kyseisen asian. Otan vastuun siitä, että pidän sitä tosiasiallisena tilana johon Venäjä ei tällä hetkellä ole suoraan vastannut.
Toki Nato voisi laittaa ehdon, ettei heidän toimittamillaan aseilla hyökätä Venäjälle. Ymmärrän, että tarkoitus on yrittää pakottaa Venäjää siirtämään voimaa pois itä-Ukrainasta, jossa tilanne käymässä ukrainalaisille toivottomaksi.
Mikäli joku väittää, ettei tilanne ole liukumassa kohti suursotaa, on kyseinen henkilö sulkenut silmänsä todellisuudelta.
Ilmoita asiaton viesti
Ukraina on tähän mennessä tuhonnurt muutaman tykistö patterin Venäjän puolella, — ei muuta — ei naisia, ei vanhuksia, –ei lapsia.
Ilmoita asiaton viesti
Saksalaiset pukivat sanoiksi näin:
”German Delivery Of Heavy Weapons To Ukraine Allowed Under International Law: Justice Minister”
”Justice Minister Marco Buschmann told the Welt am Sonntag newspaper in an interview published on April 16 that international law does not label the delivery of weapons as an entry into war.”
”Therefore, if Ukraine “exercises its legitimate right of self-defense, supporting it by supplying weapons cannot lead to becoming a party to the war,” said Buschmann.”
Minun tietääkseni NATO ei ole toimittanut mitään Ukrainaan, vain yksittäiset maat.
Ilmoita asiaton viesti
Niin myös yksittäiset Nato maat ovat toimitelleet. Venäjä voi siis sanoa kostavansa yksittäisille Nato maille. Naton 5. artikla ei sitten päde jos julkisesti toteaa, että ei sinänsä hyökkää Natoa vastaan, vain yksittäisiä maita vain pommittelee… voi käydä niinkin, että Natossa joku päivä mennään tähän eikä kosteta samalla verukkeella. Onneksi Venäjä ei hyökännyt Natoa vastaan. Pommitti vain Romaniaa ja Puolaa..
Ilmoita asiaton viesti
Paavo Väyrynen olisi johtanut Suomea Valko-Venäjän tielle?
Ilmoita asiaton viesti
En 100% tyrmää Paavon Väyrysen analyysiä tilanteesta. Natoon liittymisellä on vaaransa ja on melko varmaa, että vähintään jonkinlaita haittaa ja kiusantekoa Vejänä pyrkii tekemään sopivilla hetkillä. En kuitenkaan allekirjoita sitä perusajatusta, että Venäjää pitää aina ymmärtää ja myötäillä. Tämä on Paavo Väyrysen ideologian ydin. Miksi meidän pitäisi vain mukautua rooliimme ja jatkaa naapurin karhun möytäilyä ja lepettylyä. On totta, että maantieteelle emme voi mitään. Naton jäsenenä (varsinkin jos Ruotsikin on mukana) Venäjä tuskin uskaltaa hyökätä. Ilman Naton tuomaa turvaa hyökkäämättömyys tuskin olisi mitenkään itsestäänselvyys. Ajatus Venäjän kanssa rauhallisesta yhteiselosta on perustunut, että Venäjän toimissa on kuitenkin ollut tiettyä johdonmukaisuutta. Se näyttää kuitenkin hävinneen Ukrainen sodan myötä. Myös ajatus, että Venäjällä ei käytänössä ole ole ollut minkäänlaista demokratiaa 20+ vuoteen. Allaviivaa vain sitä miten pieni joukko voi saada Venäjältä aikaan vaikka miten irrationaalisia päätöksiä, jotka perustuvat vain Venäjän kunniaan, haluun rakentaa Äitivenäjä jälleen uudelleen ja tuoda etsinet ”Venäläiset” yhteen vaikka sodan avulla. Näitä ajatuksia, kun käy läpi, niin Suomella ei todellakaan ole mitään muuta vaihtoehtoa, kun riittyä Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
”Sauli Niinistö on johtanut Suomea Ukrainan tielle.”
Kylläpä on härski vale. Ei ole Paavo parantunut entisestääm.
Ilmoita asiaton viesti
Makuasioista ei kannata kiistellä. Me näemme lähikuukausina tai vuosina mikä kohtalo meitä odottaa..
On siinä se pointti, että Venäjä uhkasi Suomea samalla tavalla kuin Ukrainaa: Naton laajeneminen sen rajoille johtaa seurauksiin – jostain sotilasteknisIstäkin asioista mainittiin.
Nythän Suomessa katsotaan asiaa niin, että Venäjä joutuu nielemään Suomen liittymisen Natoon, koska sillä on sota Ukrainassa.
Väyrysen tulkinta sallittakoon, ettei tule mitään yllätyksiä..hän ei tosin nähnyt Neuvostoliiton romahdusta. Mutta ei tiedä tällä kertaa..
Ulkomailla Suomen katsotaan ottavan ison riskin.
Ilmoita asiaton viesti