Tammikuussa ja helmikuussa on jälleen ihmeiden aika

Käytin 9.12. julkaisemani blogikirjoituksen otsikossa sanaa ”ihme”. 

Tällä kuvasin sitä yllätystä, jonka olin kokenut edellisenä maanantaina, kun valitsijayhdistykseni oli saanut hieman lisäaikaa kannattajakorttien keräämiseen.

Vasta jälkikäteen otin selvää siitä, kuinka sanaa ”ihme” on sopivaa käyttää.

Wikipedian mukaan ”ihme on yliluonnollinen, selittämätön asia tai tapahtuma, jonka aiheuttajana pidetään jumalolentoa.”

Arkikielessä ihmeinä pidetään kuitenkin myös sellaisia selittämättömiä asioita ja tapahtumia, jotka johtuvat siitä, että todellisuudesta ja mahdollisista tulevaisuuden kehityskuluista on ollut puutteellista tietoa.

x  x  x

Minunkin tapauksessani yllätys syntyi siitä, että en ollut ottanut aikaisemmin selvää Postin vastauslähetysjärjestelmän toimintatavoista.

Vastauslähetykset toimitettiin Keminmaalle, mistä ne piti edelleen lähettää Helsinkiin. Tämä aiheutti muutaman päivän viipeen korttien perilletuloon

Kun otin yhteyttä Postiin, kävi ilmi, että vastauslähetykset koottiin ensin Helsingin postikeskukseen. Oli mahdollista sopia, että noudamme ne arkipäivisin sieltä. 

Saamamme lisäajan käytimme hyväksemme muun muassa julkaisemalla viime lauantaina Helsingin Uutisissa, Länsiväylässä ja Vantaan Sanomissa ilmoituksen, johon sisältyi kannattajakortti.

Eilen meidän oli määrä saada viikonlopun aikana ja edellisenä päivänä postitetut kortit. 

Koimme pettymyksen. Kortteja oli yllättävän vähän. Tämä johtui osittain siitä, että kaikki maanantaina postitetut lähetykset ei olleetkaan vielä tulleet perille.

Ehdin jo julkaista tiedotteen, jossa kerroin, että valitsijayhdistykseni ei ollut saanut määräaikaan mennessä kerätyksi tarvittavaa 20 000 kortin määrää.

Ilmoitin, että tästä syystä valitsijayhdistys ei jätä kerättyjä kortteja Helsingin vaalipiirilautakunnalle. 

x  x  x

Sitten tapahtui toinen ”ihme”. 

Asioista hyvin perillä ollut kannattajani otti yhteyttä ja väitti, että meidän ei ollutkaan jo eilen tarpeen saada tarvittavaa korttien määrää kokoon. Hän sanoi, että kortteja olisi mahdollista toimittaa vielä 20. joulukuuta saakka. 

Valitsijayhdistyksemme edustaja Seppo Hauta-aho otti yhteyden Helsingin vaalipiirilautakuntaan, joka vahvisti saamamme tiedon oikeaksi.

Kun saimme iltapäivällä tämän tiedon, olimme Tarja Pitkäsen kanssa vielä avaamassa Tuusulassa vastauslähetyksiä ja leikkaamassa niihin sisältyviä kortteja. 

Kovalla kiireellä pakattiin koossa olleet kortit pahvilaatikkoon. 

Seppo Hauta-aho ja Tarja Pitkänen lähtivät viemään kortteja ja tarvittavia vaaliasiakirjoja Helsingin vaalipiirilautakunnalle.

Valitsijayhdistyksen varsinainen asiamies Eero Paavola oli jo junassa matkalla Kauhavalle. 

Vaaliasiakirjat ja kortit Helsingin vaalipiirilautakunnalle luovutti 15 minuuttia ennen määräajan umpeutumista hänen varamiehensä Ilkka Luoma.  

Tarvittavien korttien keräämiseen ei tarvita enää ihmettä.

Aikaa on jäljellä viikon verran. Se riittää, kun tehdään kovasti töitä.

Vasta viime viikonlopun aikana monet suomalaiset havahtuivat huomaamaan, että presidentinvaaleihin tarvitaan todellinen vaihtoehto. Lähipäivinä tämä tietoisuus vahvistuu.

x  x  x

Ihmeitten aika on taas tammikuussa ja helmikuussa.

Itse en uskoakseni enää ihmettä koe. 

Uskon, että pääsen toiselle kierrokselle ja voitan sen.

Ensimmäisellä kierroksella olen ainoa vaihtoehto nykymenolle. Muu ehdokkaat jakavat samoja ääniä.

Toisella kierroksella kohtaan näillä näkymin joko Pekka Haaviston tai Alexander Stubbin. 

Uskon voittavani kumman tahansa heistä.

Ihmeen kokevat ne ”asiantuntijat”, jotka eivät ole spekulaatioissaan minua edes maininneet.

Näin kävi myös eilisessä A-studiossa, jossa vaaleista keskustelivat Markku Jokisipilä, Juha Ristamäki ja Hanna Wass. Esille ei tullut lainkaan päivän uutinen, jossa kerrottiin, että olen todennäköisesti ehdokkaana.

Juha Ristamäki voi tosin todeta, hän jo elokuun Pöllöraadissa väläytti mahdollisuutta, että olisin vaalien ”yllättäjä”.

x  x  x

Korttien kerääminen siis jatkuu.

Ne on toimitettava Suomen linja ry:lle. Ohjeet löytyvät kotisivultani paavovayrynen.fi. Sieltä kortteja voi myös tulostaa.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu